Scudo Sports

Maksimum nabız ve performans hakkında...

bugün belediye başkanı sağlık bakanlığı tarafından bisikletlerin verildiğini bunları halkın kullanımına sunacaklarını söyledi. Mezitli de 14 şubatta 14 cifte bisiklet vereceklerinide açıkladı. Belediyenin işleteceği kafenin açılışına bisikletle gelmesi de ayrıca takdir edilmeli.

Scudo
@yasarilker
Dokuz yıl bulundum Mersinde. Mersin'in bisiklet sürmek için hava ve yol bağlamında ideal bir şehir olduğunu belirtmişsiniz."Yol" konusunda yazdıklarınıza katılıyorum,sahil boyunca neredeyse Taşucu'na kadar düz yolları var fakat havası? Kışın bir nebze fakat yazın Mersin demek %80 nem demektir.Bunu yaşayan bilir.

agustos ayı sıkıntılı tabii onun dışında sabah erken kalkarak sürülüyor.

Yazın kötü olduğu doğru, ancak daha dün kısa tayt ve bir tişört ile bisiklete rahatlıkla bindim. Şöyle söyleyebilirim ki çok basit bir kaç düzenleme ile yayla yolları mükemmellestirilebilir. Köylü bu işten para kazandığı an her şey değişir. Uzun olmayan bir sürüş sonrası kar a ulaşabildiğiniz bir yer Mersin. Halk alıştıkça peşinden gelir ama sadece buradan konuşmakla olmuyor. Başkanın görmesi desteklemesi ve işin içinde PARA görmeleri lazım. Yoksa hiç biri klını kımıldatmaz biz de yanlız yanlız binmeye devam ederiz

on numara bes yildiz tesekkurler. mersinde bisiklet yolu yapimi yakindir o zaman insallah

Tömük-Yeşildere-Karahıdırlı ve Erdemli-Kayacı-Sorgun yayla yolları güzel. Karahıdırlı 700, Sorgun 1600 metrede. Her iki yol da güzel asfalt ve Mersin merkezden çıkılan yayla yollarına nispetle tenha. Tabii kanyonlara girmenin, ormanlara dalmanın, derelerden geçmenin keyfi de ayrı. Haritada sıra sıra kanyonlar dizili, bana gel bana gel diye sesleniyorlar. Karakuz deresi, Alata kanyonu, Lamos kanyonu, Kayacı vadisi... En sevdiğim yerler kanyonlar, her biri ayrı cennet, sanki oksijen tüpünün içinden geçiyorsun. Seralar bahçeler, portakal mandalina limon muz elma nar yenidünya erik... pedal kesmeden elini uzat ye.

Mersin, gezmesini bilene masal gibi. Kendini rampalara vuran epeyce bir "yolcu" var burada. Hiç de forumlara dalıp kasım kasım kasılmıyorlar, palavralar sıkmıyorlar, ukalalık taslamıyorlar, Strava kayıtları ortada, bir bakıyorum adam 1600 metreye çıkıp inmiş, sessiz sedasız, bir başına, yaygarasız usulca. Bir bakıyorum 90-100 km yapmış ortamalası 35-40 km. Stravasına bakmazsan haberin bile olmaz. Anadoluda nice bisikletçi var, neler neler yapıyorlar, kimselere de reklam etmiyorlar. Mersin de öyle bir şehir. Kadın bisikletçilerimiz de sayıca epey fazla, derneklerimizden birini 6 sene bir kadın yönetti, her iki derneğimizde de kadın yöneticiler var, bisikletine âşık kadınlar var bu şehirde. Bu şehirde insan uzun yola da rampaya da yaylaya da denize de doyuyor, doydukça da bisikletini daha çok seviyor, tevazusu artıyor gönlü genişliyor. Mersin'in bisikletçisi de başka :)

Viva La Mersilona!

(Nasıl anlattım ama :))

Mersin-Silifke arası ve hatta sonrasına uzanan bisiklet yolu şart. Türkiyenin en güzel ve en iyi bisiklet rotası olur. Yapılmamasına şaşarım, bu şehir için daha büyük reklam düşünemiyorum. D400 çok müsait, yeterli genişlikte güvenlik şeridi mevcut, düzenlenirse şahane bisiklet yolu çıkar her iki yönde de. Vallahi bütün dünya duyar, bisiklet turizmini de bu ülkede ateşler. D400 üzerinde gidip geldikçe hep aklıma gelir bu, derneklerimizden birinin de başkanına söyledim hatta ama yerel yönetim pek sıcak bakmamış sanırım.

@cahitakin Ağzınıza dilinize sağlık...şiir gibi yazmışsınız. 95 ten beri mersin de yim mersinlilerin şehrini sevmemesini sahip çıkmamasını garip bulur anlayamazdım. Bunu okumak iyi geldi,
saygılar

Büyük resmi gözlerimizin önüne sermişsiniz, teşekkürler.

Bir nevi Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok'sa da çok şeyin farkına varıldı

@Bahadır Gürel Nat Geo ile izlemiştim bu serüveni. Benim açımdan takdire şayan bir iş. Dünya yörüngesinde başı boş şekilde dönüp duran bir cisim vursa büyük zararlara yol açabilir ve hatta ISS infilak bile edebilir. Bu gibi tehlikeleri göze almış ya helal olsun. Youtube'de canlı video yayınlıyordu bu dayı, hala da vardır silinmemiştir, işte uzayda su içmek, şunu yapmak bunu yapmak epey zevkle izlediğim şeylerden biridir, bu adamın videoları.

• Beğen
Tepkiler: Bahadır Gürel
@yasarilker bugün gördüm sağlık bakanlığına ait 10 dan fazla bisiklet ile bir öğrenci grubu mezitliden pozcuya geçiş yaptı ama bu bisikletler o bisikletler mi bilmiyorum :)

Her gördüğüne yorum yapmak bu olsa gerek. Bir şey gördüğün zaman "bu nedir arkadaş, niye oraya konmuş?" diye bir arkasını araştır, sonra yaz. Ama nerede? Saksıyı çalıştırmaya gerek var mı?

Başlığı da "Bir daha düşün" koymuş; insan okumadıkça, araştırmadıkça, empati kurmadıkça mezara kadar düşünse ne yazar.

upload_2017-2-12_23-31-24.png

upload_2017-2-12_23-29-52.png

Tehditkar üslup, araştırmadan üzerinden düşünülmeden yapılmış bir muhakeme. Sade ve kibar bir şekilde bu yazarın dediklerinin hiçbirine katılmıyorum. Ben de spor alanında yazarlık yaptım. Bu ağız, bu üslup iyiden iyiye yaygınlaşmaya başladı.

Bunlar hep aydın nesil bunun gibilerle yükselecek türklük

Uygulama yapılıyorsa bence güzel avrupa da da olsa keşke bizim burda yok yaşlı biri geldimi arabayla mecburen bisiklet asağı iniyor bu çözüm güzel

Bisiklet tasima aparatinin gerekliliğini anlamayan adamin bisiklet kulturunu anlamasi beklenemez bu adam icin yazdigi normal kapasitesi ancak buna yetiyor. bu adamdan iyi bir is cikarsa bilki bir yerden kopyalamistir

Bu yazıyı yazan Seçkin adlı zaat, yazısında " kan çıkar" diye bir söz etmiş. Kan nasıl çıkar? Kafası hafif Sıyrık bir bisiklet dostunun, bu arkadaş gibi düşünenlere biraz ayar olup, şiddet uygulaması ile çıkabilir.

sabah işe giderken bir bisikletli önüme çıkar da beni 5-10 saniye yavaşlatırsa ÖLDÜRÜRÜM, bu bisiklet şeysini destekleyenleri de ASARIZ diyor

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
Demek ki bir bisikletli bisikletini otobüse koymak için otobüsü birkaç saniye yavaşlatsa, bir sinir hastası yolcu da bu bisikletçiyi öldürse bu gazete yazarı (!) için bu durum normal olacak.
İktidarlar tarafından cehaletin kutsallaştırıldığı bir ülkede böyle adamlar da gazeteci diye ortalıkta dolaşır.
Normaldir efendim!

Geri