Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mekanik Disk Fren - Hidrolik Disk Fren kapışması

Fren var fren var v fren de kotusuyle iyisi arasinda daglar kadar fark var. Bu md ve hd icin de gecerlidir. Kotu vfren kullanip bu kotu diyenler de var benim gibi duzgun vfren de kullanip sorun yasamayan da var. O zaman sahin arabalar kotu demekki arabalar kotu diyebilirmiyiz.

• Beğen
Tepkiler: calhanre
Scudo
@Murat_Malatya
Nekadar mekanik okadar sıkıntı. Mühendis yaklaşımı, mühendisim :)

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Murat_Malatya
ben sırf balans problemleri nedeniyle ön V frenimi disk frene çevirdim. mekanik ucuz bir set taktım. çokta güzel oldu. fren dozlaması çok iyi. ayarı kolay ancak fren kolu V frenden daha sert. pahalı bir bisiklet değilse ve en maşada delikler varsa bence mekanik disk fren iyi bir çözüm.

Konu baya eskimiş fakat ben Mekanik ve Hidrolik disk kullanmış biri olarak en büyük fark şunu soyleyebilirim. Cok fazla tırmanış yapıp süratli inişler yapıyorum. Bu süratli inislerde 1 küçük kazam var (çalılıklara daldım) sebebi de uzun süre aralıksız kullandığım mekanik disk ti. Aşırı ısınmış durumdaydı ve görevini yerine getiremedi. Biraz da benim umursamazlıgım çünkü sol vites valfi garantiye gitmişti buna ragmen tek fren ile bunu denemiştim. Isınan fren kaliperi bi kaç ay sonra renk değiştirmişti aşırı sıcaktan dolayı. Aynı hatta daha dik bayırları hidrolik disk ile tek fren iniyorum,hidrolik disk ile ilk dik bayır inişimde adeta fren konforuna hayran kalmıştım.

Belki düz yolda cok büyük fark yaratmıyor fakat hidrolik disk kesinlikle cok daha yüksek potansiyele sahip.

Bazı turcu arkadaşlar mekanik disk fren kullanmayı tercih eder sebebide bakımı daha basit ve hidrolik sistemi gerektirmeyen daha güvenli sürüşten kaynaklı. V fren de bilhassa aynı şekilde.

arkadaşlar ben v fren kullanıyorum fakat ön maşadan memnun değilim.29 jant v fren düzgün maşa yok hep disk uyumlu var.Sırf bu yüzden ön tarafı disk yapacağım sadece yeni maşa ile uyumlu olması için.sizce yapmalımıyım yapmamalımıyım.Elimdeki Bisikleti en az 2-3 yıl kullanmak istiyorum bu yüzden.

mekanik frenler çok ucuz ayrıca. bence ciddi beklenti yoksa sökme takma gibi kolaylıklardan ötürü v frene tercih edilebilir. benim ön frenim mekanik disk, arka frenim sram göbekten ötürü V fren. gayet memnunum.

kron xc150 diskli modeli temmuz 21inden bu yana kullanıyorum 1-2hafta da 1 ayarlamazsam frenler tutmamaya başlıyor(en sevmediğim bu ilk sebep) 100 kmde 1 sürekli balataları temizlenmesi gerekiyor bu yüzden ben mekanik frenden hoşlanmadım son 1 aydır da bisikletimi yenileyeyim dedim hidrolik fren taktıracağım yarın

Bende frenlerimin papuç drgisim zamani gelmisken arkayi mekanik disk fren yapayim diyorum.

Cidden çok merak ediyorum disk freni. :)

Ön masam disk fren uyumlu degil, mekanik disk frenler görmeyeli bayaada ucuzlamis.

Ama en büyük sorunum arka göbek, disk fren destekli degil göbek.

Isin içine janti örme isi girince çok çekiniyorum dogrusu, ne yapsam bilemedim.

Kista geldi, gönül istiyor :)

Birde arkadaslar disk frenlerde arka sag-arka sol muhabbeti var, bunu.hangi tafaftan bakarak belirliyoruz :)

Peki size amatör bir soru soracağım. Mekanik disk kullanıyorum, hidroliğe geçmek istiyorum kaliperi hidrolik alsam rotorları da değiştirmek gerekicek mi ,yoksa fren jkolu kliper yeterli olacak mı?

@alper52 arka sağ, arka sol derken?

@alper52 gerek yok ama rotorlar da çok önemlidir. Hem frenleme mesafesi için hemde önü kitlememesi için iyi rotor şart.

Çok gereksiz bir başlık olmuş.
Derim ve eyvallah.

Arabalardaki teknolojiyi de unutmayın derim. Çüüss.

• Beğen
Tepkiler: alper 76
İkisi de durduruyor... biri daha pahalıya sadece.....

V iyidir V :):);-);-);-)

Uzun ve virajlı inişlerde frenleme esnasında v ve kaliper frenli sistemlerde jant aşırı ısınabiliyor. Zaten yüksek basınçlarda şişirilen yol bisikleti lastikleri çok daha yüksek basınçlara maruz kalarak patlayabiliyor. Mekanik ve hidrolik disk frende bu problem hiç yaşanmıyor. Sırf bu yüzden bile yol bisikletlerinde hidrolik fren kullanımına sıcak bakmaya başladım.

@pohuman

Hocam mesela disk fren satan internet sitelerinde hidrolik fren arka sag seklinde belirtme yapiliyor.

Acaba önle arka farklimi anlayamadim bir türlü.

@Godzilla arka sağ, arka sol diye bişey yok. Ön ve arka var. Önle arkanın kol yönü ve hortum uzunlukları farklı.

@pohuman

Hocam mesela örnek.olarak.linkte model adi Shimano BL-M785 XT sag arka yaziyor. Acaba niçin böyle yazmislar diye meraklandim dogrusu.

@Godzilla arka fren kolu gidonun sağ tarafına takıldığı için olabilir. Şöyle bir şey var; batı ülkelerinde ön fren olarak sağ tarafı kullanıyorlar. O tarafta motor kullanımı çok fazla olduğundan ve motorda ön fren sağda olduğundan dolayı böyle bir açıklama yazılmış olsa gerek. Birde ben XT setimi alırken satıcı bana sağ tarafın ön fren olduğunu söylemişti. Nedenini sordum ve orada öyle kullanıyorlarmış.

Ben bianchi bisikletime avid elixir 5 taktırıyorum haftaya.Dağ bisikletime özellikle inişlerde HD şart arka v brake de idare eder.Ön HD siz olmaz.Geçen hafta inişte lastiğim patladı. Tamirci diken ,yabancı cisim vs. Bulamadı Birde 180 lık rotor şart saygılar..

Arkadaşlar dün dik bir yokustan assagi indim yaklasik 8 km lik bir inis assagi hizimi sabit 50 de tuttum hep bisikletim paxton s2000 mekanik disk sorun şu keskin bir viraji dönerken az kala takla atiyordum bisiklet arka atar gibi oldu bir an hemen arka freni bırakdim ve bisiklet hizasina geri döndü bu sorun bendenmi kaynakli frenlerdenmi sizce virajda ön freni %70 sıkıyorsam arkayi o an %40 civarindaydi

Geri