Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mekanik Disk Fren - Hidrolik Disk Fren kapışması

Hidrolikte tel yok. Hidrolik sıvı ile basınç iletimi yolu ile mekanik hareket sağlar, içinden yağ geçen boru var.

Hidrolik frende aşırı sıkmaktan sanırım oluşan yüksek basınç ile pistonlar yağ sızdırmaya başlıyor. HD kullanıyorsanız zaten özelliği küçük kuvvet ile yüksek frenleme gücü oluşturabilmesi ki aşırı basınç sisteme zarar veriyor.

Scudo
@SOZUAK

Yani koldan giden borunun içinde tel yok.Kapalı bir sistem ve içinde yağ var.

Peki alt mekanizma benzermi? Baskılama tek taraflımı mekanik disk gibi? Teşekkürler

Bendekinde cift pistin var karsilikli calisiyor. Hepsi ayni olmayabilir. Sonucta fiyat farki olusturmak icin tekli ikili belki dortlu felan da vardir. Bunun disinda sogutma kanatlari olan hava tahliyrsi daha basarili vs ozellikler de eklenmistir hepsini incelemedim acikcasi

@suat akman
Peki fren yapılırken iki freni de sıkmak doğru mu genelde öyle kullanırım

• Beğen
Tepkiler: suat akman
http://cx.cxmagazine.com/wp-content/uploads/2013/04/trp-brakes-hy-rd-road-hydraulic-disc-brake-img_6261-c_1.jpg
trp nin iki taraftan baskı uygulayan mekanik disk frenleri mevcut ondan sonrada bu ürünü çıkardılar diye biliyorum

Hidrolik buyuk rahatlik. Ama araya yag kacarsa cok baski uygulamayin bozuluyor. Hemen balatalari sokup tiner ile yakin sonra yikayip yerine takin bendrn tavsiye.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: mesutmutlu
Hidrolik çom iyi ona birşey diyemem ama mekanik bence gereksiz. Mekanik yerine v fren daha iyi hele iyi bir pabuç varsa.

Konu başlığı gerçekten tuhaf olmuş..
Hidrolikle diskle mekanik disk nasıl olurda mukayese edilebilirki??
Hd kuvvet gerektirmez yağ basıncıyla daha kısada yanıt verir Md ise el ile kuvvet uygulanarak ve hıza göre dahada fazla kuvvet uygulanarak çalışan bir sistemdir.

Gayet güzel mukayese edilebilir hatta siz bile etmişsiniz. İkisi de aynı tip çıktı ile frenleme sağlayan sistem.
Mekanik disk ile hidrolik diski kıyasladığınızda aslında çok fazla fark ortaya çıkmıyor. Yani bir sayfa hidroliğin avantajlarını yazamazsınız. Yabancı yazılardan da şöyle bir bakarak size mukayeseyi yapayım

Mekanik disk
V fren sisteminden sonra gelir. Islak durumda frenleme gücü v frenden daha iyidir. V fren gibi tellerin sürtünmesinden ve sistemin esnemesinden dolayı fren koluna uygulanan güçten daha düşük kaliperde frenleme gücü elde edilir. V frende de (Aslında kasnak freni diyelim) bu kayıp-aktarılan güç olayı böyledir.

Hidrolik disk
Sıvıların sıkıştırılamaz olması ve fizik kuralları sayesinde fren koluna uygulanan güc kaliperlere güçlendirilmiş olarak iletilebilir. Kapalı sistem olduğundan arıza hariç bakım gerektirmez.
Düşük güçle büyük frenleme gücü elde edilebilmesinden dolayı daha konforludur.

Bundan sonra konuşulacak konu DOT sıvı mı mineral yağ kullanan sistem mi Çünkü hd nin diğerlerinden daha iyi olmasından sonra hangi sıvıyı kullanan hd daha iyidir sorusunu sormak gerekli.

HD nin bence kötü yanı dağda bayırda gezerken yaşanacak bir kaza sonucu hidrolik borusu hasar gördüğünde frensiz kalınmasının kaçınılmaz olmasıdır.

Arkadaşlar bende bianchi rcx 229 var v fren. hidrolik fren seti rotor ve vites kolu hesaplayınca 400 500 ü buluyor. Tektro novela md fren setleri var 50 tl kaliper ve rotor şeklinde. Hd frene geçene kadar bende mekaniğe geçmeyi düşünüyorum ama v frendeki gibi arka kaldırma vs. mekanik frende de yapabilirmiyim yani v fren kadar iyi tutarmı?20160604_125534.jpg

• Beğen
Tepkiler: musa33_mtb
Daha sert bile tutar. V fren pabuçları plastik, balatalar metal yada resin bazlıdır.

@AliMurat
Sadece gobekler degisecek

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Siz en iyisi hidrolik V fren taktırın sorun çözülsün. İçinde herşey var ;)

Mekanik fren sistemi iyi olsaydı motorsiklet araba kamyonet ... Halen mekanik olarak kalırdı. Bisiklet için mekanik disk çocuklara yönelik çıkan ucuz bisiklet dir.mekanik disk fren olan kendini avutmaktan başka birşey yapmıyor.

• Beğen
Tepkiler: Murat_Malatya
V fren candır :) pabuçu değiştirirsin yola devam :)

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: AliMurat
@D.Cengiz
Kamyoncu musun bilader. HD 5000 km gitsen bisey olmaz.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hidrolik vdiskli tel
@Irfan demir
Telli fren sistemi hidrolikteki gibi servo destekli ve az gucle yuksek frenleme saglayamaz o nedenle 1000 kg ve ustu araclarda mekanik yok o zaman kotudur denemez.
Evet her birinin siralamasi ve avantaj dezavantajlari vardir muhakkak ama hali hazirda gayet basarili olan ve isini yapan bir sistemi kotulemek dogru degil. Her uc sistemi de iceren bisikletlerim var ve evet hidrolik sistem az guc yuksek frenleme sagliyor dogru
Ama mekanik disk te v fren kadar kolay tamir edilebilme ve hava yapma olayi nedeni ile herkesin el atamayacagi hd ye guzel bir alternatif.

arkadaşlar hidrolikten mekaniğe geçtim. daha doğrusu geçmedim geçici mekanik aldım hdye çevirme amaçlı. kesinlikle bisiklet durmuyor frene asılmamtan elim ağırıyor. h,drolik frenin rahatlığı kesinlikle tartışılmaz. benim için. hidrolik varken serce parmağımla tekeri kitlebiliyorken mekanikte baya bi zkrlamanız lazım onun için ikisi tartışılmaz bi sistem

Dik bir rampada mekanik tutmuyor resmen hidrolik çok daha güvenilir. Diyebileceğim bu elimizde ikiside var

Geri