Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mekanik Disk Fren - Hidrolik Disk Fren kapışması

@Haggard1963
Şimdi baktım dediğin gibi üstten tutmak için kolu biraz daha yukarı sabitlemek lazım bu seferde kol ağzı parmak tutma mesafesinden daha açık kalıyor. Bu şekilde alttan tutmaya müsait. Sisteme yeni olduğu için yabancıyım biraz. Belki ilerde bi elcik montajı alternatifi bulabilirim. Dediğiniz gibi STİ kollar baya pahalı.

Scudo
@Pisiklet Süren Adam
Hidrolik kadar olmasa da, mekanik diskler de bayaa iyi. normal yol vites-fren kolları ile kullanılabiliyor.
Shimano CX77(postmount) veya RS305(flatmount) mekanikleri düşünebilirsiniz.
(link)
(link)

Bir süre hidrolik kullandıktan sonra mekanik veya v frene geçince sanki fren tutmuyor hissine kapılıyor insan fark açıkça ortada hidrolik öyle kolay bozulan birşey değil balata değişimi ile yıllarca hiç açılmadan kullanılabilir o da çok basit pense yardımıyla değiştirilebiliyor tabiki belli bir süre sonra yağın da değişmesi gerekiyor.Ayrıca şunuda belirtiyim çok iyi tutan mekanik ve v frenlerde mevcut fakat bunların hidrolik performansında tutanlarının fiyatları çok tuzlu o paralara çok güzel hidrolikler alınabilir tabiki seçim meselesi.

Bence kullanıma göre farklılık gösterebilir eğer şehirde kullanacaksanız fazla hız yapmadan tabi yagmur camurda kullanmayacaksanız V fren düşünebilirsiniz hem bakımı kolay kendinizde yapabilirsiniz 5 dakikanızı almaz pabuç olarakta 4 mevsim pabuçlar var ben onları kullanıyorum memmunum
Diğer türlü mekanik fren öneririm yagmurda camurda banamısın demez sürat yaparkende etkili sonuc verir

Ben 1,5 yıldır Shimano RS405 hidrolik disk fren kullanıyorum. Turada çıktım, günlükte kullandım, dağdan inişte yaptım, hiç sorun çıkartmadı şu ana kadar. Sadece serçe parmağımla fren rahatlıkla fren yapabiliyorum. :)
Bu arada 1,5 yıl sonra padler bitti yenileri ile geçen bisikleti bakıma soktuğumda değiştirdim.

@can bülbül

Fren sistemine göre değişebilir ama ön freni tamamen sıkmadığınız sürece takla atma veya arka tekerin yerden kesilmesi mümkün değil. İnsanlar neden bu kadar hidrolik ve disk frenden çekiniyor cidden anlamıyorum. Ben bisiklete biner binmez daha ilk frenlemelerde gayet rahat bir şekilde fren dozajlamasını ayarlardım. %70 ön %30 arka gibi dozajlayarak frenlemede hiç bir zorluk yok. Mekaniğe kıyasla da çok daha rahat oluyorsun hidrolik fren kolları çok yumuşak güç uygulamaya gerek kalmıyor. Buda uzun inişlerde seni yormuyor. Dağdan inerken arkadaşım tüm parmakları ile fren yapıyordu elleri kızarmış bir şekilde.(mekanik v fren) Ben ise sadece işaret parmağımla hafifçe fren kolunu tutuyordum.

Son düzenleme:
@gezgin gezer
Üstadım verdğin linkte birinde 320 Tl diğerinde 285 Tl fiyat var. Eğer yanlış okumadıysam 1 takım fiyatı. Fren kolu yok. Ben özceylan bisikletten ön ve arka 236 TL ye aldım. Doğal olarak fren kollarıda içinde. :)

@Pisiklet Süren Adam
Fren kolları mı? Bunlar fren kolalrı için değil. yol bisikletlerindeki sti vites-fren kolları için.

Frenin hası hidrolik olanıdır hidroliğin hası da vfren dir.Frenler bisiklette ki en kaliteli, verimi en yüksek aksamlar olmalıdır.Özellikle yüksek sürate çıkan arkadaşlar ne söylemek istediğimi anlayacaktır 10-20 li km lerde zımba gibi tutan, neredeyse üzerinden sizi atacak düzeyde bir performans sergileyen fren sistemleri yüksek süratlerde resmen çöp olabiliyor o zımba gibi dediğiniz frenler YOK GİBİ olabiliyor.

Fren konusu çok hassas bir konudur kesinlikle paraya acımamalı bir aktarıcıya 500-1000 tl verene kadar fren sistemine yatırım yapılmalıdır faydasını fazlası ile görürsünüz.

• Beğen
Tepkiler: sebo
@Arınç
sizin yargılarınızı kırmaya geldim ☺
deore lx V frem setini (fren kolu ve frem bacaklarini) 260 tl gibi gayet uygun bir tutarla topladim kendim piyasayi yoklayarak.
Fren hisseyeti mukemmel,fren kolu-fren bacagi arasi gecikme hissedilmeyecek kadar küçük,frenleme kalitesi gayet iyi,fren kolu shimano nun sitesinde 1.5 parmak kullanim olarak siniflandirilmakta ve cidden sadece 2 parmakla kullaniyorum.

Ne yazikki herkeste bir önyargı var ve bunu kıramıyoruz.260 tl ye hangi hidrolik freni alabilirsiniz ki? Shimanonun en baslangic seviyesi hidrolik fren setini alirsiniz ancak.Sizin de frenlerimi denemenizi isterdim doğrusu ki deneseniz eminim önyargılarıniz degisecektir

Dosyalar

• IMG_20190512_194726.jpg
    IMG_20190512_194726.jpg
    1,3 MB · Okunma: 51
Merhaba arkadaşlar hidrolik frenlerimi sıcak havada test ettim.

9 temmuzda yoğun bi sıcaklıkta 4 litre sıvı içip wc ye uğramadan bi sürüş yaptım. Ümraniye oto sanayiye eski ustamı aramaya bisikletle gittim. Köprünün durumu belli tamirattan sıkışık. Etilerden yeniköye indim ordan vapurla karşıya geçtim. Beykozdan çengelköye ordanda nato yolundan ümraniye sanayiye gittim. Sanayide lastiğim patladı 2 kere onu tamir ettim. Bide yolda pilavcının patlayan lastiğini tamir ettim. Sürüş çok zevkli.
Dönüş yolunda Ümraniyeden üsküdar güzergahını takip ettim pedal çevirmeden 50 km/h hızlarla aktım yolda . Ani frenler gerekti tabi çok güvenliydi. Sonrasında beşiktaş barbaros etiler güzergahında dönüş yaptım.

10 temmuzda Etiler 4.levent güzergahından Atatürk oto sanayiye gittim bozulan aynakolumu yaptırmak için. Sanayiye varınca cayır cayır yağmur yağdı. Sordum ev tarafında pek yağmamış !. Dönüşte Emirgan yokuşundan aşağı indim yine pedalsız 50 km/h ye varan hızlarla. Sürüş çok güvenli. Yollar ıslak. tabi 700x35 rubena flash yağmur kanallı lastiklerim tam not aldı benden. Hidrolik frenler ise yine aynı güzellikte.

203312

203313

203314

203315

Kesinlikle Hidrolik Disk Fren Hem Daha Kolay Sıkması olsun ama mekanik te şöle Bi avantaj var yap derdi ile uğraşmaya gerek yok ama kesinlikle Hidrolik

Hidrolik tabiki.
Hidrolik bir frenin gücü ve kontrolü mekanik frenden kat kat üstündür.
Hidrolik sistemin bakımını gözünüzde büyütmeyin.Sizi tek tedirgin edecek şey yağ ın tedariği dir.Araştırdığınızda alternatifleri göreceksiniz. Shimano Mineral yağın google da MSDS ini araştırın alternatif yağları bulursunuz.

Bisiklet ters bir yerde çok ilginç şekilde düştü ve gidonun sertçe dönmesiyle franın ucu kadroya dayandı. Kumpas freni maşaya tutturan ana vida yamuldu. Yani frenin başına gelebilecek en büyük şey geldi. Tamamen söktüm ocakta o vidayı ısıtıp çekiçle düzelttim ve montajını yaptım. En büyük sorun bile 10 dakikamı aldı.

Klasikten şaşmam arkadaş. Disk fren beni yolda bırakır.

• Beğen
Tepkiler: Fatih Koçyiğit
Geçen yolda giderken bir arkadaşım yanlışlıkla ön frene bastı.Takla atmadı ama koltuktan fırladı ayağı yere deydi .arka lastik kalktı.daha fazla süratli olsaydı takla atardı Hidrolik fren de böle bir sorun var.ama kullanan bilir kullananlar nasıl ön frene basıyor ????
Basmasını bilirsen hiçbirşey olmaz kullanmasını bilmeli v frene basar gibi basarsa kendini yerde bulur HD frende frene basmak için güçlü sıkman gerek yok yavas dokunacaksın sistemi bilmezsen yeri öpersin :)

Bende mekanik kullanıyorum.Ve mekanik daha iyi benim bitane arkadaşımın Önkol kırıldı yağ ve kol değişçek şimdi 250 TL masraf var ve ben tektro novela kullanıyodum efsane bir fren şimdi kargomdan bekliyorum avid bb5 iyjmidir sizce ve mekanik daha hesaplı

Asla hidrolik değil mekanik te ayarlama yerleri var. Kaç tane var kolda bitane telde bitane balatanın orda ayarlama yeri var sizce hidrolikte kaç tane var ve tekerci olduğum için biliyorum hidrolik arkadaşlarımdan kullandım tekerciseniz hidrolik kullanmayın ama dağcıyım diyosanız kullanın. Ön kaldırarak giderken freni sonuna kadar sıkmak daha rahat ama hidrolikte öyle bişey yok. Bence bu kavgayı mekanik alır. Bide en iyi mekanik sizce nekadar,ve orta seviye bir hidrolik nekadar? Mekanik ten 2-3 tane alırsınız. Ve eminimki mekanik hidrolikten daha iyi tutar ve performance daha iyidir.

@ATiCO o zaman araba motor sürme
Ben arkadaşımın mekanik fire ini kullandım zoom o kadar zor sıkılıyorki bidaha sürmedim hidrolik o kadar yumuşakki tek parmakla kendimi durduruyor çok iyi
Ben arkadaşımın mekanik fire ini kullandım zoom o kadar zor sıkılıyorki bidaha sürmedim hidrolik o kadar yumuşakki tek parmakla kendimi durduruyor çok iyi

Hidrolik fren, hem konfor hem de tutuş olarak daha iyi. Tek eksisi biraz daha bakım istiyor ve maliyetli.

Mekanik disk frenler tek piston ağırlıklı çalışır soldaki piston hareketini tamamlamadan sağdaki piston çalışmaz. Dolayısı ile 2 piston aynı anda çalışan bir hidrolik frenden daha güçsüz bir frenleme performansı vardır.

4, 6, 8 pistonlu hidrolik fren kaliperleri dahi var. Bunun karşısında mekanik frenlerin pek bir esprisi kalmıyor.

Aslında kaliteli bir mekanik fren seti ile tatmin edici bir fren performansı yakalanıyor (Örn: Avid bb7) ama hidrolik frenin yanında zayıf kalıyor. :)

Konuya atlaya zıplaya baktığımda, aşağı yukarı çoğu önemli noktaya zaten değinilmiş ama ben de ufak bir katkı yapmak isterim.

Mekanik ve hidrolik disk frenleri karşılaştırmak, biraz (bu forumda neyseki eksik olmayan =) ) alüminyum mu, karbon mu tartışmasını andırıyor.
Çünkü mekanik veya hidrolik, alüminyum veya karbon deyip geçmek olmaz. Çok büyük bir ürün, tür, malzeme spektrumundan bahsediyoruz.

En üst düzey bir mekanik fren seti ile giriş seviyesi bir hidrolik fren setinin karşılaştırmak anlamsızdır. Aynı şekilde tam tersini yapmak da akılcı olmaz.
Enduro yarışmak için yapılmış bir set ile şehir bisikletleri için amaçlanmış bir seti yanyana koymak da pek makul olmaz.
Yine, iki türü karşılaştırırken kullacak kişinin kullanım alanını, beklentisini ve bütçe durumunu değerlendirmeden cevap vermek de gerçekçi değil.

Açıkcası bence böyle mekanik disk vs. hidrolik, alüminyum vs. karbon, mekanik vites vs. elektronik tarzı genellemeleri karşılaştırmak bu sebepten dolayı pek anlamlı değil.

Mekanik veya hidrolik bir fren seti, kullanıcısını ve takılı olduğu bisikleti sadece mekanik ya da hidrolik olması sebebiyle vezir ya da rezil etmez.
Ancak belli bir mekanik ya da hidrolik fren seti (şu marka, şu model, şu amaç için diye konuşacak olursak) bisiklet kullanırken emniyetli, başarılı bir sürüş ile düpedüz felaket arasındaki farkı yaratabilir.

Uzun lafın kısası, genellemelere takılmayın, ilgilendiğiniz spesifik fren seti hakkında araştırma yapın =).

Mekanikten hidroliğe geçiş sürecim dün başladı.

Uzun zamandır mekanik fren kullanıyorum, gevşeme vb. durumlar çok oluyordu. Cuma günü hidrolik frene geçiş yapmayı aklıma koydum uzun pazarlık sonrası full Shımano paraçalarda işcilik dahil 500TL'ye anlaştık. Ardından mekanik frenlerim vites ile birleşik geldiği için ayrı vites kolu taktırmam lazımdı. Onuda shımano vites kolu olarak 300tl masraf çıktı. Yani hidroliğe geçiş yapmam bana 800TL'ye mal oldu. Az önce bitmiş işlemler bugün gidip bisikleti teslim alacağım bakalım :)

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Geri