Bir sporcu da olabilecek en ağır diz sakatlığına sahibim.İlk diz ameliyatı 2001 de ,(menisküs yırtığı ) Nedeni diz de ki bağlarda esneme,fazla ayakta durma,az sıvı tüketme,tabanı eskimiş,ortopedisi bozulmuş ayakkabı ile koşu antrenmanı,dize yaptırılan ters hareketler,dizleri çok katlama gibi nedenlerle yırtık oluşabilir.
2007 de ise ilk ameliyattan sonra ,dizimde menisküs miktarı azaldığı için ,kemiklerin biri birine sürtmesi ile oluşan ,kireçlenme şikayetleri ile "mikro kırık (kanatma) ameliyatı oldum.Artık hiç koşamıyorum,ayakta uzun süre duramıyorum,uzun yürüyemiyorum,hatta ağır bir poşet bile taşımakta zorlanıyorum gibi yaşam kalitem çok düştü.FAKAT ,Bisiklete binebiliyorum,uludağa da çıkıyorum.Burada önemli olan noktalar:Kullandığın bisiklet ağır olmıyacak,sert vites asla kullanmıyacaksın,ayağa kalkmıyacaksın,beslenmene dikkat edeceksin ,kilo yapıcı yiyeceklerden uzak duracaksın,yüksek KADANS her şeyin ilacı . quadriceps kasını ,güçlendirdiğin sürece menisküs lere binen yük azalacak,yüksek devirle çevirdiğin sürece quadriceps kuvvetlenecek,şikayetlerin azalacak.Benim yaşam koşullarım,bütün bunları bilsemde sakatlanmama neden oldu.