SEL PER
Forum Demirbaşı
- Tepki
- 797
- İsim
- Selçuk
- Başlangıç
- 1949—50
- Bisiklet
- Specialized
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
@sercan_rtr İyi geldiğini için şanslısınız. Aynı şekilde zeytinyağını sürüp streçle kapatınca da fayda gördüğünü söyleyenler var. Diz ekleminde bilindiği gibi hareketle üretilen birkaç cc lik bir mayi hareket sırasında eklemdeki sürtünmeyi azaltır ve eklemin yüzeyini kayganlaştırır. Spor öncesi ve bisiklet sürerken de önce eklemleriniz ısınsın denmesinin en temel mantığı budur. Eklem aralığına sıvı salgılansın ki eklem zarar görmesin anlamındadır. Sıvı olmayınca eklemde sakatlanır. Muhtemelen sürülen bal veya zeytinyağı diz ekleminin içine emiliyor ve eklemin kayganlığını artırıyor. Ama böyle uygulamalar öyle ki herkeste aynı etkiyi yapmıyor. Benim zaman zaman kullandığım bir krem var (Jointace) anında faydasını görüyorum ve çok işime yarıyor ama başkasına öneriyorum ve faydası olmayabiliyor. Yine de bu tip uygulamalara güvenmek lazım Örneğin düzenli brokoli yenmesinin, içindeki bazı maddeler nedeniyle diz eklemini belirgin ölçüde koruduğuna dair bilimsel yayınlar var, denenebilir. Ama hiçbirinin kopmuş bir bağı onarabileceğini veya büyük bir menisküs yırtığını tamir edebileceğini sanmam (ufaklar için faydalı olabilir)