Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Menisküs yırtığı

@Cnks selam bende de 2.derece dejenerasyonlar mevcut ve yaklaşık dört senedir böyle,hangi doktora sorsam zarar verip vermediğini sürmeye devam et diyorlar sanırım üst bacakları geliştirmekten başka yol yok.
Bu kilitli pedal doğru açıda basmak için faydalı olacaktır fakat dizin bükülme durumu sizin oturum yüksekliğiniz ve kadro boyunuzun vücudunuza gerçek manada uyumlu olup olmaması ile alakalı bence.
Merhabalar gecmis olsun suan nasilsiniz suruslerde agriniz oluyor mu

• Beğen
Tepkiler: hasanben
Scudo
Merhabalar gecmis olsun suan nasilsiniz suruslerde agriniz oluyor mu
Geçenlerde bisikletimi sattım,ulaşım amaçlı da kullanıyordum yürüyüş yapmaya başladım yürürken daha çok dizim ağrırken bisiklet üstünde daha az ağrıyor ileride ne olur bilemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Ersin savaş
Geçenlerde bisikletimi sattım,ulaşım amaçlı da kullanıyordum yürüyüş yapmaya başladım yürürken daha çok dizim ağrırken bisiklet üstünde daha az ağrıyor ileride ne olur bilemiyorum.
Aynı dizden iki kere meniskus ameliyatı olmuş biri olarak şunu söyleyebilirim ki bisikleti bırakıp sadece yürüyüş yapmak tam bir aptallık umarım tabirimi yanlış anlamaz ve hakaret olarak algılamazsınız. Bisiklet sürerken baldırlarınızda üst kaslar daha çok çalışır vede gelişir buda dizlerinize binen yükü azaltarak dizlerinizi daha stabil hale getirir. Bence bisiklete bir an önce geri dönüş yapın, yürüyüşü ekstradan ek olarak yaparsınız ama asfalta değil illa yürüyecekseniz ormanlık bir alanda trail yürüyüşleri yapın, buralarda zemin bozuk olduğundan bacaklarınızda birçok farklı bölgelerde çalışmış olacaktır.

Ayrıca kendi vücut ağırlığınız ile bacak üst kaşlarını geliştirme egzersizleri yapmak isterseniz özelden yazın fizyoterapistimin verdiği egzersizleri size yollayayım.

Konuyu hortlatayım.

23 Mayıs'ta atraskopik ameliyat oldum. Ön çapraz bağım dikildi, iç menisküsten yırtık çıkarıldı, dış menisküs dikildi ve kıkırdaklarım törpülendi. Dizim baya fecaat haldeymiş yani.
10 temmuza kadar yürümek yasak şu an yatıyorum. Haftaya doktor kontrolüm var.

Son dönemlerde bu ameliyatı geçiren oldu mu içinizde? Ne zaman bisiklete binmeye başladınız yeniden.

Evde yattıkça bisiklete binme arzum körüklenip keyfimi kaçırıyor 🥺
Haftaya soracağım bakalım ne zaman ne koşullarda sürebilecekmişim.

• Beğen
Tepkiler: Ersin savaş
Konuyu hortlatayım.

23 Mayıs'ta atraskopik ameliyat oldum. Ön çapraz bağım dikildi, iç menisküsten yırtık çıkarıldı, dış menisküs dikildi ve kıkırdaklarım törpülendi. Dizim baya fecaat haldeymiş yani.

Son dönemlerde bu ameliyatı geçiren oldu mu içinizde? Ne zaman bisiklete binmeye başladınız yeniden.

Geçmiş olsun,

Diz makina gibi zamanla aşınıyor maalesef.Arkadaşıma benön ayak olup ameliyat ettirmiştim hemen düzelmişti.

• Beğen
Tepkiler: Taygun Kon
Geçmiş olsun,

Diz makina gibi zamanla aşınıyor maalesef.Arkadaşıma benön ayak olup ameliyat ettirmiştim hemen düzelmişti.
Çok teşekkür ederim, umarım benimki de çabuk düzelir. Şu an iyi gidiyorum.
Benim başka çarem yoktu ameliyat olmak zorundaydım.

Konuyu hortlatayım.

Geçmiş olsun umarım bir an önce pedallamaya başlarsınız.

• Beğen
Tepkiler: Taygun Kon
Başlığa da en son ben yazmışım.

Ameliyat oldum, geçen hafta fiizk tedavim de bitti. 3 hafta her sabah gittim fizik tedaviye. Üst bacak kaşlarını güçlendirmemi söylediler. Artık zorlayıcı egzersizler yapmalısın dediler.

Yürürken hala ufaktan aksaklık yaşıyorum. Bunun kaslar güçlenince zamanla düzeleceğini söyledi fiizk tedavi doktorum.
Ayakta çok durunca dizimde ağrı oluyor. Özellikle de menisküs parçasının alındığı yer.
Ama dizimi rahat büküyorum, merdiven inip çıkarken sorun olmuyor, çökebiliyorum.

Yarın ilk kez bisiklet süreceğim ameliyat sonrası.
Doktorum ayağım alt pedalda tam açılmayacak çok hafif diz kırık olacak şekilde sele ayarı yapmamı söyledi.
Bakalım yarın neler olacak.

Az önce eve girdim, terim hala üzerimde. 30 km sürdüm çok zorlamadan.
Tabi ki kondisyon olarak zayıflamışım, küçük aynakolu hiç kullanmazdım bugün bol bol kullandım. Yokuşlarda zorlandım, yer yer durdum ama küçük aynakol ile dizimi hiç zorlamadım.

Şu an dizimi çok iyi hissediyorum, sanki fizik tedaviden yeni çıkmışım gibi.
Gayet mutluyum 😇

Tabi ki kondisyon olarak zayıflamışım, küçük aynakolu hiç kullanmazdım bugün bol bol kullandım. Yokuşlarda zorlandım, yer yer durdum ama küçük aynakol ile dizimi hiç zorlamadım.

Gayet mutluyum 😇
Bir tane yaşlı amca gelmişti, anlatıyor ben bisikletçiyim belim ve dizim ağrıyor. Doktor amca senin omurganda diskler kaymış diyor, amca hiç oralı değil, diyor yok benim sadece belim ağrıyordu. 😆
Azimli bir bisikletçi her şart altında bisiklet sürer.
Eklem hastalıklarında kıkırdak kaybı olabilir, o dediğim amcanın da sanırım hiç eklem aralığı yoktu. Kemik doku sağlam oldukça mutlu mesut dizinizi kullanmaya devam edersiniz.

Ayy korkunçmuş kıkırdak kaybı..
Ondan da var evet, traşlamışlardı ameliyatta, bir kısımda da yoktu.
Ama dediğim gibi çok iyi hissettim, ayağım oldukça güçlü hissettiriyor.

Ayy korkunçmuş kıkırdak kaybı..
Ondan da var evet, traşlamışlardı ameliyatta, bir kısımda da yoktu.
Ama dediğim gibi çok iyi hissettim, ayağım oldukça güçlü hissettiriyor.
Amca çok komikti, doktor gelene kadar anlatıyor, antalyaya şöyle gittim, böyle gittim, doktor geldi: sen bisiklet binemezsin - bu baştan algılamadı.
Aslında dize yük binmeyen sporlardan bisiklet. Dizdeki ağrıyı ve spor etkinliğinizi iyileştirirmiş, ama dizinizin rahat hareket edebilirliğini, gündelik aktivitenizi ve hayat kalitesini anlamlı düzeyde değiştirmezmiş.
Bence ağrı kesici ihtiyacını azaltsa bile bu müthiş bir gelişme demektir.
Nitekim haklıyım, diz kireçlenmesinde bisiklet sürülebiliyor.
Avoiding high-impact activities (eg, jogging) and switching to lower-impact activities (eg, swimming or cycling) may diminish stress on the knee and improve the symptoms.
PRP enjeksiyonu da yaptırabilirsiniz, kalan kıkırdaklarınızı iyileştiriyormuş.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Prp sanırım doktorun dediği şey olsa gerek.

Ameliyattan sonra dediler ki bi 6 ay sonra gelin şikayetiniz sürerse dize bir şey enjekte edeceğiz böyle kıkırdakları taklit eden diye.

Bakalım bi 6 ay olsun gideceğim. 🙏
Teşekkür ederim

Prp sanırım doktorun dediği şey olsa gerek.

Ameliyattan sonra dediler ki bi 6 ay sonra gelin şikayetiniz sürerse dize bir şey enjekte edeceğiz böyle kıkırdakları taklit eden diye.

Bakalım bi 6 ay olsun gideceğim. 🙏
Teşekkür ederim
Yok, hyaluronik asit de olabilir. Eklemdeki sıvıyı taklit ediyor. PRP için sizin kan vermeniz gerek. Konuşun, eminim fayda görürsünüz.

Gayet mutluyum 😇
geçmiş olsun süper haber.

Selamlar, Ön çapraz bağ yırtılması yaşayıp ameliyat olan varmı? Şuan ki durumunuz nasıl? Ameliyat tavsiye eder misiniz? Doktorum içini ferah tut düzelme ihtimalı var dedi ama neye dayanarak söyledi bilmiyorum.Başından böyle bir olay geçen var ise görüş ve öneriye açığım.Antalya'dan doktor tavsiyesi de alabilirim.

Memorial Hastanesinde Murat Baloğlu nu tavsiye ederim. 3 yılda farklı rahatsızlıklarda görüştüm kendisiyle. Spor bilgisi olan güvenilir bir doktor kendisi.

Selamlar, Ön çapraz bağ yırtılması yaşayıp ameliyat olan varmı? Şuan ki durumunuz nasıl? Ameliyat tavsiye eder misiniz? Doktorum içini ferah tut düzelme ihtimalı var dedi ama neye dayanarak söyledi bilmiyorum.Başından böyle bir olay geçen var ise görüş ve öneriye açığım.Antalya'dan doktor tavsiyesi de alabilirim.

Memorial Hastanesinde Murat Baloğlu nu tavsiye ederim. 3 yılda farklı rahatsızlıklarda görüştüm kendisiyle. Spor bilgisi olan güvenilir bir doktor kendisi.
mr sonucunu önerdiğiniz doktorada göstereceğim, İlginiz ve tavsiyeniz için çok teşekkür ederim.

Eski bir *gym rat* olarak bir çok sakatlanma yaşadım ve yaşıyorum size tecrübeme dayanarak şunu söylemek isterim.
Tendonlar hiç bir zaman kendiliğinden durduk yere iyileşmezler, ilerleyen sürelerde belki ağrınız azalabilir fakat en ufak bir harekette yine tetiklenebilir ve daha kötü duruma gelebilir.
Tendonlara giden damarlar belirli sayıdadır ve normal bir kasa göre kan akışı neredeyse hiç yok denilebilecek kadar azdır o yüzden iyileşme gösteremezler.
İstediğiniz kadar jel sürün, hap kullanın veya vitamin alın bir etkisi olmaz.
İki çeşit yöntem izleyebilirsiniz bunun için. 1. Yöntem proloterapi yöntemi ile iyileşmeyi deniyebilirsiniz eğer 1. yöntem işe yaramaz ise ameliyat son çağre olarak düşünülebilir.

Ben bursa da tedavi olmuştum tendon kopmasından, iyileşmem toplamda bir kaç senemi almıştı.

Geri