Sanırım sabitlenmiş bir konuya yazıyorum Öncelikle herkese geçmiş olsun!
Ben basketbol,tenis,yüzme,muay thai,koşu,bisiklet gibi şeylerden sonra sol dizimdeki menüsküs ü yırttım aynı yukarıdaki gibi GRADE III düzeyinde yırtıldı. Ameliyat da oldum. Öncelikle şunu da söyleyeyim çok güçlendirmeme rağmen 3 sene önce sağ dizimdeki de teniste yırtıldı. artık tenis-koşu vs yok hayatımda, merdivenlere de düşmanım. 2. yırtılma olayı 1.gibi olmadı bu yüzden Dr.a inanmadım "çok güçlendirmişsin o nedenle zaten kendini çok kötü hissetmiyorsun" dedi. Doğru söylüyordu cidden günde 45dk bacak çalışıyordum salonda.
-sonuç olarak kıkırdak doku kanama olmadığı için kendini tamir edebilen bir yapıya sahip değildir, ameliyat olmak zorunda değilsiniz ama ilerde kıkırdak kaybına uğrayabilirsiniz.
-dizin üzerinden geçen kas grubunu güçlendirmeniz sizi iyi ve güçlü kılar ancak yaşlanınca, kilo alınca, kaslar zayıflayınca bu iş daha da zorlar.
-Kesin tanı içn MR çektirmek şart, (benim 3 doktor da diizmdeki sıkıntıya kesin tanıyı MR olmadan koyamadılar. Bu da çok normal)
-Ameliyat sizi süper yapmıyor, ancak olmazsanız da ileride sıkıntı yaşıyorsunuz. Ben diğer diizmden de ameliyat olacağım. Şu anda çömelmeleri yapamıyorum merdivenleri sevmiyorum.eski tip tuvalet en büyük düşmanım (Bunlar ameliyattan sonra da değişmeyecek bazı hareketleri kısıtlamak ve yapmamak en iyisidir. )
-Ameliyattan sonra hemen yürürsünüz yalanına inanmayın her şey sizin elinizde, eğer denilenleri yaparsanız ameliyatın başarısı tamamen sizin hareketleri bol ve doğru yapmanızla yani ameliyat sonrası ile ilgili, ameliyat olup da dizi açılmayan insanlar biliyorum. Üstüne basılabiliyor hatta basmanızı Dr.lar söylüyor ama diz bükülmüyor)
-Ameliyattan sonra da dizinizi hep güçlü tutacaksınız en iyisi bu, çünkü artık diziniz asla eskisi gibi olmayacak.
SONUÇ: Menüsküsü yendim olayına ben inanmıyorum, varsa böyle bir durum yapısal bir farklılık vardır o arkadaşta mesela kıkırdak kısmında kan damarları vardır, kendini iyileştirmiştir vs. Ama genelde kaslar güçlenince insanlar öyle sanıyor.
hala bisiklete binebiliyorum, ani olmayan koşuları yapabiliyorum, ama merdivenlerle aram kötü özellile inerken.
saygılarımla.-sorusu olanı cevaplarım ameliyat vs.. neyse