Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Meniskus

@fantom
Gecmis olsun! Korkulacak bir problem yokmus simdilik goruldugu gibi :)
Doktorunuzu dinleyin ve dikkat edin. Onerecegi egzersizlerle dizinizi saran kaslari guclendirin!
Menuskusten ziyade capraz baglardaki bir problem - bag kopmasi cok daha sorunlu ve gunluk hayatinizi surekli aksatacak kadar sıkıntılı bir durum diye biliyorum.
Capraz bagi kopan 2 arkadasim var. Yorgun, halsiz olduklari ve bos bulunup zorladiklari heran diz sorunlari tekrar ediyor cunku...

• Beğen
Tepkiler: fantom
Scudo
Benim Menisküs ameliyatımda yapılan işlem eski usül şeklindeydi. Çünkü yırtık büyüktü. Sağ dizimin yan-iç kısmından 7-8 cm kesik yapılarak menisküs dikildi. Sağol doktorumuz uğraşmayı tercih etmiş. Başka doktor olsa işe yarayan kısımları bırakır geri kalan kısımları çıkarırdı. Artroskopi olan arkadaşlar 1-2 günde normal yürümeye başlayan arkadaşların aksine 1,5 ay sonra yürümeye başlanılıyor. Haaa bir de ÖÇB beraber olunca tadından yenmiyor olay!!!!!!!!!!

Sanırım sabitlenmiş bir konuya yazıyorum Öncelikle herkese geçmiş olsun!
Ben basketbol,tenis,yüzme,muay thai,koşu,bisiklet gibi şeylerden sonra sol dizimdeki menüsküs ü yırttım aynı yukarıdaki gibi GRADE III düzeyinde yırtıldı. Ameliyat da oldum. Öncelikle şunu da söyleyeyim çok güçlendirmeme rağmen 3 sene önce sağ dizimdeki de teniste yırtıldı. artık tenis-koşu vs yok hayatımda, merdivenlere de düşmanım. 2. yırtılma olayı 1.gibi olmadı bu yüzden Dr.a inanmadım "çok güçlendirmişsin o nedenle zaten kendini çok kötü hissetmiyorsun" dedi. Doğru söylüyordu cidden günde 45dk bacak çalışıyordum salonda.
-sonuç olarak kıkırdak doku kanama olmadığı için kendini tamir edebilen bir yapıya sahip değildir, ameliyat olmak zorunda değilsiniz ama ilerde kıkırdak kaybına uğrayabilirsiniz.
-dizin üzerinden geçen kas grubunu güçlendirmeniz sizi iyi ve güçlü kılar ancak yaşlanınca, kilo alınca, kaslar zayıflayınca bu iş daha da zorlar.
-Kesin tanı içn MR çektirmek şart, (benim 3 doktor da diizmdeki sıkıntıya kesin tanıyı MR olmadan koyamadılar. Bu da çok normal)
-Ameliyat sizi süper yapmıyor, ancak olmazsanız da ileride sıkıntı yaşıyorsunuz. Ben diğer diizmden de ameliyat olacağım. Şu anda çömelmeleri yapamıyorum merdivenleri sevmiyorum.eski tip tuvalet en büyük düşmanım (Bunlar ameliyattan sonra da değişmeyecek bazı hareketleri kısıtlamak ve yapmamak en iyisidir. )
-Ameliyattan sonra hemen yürürsünüz yalanına inanmayın her şey sizin elinizde, eğer denilenleri yaparsanız ameliyatın başarısı tamamen sizin hareketleri bol ve doğru yapmanızla yani ameliyat sonrası ile ilgili, ameliyat olup da dizi açılmayan insanlar biliyorum. Üstüne basılabiliyor hatta basmanızı Dr.lar söylüyor ama diz bükülmüyor)
-Ameliyattan sonra da dizinizi hep güçlü tutacaksınız en iyisi bu, çünkü artık diziniz asla eskisi gibi olmayacak.
SONUÇ: Menüsküsü yendim olayına ben inanmıyorum, varsa böyle bir durum yapısal bir farklılık vardır o arkadaşta mesela kıkırdak kısmında kan damarları vardır, kendini iyileştirmiştir vs. Ama genelde kaslar güçlenince insanlar öyle sanıyor.
hala bisiklete binebiliyorum, ani olmayan koşuları yapabiliyorum, ama merdivenlerle aram kötü özellile inerken.
saygılarımla.-sorusu olanı cevaplarım ameliyat vs.. neyse

dün 16:00da sag menisküsten ameliyat oldum.
gece hastanede kaldım planlandıgı gibi. bugun taburcu olmayı bekliyorum.selamlar

• Beğen
Tepkiler: Max Torque
@fantom
Merhaba öncelikle geçmiş olsun raporunuzu geç gördüm. Raporunuzu göre iç menüsküste 2. derece aşınma var ancak yırtık olmadığı yazıyor dış menisküste aşınma ve herhangi hasar verici bir durum yok. Diz kapağı kemiği hafif dışa tarafa dönük ve diz kapağı kemiğinin arkasındaki kıkırdağın kireçlenmesidir (kondromalazi patella) durumu varlığı görünüyor. Ayrıca diz eklem aralığı kısalmış. Diz kapağı üzerindeki yastıkçıkta sıvı artışı mevcut. Bu rapora göre sizde net olarak menisküste yırtığı vardır diyemeyiz ancak dizde ağrı yada hareket kısıtlılığıdır nedeni diz kapağındaki rahatsızlık gibi görünüyor. Doğrusu sizi muayene eden hekimin size söyleyecekleridir. Geçmiş olsun.

Menisküste konusunda mod arkadaşlar yardımcı olursa ayrıntılı resimli yazılı paylaşım yapabilirim.

@alper 76 artroskopi sonrası kaçıncı günde bacak normale dönüyor? üzerine basmakta zorlanıyorum ve değneksiz yürüyemiyorum ; artroskopi cuma günü oldum.

• Beğen
Çok geçmiş olsun
Her şey için çok yeni
Tam iyileşme bir yılı bulur, mükemmellik beklemeyin. Doktorunuzun size önerdiklerini mutlaka yapmalısınız. Ben sekerek de olsa yürüyordum ancak üzerine tamamen acısız sızısız basmanız 10-5 günü bulur geçebilir. Kesinlikle yapmanız gereken ve ameliyatınızın başarısı tamamen size bağlı. Fizyoteraipstiinizin verdiği egzersizlerinizi yapın, dizinizi açın, ve güçlendirin bunlar olduğunda biraz canınız yanacak ancak verilen ısınma hareketlerini çokça yapın. Diziniz adım adım açılacak, yere oturduğunuzda karnınıza çekme hareketini havlu ile destekleyerek yapabilirisiniz. Moralinizi yüksek tutun hepsi yakın zamanda geçecek.
Sorularınız olursa cevaplarım

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Arkadaşlar daha iki gün önce 75 yaşında bir yakınımla bu konuyu konuştuk. Annem olmuştu unu ameliyat ettirdim, bu yakınımda menüsküs olmuştu ama o ameliyat olmadı. Bana "Bunun çaresi yok mutlaka ameliyat demişti doktorlar" hatta acele ile apar-topar annemi ameliyata almışlardı.

Tamamen ilaç, egzersiz ve bilinçli yürüyüşle ameliyat olmadan iyileşti. Şu an için de Maşallah hiç bir sıkıntısı yok...

@Talha Ateş
@Talha Ateş

Çok geçmiş olsun. Menisküs rahatsızlıklarının dereceleri olabiliyor özellikle yırtılmalarda bazıları herhangi bir ameliyat ve benzeri işlem uygulamadan egzersiz ve ilaçla düzelebiliyor ama bazıları ameliyatsz olmuyor, konuya fazla derine dalmak istemedim yanlız annenizin yaşı gereği ve birde kadın olmasından dolayı özellikle diz eklemlerinde osteoartrir yada başka eklem hastalıkları da olabilir veya beraber olabilir bunları da unutmayın kontrollerinin aksatmamanızı öneririm. Tekrar geçmiş olsun...

teşekkürler,
bugun doktora gittim,
dizimde artroskopi operasyonu sonrası pıhtılaşmayı önleyici iğnelerin etkisi ile ödem oluşmuş,
üzerine hiç basamamamın esas sebebi buymuş.
Ödemin bir miktarı bugün alındı (bu işlem başlı başına bir işkence, çok uzun sürdü, sabır çok önemli).
Bugün fizik tedaviye de başladım,
merdiven çıkarken önce sağlam bacak atılmalı, inerken ise önce smeliyatlı bacak öne atılıyor. Merdiven korkuluğuna ise sağlam olan bacak tarafından tutunulmalı.
Yürürken önce topuk sonra diğer taraflar yere değmeli. Sağlam ayakla başlamalı adımlara, ameliyatlı bacak da yere sürtülmeden yukarı kaldırarak yürütülmeli. Fizik tedavide önerilen hareketler evde de tekrar edilmeli. Şimdilik böyle, haber veririm gelişmeleri.

• Beğen
Her söylenene inanmamak gerekiyor, malesef ülkemizde birinci sorun bu.
Bunun dışında ameliyat olmak zorunda değilsiniz, bu olmazsa olmaz bir durum değil.
Olmazsanız hayat kaliteniz düşer, tamam diz kaslarınızı güçlü tuttuğunuz sürece sorun azdır ancak 50li yaşlarda işler öyle olmayabiliyor. @ekartor arkadaşın da dediği gibi farklı menüsküs yırtıkları bile bir kaç dereceden oluşuyor.

Ek olarak nadir kişilerin (normalde kıkırdak dokusunda kan damarları olmaz) kılcal kan damarları sayesinde bu bölge kendini kanayarak iyileştirebiliyor.
Zaten menüsküs ameliyatında da yapılan o bölgedeki kırık parçaları traşlıyorlar.

Sağ dizim menüsküs sol dizim ameliyatlı, biraz fazla merdiven çıkayım sızlamalar başlıyor. Sızlama oldugunda dinlendirmek şart.
herkese geçmi olsun

PROLOTERAPİ

bu tedavi yöntemini uygulatmış olan var mı?

Menisküs yırtıklarında da kullanıldığını duydum ameliyat aşamasından önce.

Aramızda doktorlar da var sanırım, bilgi verebilecek varsa çok yararlı olacak bizler için.

Ödemden kurtulmak için yarın gene küçük bir operasyona gireceğim.

Umarım daha sağlıklı bir günde haberlerimi iletiyor olurum ..

• Beğen
80cc ödem alındı bugün.
Yürümeye engel olan bu ödemden kurtulmuş oldum.

Bu ödeme sebep olan ameliyat sonrası 6 gündür yaptırdığım kan sulandırıcı iğne.

İğneye son verildi, yarın tekrar kontrol edilecek ödem. Belki yarın da alınacak.

Zira bu iğne 24 saat etkili, en son dün akşam yapılmıştı.

• Beğen
@Baris Celik

Merhaba öncelikle geçmiş olsun biraz ayrıntı yazabilirmisiniz ne iğnesi yapıldı ne ameliyatı yapıldı vs. Bu arada ploroterapi hakında bilgi yazacağım yanlız biraz zaman lazım yeni bir teknik ve henüz güvenilir, etkinlik, yanetki, vs tartışmalı.

@ekartor geçen cuma sağ dizde menisküs yırtığı teşhisi sonucu Menisküs Ameliyatı oldum. Artroskopi ile gerçekleştirildi. Bir gece hastanede yattım, ertesi gün eve çıktım. Konu gereğince bu başlıkta önceki mesajlarımda da yazmaya gayret gösterdim. Emboli riskini minimize etmek için ameliyat sonrası Clexane 4000 anti Xa IU/0.4ml Enoksaparin Antitrombotik iğne yapıldı. Her gün aynı saatte bu iğneden yaptırdım, doktorun talimatı üzerine. Ancak dizin biraz yukarı kısmında ödem oluşmuştu. Salı gününe kadar değneksiz yürüyemedim, salı günü yani ameliyat gününden sonraki 4.gün doktor 20cc ödemi iğne/şırınga ile dışarı aldı. Clexane iğnesine ise devam edildi günlük olarak 1 adet. Perşembe günü yani bugün 80cc ödem alındı dizden gene dışarı. Bugün Clexane iğnesi artık yapılmayacak dedi doktor. Clexane e son verildi, ancak dünkü iğnenin etkisi 24saat sürdüğü için yine bir miktar ödemin oluştuğunu hissedebiliyorum. Bugünü o nedenle pek hareket yapmadan geçirmem gerektiği söyledi doktor. Yarın tekrar doktora göstereceğim, muhtemelen yeniden ödem boşaltılacak. Süreç çok zahmetli, bundan sonra ödem oluşmamasını ümit ediyorum. Zira ödem oluşunca yürümek iyice zorlaşıyor.

• Beğen
Çok üzüldüm çok geçmiş olsun@Baris Celik dostum
Bende böyle olmadı, demek ki ondan bu kadar sıkıntı çekmişsiniz...Acil şifalar diliyorum

• Beğen
Tepkiler: BarisBJK
@Baris Celik

Tekrar geçmiş olsun. Diz bölgesi çok hassas bir yer ve gerek açık ameliyatlarda gerekse kapalı (laparaskopik) ameliyatlarda ödem oluyor bu sadece dizde değil vücudun diğer bölgelerinde ameliyat sonrası ödem oluyor. Ödem basitçe şişlik olarak tanımlayabiliriz örneğin kolumuzu bacağınızı çarptığımız zaman nasıl şişlik oluyorsa ameliyat bölgelerinde de benzer hadise oluyor hücreler arası sıvı birikiyor ve bu şişliğe neden oluyor. Fazla ayrıntıya girmeden şimdilik ödemi burada brakalım. Clexan için söyleyeceğim ise ameliyat sonrası bizim genelde DVT (derin ven trombozu) dediğimiz bir hadiseyi önlemek için veriliyor. Bu hadise ameliyat edilen kişinin ameliyat sırasında oluşan hemodinamik dengelerinin bozulması sonu oluyor ve tabi ameliyat sonrası hastanın hareketsiz kalması nedeniyle de oluyir. Her neyse kısacası derin baldır toplar damarlardan akciğerlere pıhtı atmasını önlemek için pıhtı oluşumunu önleyici Clexan iğnesi yapılıyor. Genelde yan etki olarak ameliyat bölgelerinde kanamaya neden olabiliyor bu da eklem içinde olursa eklem ödemine neden oluyor hem ağrı hem de hareket kısıtlılığı yapıyor.

Dr. değilim
Piyano öğretmeniyim :)

Üstüme alınmışım hahahah pardon :) keşke silebilsem ama kaldı orda artık...

• Beğen
Tepkiler: fantom
Geri