Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Meniskus

@ekartor bu bahsettiğim iğneyi kestikten sonra daha kaç gün bu eklem içi kanama devam eder acaba? Bugün ödem alımı işlemi gerçekleştirilmedi, zira yarına bırakıldı. Bu iç kanamaya bağlı ödem ne zaman geçecek acaba? Buna dair bilgi alabilir miyim? Buz uygulamaya devam ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Max Torque
Scudo
@Baris Celik

Eklem için kanama süresi konusunda net bişey söylemek zor bir sürü faktör var ameliyat tekniği ameliyat sırasındaki yapılan işlemler onu doktorunuzla danışmanız daha doğru olur. Clexane için diyebileceğimiz 12-16 saat kabaca diyebiliriz tabi ek sorunlar yoksa mesala kan hastalığı karaciğer hastalığı vs. Yanlız benim tavsiyem kanamadan çok çekinmeyin iğne kesildiğinde göre bundan sonra kanama azalır biter önemli olan size önerilen talimatlara uymanız ve kendinizi fazla zorlamadan iyileşmeniz. Bu arada bugün sıvı drenajı neden yapılmadı ödem azaldığı için mi yoksa başka nedenden mi eğer sıvı miktarı azaldı ise bu iyileşme lehinedir diyebiliriz ama tekrar yazıyorum öncelik sizi ameliyat eden hekimin görüşüdür ve buradan öte yorumda bulunamam doğru da olmaz.

• Beğen
Tepkiler: BarisBJK
@ekartor her gün iğneyle ordaki dokuları zedelemek istemedi, yarın (ctesi) biraz daha birikmiş olacağından yarına ertelendi işlem. Fizik tedaviye başlamıştık, ancak bu kanama nedeniyle ona da ara verildi. Kanama insanın moralini bzuyor, çünkü rahat yürümeye engel bir durum. Destek ve bilginiz için çok teşekkür ederim. Gelişme oldukça yazarım.

@Baris Celik
evet sıvı miktarı azaldı diye düşünüyor, umarım yakın zamanda biter. Çünkü içerde bir kanamanın olması çok endişe veriyor insana..

• Beğen
@Baris Celik

Sabırlı olun kendinize fazla stres yapmayın herşey iyi olacağına inanıyoruz diz eklemi hassas bir yer yük taşıyor o yüzden iyileşmesi zaman alıyor.

• Beğen
Tepkiler: BarisBJK
Sol dizden iki menisküs ve bir çapraz bağ ameliyati oldum..menisküs ameliyatinin ikincisinde acillik olmuştum dizim kilitli kalmıştı o yuzdendir ki eger gerekiyorsa ameliyat olmalisin..bisiklete gelince çapraz bağ ameliyaindan sonra dizim kuvvetlensin diye başladim gayette memnunum..

• Beğen
Tepkiler: Enver T.
bugün dikişler alındı.
40cc ödem alındı.

@fantom
mr sonucunuzda ciddi bir sıkıntı yok ama zorlayıcı hareketlerden kaçınmanız önerilecektir. ağır kaldırma, eğilip kalkarken bulunduğunuz pozisyondan aşırı yük bindirecek şekilde bisiklet sürmeye kadar engellemeler olabilir. bu ağrıları patella tendon bandıyla azaltabilirsiniz. bunlar benim tecrübelerime göre olan düşünceler tabiki yinede doktorunuzu dikkate alınız.

@Baris Celik

Eh dikişlerde gitti bu iyi, alınan sıvıyı görebildiniz mi rengi vs nasıldı berrak mı kırmızı mı bulanık mı?

@ekartor kana ve iğneye bakamadığım ve ayrıca bakmayı sevmediğim için bakmadım gene, doktor vücut sıvısı olduğunu söyledi.

Vücut sıvısı ( sinovyal sıvı ).

• Beğen
@Baris Celik

Yazdığınızdan anladığım drene edilen (alınan) sıvı hemorajik (kan içeriği olan) fasıfta değil bu da eklem içi kanamanın durduğunu norma eklem için sıvısının olduğunu gösteriyor. Yine de yorumda fazla ileri gitmeyelim, bunlar iyileşme belirtisidir. Tekrar geçmiş olsun.

@Baris Celik Barış demek ki yavaş da olsa iyileşiyorsun, iyi haberler aldıgımıza sevimdim. Şansızlık sana denk geldi demek ki bende böyle olmamıştı ancakbuna benzer durumları duydum. Acil şifalar diliyorum

bugun örme dizlik aldım reçeteyle,
bu dizlik maksimum 8 saat günde kullanılmalıymış,
dizi cuma gene doktora gösteririm,
ödem devam.
teşekkürler

• Beğen
Ben hiç dizlik kullanmadım, sadece patellanın rahat hareket etmesi için ortası delik bir dizliği tenis oynarken kullandım, Sonra o dizi de sakatladık zaten.

bugün 25cc ödem alındı.
üzerine bir de kortizonlu iğne yapıldı.
Hayırlısı diyorum.
Bunun dışında ayakkabı konusunda bir iki bilgi paylaşayım, doktorun belirttiği:
MBT gibi altı kaydıraklı sözde dik duruşu sağlamaya faydalı ayakkabıları giyme dedi. Bende bu ayakkabılardan 3 tane vardı, 3 sene kadar kullanmıştım öncesinde..
Yürüyüş ve koşu ayakkabılarında elastik tabanlı ayakkabıları tercih etme dedi. Bunun yerine tüm tabanı boyunca havalı olan ayakkabıları tercih et dedi.
Spor olarak günde 5dk ve 10dk lık yürüşlerle başlayıp maksimum 20dk lık yürüyüş yap, bu da amaca yönelik mesela alışveriş vs (spor amaçlı yürüyüş yapma dedi) gezinti türünde olsun.
Yüzme sporu yine hafif tempoda yapabilirsin, yarışmadan ama.
Barfiks çekmende sakınca yok.
Salonda yüksek selede pedal çevirebilirsin, spor salonunda sadece.
Dizi bükmeni gerektirecek sporları yapma, hoplama zıplamadan kaçın.

Şunu unutma dizin hiç bir zaman eski halinde olmayacak, dış menisküs yırtığı bu. Boylu boyunca Yırtık kısım alındı, ancak kalan kısmı koruman şart.

İnsan bunları duyunca korkuyor...
Ben sol tarafı yırttığımda 5 doktora gittim 3 tanesi doğru teşhis koydu ve ameliyat dedi.(şimdi hatırlamıyorum içmiydi dışmıydı) Sonra araştırdım bu işin piri Prof.Yaman SARPEL miş gittik ameliyat olduk.Sorun kalmadı, bana kimse teniz oynama vs demedi. Aradan daha bir sene geçti geçmedi bomm! öbürünü yırtmışız.. Daha diğerini ameliyat etttirmedim. Ancak merdiven mahvediyor beni.. çok sıkıntı oluyor. Normalde düz koşu yapabilirsin demişlerdi bana ancak sizin durum demek ki farklı
Zaten ben buraya bir şey yazmaya korkar oldum, sağolsun doktorlarımız var hemen düzeltiyor yanlıştan dönmemizi sağlıyorlar:)

@Baris Celik

Tekrar geçmiş olsun. Kendinizi fazla zorlamadan spora devam ederseniz herhangi bir sorun olacağını sanmıyorum.

@alper 76
Geçmiş olsun çok beklemeden bir kontrolünüzü yaptırın belki de fazla zedelenmeden basit yöntemlerle tedavi olur, geri dönüşümsüz hale gelmeden düzelirsiniz.

@ekartor teşekkür ederim.
Üzerinden 3 sene geçti, sakatlandığımda dizlerim olabilecek en yüksek güçteydi. Ameliyat olalı bir sene oldugu için tekrar başıma gelmesin diye günde yaklaşıık 45 dk dan fazla spor salonunda bacak çalışıyordum. Bundan dolayı elle muayenede yırtılmayı en güvendiğim Dr. bile anlayamadı, ben de "küçük bir yırtık" diye düşündüm çünkü ne sıvı birikmesi, ne de şiddetli bir ağrı oldu. Nedeni güçlü olmalarıymış MR çekilince gördük. Geri dönüş yok artık, dikkat ediyorum ve kış biraz daha ilerleyip birazcık da para kenara koyunca yine gidip ameliyat olmayı düşünüyorum. Daha önce ameliyat olduğum dizim şu anda diğerinden daha iyi... "menüsküsü yendim" ve hikayelerine inanmıyorum.Dizi zorlayıcı hareketlere girmiyorum oturup kalkmıyorum diz kırmıyorum merdivenlerden kaçıyorum,alaturkalara dikkat ediyorum. bekliyorum şimdilik
Bisiklette ise vitesler sağolsun zorlanmayı engelliyor.
Zamanla öğreniyorsunuz, keşke değerini kaybetmeden bilseydik...

Geri