Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Merida (Crossway-Speeder) Kullanıcıları Kulübü

Değerli arkadaşlar, 700x40c lastikli crossway 100'de fabrika çıkışı hangi boyutta iç lastik vardır, bilen var mı? 700x32c lastiğe geçeceğim, iç lastik uyacak mı, merak içindeyim.

Scudo
@Orhan A Merhaba Orhan bey,iç lastiğiniz değişmediyse olur.Eşimin bisikletine 32'lik green guard'ı sorunsuz taktım.

Tekrar Merhaba arkadaşlar bir sorum olacak crossway 40v 52 kadro var bende ben buna drop bar takmak istiyorum diyeceksiniz ki niye yol bisikleti almadın sürdüğüm yerler malesef düz yol değil çukurlar var ufak tefek kaldırım inişleri var yol bisikleti ile böyle sürmenin zor olacağını düşündüm kendimi sadece düz yolda sürecem diye sınırlamak ta istemedim ama yol gidonu kullanmayı da çok kafama taktım ilk başta drop bar alıp vites fren sistemini olduğu gibi ona taksam nasıl olur sizce tabi uzanarak sürdüğüm zaman frenlere ulaşım olmayacak bu biraz sıkıntı ama kendimi ayarlayabilirim gibime geliyor. Daha sonrasında da eğer sıkıntı yaşamazsam drop barda şu kolları alsam (link) başka herhangi birşeyi değiştirmeden v frenlerle ve altus 9x3 ön arka aktarıcıyla kullanabilir miyim ? Amortisörlü maşa + drop bar kabul ediyorum baya abes duracak ama geçen gün çift amortisörlü bisiklete bile drop bar takanı gördüm Moskova'da ben de karar verdim. :). İlerleyen zamanda belki yeni maşada alabilirim bilemiyorum.

@Orhan A
hocam ben decahtlondan alıyorum
700x35-43 aralığında olanı kullanıyorum sıkıntı yok.

Zaten iç lastik boyutunda direk olarak 700x 32 falan bulman zor o nedenle aralıkta satılıyor bizim kullandığımız aralıkta bu

@Orhan A 700x32 ye karar vermenizin sebebi nedir hocam?
en düşük bunu mu destekliyor ebat olarak_

ayrıca bu 700x32
28x 1.? kaça denk geliyor
schwalbelerde 28x1.25.... x1.5.... x1.75 diye gidiyor ya

@apeironur bu linkteki lastiğe zam mı geldi
(link)
25 euro yazıyor bir de bu tek fiyatı demi 2 alacağımız zaman x2 yapacağız?

Aradığım cevap önceki sayfalarda varmış.

700 28 inche tekabül ederken

yanda yazan 1,25 gibi değerleri 25,4 ile çarpınca 700x? ? olan kısma ulaşıyoruz.

yani fabrika çıkışı olan lastiklerimiz
700x40c
yaklaşık olarak
28x 1,57 mm gibi bir şeye tekabül ediyormuş.

700x32C lastik, inch sisteminde 28x1.25'e denk geliyor.
Bizim jantlar, 17x1.4=24'e kadar destekliyor ama, çok ince olsun istemedim. Belki de 28 alırım.

@Safa Arslaner orijinal lastiğim 700x35-42 ise uymaz. Sorun olabilir.

@canayaz0734
Jantına uymaz.

@apeironur
30'luk bizim janta olmuyor.

@Ozan Güneri, aşağıdaki formülasyon üzerinden hesaplanıyor diye biliyorum:

Janta uygun minimum lastik kalınlığı = Jant kalınlığı x 1,4
Janta uygun maksimum lastik kalınlığı = Jant kalınlığı x 2,2
Janta uygun ideal lastik kalınlığı = Jant kalınlığı x 1,8

Jantın genişliği 18 mm ise (622x18) -ki benim öyle- 28 ile 40 mm kalınlığında lastik kullanabilirsiniz. Ama ideali yani uygun ortalama lastik kalınlığı 32-35 mm.

Bir ara bende hesaplamıştım.30'luk olmuyordu.

@Ozan Güneri, bu katsayı yöntemiyle hesaplama jant kalınlığı 21 mm'ye kadar olan jantlara 30'luk lastik takılabileceğini söylüyor. Ama dediğiniz gibi teknik olarak uygun gözüküp kullanımda tercih edilmemesi gereken alt sınırlar olabilir.

@Orhan A

bu değerler nedir hocam tam olarak 17?x 1.4 falan açıklarsanız sevinirim

@canayaz0734

janta bence de sıkıntı çıkarır çoğunluğun önerisine uyun bence de.
merliyn bike-comp gibi sitelerden alınabilir.

@apeironur

teknik olarak böyle bir şey mümkünse 700*30 çok sıkıntı çıkarmayacaktır hocam?

Bölgesinde merida bayisinde bakım vs yaptıran var mı?

Kimler bugüne kadar merida servisinde bakım yaptırdı.

Ben rize'ye gittim adam bıraktığını söyledi ama sitede görünüyor sizinde başınıza böyle şeyler geldiyse merida'ya mail atmayı düşünüyorum

destek olursanız tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim

@Ozan Güneri
Hocam video harika bu hız göstergeleri falan go-pronun kendi özelliği mi_ yada bu go pro mu?

:=)

• Beğen
Tepkiler: canayaz0734
arkadaşlar merhabalar

Speeder 300 D için park ayağı arıyorum. bisikletçide bulamadım. fren rotoruna sürtüyor ayak takılınca. kullanan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.

teşekkürler

@Burak G
Hocam selam
Bende geçen hafta park ayağı taktırdım. Aslında pek içimden gelmiyordu ama sağa sola yaslamakta sürekli sorun
İlk başta kalın, turcuların kullandığı gibi destekli bir ayak getirdiler bisiklete yakışmayacağı için daha kibar ince bir park ayağı vardı onu taktırdım.
Görselliği çok bozamadı zaten bisiklet hafif olduğundan ince bir park ayağı yeterli oldu
image.jpg image.jpg

Geri