Scudo Sports

Merida (Crossway-Speeder) Kullanıcıları Kulübü

@Rock teşekkürler, yakışmış ama. v frende problem yok da işte disk frene sürtme gibi bi durum yaptı taktıklarında. senin ayakta öyle bir problem olacakmış gibi durmuyor. haftasonu sirkeciden bir bakayım en iyisi.

Scudo
@Safa Arslaner aynı sorun bende de vardı. Önceleri pedala hafif kuvvet uyguladığımda (ayakta ve yokuş yukarı çıkarken) gelen ses sonrasında düz yolda da gelmeye başladı. Bisikleti ful bakıma soktuğumda sorun anlaşıldı. Pedalın kadroya monte edildiği yerde, içte bir somun gibi birşey çatlamış. Garantiden değişti ve sorun halloldu. Bisikletim Sedona 310. Sedona Concept Yeniköy mağzasında yaptırdım.

@Orhan A
Orhan bey bu gün eşimin arazide kullandığı dişli lastiklerini çıkartıp , asfalt lastiklerini takarken siz aklıma geldiniz. İç lastikler resimdeki gibidir. [emoji4]

http://images.tapatalk-cdn.com/15/05/13/f43b79d92c337300b1bc1c2d451c3176.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/15/05/13/cc249dc5a67d47c396cd7805d3d0997c.jpg

İlginize çok teşekkür ederim. İç lastik 35/43 olduğuna göre 700x32C dış lastiğe takmamak daha doğru olacak. Siz hiç sorun yaşamadınız mı, büyük iç lastikle?

• Beğen
Tepkiler: Safa Arslaner
@ Orhan A Şu ana kadar bir sorun olmadı.32 lastikle sıkıntı çıkmadı.

• Beğen
Karbon masa olurmu bu bisikletlere duz masa aliminyumda olabilir 400 tl ye kadat

• Beğen
Öncelikle Merida'dan bir haberle başlayalım.
Merida dünyanın en hafif "seri üretim" bisikletini duyurdu - BisikletForum
@Orhan A hocam iç lastik pahalı bir şey değil eğer 32lik olana geçersiniz şu iç lastiklere geçebilirsiniz içinizin rahat olması açısından.

@Bartu Bilgi ikisi de olur ancak değişim yapma sebebini merak ettim Bartu?

Ayrıca şöyle bir konu paylaştım yardımcı olabilecek var mı?

Bisiklet pedal kali(bu ürünlerden kullanan var mı?) - BisikletForum

Sarp sınırından Çay-Doğa-Deniz ve O2
https://www.bisikletforum.com/dosyalar/img_8366-jpg.17579/

• Beğen
Tepkiler: canayaz0734
Yurt dışından lastik getiren var mı?
Kaç güne geldi nereden kaça aldınız?
Özellikle schwalbe

speeder 200 ün üzerindeki lastikler çok mu kötü acaba

bir de 177 boy 80 cm bacak içi boyu için kaç kadro uyar bana?

(link)

buradan yardım alabilirsin.

benim bacak boyum 73-74 falan dı 52 cm kadro aldım gayet rahatım yüksekte olmak güven veriyor turlarda.

Referans alabilirsiniz.

Bana önerilen genelde bir alt kadro boyu olan 48 cm'di ancak bisiklete bindiğimde çok minimal farklar fark ettim satıcı kolların vücuduna göre biraz uzun duruyuor 52 almanı tavsiye ederim deyince böyle karar kıldım ...

Merida Crossway 100'ümle mutluyum.

bisikletimi merida speeder 200 ile değiştirerek ben de meridacı oldum, selam herkese

@obezkirpi
Hayırlı uğurlu olsun kardeşim
Tekerine taş değmesin
İyi bir seçim yapmışsın.
Sanırım city bike carraron vardı değiştirdin.
Amortisörsüz bisiklet ilk zaman biraz sert gelebilir ama alışınca bir daha amortisör aramazsın.
Birde tavsiyem elcikleri değiştir. Uzun sürüşlerde eli çok yoruyor.

@Safa Arslaner Benimki de 52 kadro, ve bana biraz büyük geliyor. Boyum 178, bacak boyu 82 cm. Ayakta durduğumda üst boru ile bacak aramda boşluk kalmıyor. Size de büyük gelmesi gerekirdi. İlginç.

@Orhan A

ayakta durduğumda benim de boşluk kalmıyor ama bu beni rahatsız etmiyor. Nitekim kol boyum biraz uzunmuş o yüzden bir ağrım sızım vs yok gayet memnunum zaten siteden hesaplayınca 50 falan çıkmıştı o ara tam hatırlamıyorum ama

Merhabalar. Crossway'ime olabildiğince uzun ömürlü ve uygun fren papucu arıyorum. Bu konuda bir seçiciliğiniz veya tavsiyeniz var mı?

speeder 200ün lastikleri kolay patlar mı? demek istediğim bugün sasalıya gittim geldim, beni gören birisi benim eski bisikletim de bundandı, gitme oraya lastiğin patlar dedi. buna nasıl bir çözüm üretebilirim.

bi de bu bisikleti ben şehiriçinde gezi, hafif spor için falan kullanıyorum, buna (link) böyle kadro çantası ya da (link) böyle gidon çantası taksam, (link) sele kılıfından takıp kullansam çok mu kaba olur çok mu kötü görünür. bisikletçiye "ben bunu sağa sola dayamak, yere yaslamak istemiyorum buna park ayağı takabilir misiniz?" dedim ona bile ağız burun kıvırmıştı adam, yakışmaz, bunlara takılmaz falan demişti adam.

@obezkirpi
Ben aldıktan 2 hafta sonra park ayağı taktirdim ama hertürlü ayak uymuyor anladigim kadariyla sadece Sedona ve Merida nin park ayağı uyuyor merak etmeyin bende estetik olarak kötü durur diye taktirmamistim aksama nasıl gozuktugunu atarim.

Önemli olan sizin zevkiniz sonuçta bu işi keyif almak için yapıyoruz öyle değil mi? ☺

@yasintutunculer park ayağı taktırdım, adam en son ince bir ayak getirdi takılsa takılsa bu takılır diye, çok kötü görünmüyor ama dışarıdan millet demiyordur dimi "görmemiş herif park ayağı taktırmış" diye. napalım, yolda ayakta bırakabilmek istiyorum durduğumda.

@obezkirpi
Bence hiçte öyle bir durum oluşmuyor zaten çok dikkat çeken bir aksesuar değil. Ayrıca sağa sola biraktikca bende rahat olamıyorum çizilmeye daha musait oluyor. Tabi bunlar benim görüşlerim dediğim gibi keyfinize bakın milleti düşünmeyin onlara kalsak zaten bisiklet bile sürmeyecegiz ne işimiz var bisikletle☺

Geri