Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Merida (Crossway-Speeder) Kullanıcıları Kulübü

Merhabalar. Crossway20v modeli kullanan var mi aranizda? Var ise yorumlari nelerdir bu bisiklet için? Maşası kilitleniyor mu? Gidondan mı maşadan mı kilitlemeli kilitliyse?

Scudo
@cckaraduman hocam öncelikle geçmiş olsun dediğin gibi nazar çıkmıştır inşallah :) ve zaman ayırıp görüşlerini paylaştığın için çok teşekkür ederim. Çok faydalı bilgiler verdin bizim için.

@Mavi Kartal hocam sizi de çok teşekkür ederim bilgi ve tecrübe paylaşımınız için.

Hepinize sağlıklı keyifli pedallamalar diliyorum.

• Beğen
Tepkiler: cckaraduman
100-150 km turlarda kullandım hiç bel, boyun, sırt ağrısı yaşamadım doğru kadro boyu önemli

• Beğen
İyi akşamlar
Kelebek gidonda faydalı olabilir, bel ağrısını azaltmak için.

• Beğen
Merhaba, crossway serisi ile ilgilenenler ilanıma bakabilirler.Sağlıklı ve bol sporlu günler.

(link)

aa839268e04bed99d3db4ae86a169153.jpg

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@karaslanxl
çünkü yanlış kadro boyu seçtiniz hocam. geçmiş sayfalarda bisikleti almadan önce arkadaşlar sizi uyarmıştı.

@karaslanxl @1dost ben 48 cm kadro alınsın diye tavsiye etmiştim, kadro boyunun doğru olduğunu da düşünüyorum. bu ağrının birincil sebebi bisiklet türüne henüz alışmaması diye düşünüyorum, benim de öncesinde ön amortisörlü şehir bisikletim vardı, speedera geçince afallamıştım biniş pozisyonundan ötürü. abinin mtbsi ile hiç kıyaslamayın bile, yükü belinize değil bileklerinize aktarmaya çalışın, onlar kuvvetleniyor zamanla.

merhaba arkadaşlar..merida speeder bisiklet almayı düşünüyorum.bu konuda birkaç sorum olacak.Cevabınız için şimdiden teşekkür ediyorum..
1- çamurluk ve arka sele takılabiliyor mu?eğer takılıyorsa,uzun yola yükle çıkınca, kadro ya da cantlarda sorun yaratır mı? Cantlar taşır mı?Biraz cant telleri seyrek gibi geldi..
2- beş altı saatlik sürümlerde, amartisör olmadığı için,rahatsız edici bir titreşim alır mıyım?kollarda,kalçada ve belde aşırı bir rahatsızlık verir mi?
3- crossway modelleri sürüş konusundadaha mı rahattır?
4 cube sl road serisinide bakıyorum, merida speederlar la karşılaştırıldığında artı ve eksi olarak bir değerlendirme yapan oldu mu acaba?

hepinize iyi günler diliyorum..İyi yollar olsun..

Merhaba @Kirşof Merida speeder 200 kullanıyorum

1- çamurluk ve arka sele takılabiliyor mu?eğer takılıyorsa,uzun yola yükle çıkınca, kadro ya da cantlarda sorun yaratır mı? antlar taşır mı?Biraz cant telleri seyrek gibi geldi..

-Çamurluk takılıyor, jantlar yük taşır sağlamdır sıkıntı olmaz ben 110 kiloydum sıkıntısız biniyorum şu anda 95 kiloya düştüm sorun yaşamadım

2- beş altı saatlik sürümlerde, amartisör olmadığı için,rahatsız edici bir titreşim alır mıyım?kollarda,kalçada ve belde aşırı bir rahatsızlık verir mi?

-Maksimum 10 saatlik bir sürüş tecrübem oldu kadro boyum ve sele ayarım doğru olduğu için ağrı sızı çekmedim. Düz gidon uzun süreli binişlerde, sabit tutma açısı olduğu için kollarını yorabilir kelebek gidon taktırdım ben rahat ettim. Bir de çoğu bisikletlerin seleleri sert oluyor jelli seleye ihtiyacınız olacak. Ben jel dolgulu tayt ve jelli sele kılıfı ile idare ettim daha sonra yumuşak bir sele ile değiştirdim.

3- crossway modelleri sürüş konusundadaha mı rahattır?

-Amortisör daha rahat olabilir ancak dağ bayır bozuk yola girmeyecekseniz bence düz maşa işinizi görür.

4 cube sl road serisinide bakıyorum, merida speederlar la karşılaştırıldığında artı ve eksi olarak bir değerlendirme yapan oldu mu acaba?

-Cube de iyi bisiklettir ancak fiyat olarak daha pahalı olduğunu biliyorum Merida her türlü işinizi görür.
İki bisiklette hem tura yatkın hem yol bisikleti gibi hızlı ve atak. Bence fiyat belirleyici olur.

@1dost evet daha küçük kadro boyu olmalıydı ve onu almalıydım ama en küçük kadro boyunu aldım zaten :)

Ve bu arada bahsettiğim ağrı çok aman aman dayanılmaz bir ağrı değil. 2 saatlik sürüşlerimde bile çok rahatsız olmadım. Ve sürüş sonrası da zerre ağrım olmuyor. Sadece kullanım esnasında hafif bir ağrı oluyor. Onu da arada biraz doğrulup kendimi gerdirerek rahatlatabiliyorum. Sanırım ozan arkadaşımın dediği gibi henüz tam aşılamadı sanırım vücut yapım. Biraz kilo vermem ve biraz da zamana ihtiyacım var gibi.

• Beğen
Tepkiler: Kirşof
@Onur T Merhaba, ben kullanıyorum memnunum bir sıkıntı yok, tabi sizin isteklerinizle alakalı bana yetiyor.maşadan kilitlenebiliyor, direksiyondan değil.ben bagajlık, çamurluk ve elcik taktım.İstanbul'dan Tekirdağa kadar gittim rahatsızlık duymadım.Tabi kondisyonla da alakalı.Umarım işinize yarar.Hatta şuan satıyorum daha üst bir model almak için. (link)

Herkese merhaba. Geçen gün yağmurlu havada bisikletten düşmemden mütevellit popomda bir sızı ve aklımda birkaç soru var :D Ben Mersin'de yaşıyorum burada kar yağmıyor ama bayağı yağmur yağıyor. Ben yağmur severim, yağmurda yürüş de yaparım. Bisiklette sürmek istiyorum tabi ki ama geçen düştüğüm için biraz ürktüm yağmurda sürüş yapmaktan. Kaymaları engellemek için lastiklerde bir basınç ayarlaması yada dış lastik değişimi gibi önerebileceğiniz bir şey var mı? Önerebileceğiniz yağmurluk vs var mı? Şimdiden cevaplar için teşekkürler.:harika:

@karaslanxl bence minyatür bisiklette işini görürdü. O kadar para vermeye gerek yoktu. :kptmya:

• Beğen
@1dost :) hiçte öyle değil. Speeder efsane bir model ve iyiki almışım. Bugün bisiklet alacak olsam yine Speeder alırım.

• Beğen
@karaslanxl evet speeder iyi bir bisiklet. Bunun aksini iddia etmedim.

@sadi imren

Çok teşekkürler arkadaşım.. sanıyorum merida speeder alacağım tabi uygun kadro bulabilirsem..

• Beğen
@enrique peşin aldığım için biraz indirim yaptılar. Ama bir pazarlık vs olmadı aramızda açıkçası. Çok pazarlık yapabilen birisi değilim ben :D

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Geri