Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Merida (Crossway-Speeder) Kullanıcıları Kulübü

@xeqepex Benim ve eşimin bisiklet ayaklarını zamanında dechatlon dan almıştık galiba.Bizimkiler odunlukta yan yana duruyor.IMG_20180529_094710.jpg

• Beğen
Tepkiler: xeqepex
Scudo
Merhaba, Merida speeder 20 kullanan var mı acaba? Yaklaşık 3 senedir Bianchi Beverly 28'' bisikletimi kullanıyorum. Genel amacım daha fazla hızlanabilmek.Ancak sol kolum dirsekten itibaren yok, bundan dolayı yol/yarış bisikletleri biraz hayal benim için. Bisikletçi gidon değişimi yaparız Merida speeder 20 için dedi.
Yorumlarınızı bekliyorum

@ppidpi speeder yol/yarış bisikletine biraz benzeyen, insanın eğilip ağırlığını arka değil de ön tarafa aktardığı bir yapıya sahip. önü amortisörlü merida "crossway"lere baksanız daha iyi olmaz mı? amortisör istemiyorsanız da "crossway urban" var speederdan çok da farklı olmasa da biraz daha konforlu bir sürüş sunacağını düşünüyorum

@Ozan Güneri
Ama Speeder modellerinde ayaklık için kadroda delikler yok maalesef.

@trabzonlu ozan

Teşekkür ederim. İnceledim şimdi dediğiniz seriyi ancak bu modelde de gidon değişimi yapmam gerekecek. düz gidonda da malesef sürekli eğilerek bisikleti sürme gibi bir durumum oluyor.

@ppidpi
47 cm kadrolu bir speeder 20v kullanıyorum 1 aydır, çok memnunum. Genelde günlük 26 km yol yapıyorum işe gidiş gelişte. Aynı şehirde olsaydık test etme imkanınız olurdu.

@zephyros

Hız ve hafiflik konusuna çok dikkat ediyorum aslında. Giant escape R3 ile arasında kaldım sayılır:)

Herkeze selamün aleyküm, 4 ay kullandığım merida ma tiagra 4700 set uprage etmeyi düşünüyorum düz gidon kullanmaya devam edeceğim bu arada, görüşlerinizi merak ediyorum? 15277779490051862872483.jpg

• Beğen
@Aliuysalo7

Aynı düşüncelerdeyim. Yurtdışından full tiagra 4700 set 1200 tl ye sepete ekledim, bekliyor. Ben Speeder 100 daha yeni aldığım için biraz beklesem mi diyordum. o_O

@xeqepex
@xeqepex
Yurtdışından 1200 e alabilecek misin ki? Vergiler filan daha fazla fiyat çıkabilir

Bende biraz zaman geçsin eskisin parçalar diyorum ama hep bi yeni şeyler denemek isteği var içimde

Arkadaşlar crossway 100 ile crossway 40d arasında fark nedir? arada 300 lira oynuyor, emin olamadım.

@Aliuysalo7

Yurtdışından gelecek çok arkadaşım var. Onlara getirteceğim.

Herkese selamlar, merida'nın kendi sitesinde speeder 100'de acera aktarıcı gözüküyor fakat youtube da ki bir çok incelemede claris mevcut acaba neden ?(link) bir de merak ettim bu fitness bike ların özelliği yol bisikletinin düz gidonlu hali fakat kiminin grup seti yol bile değil neye göre ayrılıyor acaba ? Son olarak Sedona 410 gibi hibrit olupta düz gidon ve maşa kullanan bisikletler neye göre hibrit ve fitness olarak ayrılıyor ?

@cyling35

Sadece Speeder 100 modelinde Acera var. Diğer tüm modellerde yol vites grubu ile satışta. Merida official sitesinde bile Acera yazıyor nerede gördünüz Claris olanı?

@xeqepex bu video da ve bir kaç yabancı sitede görmüştüm incelemelerinde.

• Beğen
@cyling35

Evet eski modellerde sanırım. Speeder serisi yol bisikletinin geometri olarak neredeyse aynısı. Tek farkı flat bar. Bir çok yabancı forumlarda drop bar yapıp, komponent uprage hallerini gördüm. Ve yüksek yol vites gruplarından çok memnunlar. Yol bisikletine tam ısınamayan, ama hep aklında olanlar için biçilmiş kaftan. Biraz kadro geometrisine alışıp, Sora veya Tiagra ile yol canavarına dönüşebilir.

• Beğen
Tepkiler: cyling35
@DodurgaliEfe

Bu model sepette ekli duruyor almadım. Çünkü yeni Speeder kadroda bu delikler yok. Kadro yol bisikleti geometrisinde olduğu için Merida yapmamış.

Geri