Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Merida (Crossway-Speeder) Kullanıcıları Kulübü

@DodurgaliEfe

Bu model sepette ekli duruyor almadım. Çünkü yeni Speeder kadroda bu delikler yok. Kadro yol bisikleti geometrisinde olduğu için Merida yapmamış.

Scudo
@xeqepex
Öyle bir imkanın var ise ne mutlu sana bana da yardımcı olur musun bu konuda duacın olurum :) Bu arada konyalı mışsın bende bisikleti konyadan özceylan bisikletten almıştım :)

@Aliuysalo7

Aynı yerden almışız demek ki :harika:

Beyler şimdi merida markasında kendimi adapte ettim urban 40-d ile crossway 500 arasında kaldım. En son çocuk iken sürdüm bin lira fazla verip crossway 500 mu alsam yoksa 40-d mi veya kardeş sen bunları boşver şunu al diyeceğiniz bir öneri var mı

• Beğen
Tepkiler: xeqepex
@sağlıkçı44

İstediğin sürüş tarzı önemli. Marka kadro kalitesi tartışılmaz. 14-15kg olan konforlu sürüş ama biraz ağır tarz bisiklet mi? Yoksa tur/yol için hafif hızlı bir bisiklet mi istiyorsun?

• Beğen
Tepkiler: sağlıkçı44
Geniş kapsamlı düşünüyorum. @xeqepex Şuan trene atıp bisikletimi bir kaç günlük bir yerlere gitmeye akşam gezmesi olur günlük gidiş gelişleri mi karşılaşın yeri geldi topraklı yolda da beni götürsün. Biraz geniş düşünüyorum

• Beğen
@historiyst
Aynakol ve orta göbek hiç memnun değilim. Sonuçta Tourney ne beklenebilir. Sürtmesi, ayarsızlıkları, çapraz viteslerde kullanamama gibi sıkıntıları oluyor. Acera'dan ortalama memnunum. Tıkır tıkır çalışmıyor. Arka ruble büyük dişlilerde hırıl hırıl ses yapıyor. Ayarlardandır demeyin lütfen. Bir çok defa ayar yaptırdım, tutmuyor.

Ben de 200 almayı düşünüyorum onda da sora var çok anlamam gerçi 105 daha iyi bildiğim kadarıyla ama sorun olur mu?

• Beğen
@historiyst
Sora set gayet yeterli. İmkan varsa 200-300 modelleri güzel.

@historiyst

Haklısın kardeşim aslında bana yetiyor ve bir süre daha bu şekil devam edeceğim

güzel deneyım edındım merida crosway 28'' ile.. 2el alıp croswayy modelını 6 7 ay kullanıp sattım. fınlandıya da yasadıgım ıcın kışın karlı yollar.. bende kar da (çivili lastikle) kışın ve kötü yollarda sürüş olarak cok iyi bisikletti.sağlamlığıda cok ıyı.. sımdı road bike aldım. croswaylerın eksi yanı bence yazın ınsanı yoruyor duz yolda özellikle eziyet :)

Speeder serisinin maşasını Crosswaylere takabiliyor muyuz? Amartisörü nerdeyse hiç kullamıyorum(crossway 500). Çıkarıp düz maşa takmayı düşünüyorum. Hiç deneyen oldu mu?

@myasins

Uzun uzun araştırdım o konuyu "toe overlap" denilen durum bu kadroların hepsinde olabiliyor. Dönüş esnasında yada U dönüşü yaparken ayak pedal basma ahengi yüzünden oluşuyor. Misal, sola dönerken sağ ayağınızla pedal basmayı yapmamak gerekiyor. Döndüğünüz taraftan pedala basmak lazım. Çok kafanıza takmayın, kolay kolay olan bir durum değil uygun kadro boyu bisiklet kullanıyorsanız.

@xeqepex anladım hocam peki genel olarak memnunmusunuz baska sikayetleriniz varmi.ornegin vites bir turlu duzgun ayarlanmiyor demissiniz.bu arada ben ozellikle speeder 100 modelini almak istiyorum cunku aynakolun 3 lu olmasi yokuslardaki korkumu bir nebze yok ediyor.

• Beğen
3 lü olması şart değil artık yeni nesil setlerde 2x10 ya da 11 var ...

• Beğen
@myasins
Genel olarak mükemmel geometrisi var. Daha önce de yazmıştım. Akışı, dinamiği çok iyi. Acera başlangıç için idare eder, ama ön vites Tourney çatır çutur atması, ayar kaçırması normal. Bisikletimden son derece memnunum. Gücünüzü tamamen aktardığınızı hissettiriyor. Hızlanması falan çok iyi.

Geri