Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Merida (Crossway-Speeder) Kullanıcıları Kulübü

Valla hocam aktaricida durum bu. Bayadir bu meselelerle uzak kaldığım için karıştı ortalık. Anlamadığım bende 9'lu ruble var nette RD5600 10 vitesli filan yazıyor. Ayni seri bulmaya çalışıyorum cok pahalı. Deore 9'lu RD-M530 buldum, lakin deoreler dağ bisikleti içinmiş falan filan ne yapacağımı bilemedim. Sizce ne yapmalıyım? Aktarıcı da tamir edilir vaziyette midir?
hocam dediğim gibi kadro kulağı kırılmış kadro kulağı bulmak türkiyede biraz sıkıntı facebook gruplarına falan iyice sorun derim.
aktarıcının durumu bana pek iyi gibi gelmedi (belki) bacak bulur iseniz takarak sorunu çözebilirsiniz. 105 aktarıcı yerine deore olmaz gibi çünkü 105 uzun bacak anladığım kadarıyla. sizin yerinizde olsam çıkma 105 bulurum, çünkü parça parça aktarıcı toplamaktan daha kolay.

Scudo
hocam dediğim gibi kadro kulağı kırılmış kadro kulağı bulmak türkiyede biraz sıkıntı facebook gruplarına falan iyice sorun derim.
aktarıcının durumu bana pek iyi gibi gelmedi (belki) bacak bulur iseniz takarak sorunu çözebilirsiniz. 105 aktarıcı yerine deore olmaz gibi çünkü 105 uzun bacak anladığım kadarıyla. sizin yerinizde olsam çıkma 105 bulurum, çünkü parça parça aktarıcı toplamaktan daha kolay.
Hocam bende 105 arıyorum lakin dediğim gibi fazla fiyat istiyorlar. Birde bazı 105'ler 10-11 vitesli, bendeki arka ruble 9'lu. Eğer sisteme uyuyorsa uygun fiyat kovalamaya çalışırım. Birde Konya'daki bisikletçiler Sora 9 vitesli modelini verelim dediler. Siz ne diyorsunuz? 105'ten Sora'ya geçersek avantajımız olur mu?

Hocam bende 105 arıyorum lakin dediğim gibi fazla fiyat istiyorlar. Birde bazı 105'ler 10-11 vitesli, bendeki arka ruble 9'lu. Eğer sisteme uyuyorsa uygun fiyat kovalamaya çalışırım. Birde Konya'daki bisikletçiler Sora 9 vitesli modelini verelim dediler. Siz ne diyorsunuz? 105'ten Sora'ya geçersek avantajımız olur mu?
hocam sora 105 ten bi tık düşük ancak sizi üzmez.gayet akıcı ancak 105 ten geçeceğiniz için ilk başlar belki biraz garip gelebilir. ruble-aktarıcı konusunda birşey diyemiyorum çünkü ben bazı modeller hariç bilmiyorum ruble uyumunu.

Speeder serisine uyan çamurluk arıyorum, dün yağmurdan sonra baya ıslandım. Maşa arası dar olduğu için ve yol bisikleti kadar ince olmadığı için uygun bulmak zor oluyor.

Speeder serisine uyan çamurluk arıyorum, dün yağmurdan sonra baya ıslandım. Maşa arası dar olduğu için ve yol bisikleti kadar ince olmadığı için uygun bulmak zor oluyor.

5476607E-86BF-4A77-8487-1789C069220A.png

Ben bundan kullanıyorum speeder 20v de. Memnunum sök çıkar çok basit.

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
38mm kadar destekliyor demiş decathlonda. biraz araştırayım ön için bunu alırım heralde arka tarafa bulması kolay.

(link)

(link)
231090 dosyayı görüntüle

Ben bundan kullanıyorum speeder 20v de. Memnunum sök çıkar çok basit.
bunların açıklamasında genelde 25c ye kadar destekler yazıyor. bisiklet üzerinde fotoğrafı var mı ?

38mm kadar destekliyor demiş decathlonda. biraz araştırayım ön için bunu alırım heralde arka tarafa bulması kolay.

(link)

(link)

bunların açıklamasında genelde 25c ye kadar destekler yazıyor. bisiklet üzerinde fotoğrafı var mı ?
Benim lastikler 700x32c yağmurda kullanmadım ama su birikintilerinde baya baya işe yarıyor hiç ıslanmadım. Foto var laptop da yarın atabilirim.

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
Arkadaşlar merhaba, şöyle bir ilan gördüm sahibindende (ilan no: 835828569 ) ancak bisiklet hakkında internette pek bir bilgi bulamadım. Merida Speeder 20V şeklinde geçiyor ilanda ancak bisikletin satışını dahi bulamadım başka bir sitede. Güzele ve temize benziyor. Başlangıç niyetiyle almayı düşünüyoruz kuzenime tavsiyeleriniz varsa da açığız elbette :) Şimdiden teşekkür ederim.

Arkadaşlar merhaba, şöyle bir ilan gördüm sahibindende (ilan no: 835828569 ) ancak bisiklet hakkında internette pek bir bilgi bulamadım. Merida Speeder 20V şeklinde geçiyor ilanda ancak bisikletin satışını dahi bulamadım başka bir sitede. Güzele ve temize benziyor. Başlangıç niyetiyle almayı düşünüyoruz kuzenime tavsiyeleriniz varsa da açığız elbette :) Şimdiden teşekkür ederim.
Güzel bisiklet. Kadro boyu uyuyorsa alınabilir.

peugeot nun bisikletlerıne baktım az önce Meridaya göre daha donanımlı ve ucuz gibiler. Aradakı fark neyden oluşuyor?

@osmancan71 evet bende bu aralar yol bisikleti bakiyorum meridalar cok pahali. Peugeot bisan carraro gibi markalar daha uygun.

yahu bisan carraro ile merida yı nası kıyaslarsınız şaka mı bu?
merida dünyadaki en büyük kadro üreticilerinden biridir. şu an ek gümrük vergisi olayı sebebiyle daha da pahalı hale geldi fakat merida scultura yol bisikletlerinin kadroları değil bu saydığınız markalar; muadilleri scott speedster, specialized allez serisi ve giant contend serisinden bile kat kat iyidir rijittir ve hafiftir. sele borusuda 300 den itibaren karbondur. triple butted, hydroformed tubing,smooth welded ve di2 ready özellikli bu kadro alu bisikletler arasında iddaa ederim canyon endurace ten bile daha iyi. racing kadro endurance değil, alu da bmc teammachine veya cannondale caad 13 ise en iyilerdir. bunların fiyatlarına da zaten karbon wilier gtr falan alabilirsin.

@Roadlover evet merida daha iyi kadro üretiyor daha kaliteli farkındayız fakat fiyat performans açısından da önemli bir fark var. Şimdi alüminyum kadrolu bir scultura 200 7450tl ve sora set. 9kg ustunde bisikletin ağırlığı. Ama bahsettigim carraro bisan peugeot da aliminyum 9kg ve 105 setli. Üstelik jantlar noname değil. Biz yarış koşan 100gram hafif olsun daha iyi olur dusuncesiyle bu bisikletleri secen insanlar degiliz, zevk hobi amaçli kullaniyoruz. Şahsen benim için ayni kilolarda, ayni setli, kadro yapısı uygun ve düzgün ise ucuz olanı tercih ederim. Tabiki gönül ister bir merida alalim ama en ucuz scultura 200 7450tl, bizim bahsetigimiz bisikletler ile arasinda 1000tl den fazla fark var.Kiyaslarken fiyatida düşünüyoruz...
Bilmem anlatabildim mi
(Bu arada merida crossway 100 kullaniyorum)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: mrtzltn
@Roadlover Merhaba, bu yazdıklarınız vesilesiyle bir sorum olacak, cevaplarsanız sevinirim (soru aslında bisiklet bilgisi yüksek tüm forumdaşlara :)). Bende ve eşimde Merida Crossway 20-V var. Biz seneye bunları satar model yükseltiriz diye düşünüyorduk. Fakat siz bu kadro meselesinden bahsedince, ben de; acaba bisiklet al sat değiştir meselesiyle uğraşmak yerine ufak ufak ekipman mı yükseltsem diye düşündüm. Tabi buradaki soru şu; Crossway 20-V kadrosu buna değer iyi bir kadro mu? Yoksa satıp üst model bir bisiklete geçmek daha mı mantıklı?

@Roadlover Merhaba, bu yazdıklarınız vesilesiyle bir sorum olacak, cevaplarsanız sevinirim (soru aslında bisiklet bilgisi yüksek tüm forumdaşlara :)). Bende ve eşimde Merida Crossway 20-V var. Biz seneye bunları satar model yükseltiriz diye düşünüyorduk. Fakat siz bu kadro meselesinden bahsedince, ben de; acaba bisiklet al sat değiştir meselesiyle uğraşmak yerine ufak ufak ekipman mı yükseltsem diye düşündüm. Tabi buradaki soru şu; Crossway 20-V kadrosu buna değer iyi bir kadro mu? Yoksa satıp üst model bir bisiklete geçmek daha mı mantıklı?
Crossway 20 v için ekipman yükseltilmesi bence gereksiz. Bu bir yol bisikleti değil. Ekipman yükseltme hızlanma için yapılır genelde. Konfor vs sonra gelir. Daha hızlı bir bisiklet istiyorsanız bence satin ve merida speeder serisine bakın yada scott metix lere. Yol stiyorsanız ise seçenek sonsuz. Başlangıç için merida veya giant öneririm scott double butted kadrolu ve bu ikisinden sonra gelir. üst seviyelerde ise mesela scott foil meridadan çok daha iyidir.

• Beğen
Tepkiler: Deniz Yavuz
@Roadlover çok teşekkür ederim yanıtınız ve tavsiyeleriniz için.

• Beğen
Tepkiler: Roadlover
@Roadlover evet merida daha iyi kadro üretiyor daha kaliteli farkındayız fakat fiyat performans açısından da önemli bir fark var. Şimdi alüminyum kadrolu bir scultura 200 7450tl ve sora set. 9kg ustunde bisikletin ağırlığı. Ama bahsettigim carraro bisan peugeot da aliminyum 9kg ve 105 setli. Üstelik jantlar noname değil. Biz yarış koşan 100gram hafif olsun daha iyi olur dusuncesiyle bu bisikletleri secen insanlar degiliz, zevk hobi amaçli kullaniyoruz. Şahsen benim için ayni kilolarda, ayni setli, kadro yapısı uygun ve düzgün ise ucuz olanı tercih ederim. Tabiki gönül ister bir merida alalim ama en ucuz scultura 200 7450tl, bizim bahsetigimiz bisikletler ile arasinda 1000tl den fazla fark var.Kiyaslarken fiyatida düşünüyoruz...
Bilmem anlatabildim mi
(Bu arada merida crossway 100 kullaniyorum)
merida nin en buyukfarkı 300 serisinde karbon sele borulu olması ve hyroformed tubing li triple butted kadrolu olmasıdır bu saydığımız markaların hiçbirinde bunlar yok. İyi yol bisikletçileri bilirler ki yol bisikletinde önce kadro sonra jant seti en sonda grupset gelir. Yanı kadron iyi olmalı sonra sinda jantin iyi olmali grupseti ilerdede degistirebilirsin. Grupseti tahmin edildigi kadar onemli degildir. Tiagra ile 105 arasinda 200 gr ya oynar ya oynamaz bile. 11 li olmasi disinda fark yoktur normal kullanici bunu hissedemez bile. Ama nor.al kullanici iyi bir kadro ile kotu bir kadroyu cok rahat hisseder.

• Beğen
Tepkiler: Deniz Yavuz
Geri