Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Merida (Crossway-Speeder) Kullanıcıları Kulübü

Merhaba dostlar, sonunda kararımı verip Merida Crossway 100 aldım, eve gelene kadar 25km sürdüm. Çok memnunum, 1.83 boyum var 55cm kadro tam bana uydu. Seleyi boyuma göre ayarlayınca bileklerim çok rahat şekilde gidona kenetlendi. Tam bir şehir bisikleti, yani Türkiye standartlarındaki yollara göre ilk izlenimim gayet yeterli. Selenin amortisörlü olması ve gidonun da yukarı kaldırılabilme özelliği çok hoşuma gitti.
1-2 foto. Lütfen maşallah diyelim :)
http://i59.tinypic.com/20fyt02.jpg

Scudo
@Ozan Güneri

Hocam iki sorum var. 1) Lastikler stok merida speed 40 mı ve 2) bu esnada ön maşa açık mı kilitli mi ?
Benim hız sorunum var. Lastikten mi acaba diyorum daha hıza yönelik bir lastik mi alsam iyorum... Sanırım benim kondisyonsuzluğum ve aşırı kilom da etkili olabilir..

@Adil Ömer karakuş

Maaşallah güle güle binin. Bende 48 kadro boylu beyazı var.
Benimkinde görünüm böyle değil. Yani sele anca gidon boğazı hizasında. kısa boyum sebebiyle sanırım :)

ben t1 aldım. kullanıyorum çokta memnunum. çok akıcı bisiklet.yanlız selesine hala alışamadım hala acıtıyor. diğer speeder larda mı böyle bilemedim.

@Genç Osman

sele rahattır ya osman bey.
benim kulladığım en rahat oem sele meridanın hatta.

ayarına bir bakın derim.
tam gönyede duruyormu ? (birkaç derece başı öne eğikte daha rahat edebilirsiniz.)

@H.Cenk Köse

1) Merida'nın lastikleri degil.Türkiyede bulamayıp Almanyadan getirttiğim Schwalbe Maraton Racer HD
2)Maşa kilitli .

@Adil Ömer karakuş
Maaşallah olay budur güle güle kullanmak nasip olsun..

Arkadaşlar 8 Günlük
Kemalpaşa/Hopa - Osmancık/Çorum Turum sona erdi ayrıntıları yakında paylaşacağım forumda :)

Toplam katedilen mesafe 682.26
https://lh5.googleusercontent.com/-xLNdQONrhw8/U7lghU250AI/AAAAAAAAEUM/2gBQz7PnbxY/w812-h609-no/IMG_6270.JPG

@Adil Ömer karakuş
Nasıl bir ayar o ?
Lastiğin dış çapını gireceksin.

Arkadaşlar Merida genel olarak nasıl bir marka ? 1.500 TL ye hangi modelini tavsiye edersiniz bana ? Fikirlerinizi almak istiyorum. İnce tekerli asfalt şehir gezileri için istiyorum...

@Onur ŞENKAL

Merida Alman malıdır. Piyasada seçkin markalardan biridir. 1.500 TL'ye pazarlıkla Speeder T2 V alınır.

Merida pek alman malı değildir. Tayvan malıdır. Meridanın kurucusu 70lerde amerikada gezerken bir bisikletçi dükkanında "tayvan malı bisikletler çok kalitesiz olduğu için ayar falan tutmuyor o yüzden bunlara servis vermiyoruz" yazısnı görünce çok bozulmış ve kaliteli bir tayvan markası yapmak istemiş ve öyle başlamış işe. Şu an için bisikletler genel olarak almanyada tasarım mühendislik ekibi tarafından dizayn edilmekte ama genelde Çinde ve tayvanda üretilmektedir.Merida specialized ın da yaklaşık yarısının sahibidir. Bazıları merida için ucuza specialized almışsın bile derler.

Piyasanın seçkin markalarından biridir sözü bence biraz iddialı gibi. Fiyat performans oranı olarak fena değil gibi.

Bende crossway 900 var, amortisoru kilitleyip surmeye basladiktan 1-2 dakika sonra kilidi aciyorum ve amortisor basincla kendini yukari atiyor. Yaklasik 2-3 cm kaciriyor. Asli bisiklete gonderdik bunun bir seyi yok normaldir diyip yaglamislar geri gonderdiler sorun gecmedi tabi.

Boyle bir durum basina gelen var mi?

@Adil Ömer karakuş

çok sık giremiyorum foruma geç kaldık kusura bakma

crossway 100 için 700x40 olarak hesaplanan değeri girmelisin

lastiğin dışında yazıyor

selamlar;
speeder 2014 kadrolar için orta göbek standartı nedir acaba? bilen var mı ki?

Merhaba arkadaslar ben de carraro sportive 227 var ama merida speeder t2 almak istiyorum kullanipta tavsiye edecek ve detayli bilgi vericek biri varmi ..

Merhabalar.

Turlara çıkmak için bir bisiklet alıcam ve bayadır bisikletlere bakıyorum en çok gözümün tuttuğu bisiklet merida speeder t2. t2d'yi alabilecek bütçemde var ancak disk frenin gereksiz olacağını düşündüm. tabi hala kararsızım bu konuda. v fren ile disk frenin artı ve eksilerini pek kavrayabilmiş değilim. sizin görüşleriniz neler ? hangisini seçmeliyim ?

@Ömer B.

ben de merida t1 yada bütçeyi zorlayabilirsem t2 almayı düşünüyorum disk fren bence çok gereksiz ve çoğu insanın düşündüğünün aksine bence görünümü bozuyor,disk frenin çamurlu yağmurlu toz topraklı yollarda bisiklet sürenler yani mtb ciler için uygun olduğunu düşünüyorum, şehir bisikletlerinde hiç gereği yok

@Fırat Y.

bende öyle düşünüyorum. disk fren tur esnasında bozulduğundada bir sürü iş açıyor baya :) en iyisi v fren galiba tur bisikletleri için. şu an istanbuldayım, antalyaya döndüğümde t2 alacağım :)

• Beğen
Tepkiler: Safa Arslaner
Geri