Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Merida (Crossway-Speeder) Kullanıcıları Kulübü

Scudo
Kadro boyu konusunda ben boy 1.70iç bacak boyu 79 cm Merida speeder 200 için 50cm aldım. Kadro demiri biraz deyiyor ama beni hiç rahatsız etmiyor. Boydan ziyade iç bacak boyuna dikkat ederek alınması taraftarıyım

speeder 200ün gidon kalınlığını ölçüp söyleyebilecek var mı? @Orhan Akarkut crosswaydeki gibi 25.4 muhtemelen dedi ama ilk sayfalarda bir arkadaş bullhorn takmış 31.8 olduğundan bahsetmiş, sanırım o 2013 model speeder t2, 2015 model speeder 200ün (tüm speeder serisi aynı boğazı-gidonu vs kullanıyor sanırım, başka speederınki de olur) bilgisi lazım, ölçüp söyleyebilirseniz cidden çok makbule geçecek, kuzenin bisikletine upgrade yapmak istiyorum şu anda ölçme imkanım yok, ona uygun parça alacağım

İnciraltı eski İnciraltı değil artık, 70'li yıllarda denize girerdik, şimdi giriliyor mu?

@Orhan Akarkut
Yok hocam nerdeeee keşke girebilsek, çok güzel olurdu yurttan çıkıp denize atlamak ama özdileğin ordan denize akan dere tek başına yetiyor zaten kirletmeye .

@papa İyi günlerde kullanın:) Bu arada sele borusuna taktığınız çanta guzel bir çözüm gibi memnunsanız marka modelini yazabilir misiniz?

@yasintutunculer
Çok teşekkür ederim. Bagajı doğa bisikletten aldım yanlış hatırlamıyorsam 45tl'ye almıştım. Çantayı ise aliexpress'ten aldım 16 dolara. Her ikisinden de çok memnunum. Ama size tavsiyem aceleniz yoksa bagajı da aliexpress'ten alın. İş arkadaşım aldı o daha iyi. Hemen alacağım derseniz doğa'dan da alabilirsiniz tabi :). Link vereyim inceleyin.

50 kg Kapasiteli Bisiklet Rafları Bisiklet Bagaj Bisiklet Aksesuarları Ekipman Footstock V Fren Diski Bisiklet Kickstand Standı Bisiklet Raf
(link)
(from AliExpress Android)

crossway 300 aldıktan sonra bi türlü yüzüm gülmedi yaa :) bisikletin aynakol yamuk çıktı o değişti maşanın kitleme kolu düştü servise gitti servise giden maşa çizikler içinde geri geldi ( kargo , aslı bisiklet ) bisikleti 2 dakka birine verdim bi tur attı düştü sonra ben sürdüm meğer kadro kulağı kırılmış vites değiştirdim kadro kulağı attırıcı zincir hooopp jant tellerinin arasına gir hep birden değişsin şimdi de ön göbekten çıt çıt sesleri geliyor daha aksilik kaldı mı yaa :) bence bu ilk bisikletim sattığım kronun laneti :)

bunları alacak arkadaşları soğutmak için yazmadım herşeye rağmen bisikletimden çok memnunum :)

@ziyainal Umarım bundan sonra bisikletinizi güle güle kullanırsınız:) Pedaldan çıt çıt ses gelmesi konunun önceki sayfalarında konuşulmuştu sanırım. Bisikleti aldığımda bir süre benim bisikletimden de geldi, sonra pedallar sıkıldı ne zamandır ses gelmiyordu. Malesef bir hafta önce gene başladı sadece sol pedala basınca ses geliyor.

• Beğen
Tepkiler: ziyainal
@yasintutunculer sağolsın kardeşim kronda yaşamadığım bütün sorunları merida da yaşıyorum heralde benim şanssızlığım ses pedaldan gelmiyor gibi ön göbeği söktük sorun yok jant tellerinden diye tahmin ediyorum daha çok sürerken se geliyo ama durduğumda ön tarafa doğru yüklendiğimde de o sesi alıyorum hele rampa çıkarken ses coşuyor :)

@ziyainal Dün bisikleti gösterdim ön göbek gevşemiş sıkılınca o ses gitti ama hala bir ses var oda sele borusundaki amortisörden geliyor. Emin olmamın sebebi ayakta pedal basınca sesin kesilmesi. Belki işinize yarar diye yazıyım dedim. Umarım çözüme ulaşırsınız:)

Herkese merhabalar,

Uzun zamandır takipteyim ama hem tanışmak, hem de fikir almak için yeni üye oldum foruma.

Ben de 2015 Model Merida Crossway 20V aldım geçen ay. Bundan önceki bisiklet tecrübem ortaokul lise yıllarında kullandığım Bisan MTB'lerden ibaret :)

Oldukça keyifli, fırsat yaratıp turlamaya çalışıyorum. Ancak genel kötü alışkanlığım, kendimi bu mecrayada kaptırıverdim.

Lastikleri Schwalbe Marathon 700x32 ince lastiklerle değiştirdim. Baya farketti akıcılığı
Elcikleri barendli Velo marka elciklerle değiştirdim.
Seleden hiç memnun değildim. Brooks B17 std aldım. Daha 2 sefer kullandım ama memnunum.
Fren pabuçları çok kötüydü, Baradine 3 renk aldım.
Pedalları 2. bilmemde kırdım! plastik birşeydi zaten. Rulmanlı Wellgo marka pedallar aldım.

Şimdi kafayı grupsete taktım. Deoro T610 city grup set araştırıyorum. Size de danışayım istedim.
Vites ve fren kol ve bacakları dahil 900 TL'ye tüm grup seti değiştirebiliyorum 3x10 olarak.

Muhakkak değmez vs. diyenler olacaktır ama, imkan dahilinde kullandığım ürünlerin ortalamanın üzerinde kaliteli olması beni memnun ediyor.

Elimde bu değişimden sonra mevcut Merida'da bulunan ekipmanlar boşa çıkacak. Sizce bu ekipmanlar forum vs. mecralarda değerlendirilebilir mi?

Eğer bunu da yaparsam sağlam modifiyeli bir Crossway 20V'm olacak. :)

Herkese selamlar şimdiden.

• Beğen
Tepkiler: phoenix48
Arkadaşlar 5000 km CW40 kullanmış biri olarak şunu söylemek istiyorum;
  • Boya kalitesi kötü. Dayanıklı değil.
  • Gelen lastik Kenda nın slick lastikleriydi.Bu lastikte yollara dayanmıyor,ıslak yol tutmuyor ve kolay patlıyor.
  • Sürüşü güzel
  • Sele borusundaki amortisör,bozuk yollarda çok faydalı.
  • Tekerlek seti harika
  • Altus ön arka aktarıcı ve değiştiriciler kaliteli.Arka aktarıcının tel germe ayarı çabuk bozupabiliyor.
  • Promax Decipher hidrolik frenler; çok sorun çıkardı.Bu yüzden garantiden Tektro takıldı. Promax tan uzak durun derim.

1 aylik Merida Crossway 20V'den sokup yukseltmeyi dusundugum parcalar;

Sizce bu fiyatlara degerlendirebilir miyim?

Shimano Tourney FC-M131 Aynakol
Cartridge Bearing göbek ile birlikte 50 TL

Shimano Altus FD-M191 Ön VitesArttırıcı
8 Vites 25 TL

Acera RD-M360 Arka Arttirici 50 TL

Sunrace CS8 11-32 kaset + Sunrace 8s zincir 40 TL

Kenda Cross 700x40C dis lastik x 2 adet
60 TL

Shimano Tourney Ezfire ST-EF51 Fren & Vites Kollari İkili Set siyah 3x8 tel ve kablolari ile birlikte 75 TL

• Beğen
Tepkiler: cihan cambaz
eğer durumları iyiyse 5- aşağı 10 yukarı gider bu fiyatlara sıfır fiyatları ile arasında %20-30 fark olması iyidir

Geri