Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Merida (Crossway-Speeder) Kullanıcıları Kulübü

@enginbey35 iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. bende artık bayram tatilinde yollarda olurum size de bol pedallar. fren konusunda paylaşımlarımıza devam edelim. iyi günler dilerim

@Orhan Akarkut Merhaba benim 2016 model crossway 500 de acaba süspansiyonlu sele borusu var mı ben tam olarak anlayamadım 2015 modellerin resimlerine bakınca ve özelliklerinde yazıyor fakat 2016 modeller için MERIDA pro H SB15 diyor selenin altında saga çevirince eksi sola cevirince artı işaretli bir vida var bundan mı ayarlayacağım acaba bilginiz var mı yardımcı olursanız çok sevinirim

• Beğen
Tepkiler: enginbey35
Scudo
@alperr125 Kesin bir bilgim yok ama, araştırdığım kadarıyla sele borusu amortisörlü değil, sanıyorum ki o vidalar selenin eğimini ayarlamak için.

@Orhan Akarkut cevap icin sagolun adamlar 2015 e koymus 2016 da yok ne ilginc o kadar islevsel mi bilmiyorum ama olsa iyi olur

@alperr125 amortisörlü sele borusu muhakkak olması lazım diye biliyorum.Bendeki 2016 Crosway 100 de varsa sizinkinde olmaması imkansız diye düşünüyorum.Seleye elinizile bastırıp kontrol ettiniz mi?

@enginbey35 elimle bastirdigimda sele yaylaniyor gibi ama cok fazla degil bu kullanilan sele borusu xt edition speeder 200 cw 900 dahil hepsinde ayni model MERIDA pro H SB15 27.2 dusununce süspansiyonlu olmasi lazim cevrilebilecek bir vida var altta bakip deniyecegim yarin.

• Beğen
Tepkiler: enginbey35
@alperr125

Sele borusunu çıkarın tamamen, dediğiniz gibi alttaki vidayı sağ veya sola çevirince sertlik ayarı yapılıyor. Ama elle bastırmakla anlaşılmaz, bisiklete geri takıp karnınızla bastırarak kontrol edin. Ciddi ağırlık ister.

@YSD öyleyse çok iyi bugün akşam iş dönüşü dönebilirsem tabii ki trafikten vs ilk iş ona bakacağım biraz sıkı bir vidaydı elimle gevşetemedim onu.

@FReeDoMSpY 48 veyahut 50 kadro boyunu seçin ancak size 48 daha uygun gelecek diye düşünüyorum. Bisikletçiye gidin ayağınızı kadro üst borusuna atın kadro demiri ile bacak aranızda 1-2cm mesafe varsa kabataslak doğru kadro boyu alıyorsunuz demektir.

@bahatarlaci Lastik içine jel sağlıklı değil onun yerine bir kereliğine paraya kıyın schwalbe marathon veya marathon plus veya maxxis overdirive veya ruben veya vittoria zırhlı lastiklerden bir çift alın. İnanın araba tekerini patlatmayan hırdavat sizinde tekerinizi patlatamayacaktır:)) Sıvı hem kullanışsızdır hemde dış lastiğe zarar verir.

Herkese iyi pedallamalar. Crossway lerinizi nasıl yollarda, hangi ölçü ve marka lastiklerinizde kullanıyorşunuz, performanslarindan memnun musunuz? paylaşırsanız sevinirim.

• Beğen
Tepkiler: alperr125
@aga17 üzerindeki 700x40c bence sehir icinde ve arazide kullanim.icin ara karar ve iyi yolda akiciligi gayet basarili kullanilabilir derim

• Beğen
Tepkiler: aga17
Dün akşam saatlerinde 2015 model Crossway 20-V alarak aranıza katılmış bulunuyorum arkadaşlar :)
7-8 km'lik ilk turumdan sonra (popomda oluşan sele ağrısını saymazsak) bisikletten çok memnun kaldım :)

https://i.hizliresim.com/7vLGVv.jpg

@Osman Apaydın Benimde ilk sürüşümde uyuşma oldu fakat 2. Gün dechatlona gidip jelli sele kılıfı aldim biraz azaltti ama ağrı var :). Hayirli olsun bu arada kazasiz belasiz iyi pedallar.

Merhaba, ben de Merida Speeder serisinden bisiklet almak istiyorum. Aslında gidip denemeden almayı düşünmüyorum. İkinci el güzel bir bisiklet gördüm. Bisiklet başka bir şehirde önce bir fikir almak için size soruyorum. 1.85 boyum var acaba 54 kadro bana uygun olur mu?

@harhu1 kadro hesabı bacak boyu ve boy ile yapılıyor sanırım. Benim bacak boyum 95cm boyum 1.75 uzerinde 52 cm kullaniyorum.

@bahatarlaci sizin bisikletiniz speeder değil crossway anladığım kadarıyla, 52 cm crossway kullanan birisine 52 cmlik speeder uymaz muhtemelen. bacak boyu konusunda haklısınız, @harhu1 bacak boyu ölçüsünü verirse muhtemelen bilgi veren çıkacaktır

• Beğen
Tepkiler: PsyBeowulf
Geri