Scudo Sports

Merida (Crossway-Speeder) Kullanıcıları Kulübü

@a.latif 700x32 maxxis detonator dan 700x28 schwalbe marathon greenguard a geçtim, evet performans kaybı illa ki oluyor

Scudo
Sorunu geçici olarak çözdüm. Eski bisikletimdeki 32 lik chao yang marka lastikleri taktım. Daha deneme fırsatım olmadı ancak bu lastikler çok ağırlar ve bu nedenle performans baya kötü etkilenecek. İyi tarafı bu lastikler zinhar patlamıyorlar :) Eski bisikletimdeyken hava basma ihtiyacım bile pek olmuyordu. İlk defa janttan çıkardım. Seneye daha düzgün ince bir lastik takarım.

Merhabalar arkadaşlar, kusura bakmayın biraz hızlı bir giriş yapıyorum.

Bisiklet alımı için şimdiye kadar hep Carraro 225 / Bianchi 727 gibi modellere odaklanmıştım. Biraz da Meridaların fiyatlarının yüksekliğinden çok fazla incelememiştim açıkçası. Bugün bulunduğum şehirde aradıklarımı bulamayınca Merida Crossway 40-d bisikleti tavsiye ettiler. İndirimli fiyatının 1600 TL olduğunu söylediler. Sizin fikriniz ne olur bu konuda ? Tavsiye eder misiniz ? Yada araştırdığım bisikletlere oranla bu fiyata çıkmam mantıklı olur mu ?

arkadaşlar merhaba , hali hazırda dag bisikleti kullanıyorum ve uzun turlarda gerçekten yorucu oluyor, tur bisikleti almaya karar verdim ve merida cossway 900 ile scott sub cross 10 arasında kaldım , eski bir bisikletci abim merida daha güzel donanıma sahip dedi ,ancak kullanan arkadaşlar varsa bana yardımcı olabilirmi bütce sıkıntım yok 5000tl civarına kadar tur bisikleti arıyorum veya bana başka bir önerisi olan varsa sevinirim. (donanım olarak full xt donanım arıyorum) şimdiden teşekkür ederim.

merhabalar. yıllar sonra ilk bisikletimi almak istiyorum ve biraz bakınıp kron ve carraro markalarına gördüm. açıkçası aldım mi iyisini alayım dedim ve merida crossway 500 modelini gördüm. yıllardır bisiklet sürmememin verdiği dezavantajla bisiklet hakkında ne var ne yok unutmuşum. cw 500 hakkında birkaç sorum olacak. bizzat kullanıcıları cevap verebilirse kafamda daha net bir şablon oluşur.

1- amortisörü gidondan mı maşadan mı kilitli?
2- sitesinde vitesi yazmıyor. acaba 30 vites midir?
3- fren sistemi tektro hidrolik yazıyor. tektro ile shimano hidrolik arasında fark var mı?
4- ön vites shimano deore-48 yazıyorken arka vites shimano xt-t yazıyor. ikisi de deore mi?
5- çamurluk yok sanırım üzerinde. aldıktan sonra takılabilir mi?

cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum. ayrıca bu segmentte f/p bazında daha iyi bisiklet önerilerine de açığım.

@p8800
1- Amortisör gidondan kilitlenebiliyor. Maşa modelinde geçen RL (remote lockout) kısaltması gidondan kilitlenebilir olduğunun göstergesi.

2- Evet 30 vites.

4- Yazan bilgilere göre benim anladığım:
- Aynakol Deore (48 dediği aynakolun en büyük çarkının dişli sayısı),
- Arka aktarıcı XT (Deore olmayan XT, trekking serisinden)
- Ön ve arka vites değiştiriciler Deore,
- Fren kolları vites değiştiricilerle tümleşik

5- Ön maşada çamurluk için vida delikleri bulunmuyor gibi gördüm. Çamurluk takamayacağınız anlamına gelmemekle birlikte çamurluk modeli seçiminde yelpazeyi daraltıyor. Ya da çamurluk telini maşanın orta arka bölümündeki deliklere göre eğip bükerek takarsınız.

@apeironur
Deore olmayan xt daha mı iyi daha mı kötü[emoji54] [emoji54]

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@hasan akgül
Ben deore xt yi deore diye bildiğim için şaşırdım. Teşekkürler

Shimano'nun kendi üretim amacına göre sıralayıp kategorize ettiği aşağıdaki liste, dağ bisikleti grup seti modelleri arasındaki karmaşaya daha bir netlik sunabilir. Pratikte o grup set bu bisiklet için, şu grup set bu bisiklet için gibi çok kesin bir sıralama yapmak mümkün gözükmese de bütünlük sağlaması açısından işe yarar. Hem cross-country hem de trekking türlerinde gözüken aynı model grup setler var. Listeye göre giriş seviyesinde değerlendirilmiş grup setlerle baya bir kilometre gezinenleri hatırlatarak hiyerarşide kaybolmamanız dileğiyle :)

Shimano Dağ Bisikleti Grup Setleri

Cross-country bileşenleri
  • XTR (En üst seviye dağ bisikleti grup seti / Cross-country ve trail için)
    • XTR [M9000] (11 speed)
    • XTR DI2 [M9050] (11 speed)
  • Deore XT (Üst seviye dağ bisikleti grup setleri)
    • Deore XT [M8000] (11 Speed) -2015'ten bugüne.
    • Deore XT [M780] (10 speed)
    • Deore XT [M760] (9 speed) -1999'dan bugüne.
  • SLX (Orta seviye dağ bisikleti grup setleri)
    • SLX [M7000] (11 speed) -2016...
    • SLX [M670] (10 speed) -2013'ten bugüne.
    • SLX [M660] (9 ve 10 speed) -Artık üretilmiyor.
  • Deore LX (Seviye olarak giriş ile orta arasında bir yerlerde)
    • Deore LX [M580] (9 speed) -Artık üretilmiyor.
    • Deore LX [M570] (9 speed) -Artık üretilmiyor.
  • Deore (Giriş seviyesi dağ bisikleti grup setleri)
    • Deore [M610] (10 speed) -2014'ten bugüne.
    • Deore [M590] (9 speed) -2009'dan bugüne.
    • Deore [M530] -Artık üretilmiyor.
    • Deore [M510] -Artık üretilmiyor.

Trekking bisikleti bileşenleri
  • Deore XT [T780] (10 speed)
  • Deore LX [T660] (9 speed)
  • Deore [T590] (10 speed)
  • Deore [M590] (9 speed)

Downhill/Freeride bisikleti bileşenleri
  • Saint [M820] (10 speed) (En üst düzey downhill ve freeride bisikletler için)
  • Zee [M640] (10 speed)
  • Hone [M600] (9 speed) –Artık üretilmiyor.

Şehir-Dağ bisikleti bileşenleri
  • Deore [M520 ve M540]
  • Alivio [M410] (9 speed)
  • Acera [M360 ve M390] (8, 9 speed)
  • Altus [M310] (9 speed)
  • Tourney (6, 7, 8 speed)

Kaynak: (link)

@hasan akgül meridanin crossway serisinde xt edition var 900un biraz daha ustu modelona bakabilirsin.

@crcancr benim Mary Jane'in aynisi bisikletin akiciligi vitesleri herseyi cok guzel bence sizin tecrubeleriniz nasil?

Sele rahatsiz ve tektro disk fren biraz zayif bence

@alperr125
Sanırım bir yanlışlık var merida xt edition, merida cw900ün bir altı. Farkı, xt de maşa Suntour 900de rockshox, birde xt editionda ön arka göbek xt değil 900de ön arka göbek xt. Ha gerek var mı? Xt edition sahibi olarak bisikletimden haddinden fazla memnunum.

• Beğen
Tepkiler: hasan akgül
şuan indirme olmasına rağmen 900 un fiyatı yaklaşık 1000 TL daha fazla bütçe meselesi , imkan varsa en üst donanım almak lazım diye düşünüyorum

Arkadaşlar merhaba, merida crossway kadrosu alacağım. Satan bir yer buldum. Crossway 100 ve crossway 300 kadrosu 790, crossway 600 kadrsou ise 950 lira fiyatla satılıyor. Sizce hangi kadroyu tercih etmeliyim? Arada bir fark var mı? Aramızda kadrosunu satan varsa da alabilirim.

#Tapatalk

@morishej crossway 100 ve üst modellerin tamamının kadrosu aynı diye biliyorum. crossway 20 ile 40 farklı, farklarını bilmiyorum

Mehmet hocam hayırlı olsun. Bende 300 yada 500 almayı düşünüyorum. Sizce aradaki fiyat farkına değer mi? Son olarak nereden ve kaça aldınız [emoji4]

etab5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sedona 300 leri bende çok beğeniyorum.

Geri