@C.Koc
Teşekkür ederim.
Akıcılık, sağlamlık hissi, hafiflik, akort ayarı gibi sonuçları var değişimimin.
Fulcrum tercihimde merida bahrain team in tercihi olması takımla uyumlu olmasını istedim. Sonuçta Team Replica bi bisiklet. Ekonomik 35 mm jant ama fulcrum marka compagnola sicirocco ile aynı klasmanda diyebiliriz jant için. 20 gün kullandım gerçekten hızlı ve aero tel sesini duyabiliyorsunuz değişik bi ses anlatamam
çırrrrrr diye gelen hub sesinden bahsetmiyorum. Hub sesi de hoşuma gidiyor ayrı konu.
Bir de blog paylaşayım scultura 500 sahibi neden değiştirmiş jantları.
(link)
@fahrettin akansu
Bu tahmin için tebrik ederim
@fahrettin akansu
Hocam ekonomik şartlarda çok iddialı olur o değişimler ben "sele, gidon, gidon boğazı ve lastik" değişimi yapabilirim ancak, artık ne kazanabilirsem daha fazlası beni bu bisiklet için aşar.
@fahrettin akansu
Şuanki lastiklerim 179 gr adedi gerçekten hafif diyebilirim. Ama 700x21 ölçüsü. Kolu kırdıktan sonra riski azaltmak için 700x25 e geri dönmeyi düşünüyorum. Bunun için lastik bakıyorum ama acelem yok, kol daha iyileşmedi. Eski favorim continental gp 4000 S II ye bakıcaz heralde
Stok Merida Scultura 300
Tiagra 4700 Vites Sistemi
Merida Comp Fren Sistemi
Merida Comp SL Jant Seti
Maxxis Dolomites Lastikler
- btwin count 500 km saati
- Eşantiyon Zèfal Suluk
- Eşantiyon Massload Suluk Kafesi
Yükseltme sonrası Merida Scultura 300+
Ultegra 6800 Grup Set
Fulcrum Racing Quattro Jant Seti
Hutchinson Atom Kevlar Pro Lastikler
Shimano pdr540 kilitli pedallar
iGS618 GPS Bisiklet Bilgisayarı ve Sensörleri
Elite Mataralar Team Bahrain Logolu
Merida Suluk Kafesleri
Merhaba arkadaşlar 2018 Ağustos ayında başladığım yol bisikleti serüvenim başlangıçta hayal dahi edemeyeceğim bir hızla tutkuya dönüştü. Yukardaki tabloda yap bozun tamamı görülemiyor. Gereksiz harcamalar vs. 8 kilonun altına düşüremedim bisikleti ama aldığım keyif paha biçilemez.
Ancak geride bıraktığım yaklaşık 6 aylık süreçte yol bisikleti ile ilgili çok şey öğrendim. Bunda forumun katkısı çok büyük, yardımcı olan arkadaşlarıma teşekkür ederim.
Orta yaşın üstünde ilerlerken bana çok güzel bi hobi oldu bisiklet.
Yukarıdaki tabloya gelecek olursak tamamlanan listede ağırlık artıyor ama nihayetinde hobiciyim konforun ve sürüş riskinin azaltılmasına yönelik o iki değişikliği yapmam gerekiyor.
Sele konusunda aliexpress san marco selelere çok baktım 114 gr olmasına rağmen kırılma riski beni endişelendiriyor, bir de hafif tamam ama konfor nasıldır bilemedim. Bi kaç arkadaşın tavsiye ettiği selle italia x1 xcross düşünüyorum.
Farklı fikirleri olan arkadaşlar da fikirlerini paylaşırsa sevinirim. Her türlü eleştiriye açığım yanlış yaptığım şeyleri söyleyin ki burdan bir ders çıkarılsın benim yapyığım hatayı başkası yapmasın. Yorum yapana da yapmayana da beğenene de beğenmeyene de saygılar.