@dramorey
Dhl ve benzeri yerlere ardiye tarzı ücretler ödemek istemiyorsanız, yapacağınız şey çok basit. Kargonuzu sürekli takip edeceksiniz, dhl teslim aldığı anda gönderi gümrüklü ise, işlemlerin başlatılması için hemen dhl'i arayacaksınız. Size gönderikleri evrakları doldurup, mail ortamında geri göndereceksiniz. Evrakların ulaşıp ulaşmadığını öğrenmek için tekrar arayıp bilgi alacaksınız.
Gönderiniz en geç 48 saat içerisinde işlemleri bitmiş ve dağıtıma çıkmış olur, bu süre aşıldığı an dhl'i arayıp işlemlerin hızlandırılmasını, aksi halde ardiye ücreti ödemeyeceğinizi sözlü olarak söyleyeceksiniz.
Ardiye ücreti, bu ve benzer firmaların para kopartmak için yaptıkları bir uygulamadan başka bir şey değildir. Gelen paket 3 günden fazla depolarında beklerse, size ardiye ücreti çıkartırlar.
Bu ne demek oluyor? Alıcı olarak siz paketi takip etmediniz, işlemleri geç başlattınız, paketim nerede diye sormadınız. Eeee biz de boş boş duracak değiliz, paketi sizin için sakladık, depomuzda yer işgal etti, hadi bakalım bunun karşılığı olarak şu kadar parayı bize ödeyeceksiniz, demek oluyor.
Dhl'e değil ardiye ücreti, babamın oğluna hak etmediği 5 kuruşu ödemem, öyle lanet huylarım var. Dhl ile 6-7 kez gümrük ücreti olan ürün getirttim. Hiç birisinde ardiye ücreti ödemedim. Kimseye boşu boşuna hava parası ödemeyin.
Eklemeyi unutmuşum, ordino ücreti veya belgesi, yasal bir şey değildir. Gümrük mevzuatını araştırabilirsiniz.
Hoşçakalın.