Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Merlin Cycles

@boritz

Ben de bu işi hiç anlamadım. Sorun yaşamadan sadece kdv ödeyip alanlar da var ama çok uğraştım ekstra bir çok masraf çıktı diyenler de.

Scudo
Arkadaşlar 1040 € Dura-Ace 9000 Grupset siparişini (link) sitesinden verdim. Kaç günde gelecek, hangi işlemler yapılacak merak ediyorum.

@dramorey
bizim ülkemizde hiçbişey olduğu gibi değil ki saçma saçma uygulamalar işini bilmeyen memurlar ondan sonra işte onu odedim bunu odedim zor geldi de oluyor hiçbişey odemedim hemen geldi de oluyor :)

@dramorey Henüz ürün gelmeden iletişime geçip gerekli belgeleri isterseniz işlemler sorunsuz ilerliyor. Eğer iletişime geçmezseniz bilinçsiz kullanıcı olduğunuzu anlıyorlar ve ne kitleyebilirlerse kitlemeye çalışıyorlar.

• Beğen
Tepkiler: dramorey
@Oğuzhan Y.

Ürün kargolandıktan sonra UPS ile iletişime geçerek benim kargom gelecek, gerekli belgeler nelerdir diye sorarsam sıkıntı olmayacak umarım.

@zekten

Maks bir hafta sonra Ülkemize gelir sonra gümrükte bekler,zimmet alındı belgesi gelirse yada internette yazarsa gider alırsınız ( vergisini verip ) şansa kapınıza kadar gelebilirse vergi vermezsiniz hemde.

Ben de ayın 1'inde Merlin' den spd ayakkabı, spd pedal ve dış lastik siparişi verdim. toplamda 67 pound (283TL) tuttu. Aynı gün, 1 Şubatta, yolladılar ve 10 Şubatta elime ulaştı. Herhangi bir vergi alınmadı. Kapıya gelen memur 2TL damga vergisi talep etti, onu ödedim. Yalnız lastik maalesef tekmiş ve bir tane daha alma ihtiyacım doğdu. Sonrasında, aynı lastiği daha ucuza, bike-discount sitesinde buldum. Kargo pahalı olduğu için birkaç şey daha ekleyerek 13 Şubat akşamı sipariş verdim. 14'ü de pazar olduğundan, 15' inde yolladılar. DHL ile tracking sorguladığımda 17'sinde buraya gönderildiği/geldiği bilgisinden sonra 2 gündür herhangi bir hareket yok. Bundan sonrası ise ptt' den takip ediliyor ama orada da şu an aynı bilgi mevcut. Muhtemelen şu an gümrükte olsa gerek. Lastik siparişi vermek isteyen arkadaşlara da tecrübe olsun. Eğer çift yani "pair" olarak belirtilmediyse mutlaka 2 tane sipariş verin. Bütün lastikler eğer bir kampanya vs. yoksa genellikle tek olarak satılıyor. Neticede iki kargo bile olsa aldığım ürünler Türkiye' den çok daha ucuza geldi ve bu işten karlı çıktım, herkese saygılar

@dramorey dikkatli okusani kafaniz karismaz.

0-1500 euro arasi ptt ile gelirse varsa kaoiniza gelen ptt memuruna vergi odersiniz.

0-75 euro arasinda dhl express ile evinize 2 gunde dhsl express elemani tarafindan ulastirilir, vergi vs odemezsiniz.

75-1500 arasi siparislerde dhl expresste bir suru belge vs gerekir gereksiz masraf yaparsiniz.

Cok da kafa karistirici degilmis di mi...

Not: tutarlar kargolama ucreti hariç bedeller icin gecerlidir. 74euroya pedal alirsaniz kargoyla beraber 80 euro etse bile vergi vermesiniz.

• Beğen
Tepkiler: Keşkeler
@Ozan k.

Dikkatlice okudum. Teşekkür ederim. Öğrenmek istediğim DHL Express, UPS gibi firmalarda gümrük işlemleri nasıl hallediliyor. Canyon konusuna bakarsanız insanların sadece 'KDV' ödediğini görürsünüz. Ancak arada sırada sorun yaşayan ve ek ücretler (ordino vs.) talep edildiği söyleniyor.

Canyon konusunda cok güzel açıklamalar varken buraya cep telefonunda uzun uzun yazmak istemedim. Ama gerçekten orada aradığınız cevaplar var.
Basitcesi evet bazen fazladan ücret isteyebiliyorlar. Ama bilinçli iseniz tek kurus fazla odemezsiniz.

• Beğen
Tepkiler: dramorey
@dramorey

Dhl ve benzeri yerlere ardiye tarzı ücretler ödemek istemiyorsanız, yapacağınız şey çok basit. Kargonuzu sürekli takip edeceksiniz, dhl teslim aldığı anda gönderi gümrüklü ise, işlemlerin başlatılması için hemen dhl'i arayacaksınız. Size gönderikleri evrakları doldurup, mail ortamında geri göndereceksiniz. Evrakların ulaşıp ulaşmadığını öğrenmek için tekrar arayıp bilgi alacaksınız.

Gönderiniz en geç 48 saat içerisinde işlemleri bitmiş ve dağıtıma çıkmış olur, bu süre aşıldığı an dhl'i arayıp işlemlerin hızlandırılmasını, aksi halde ardiye ücreti ödemeyeceğinizi sözlü olarak söyleyeceksiniz.

Ardiye ücreti, bu ve benzer firmaların para kopartmak için yaptıkları bir uygulamadan başka bir şey değildir. Gelen paket 3 günden fazla depolarında beklerse, size ardiye ücreti çıkartırlar.

Bu ne demek oluyor? Alıcı olarak siz paketi takip etmediniz, işlemleri geç başlattınız, paketim nerede diye sormadınız. Eeee biz de boş boş duracak değiliz, paketi sizin için sakladık, depomuzda yer işgal etti, hadi bakalım bunun karşılığı olarak şu kadar parayı bize ödeyeceksiniz, demek oluyor.

Dhl'e değil ardiye ücreti, babamın oğluna hak etmediği 5 kuruşu ödemem, öyle lanet huylarım var. Dhl ile 6-7 kez gümrük ücreti olan ürün getirttim. Hiç birisinde ardiye ücreti ödemedim. Kimseye boşu boşuna hava parası ödemeyin.

Eklemeyi unutmuşum, ordino ücreti veya belgesi, yasal bir şey değildir. Gümrük mevzuatını araştırabilirsiniz.

Hoşçakalın.

benim kargoda
Parcel at customs in country of destination

yazıyor, bir türlü uluslar arası kargo numarasınıda alamadım. sürekli spring parcel e bakın diye cevap atıyorlar ne yapacağımı bilemedim çeviri programlarıyla da zor oluyor çıkmazdayım ptt yi aradım isimden bulamadılar ne yapmam gerekiyor acaba yardım lütfen

@Erdal YILMAZ bey mail falan geliyormu sakarya ya geldiğini nerden takip edebilicem acaba tecrübesizliğimin verdiği endişe ve heyecanı içindeyim :)

GB ile biten bir numara vermis olmalari sart.

O numarayi kopyalayip ptt'nin gonderitakip sitesine yapistirip sorgulatacaksiniz.

Evanscycles ve Rapha.cc'den DHL Express ile gelen 75-1500€ arası 10'un üzerinde siparişim oldu. Bir kere bile %18 vergi dışında ücret ödemedim. Konu ile ilgili evrak setini şurada bulabilirsiniz:
(link)

Yasal olarak, sizden ücret istenebilmesi için gümrük işlemlerinin 3 günden uzun sürmesi gerek, ve işlemler genelde 2 günde tamamlanıyor. DHL'in Ardiye veya Ordino gibi isimler altında saçma ücretler istemesi ya şehir efsanesi, ya da çok eski uygulama, ya da başka şirketler ile karıştırılıyor.

Mesela FedEx'in Türkiye dağıtımını yapan MNG isimli şirket adeta işlem uzasın diye uğraşıyor ve 3 gün geçti diye fahiş bir ücret talep ediyor (paketin boyuna oranlarsanız Swisshotel'in kral dairesinden pahalı diyebilirim).

Arkadaşlar merhaba,

Ben şimdi Merlin'den bir bisiklet sipariş edeceğim. Bisikletim Kargo ile beraber 2583 tl tutuyor. diyor ki kargo kısmında
UPS European 3-6 Days:TL 279.91
bunu diyor. Bu UPS ile gönderildiğini söylüyor galiba... Şimdi bu bana geldğinde PTT'den mi gelicek. yoksa UPS ile mi? şimdi hesapladım %18 vergi diyorsunuz. 414 tl vergi çıkıyor. Ben bunu mu ödeyeceğim kapıda PTT memuruna?

Bisiklet 8.95 kilo. Buradakiler her daim parça sipariş ettiği için bne bisiklet sorayım dedim. cidden ne olacak siparişimin durumu? 414 tl vergi mi ödeyeceğim?

@smx Kargo parası ve 75 euro'yu çıkartarak vergi hesaplaması yapılıyor. Örneğin bisikletin fiyatı 2303 Tl olarak görünüyor. Bundan 75 euro yani günümüz kuru ile 245 TL çıkartırsak 2058 TL üzerinden vergi hesaplanacak. Yüzde 18 KDV değeri de 371TL ediyor. Yani size toplamda 2951 TL'ye mal olmuş olur. Ancak özel kargo şirketi ile gönderildiği için yukarda yazılanlara yazılanlara dikkat etmeniz gerekir.

75 euronun çıkarılması söz konusu değil. Ürün bedeli neyse onun üzerinden ödersiniz vergiyi.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
@Ali.K Gümrükler Genel Müdürlüğü'nün sitesinden baktığım kadarı ile aşağıdaki yazıyor.

Soru: Vergileri ödenmek suretiyle posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla serbest dolaşıma sokulacak eşya nedir?
Cevap: Her bir sevkiyat için kıymeti 1500 Avro'yu aşmayan eşyaya geldiği ülkeye göre tek ve maktu vergi oranı uygulanacaktır. Söz konusu vergi oranları eşyanın;
- AB ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda %18
- Diğer ülkelerden gelmesi durumunda %20
olarak uygulanmaktadır.

Söz konusu eşyanın,
- Yabancı bir ülkeden posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelmesi,
- Ticari miktar ve mahiyet arz etmemesi,
- Diplomatik eşya ve yolcu eşyası hariç olmak üzere posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelenlerde brüt 30 kilogramı geçmemesi gerekmektedir.

Söz konusu eşyanın vergilendirilmesinde, eşya kıymetinden önemli değeri olmayan eşyaya ilişkin olan 75 Avro mahsup edilmeyecektir.

(link)

Bu durumda ben bunu 75 euro çıkarılarak vergilendirilecek diye anladım. Yanlış da olabilir tabi.

Geri