Scudo Sports

Merlin Cycles

Selamlar, Merlincycles'ta gezerken (link) rastladım. Birazda garipsedim. Bisikletin donanımları kabaca ;

Ultegra set sadece dişliler 105 5800 oranıda 11/28
Zinciri KMX
Hayes CX COMP Mekanik disk fren
Carbon maşa ve kadro

Fiyat: 6199+1500TL kargo

Sizce alması mantıklı mıdır ? Bisikletin üzerindeki parçalar kaliteli mi ? Bisiklet 7500TL eder mi ? İleride mekanik disk frenleri hidrolik olarak değiştiririm. Zaten (link)ler bu fiyata iken (105 set) neredeyse yarı fiyatına ultegra set karbon bisiklet alıcam bu işte bi terslik var.

Otomatik birleştirme birleştirmeyi seçmiş ama olay bu değildi neyse yine de bi cevap bulma umuduyla.

Scudo
@CrossBie birde gümrük vergisi ilave ederseniz aslında fena bir fiyat değil alınır bence

@Türka¥
Elektronik ürünler yasaklı mı? Bunu bilmiyordum. Mesela bisiklet bilgisayarları

@Cemil Dada
Bisiklet bilgisayarı yasaklı değil? arkadaş başka bişeyden bahsetmiş.
Siparişi Yasak Ürünler Nelerdir?
– İçine sim kart takılabilen tüm cihazlar ve elbette cep telefonları gümrükten geçmemektedir.
– Alkol, tütün ürünleri ve elektronik sigara yasaklı ürünlerin başında gelmektedir.
– Sipariş etmek istediğiniz ürün içinde radyo veya TV özelliği varsa TRT Bandrol Yasası yüzünden gümrüğe takılabilir.
– Kesici ve delici bıçak-çakı benzeri ürünler.
– Sporcu takviyesi gıda ürünlerinin sipariş edilmesi de yasaktır. Sadece milli sporcular özel izin alarak bu ürünleri sipariş edebilirler.
– Askeri kullanım için olan ürünler. Ateşli silah ve silah yapımında kullanılan ürünler.
– Kozmetik ürünler. Özellikle parfümler.
– Doktor raporu olmayan reçetesiz ilaçların siparişi kesinlikle yasaktır
Gelen gönderinin kıymetinin 30-1500 Avro arasında olması ve ticari nitelik taşımaması halinde tahsil edilecek tek ve maktu vergiye ilişkin olarak posta idaresi ve hızlı kargo firmaları alıcıya bilgi vermekte olup vergilerin ödeneceğinin alıcı tarafından kabul edilmesi halinde gönderi alıcının kapısında teslim edilirken vergi tahsil edilmektedir.
Yukarıda kıymet limiti belirtilen eşyanın ticari nitelik taşıması veya ticari nitelikte olan eşya kıymetinin 1500 Avro üzerinde olması durumunda ise ithalat mevzuatı hükümleri uygulanmakta olup gümrük işlemleri için ilgili gümrüğe müracaat gerekmektedir.
Kaynak: (link)

@CrossBie
Stokta bisiklet yok şuan
Hocam ben de çok tecrübeli değilim ama sırf karbon diye bilmediğiniz bir marka almanızı tavsiye etmem. Sizi tatmin etmeyip satmak istediğinizde aliexpress ürünü muamelesi görebilir. Bahsettiğiniz bisikletle ilgili olarak gravel bir bisiklet, frenler mekanik disk, markasını hiç duymadım. Vites sistemi sizi cezbetmiş ama şuan ultegra 6800 grupseti 3600 tl gibi bir fiyata bulabilirsiniz. (link)
Bisiklet grupset değil. Stokta olsaydı da ben almazdım.

Son düzenleme:
@Türka¥

Gümrük vergisi %18 değil %20. Aradaki küsürat farkı da kur farkıdır.

@mertbese
Gümrük vergisi AB ülkeleri için gümrük birliğinden dolayı bize de %18 diğer ülkelerle %20 bilginiz olsun. Kaynak bile göstermeye gerek duymuyorum kesin bilgi bi kaç sayfa öncesine bakarsanız anlarsınız zaten.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
kargo ile beraber gümrüğü hesaplamış ?yani kargona da gümrük ödüyorsunuz

Son düzenleme:
@Mhmm@

Bilgim yeterince mevcut zaten merak etmeyin. Ben sadece hangi ülkeden mal alındığına bakmadım. Size katılıyorum, 2009/15481 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı'nın 62.maddesi gereğince AB ülkelerinden posta yoluyla gelen mal için %18, Diğer ülkelerden gelen mal için %20 gümrük vergisi ödenir.

@Mhmm@
@mertbese

Brexit bizi de vuracak gibi görünüyor. :D
Wiggle merkezini Avrupa'ya taşısa bari. Zaten her şey pahalı, bir de yüzde 2 zam gelmesin.

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
@mertbese
Bilginizin olduğunu bilemedim kusura bakmayın, merlinden alış veriş yapan bi forumdaşınızın %18 verginin yanlış hesaplandığını sorduğu bir posta
@mertbese
Cevabını verdiğinizi görünce cahillik işte sizin bilmediğinizi zannettim. Oysa arkadaşımız nerden alışveriş yaptığını ve vergi oranını da açık açık yazmış.
@Türka¥
Keşke bir şeye cevap yazmadan önce cevap verdiğimiz soruyu okusak değil mi?

@Mhmm@

Ben de yazmadan ülkeyi araştırsam iyi olurmuş, siz de kusura bakmayın

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
Yurtdisi gonderilerde PTT 10-20 gun arasinda falan getiriyor. UKIMde 1 hafta falan bekleyebiliyor. gumruk vergisini PTT websitesinde gorursunuz ve teslimata gelen PTT personeline elden odersiniz veya subeye gidip ordan da teslim alirken odeyebilirsiniz.

Mosso 1821 HDye sahibim upgrade mantıklı olur mu hangi parçaları almak mantıklı olur?

Merhabalar. Merlin'den tayt aldım ve kargoda International Hub yazıyor. Ne demek oluyor yani?190895

Anladım ki bugün Türkiye'ye girmiş. 550 TL olduğu için galiba gümrüğe takıldı. Bakalım gelince buraya yorum atarım Merlin ile alakalı.

Sağolun. Peki gümrük vergisini nasıl ödeyeceğim?

Peki şimdi kargo gümrükteyken beni gümrüğü nerede ödeyeceğim ile alakalı bilgilendirme yapacaklar mı? Pek yabancı ülkelerden alışveriş yapmışlığım yok.

@muhammedbensi üstteki mesajda yazdım zaten, adresinize kargoyu getiren posta memuruna ödüyorsunuz diye, daha neyin bilgilendirmesini yapacaklar anlamadım?

17 Mart'ta 2 adet lastik sipariş etmiştim bugün Kayseri'ye ulaşmış 12 günde geldi önceki siparişim 17 gün sürmüştü bir gelişme var sanki...

Geri