Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Merlin Cycles

@saintco
Geri gönderilse onla ilgili bir bilgi olurdu sanırım. Zaten daha gümrüğe bile girmedi diye düşünüyorum.
Teşekkkür ederim bilgileriniz için hafta içi arayacağım

Scudo
Bugün öğrendiğim bir bilgiyi sizlerle paylaşayım arkadaşlar; bu kadar uzun süre ürünlerin beklemesinin nedeni araya bayram girmesi ve havaalanı taşıma işlemlerinin kargo bölümü kısmının henüz tamamlanmamış olmasıymış. O nedenle bir çok ürün uçakla gelmiş olsa dahi barkodu okutulunca sisteme düşüyor ama işleme alınması günler, haftalar sürebiliyor. Bunu dikkate almak lazım. Benim de Mayıs sonu aldığım tüm ürünler ya ülkeye bile girmedi, ya da 1 haftadır ülkeye girmiş halde bekliyor.

Merhabalar. Istanbul UKIM'de kargomun vergisi belirlenmiş yani artık UKIM ile sıkıntı çıkmaz değil mi ?

@TahirSoyaslan
Yeni yönetmeliğe göre tüm yurtdışı ürünleri tutara bakılmaksızın vergilendirelicek. Dolayısıyla ukim yoğunluktan patlamış durumda. Kim bilir ne zaman gelir....

Merlin'e gönderdiğim 5. mailden sonra (ürünü 14 Mayıs'ta sipariş vermiştim) kargonuz kaybolmuş, para iadesi yapılacaktır diye cevap geldi sonunda. Ne bir özür, ne iyi niyet göstergesi... Sıfır müşteri memnuniyeti, trakpak denen kargo zaten tam baş belası. Bugün iade işlemlerini yapacağız dediler bakalım bu kaç gün sürecek.

Merlincycles ve Trakpak pişmanlıktır, uzak durun!

@amd
Almayın arkadaşım merlinden bu kadar basit sizi dikkate almıyorlarsa.

@behadogangun
Çıkmaz

@Kerim BEŞER
Ben de bundan çok korkuyordum ama dün elime ulaştı sipariş

@amd

Başınıza gelen üzücü olmuş ama 10'larca kez Merlin'den alışveriş yaptım sadece 1 kere yanlış ürün geldi. Fotoğraflayıp mail attım, maili aldılar mı diye aradım inanılmaz yardımcı oldular. Aynı gün yanlış gelen ürünü postaladım onlarda doğru ürünü gönderdiler.

• Beğen
Tepkiler: amd
@izzetince
Şans işi demek istiyorum ama üst üste aynı şey denk gelince hoş olmuyor. Bike24, Wiggle, bikecomponents sitelerinden de birden fazla alışverişim oldu, hatta benzer arızalı ürün olayını bike24'te yaşadım, hatalı ürünü gönderin inceleyip gerekeni yapalım dediler ve ürün hatalı olduğundan yenisini göndermişlerdi. Bunlar ürünü göndermiyor tek sorunum bu Merlin ile :)

@saintco
Aynısını cevap verdiğiniz mesajda belirttim zaten, okuyup anlamak yeterli olacaktır, bu kadar basit.

• Beğen
Tepkiler: saintco
ben Ingiltere'de yasiyorum. Buradaki sitelerden alisveris edenler oldugunun farkinda degildim. Size soyle soyleyeyim buradan Turkiye'ye kargo gondermek bazen sikintili oluyor, ben aileme dostlarima dahi paket göndermek istemiyorum açıkçası. Kargo bu ülkeyi terk etti mı DHL gibi ciddi bir şirketin elinde değilse takibi cok zor, muhtemelen kargo networkleri uyumlu degil, bunlar zaten buradaki satici ile ilgili degil. Ikincisi kargo şirketleri bazen sacmaliyor. Ingiltere içinde de sikinti oluyor bisiklet kutusunda bir kite buggy gönderdim kargo kaybetti. Kolinin ve etiketinin fotoğrafı vardı ona rağmen depolarda bulamadılar ve mal bedeli üzerinden sigorta ödemesi verdiler. 2 hafta onlarca mail yazdim tabi. Kargocular çok yoğun ve kalifiye eleman yok, çok ağır bir sektör. Günümüzde herşey kargo ile gider oldu malumunuz, aksamalar oluyor elbet. Kapiya gelen adamlarin okuma yazmasina ve konusmasina bakinca bazen hayret ediyorum benim adresi nasil bulmus diye. Diger bir husus, yabancı ülke kredi kartları. Ödemeler hemen olmuyor diyerek bekleme yaptırıyorlar bazen. En basitinden bir paypal bizde olsaydi belki kolaylik olurdu. Paypal neden kapandi ulkemizde? Bilmiyorum. Bir arkadaş bisiklet malzemesi aldı benim ev adresime gonderilmek uzere fakat ödemeyi alirken Türk bankasından kredi karti icin teyid beklediler. Cunku kart iptal olmus olabilir, limiti dolmus olabilir vs. 1-2 gün sürdü siparişin onay bilgisinin gelmesi. Ben Turkiye'de yaşadığım dönem decathlon falan yoktu REI gibi Amerikan şirketlerinden alışveriş ederdim bu sikintilar hep vardi malesef. Fazla acele etmemek gerek, sonuçta bu isler hobi, sağlık olsun deyip geçelim, sinirlerimizi yıpratmayalım, değmez. Saticilar mal satmak ister sizinle bir problemi olmaz. Bir giciklik yapalim demez kimse benim sahsi kanaatimce. Ayrica, malzeme artik ulkemizde eskiye nazaran kolay bulunuyor, kit degil. Yuksek nitelikli malzemeyi teminde de mumkün mertebe giden gelen dostlardan yardım istemek en kısa yol galiba. posta, vergi, gümrük işlerinden de kurtulmuş olursunuz.

Bu seferki alışverişimde ( İlk yurtdışı alışverişim) PTT beni çok şaşırttı. Normalde bu forumda okuduklarıma göre yurtdışından kargo 3 günde gelir PTT ile 7 günde gelirmiş kapımıza. Bana bu sefer yurtdışından 5 günde PTT'den bana 2 günde geldi kargo. UKİM 1 günde kargomu halledip göndermiş. Muhtemelen boş saatte girdi kargom gümrüğe. Ama Düzce'deki kargo teslim elemanları çok üşengeç. İlk kargom THY'den gelecekti, Düzce'ye gelmiş ne hikmetse evde bulamamışlar ve iade olmuş komik olan tarafı ise iade olduğu gün THY bana mesaj atıp kargonuz yola çıkmıştır diyor. Bu sefer gene kargom saat 9 da dağıtıma çıktı saat 16:30 gibi kontrol ettim şubede bekliyor yazıyordu. Ve şube 17:00 da kapanıyor. Velhasılkelam PTT gene bildiğimiz gibi :(

30 gün üstüne tracpak denen dandik firma ürünü istanbul'a ulaştırdı 1 haftadır ordan oraya geziyor 90tl vergi çıktı pazartesi salı elime geçer diye umuyorum.
Merlinden tracpak denen firmayla çalıştığı sürece bir daha alışveriş yapmayıda düşünmüyorum.

17 mayısta verdiğim sipariş hala gelmedi. gümrüğe dahi girdiği gözükmüyor. bu tarihlerde sipariş verip de kargosu ulaşan var mı?

• Beğen
Tepkiler: ahmetyavuz
Benim de ulaşmadı. Team Sky Store'dan forma aldım fakat hala gelmedi.

@:DDD
aynı şekilde ben de team sky taytlarından almıştım indirimli diye ama bir ay geçtiği halde gelmeyince adamları darladım, nihayetinde ürün kargoda kayboldu dediler ve para iademi aldım. Aynısını yaşamazsınız umarım.

@amd
5 temmuzda gelmezse halledeceğiz diyorlar. O fiyata bir daha bulamam.....

@M. Burak
16 mayısta verdiğim sipariş geçen salı günü teslim edildi gümrük curcuna halinde ama track pak denen firma feci dandik

@kanbozli
dün de kargom gümrüğe sevk edildi. 45 gün olacak ayıp yahu! wiggledan şaşmayın.

• Beğen
Tepkiler: :DDD
Wiggle adamdır. Team Sky formam gelmezse AllTricks diye bir siteden alacağım.

Merhaba, yol bisikleti için SPD sipariş edeceğim. Türkiye'den deneyerek almak isterdim ancak 49 numara ayak olduğu için hiçbir yerde bulamadım. Yakın zamanda merlinden sipariş veren var mı? gönderim süreleri nasıl ve bu vergi olayı nasıl oluyor, nasıl ödüyoruz vergisini?

Geri