ben Ingiltere'de yasiyorum. Buradaki sitelerden alisveris edenler oldugunun farkinda degildim. Size soyle soyleyeyim buradan Turkiye'ye kargo gondermek bazen sikintili oluyor, ben aileme dostlarima dahi paket göndermek istemiyorum açıkçası. Kargo bu ülkeyi terk etti mı DHL gibi ciddi bir şirketin elinde değilse takibi cok zor, muhtemelen kargo networkleri uyumlu degil, bunlar zaten buradaki satici ile ilgili degil. Ikincisi kargo şirketleri bazen sacmaliyor. Ingiltere içinde de sikinti oluyor bisiklet kutusunda bir kite buggy gönderdim kargo kaybetti. Kolinin ve etiketinin fotoğrafı vardı ona rağmen depolarda bulamadılar ve mal bedeli üzerinden sigorta ödemesi verdiler. 2 hafta onlarca mail yazdim tabi. Kargocular çok yoğun ve kalifiye eleman yok, çok ağır bir sektör. Günümüzde herşey kargo ile gider oldu malumunuz, aksamalar oluyor elbet. Kapiya gelen adamlarin okuma yazmasina ve konusmasina bakinca bazen hayret ediyorum benim adresi nasil bulmus diye. Diger bir husus, yabancı ülke kredi kartları. Ödemeler hemen olmuyor diyerek bekleme yaptırıyorlar bazen. En basitinden bir paypal bizde olsaydi belki kolaylik olurdu. Paypal neden kapandi ulkemizde? Bilmiyorum. Bir arkadaş bisiklet malzemesi aldı benim ev adresime gonderilmek uzere fakat ödemeyi alirken Türk bankasından kredi karti icin teyid beklediler. Cunku kart iptal olmus olabilir, limiti dolmus olabilir vs. 1-2 gün sürdü siparişin onay bilgisinin gelmesi. Ben Turkiye'de yaşadığım dönem decathlon falan yoktu REI gibi Amerikan şirketlerinden alışveriş ederdim bu sikintilar hep vardi malesef. Fazla acele etmemek gerek, sonuçta bu isler hobi, sağlık olsun deyip geçelim, sinirlerimizi yıpratmayalım, değmez. Saticilar mal satmak ister sizinle bir problemi olmaz. Bir giciklik yapalim demez kimse benim sahsi kanaatimce. Ayrica, malzeme artik ulkemizde eskiye nazaran kolay bulunuyor, kit degil. Yuksek nitelikli malzemeyi teminde de mumkün mertebe giden gelen dostlardan yardım istemek en kısa yol galiba. posta, vergi, gümrük işlerinden de kurtulmuş olursunuz.