Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Merlin Cycles

@İki teker bir dünya 8409
Neye göresi kime göresi filan yok.
AB üyesi ülkelerden gelen ürünün fiyatının %18 i gümrük vergisi bir de bunlara eklenen 5-6 lira kadar gümrüğe sunma ücreti ve damga vergisi ödersiniz.Bu kadar net.Örneğin 1000
TL'lik ürün aldınız.180 lira gümrük 6 lira da gümrüğe sunma toplam 186 lira vergi ödersiniz.

Scudo
@hamlet2006
teşekkür ederim çok anlaşılır açıklayıcı oldu bu orana göre hesaplayıp hazırlıklı oluruz ...

5 gün önce siparişim geldi. 384tl ürün fiyatı, 73tl masrafı çıktı...

Cok teşekkür ederim dostlar :)

çok iyi Ahmet bey hayırlı olsun darısı başımıza bizde bir 50 tl hazırlıyalım o zaman toplamda bekleme süresi 15 günü buluyor dimi

Merlin Cycles'ten 700 € luk ön-arka vites ve kolları, fizik ayakkabı, 2 adet conti dış lastik satın alacağım. Beş ürün olarak sayıyorum: 1 adet arka ve 1 adet ön vites+1 adet fizik ayakkabı+2 adet dış lastik+sağ-sol vites-fren kolu. Bu ürünleri tek tek sayarsak 5 adet ürün sınırlamasını geçiyor. Ben de iki ayrı kişi adresi vererek satın alacağım. Bu sorunu bu şekilde aşacağımı düşünüyorum. Bu ürünlerde sadece %18+5.70 gümrük sunum ücreti mi ödeyeceğim? Ayrıca KDV+ÖTV olacak mı?

@zekten

5 adet ürün değil 5 adet kargo olarak sınırlama getirildi.

merlin cycles'ten direkt olarak bisiklet almak ne kadar mantıklı sizce?

Benim gönderi ptt ve trakpak da yolda gözüküyor. 1tracing'den baktığımda buraya gelmiş ayın 20'sinde. Trakpak göstermiyor geldiğini.

6 Mart'ta veridiğim siparişi 20 Mart'a PTT şubesinden teslim aldım. Bence makul bir süreç işledi ama fiyat avantajı tartışılmaz. Vittoria Rubino Pro Control G+ çiftini 268 TL'ye aldım. Türkiye'de tanesini 300 TL ve üzerinde satıyorlar sağ olsunlar.

Shipment History
Date/Time Activity Event Code Location
19/03/2020 09:32:00 READY FOR COLLECTION - CONSIGNEE NOTIFIED 294
19/03/2020 09:31:59 OUT FOR DELIVERY 340
18/03/2020 11:55:00 READY FOR COLLECTION - CONSIGNEE NOTIFIED 294
18/03/2020 11:54:59 OUT FOR DELIVERY 340
18/03/2020 06:51:00 ARRIVED AT DELIVERY DEPOT 201
17/03/2020 19:19:00 ARRIVED AT DELIVERY DEPOT 201
17/03/2020 06:32:00 IN TRANSIT - HUB SCAN 202
17/03/2020 06:31:00 IN TRANSIT - HUB SCAN 202
14/03/2020 09:54:00 INTERNATIONAL HUB 246
14/03/2020 06:58:00 RECEIVED INTO CUSTOMS 432
09/03/2020 13:31:45 ROUTED TO DESTINATION 299
07/03/2020 11:15:58 TRAKPAK PROCESS CENTRE 198 BASILDON, SS15 6TR, GB
06/03/2020 18:10:28 DEPARTED Merlin Cycles Ltd 218

• Beğen
Tepkiler: yavuzkosar
bir şey dicem yurtdışından kargo gelebiliyomu yaaa dünyada hayat durdu da

Merhaba,
arkadaşlar 25 martta wiggle sitesinden kask, içlastik siparişim oldu ve 750 tl ödedim. 2 gün sonra, oluşan vergiyi, masrafı kabul edecek misiniz diye bir eposta geldi. kabul ediyorum dedikten de 2 gün sonra gümrük firmasından bir e posta aldım 114 tl ödemem gerektiği yazıyordu. Ben de üçaşağı beş yukarı bu tutarı hesapladığım için süpriz olmadı. ödemeyi yaptım ve dekontu istendiği gibi firmaya yolladım. ertesi gün ürünümü mng kargoya verdiler. Herşey tıkır tıkır işledi.

Aynı tarihlerde Merlincycle dan da bir kask ve forma siparişim oldu. Bu siparişimde 1.140 tl. tuttu. Merlincycle TrakPak denen bir firmayla çalışıyor.Bu firma da wiggle sitesinde olduğu gibi (wiggledan gelen kargomun gümrük işlemlerini skynet firması yapmıştı) size bir epostayla bilgilendirme yapmıyor. Ben aranacağımı sanarak 5 gün bekledim. Sonra elimdeki takip numarasıyla firmayı ben aradım. Son derece güven vermeyen bir ücretlendirme açıklamasıyla 380 tl ücret çıkarttılar gümrükleme ücretiymiş. Parayı çaresiz ödedim dekontu yolladım. Ben vergisi içinde zannederken Kargo türkiyeye geldiğinde ayrıca ptt kargo da 200 küsür vergi çıkartıldı. Daha önce de bu fiyat civarı alışverişlerim olmuştu hiç bukadar bir para ödemem olmamıştı. 380+ 210=590 . Gümrük firmasını aradım tekrar. Hiç doyurucu güven veren bir cevap alamadım. Bu gibi durumlarda itirazımızı nereye yapa biliriz. Detaylı fatura isteyebiliyor muyuz. Bilgilendirme yapabilecek bir arkadaşımız varsa sevinirim. Teşekkürler.

Merhaba,
arkadaşlar 25 martta wiggle sitesinden kask, içlastik siparişim oldu ve 750 tl ödedim. 2 gün sonra, oluşan vergiyi, masrafı kabul edecek misiniz diye bir eposta geldi. kabul ediyorum dedikten de 2 gün sonra gümrük firmasından bir e posta aldım 114 tl ödemem gerektiği yazıyordu. Ben de üçaşağı beş yukarı bu tutarı hesapladığım için süpriz olmadı. ödemeyi yaptım ve dekontu istendiği gibi firmaya yolladım. ertesi gün ürünümü mng kargoya verdiler. Herşey tıkır tıkır işledi.

Aynı tarihlerde Merlincycle dan da bir kask ve forma siparişim oldu. Bu siparişimde 1.140 tl. tuttu. Merlincycle TrakPak denen bir firmayla çalışıyor.Bu firma da wiggle sitesinde olduğu gibi (wiggledan gelen kargomun gümrük işlemlerini skynet firması yapmıştı) size bir epostayla bilgilendirme yapmıyor. Ben aranacağımı sanarak 5 gün bekledim. Sonra elimdeki takip numarasıyla firmayı ben aradım. Son derece güven vermeyen bir ücretlendirme açıklamasıyla 380 tl ücret çıkarttılar gümrükleme ücretiymiş. Parayı çaresiz ödedim dekontu yolladım. Ben vergisi içinde zannederken Kargo türkiyeye geldiğinde ayrıca ptt kargo da 200 küsür vergi çıkartıldı. Daha önce de bu fiyat civarı alışverişlerim olmuştu hiç bukadar bir para ödemem olmamıştı. 380+ 210=590 . Gümrük firmasını aradım tekrar. Hiç doyurucu güven veren bir cevap alamadım. Bu gibi durumlarda itirazımızı nereye yapa biliriz. Detaylı fatura isteyebiliyor muyuz. Bilgilendirme yapabilecek bir arkadaşımız varsa sevinirim. Teşekkürler.
Merlin'den yaptığınız alışveriş için hiç bir yeri aramanıza gerek yoktu. Ptt paketinizi teslim ederken sizden ürün bedelinin yüzde 18'ini isteyecekti. Zaten öyle de yapmışlar. Ancak ne yazık ki 380 tl ödediğiniz firma ya da şahıslar tarafından dolandırılmış olabilirsiniz.

be
Merlin'den yaptığınız alışveriş için hiç bir yeri aramanıza gerek yoktu. Ptt paketinizi teslim ederken sizden ürün bedelinin yüzde 18'ini isteyecekti. Zaten öyle de yapmışlar. Ancak ne yazık ki 380 tl ödediğiniz firma ya da şahıslar tarafından dolandırılmış olabilirsiniz.
bende size katılıyorum dolandırılma var burada kesinlikle o güven vermeyen kişi telefonun diğer ucunda bu durumlar için pusuda bekleyen kişi yada kişiler bence o görüşülen numarayı karakola bildirmek gerek tüm süreci anlatarak çok geçmiş olsun az bir meblağ da değil maalesef

Wiggle dan yakın zamanda dış lastik alacağım sorunsuz geliyormu sparişler birşeyler söyleyip teslim alan varmı bu aralar?

wiglle dan ücretis
Wiggle dan yakın zamanda dış lastik alacağım sorunsuz geliyormu sparişler birşeyler söyleyip teslim alan varmı bu aralar?

31 Mart ta verdiğim sipariş wiggle tarafından 3 Nisan da Royal Mail e teslim edildi. Royal Mail tarafından bugün Türkiye ye gönderildi. 2 Nisan da verdiğim sipariş ise 6 Nisan da Royal Mail e verildi.Muhtemelen o da yarın veya ertesi gün gönderilir. Yani ortalama Türkiyeye gönderim süresi 1 hafta.. Gümrükte de en az 1 hafta belki biraz daha fazla bekleyebilir..

• Beğen
Tepkiler: thieft3000
Wiggle dan 25 Martta aldığım lastik+iç lastik bugün teslim edildi...

• Beğen
Tepkiler: thieft3000
Geri