Bana kargoda kayboldu dedikleri ve para iadesi yaptıkları ürünü dün teslim aldım. İlginçtir kaybolmamış ve kargo firmasının ürüne dair en ufak fikri yok. Merlin'e mesaj attım; ürünü teslim aldım, paranızı vermek istiyorum diye bakalım ne diyecekler.
Kargoların geç gelmesi gümrükteki yoğunluk ve bayram tatili ile alakalı idi. Hangi siteden alırsanız alın farketmez aynı prosedürle gümrüğe girip ptt ile geliyor. Bazen küçük ürünlerde chainreaction ve wiggle da farklı firmalardan geliyor. Huzlı kargo istiyorsanız jensonusa ups ile kısa sürede gelir.
Arkadaşlar merhaba ben aranıza yeni katıldım Yaşım 38 ve tekrardan bisiklet sürmeye karar verdim. sizlere bir sorum olucak merlinden bir spd ayakkabı beğendim ve bu ayakkabı turkiyede 1150tl. Merlinden ise benim numaram fiyatı 388tl şimdi ben sipariş versem neler olur bu aralar sipariş veren oldu mu? Tahminime göre 13€ gibi bir vergi olması gerekiyor. Bunun harici bir sürprizle karsilasirmiyim sizce? Bide sizler genellikle alışverişinizi nerelerden yapıyorsunuz.?simdiden yardımlarınız için teşekkür ederim...
evet zannedersem siparişin cinsine ağırlığına göre ebatına göre ülkemizdeki denkliğine göre de olabilir değişebilir ben ali expressten aldığım tek parça saat kordununa 11 tl ödedim o kadar ödenir o sorun değilde ben yeni yol bisikleti aldım bu arada pedli taytsız kullanmak mümkün değil sele çok ağrı yaptı benim siparişimde 10 panel pedli tayt vardı funkier onuda burada tavsiye edilen bir linke tıklayıp bulup almıştım şimdi gördüm ki uzun zaman beklicez bu iyi olmadı o yüzden aktif pedaldan 231 tl bir tayt sipariş geçmek zorunda kaldım zaten zamanla alacaktım ama herşeyi tek tek aldığım için biraz luzumsuz oldu neyse inşAllah işimizi görür her ikiside tabi gelirse
@Onurcaglar
Yurt dışı alışverişlerinize bu aralar bulaşmamanızı tavsiye ederim. Gelecek kargolar çok uzun sürüde geliyor yaklaşık 2-3 ay gibi üzerine oldukça fazla vergi biniyor ortalama %20 kadar çok sıkıntılı süreçte şuan yurt dışı alışverişleri
@Canoguz1
Belki ülkeden ülkeye farklı muamele yapıyorlardır. Geçen hafta bike24ten sipariş vermiştim(DHL ile gönderiyorlar). 12'sinde almayandan çıkmıştı. çarşamba gümrükteydi. dün tüm işlemleri bitmişti. uzun bi bekleme olmadı.