Unsped için ödemem olmadı toplam masraf çıkartıyorlar siz gümrüğe gitmiyorsunuz, %18 e tekabül eden fiyatı havale yapmamı istediler hesaplarına dekontu gönderince işlemi gerçekleştirdiler. @celilcetiner
75 €'yu geçen yurtdışı alımlarınızda (Kargo ücreti hariç, kargo ücretini faturada geçsinler) %18-20 aralığında gümrük vergisi ödemek durumundasınız. Ürünün yanındaki faturasını gümrük memuru inceliyor, internetten alındığı yerdeki fiyatı ile karşılaştırıyor bunun için paket üzerine doğru verileri girmelerini isteyin. Kargo UPS veya DHL ise sıkıntı olmuyor, diğer kargoları bilmiyorum.. PTT'ye güvenemiyorum kargo konusunda.
Ek bilgi olarak UPS ile gelince UNSPED ile getirmiştim, size masraf miktarını bildirdiklerinde 3 gün içerisinde ödemeniz gerekiyor. 3 gün sonrasında günlük ardiye masrafı çıkmaktadır. Ürün boyutuna göre değişen günlük 85 liradan başlayan ardiye ücretleri oluyor.
@celilcetiner stok haftalık güncelleniyor, takip etmek lazım. Telefonla ulaşıp stoklar güncellenecek mi diye sorabilirsin, biraz bilgi vermek konusunda nazlılar (tok satıcılar) ama illaki stoklara girer
Benim de Merlin'den sipariş ettiğim jant seti bugün elime geçti. Göbekler Hope Pro 2 Evo olacaktı ama onun yerine Pro 4 göndermişler. Hiç itirazım olmaz.
Maalesef paketleme çok özensizdi. Koliye öylece koyup göndermişler zaten o da parçalanmış. İyi ki ezilme, çizilme olmamış jantlarda.
@celilcetiner Çok düşük bir ihtimal olsada ödemeyebilirsiniz ama takılırsa ürün bedeli üzerinden %18 vergi ödersiniz.Devlet postaları ile gelen kargolar küçük paketlerse takılmadan geçebilir ama bu düşük bir ihtimal.
Ben de wiggle'dan jant setiyle tayt almıştım. İkisini ayrı kargolamışlar.
Tayt gümrükten çıktı dağıtıma girdi bile ama jant hala yurt içine girmemiş görünüyor. Sinir stres sebebi.
Benimde Merlinden 2 siparişim var, aynı gün kargoya verildiler.
Biri ptt'de "ptt iş yerine girdi" olarak gözükürken diğeri ptt'de daha gelmemiş gözüküyor.Adamlar 48 saatte teslim aldıkları kargoyu standart posta olmasına rağmen İstanbul Atatürk'e indiriyor bizim ptt sisteme girmekten aciz.
@celilcetiner gümrük vergisi ödersiniz Gümrüktekiler iyi inceliyor kolileri, ürünün faturasıda üzerinde olacağı için netten bakıyorlar hemen fiyatına...