Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Merlin Cycles

Scudo
@alper 76
Tesekkurler hocam :)

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
@Hologram aynı modeli aldım valla on numara ayakkabı ilk spdim gerçekten herkesin dediği gibi spd kendini fark ettiriyor güle güle kullanın
 
  • Beğen
Tepkiler: Hologram
@tevvikemre teşekkürler deneme fırsatım oldu gayet güzel bir ayakkabı tavsiye ediyorum bende yeni başlayacak olanlar için =)
 
Pedal almak istiyorum ama ilk defa böyle bir hata aldım. öğleden beri aralıklı olarak 3 farklı kart ile denedim.

Error Completing Payment
  • The Authorisation was Declined by the bank.
 
sabahtan beri 3 farklı kartla denememe rağmen bu hatayı alıyorum..

Error Completing Payment
  • The Authorisation was Declined by the bank.
 
@srdrmrs Bankayı ararsanız gerekli bilgiyi alabilirsiniz. Büyük ihtimalle yurt dışı alış-verişe kapalı kartınız.
 
1 hafta önce aynı kart ile ayakkabı almıştım. aynı kartımla ebay üzerinde senede 100 üzeri alışverişim var. sanırsam sorun başka birşey. @dramorey
 
  • Beğen
Tepkiler: dramorey
ıyı aksamlar kolay gelsın merlınden bende yol ayakkabısı ve spd pedal aldım fakat ptt zimmet alındı dıyor. ve gumruk bedelı olarak 54tl olarak belırlenmıs bu durumda olan ve sıkayetı olan arkadaslar hep paylasmıs fakat cogunda sonuc olarak ne oldu kapıdanmı alındı yazılmamıslar ben kocaelide ıkamet etmekteyım.ptt.jpg
 
@koray_can Sorunuz ne tam olarak anlamadım ancak durumunuz şöyle; ürününüz şu an UKİM'de gümrük kontrolünde, yani henüz yurda giriş aşamasında, gümrükten çıkacak, öncelikle dağıtım merkezine sevk edilecek oradan da adres bilgilerinizde belirttiğiniz ilin dağıtım merkezine gelecek, yani şu an normal işleyiş sürecinde. Belirtilen vergiyi kargoyu kapınıza getiren dağıtım görevlisine ödeyeceksiniz.
 
@Anonim ozur dılerım panıkten belırtmeyı unutmusum ıstedıgım cvp buydu acık ve net olarak vermıssınız azınıza saglık.kapıda odeme yapabılırmıyım ? yoksa gıdıp almak zorunda kalırmıyım ? dıye korkuyordum yuzu astarını gecmesın dıye. cok saolun bu hafta veya haftaya gelır sanırım. zımmete alındı dıyınce dırek takıldı gumruge ve gıdıp almak zorunda kalıcam dıye uzuldum.
 
@koray_can rica ederim, belirttiğim gibi kargonuzda sorun yok şu an, normal prosedür sürecinde, kargonuz her gittiği birimde zimmetleniyor zaten, bu panik yapmanızı gerektirecek bir durum değil tam tersi kargonuzun güvende olduğunu ve yerini bildiren bir durum. Yarın çıkar büyük ihtimalle zaten gümrükten, bence haftasonuna doğru, Cuma veya Cumartesi elinizde olur. Gecikirse de panik yapmayın, malum durumlardan dolayı gümrüklerde sıkışıklık ve yoğunluk olduğu sürekli paylaşılıyor. En azından kargo gümrüğe girmiş ve güvende, selamlar.
 
gümrük denilince akla hep yandı ürünler gibi geliyor fakat heralde düşük vergi olduğundan kapıda ödeme yapabiliyoruz
 
@koray_can Hem ürün niteliği hem de fiyat limiti açısından (75 Euro'ya kadar vergiden muaf, 75 Euro-1500 Euro arası Avrupa Birliği üyesi ülkelerden yaptığınız alışverişlerde %18, diğer ülkelerden yaptığınız alışverişlerde %20 vergi hesaplanıyor) mevzuatta belirtilen sınırlar dahilinde yaptığınız her alışverişinizde normal şartlar altında kapıda ödüyorsunuz zaten vergileri. Belli başlı ürünlerde ve belirli gönderim koşullarında (hızlı, express gönderim vs.) başka prosedürler işin içine giriyor sadece, yani git al gümrükten gibi durumlar çok nadir yaşanan durumlar. Almak istediğiniz ürünün siparişini geçmeden önce araştırırsanız zaten hangi koşullarda ne sorun yaşayabileceğinizi az çok bulabiliyorsunuz. Ben geçen hafta 388 Euro'luk bir alışveriş için 220 TL kapıda vergi ödedim ve aldım kargoyu, gelen kolide 120 veya 130x60x30 vs gibi hatta belki de daha büyük kocaman bir koliydi ve sorun olmadı yani. Yurtdışından alışverişe devam ettiğiniz müddetçe alışırsınız zaten bu durumlara :)
 
@Anonim birde benim ürünüm kargo dahil 79 euro 10 euro su kargo bedeli aslında takılmamamıs gerekmıyor muydu.
 
takıldı sanırım resımdekı gıbı son durum ömer beyın dedıgı gıbıde gelıcekse suan sıkıntı degıl fakat ordakı memurların bunları ayırt etmesı gerek bence.ınsanlar bos yere para odememelı
 
@koray_can buna takılma demeyelim, takılma başka bir olay ama evet aldığınız ürün 75 Euro'nun altında ise vergilendirilmemesi gerekiyordu. Bazen bu tür durumlar yaşanabiliyor, en azından forumda görüyoruz, duyuyoruz. Yine forumda yasal süreci takip edip haksız yere alınan bu vergiyi geri alan arkadaşlar mevcut, isterseniz bir araştırın çünkü ürünün faturadaki fiyatı ne kadarsa o rakam üzerinden vergilendirilme yapılıyor ve sizinkinin de muaf olması gerekiyor. Fatura elinize geçsin bir bakalım, ücretler nasıl belirtilmiş bir görün, ondan sonra duruma göre hareket edersiniz.
 
@Anonim Vergiden korkup ufak ufak sipariş veriyorum. 1 Parça Merlin, 1 Tutam Wiggle, az Evans koklatıyorum ortaya :D
 
@Kerem Groims Aslında bir seferde yüklü alışveriş yaptığınızda defalarca kargo parası ödemek yerine vergi ödemek bazen daha mantıklı olabiliyor. Hesap kitap yapıp hangisi daha makulsa ona karar vermek gerekiyor sadece. Takılmayla vergilendirilme hep aynıymış gibi kullanılıyor ancak aslında öyle değil ve takılma durumunda başka prosedürler devreye giriyor. Önemli olan bence vergilendirilmeden ziyade hangi ürünlerin gümrükte size sorun çıkaracağıyla ilgili fikir sahibi olmak, çünkü vergilendirilme işlemi basit bir matematik işlemi ve mevzuat net -bazen bu örnekteki gibi küçük sorunlar yaşayan arkadaşlarımız olsa da-, ve ben çoğu zaman bu matematik işlemine göre hareket ediyorum :)
 
Geri