Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Metin Bisiklet'in İlgisizliği

Ben artık yıllardır bisikletçiye gitmiyorum en son gittiğimdede tamir için değil sadece bi tanıdığa bisiklet almak için gitmiştim. Onun için bu işi kendimiz ôğrenip kendimizi geliştireceğiz yada bisikletçinin yolunu tutup bu tur olaylara maruz kalacağız

Scudo
@SoloTURKs Tilmen bisikletin dışında Kartaltepe'de itfaiyenin olduğu sokakta hemen girişte solda Turkuaz bisiklet var ben her ikisinede gidiyorum. Muhabbette ilgi alakada 10 numara, Metin bisiklet internette 30 liralık kalipere 80 lira isteyince Tilmen dip rakam yapıp 15'e verdi ve o gün bu gündür Metin'in sokağından bile geçmem..

merhaba sayin forumdaşlarim
bende 2 hafta once persembe gunu herzamanki gibi florya sahile kadar gittim daha fazla yorulmamistim dedimki bi ilk yapiyim sirkeciye kadar gideyim ( yol bisikleti kullanicisiyim yanimda hicbir ekipman vs yok lastiklerde kenda 1500 km de )
neyse koyuldum yola atakoy galleria yi gectim az ileride tahminimce 1 km ileride raddison otelleri var orada tam sirkeci gozukuyor bisiklet yolu bulmusum ilk defa ordan gidiyorum sag kulagimda kulaklik var trafik soldan akiyor soldanda trafigi dinliyorum bi an bi tissss diye ses geldi dedimki insallah o aklima gelen sorun degildir ki bildiginiz uzere on lastik patlamisti patladigi gibi geri dondum donerken 2 tane yol bisikletciye rasladim ( hafif orta yaslilar ) bana az ilerde 1 km olmadan atakoy gallerianin karsisinda bisikletci oldugunu söyledi el mahkum mecburen gidicem yoksa ordan evime rahat 20 km var neyse o altgecidi kullandim ilerde 2kisi bekliyodu gittim yanlarina sordum danistim adamlar turist cikti ( biri arapca konusuyodu ) birazcik ingilizcem var tarif ettim bisikletci nerde var diye hemen ilerde dedi ( ingiliççe köşeyi gosterdi ) gittim hemen metin bey ordaydi ve birde yasli bi adam vardi herkezin dedigi gibi neyse bisikleti biraktim dedim abi acilen bunun lastik degistirebilirmiyiz olur dedi neyse bende bi lavabo arayisi icindeyim dukkanada bi goz attim icerisi biraz daginik hatta bir musteri daha geldi kask sordu ( markasi kask olan ) elimde yok ordaki modeller var dedi 2 yada bilemediniz 3 tane model vardir ordada ( dechatlonda daha fazla cesit vardir oyle soyleyeyim ) pek ilgilenmedi benim lastigi tam takicakti bisiklete dedi bunlar hemen patliyor istersen ( patlama engelleyici sıvı var ondan koyabilirsin diye ) olur metin abi koy dedim neyse iceri gittik beraber bi yandanda soru soruyor bana bisikletimin markasi Orbea diyo karsidanmi aldin evet dedim Aram satmistir dedi evet dedim biraz konustuk neyse lastigi azcik indirdi az kalan bi tup gibi bisiy vardi icinde sivi olan beyaz bi sivi neyse onu koydu lastige hava basti ( psi gostergesi filan yok ) Allaha emanet basiyor eliyle yokladi lastigi bu tamamdir dedi nedir abi borcumuz dedim 60 tl dedi kartla odicem ama dedim bilgin olsun problem olmaz filan dedi neyse odedim pek muhabbet etmeden kaciyim dedim adam muhabbete daldi konusuyo habire bak bu lastik seni 2 sene kadar goturur iste efendim daha patlamaz vs anca bi 10 dk ya kactim yani ben bir sıkıntisini gormedim ama biraz ilgisizler
bayan arkadasimada katiliyorum

Yaşadıklarınıza üzüldüm. Bisiklet camiası olarak gidilip adamlara bir ders verilmesi gerekli. Bu adamların duracaklarını hiç sanmıyorum. Lastik konusunda yanınızda iç lastik, yama, pompa gibi malzemeler taşımanızı öneririm. Çok sapa bir yerde de başınıza gelebilir lastik patlaması ve tek ulaşım aracınız bisikletiniz olabilir. Bu konuda internette nasıl yapılacağına dair detaylar var. Aynı şekilde bisikletçiler olarak bizler de yardımcı olabiliriz.

@Gizem İntepeli Metin yani uzun sacli olan biraz daha insancil biri boyle matmazel falan gibi seyler pek demez ha super biri mi degil fakat sakalli olan kuzen olsa gerek cok bilmis hemen kendi bisikletiyle önünen bos bir adam. Bakirkoy cevresinde maalesef ki cok taninmislar tek yaptiklari yuksek fiyattan malzeme satip size yapmaya calistiklari gibi insan kandirmak. anlamayan yeni biri olsaydıniz yeni ön ve arka tekeriniz olurdu muhtemelen. Beylikdüzü'ndeki Mehmet bisiklette akrabalari fakat o cok daha iyi. siz yinedebunlar yuzunden keyfinizi kacirmayin Turkiyede klasik esnaf mantigi böyle. Bu kadar yol yapana nacizane tavsiye yedek ic lastik ve pompanizi yaninizda tasiyin degismesi iki dklik iş.

Edit: Adamin adın tabi adam demek biraz fazla oluyor ama neyse yada zamirle o deyip açıklayalim Ayhan the cousin

Benim vites ayarını da azarlaya azarlaya yapmıştı.Bir daha da gitmedim ,

Böylelerini ifşa edeceksin ki iyiler kazansın ... Çok geçmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: enzo ve Atasoy
Böyle karaktersizlikmi olur. Yazık, bir hanımefendiye bile nasıl davranması gerektiğini bilmeyen kişiler bisikletçilik yapmasın arkadaş...

benim de başımdan 2 yıl önce Ayhan Usta vakası geçti gerekli cevapları verip kavga moduna geçtikden sonra olaylar yatışmıştı bir dahada gitmedim oraya ama böyle konuşmaları bir bayana karşı yapmak çok adice Metin Usta işini iyi yapıyor ama yanında çalıştırdığı adamları dikkatli seçmesi gerekiyor

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
İçlastik,dış lastik ve bozulan donanım, ihtiyacı olmadan asla bisikletcilerle işim yok onuda zaten toptancılarla hallediyorum kafam rahat ediyor.

Karşı açıklama gelmiş. İddia sahibi iddiasını ispatlasın o zaman yorum yapalım.

4 yıldır Bakırköy’de Tilmen bisiklete giderim çok memnunum. Gereksiz masraf çıkartmaz bilgi birikimini paylaşmaktan mutluluk duyar. Bütçenizi sarsmadan çözümler üretmeye çalışır.

Merhabalar.

Gizem hanım; öncelikle yaşamış olduğunuz olaydan ötürü üzgünüm çünkü Metin Bisiklet yıllardır gittiğim ve bizzat Metin Saraçoğlu'nun gerek ustalığından gerekse de ticaretinden bir hayli memnun kaldığım bir işletme. Arkadaşlarımı da yönlendiriyorum ve onlar da memnuniyetlerini dile getiriyorlar sürekli. Bu gönderiden ve yaşadığınız olaydan bir arkadaşım sayesinde haberdar oldum ve durumu, gönderinizi Metin beyin bizzat kendisine ilettim.

Gönderiyi okuyunca eminim ki gereğini yerine getireceklerdir.

Size tekrar tekrar geçmiş olsun, umuyorum ki böyle olayların tekrarı yaşanmaz.

Burdaki nerdeyse herkes bisiklet tamirinden az çok anlıyor ama kimse başkasına yardımda bulunmak için uğraşmıyor. Hep tavsiyelerde bulunuluyor yanında yedek taşısaydın, çıkmadan önce kontrol etseydin vs. gibisinden. Bir uygulama oluşturup insanlardan yardım alabileceğimiz ve yardım edebileceğimiz bir platform yapılsa çok iyi olur. Atıyorum bu olaydaki gibi lastik patladığında yakınlarda yardımcı olabilecek birilerine ulaşmayı hedefleyen bir uygulama olsa çok iyi olurdu.

Başınıza gelen olay yüzünden üzüldüm. Bakırköylü olarak o civarı iyi bilirim; onun biraz daha yukarısında başka bir bisikletçi daha var, keşke ona gitseydiniz ama google'da görünmüyordur muhtemelen. Olaya şaşırdım gerçekten çünkü şimdiye kadar bir saygısızlıklarını görmedim.

@Gizem İntepeli 30.09.2017 tarihinde hakkımda yazılan yalan şikayeti kabul etmiyorum. Metin bisikletin ortağı olarak ben Gülay Saraçoğlu 30.09.2017 tarihinde iş yerindeyim. Sakallı olan tek çalışanım hakkında yazılan şikayet 30.09.2017 tarihindedir ve o gün çalışanım izinliydi. Kamera kayıtlarından da görüldüğü gibi iş yerime bu iftiraları atan bayan gelmedi, Böyle bir itham hiçbir müşteriye yapılmadı. Maddi ve manevi tazminat açıp bu yalan suçlamayı mahkemeye taşıyacağım. Bundan sonra hakkımızda yapılan yalan yorumlar ve şikayetler için de gereğini yapacağımı bildiriyorum.

@hafız iyi günler, Aile olarak işletmesini yürüttüğümüz Metin Bisiklet adına yazılan bu iftiraya çok şaşırdım. Bayan erkek çocuk demeden hiçbir müşteriye bu şekil matmazel, Ha... Vs ifadeler kullanmayız. Böyle çirkin iftira atanları da kınıyoruz.
Yorumunuz için de ayrıca teşekkürler

@Gizem İntepeli

Ustaların genel tavrıdır, ustayla muhattap olan herkesin en az bir defa başka konularda başına gelmiştir.

Ben 40 yaşındayım. Böyle bir durumda bazen basiretim tutulur, ustanın önerisine evet demek durumunda kalırım.

Sen doğru olanı yapmışsın, cesaretin için tebrikler.

Suçu ispatlanana kadar herkes masumdur. Masumiyet karinesi.

Olay belki yasandi belki yaşanmadı. Hemen suclamaya geçiyoruz.

12 angry men i izlemenizi tavsiye ederim.

(link)

Geri