Fatih Ertörün
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 1.022
İzmir Karşıyaka'da oturuyorum.Çevreme baktığımda her yer araba dolu.Ara sokaklar yollar park yerleri...Her yer hıca hınç araba.Bu işin bir boyutu. Diğer boyutu ise herkes bir araba sahibi olmanın, araba sahibi olanların da arabasını bir üst modelle değiştirmek için büyük çaba ve arayış içersindeler. Okuduğum Ünivetsirtesinin kafesinde gençler, (öğrencilerin çoğu) nerdeyse modifiyeli arablarıyla kafenin içersine kadar girip kızları arabaya atma peşindeler. Kafedeki çoğu masa konu araba muhabbeti. Her haftasonu çeşitli güzergahlarda yapılan direksiyon sınavlarıyla trafiğe hergün yüzlerce yeni sürücü adayı çıkıyor.
Şimdi "ee bunlarda ne var yani?" diyebilirsiniz.Ben araba dene araçın ulaşım için büyük bir rahatlık olduğuna inanıyorum.Ancak;
-Her geçen gün trfaiğe çıkan bu kadar aracı hangi yol karşılayabilecek,
-Her geçen gün traiğe çıkan bu kadar araç nereye park edecek
-Benzin nereden sağlanacak, dahası egzos dumanının çevreye olan zararı ne olacak.
-Arabaya sürmekten hantallaşan kilo alan bireyler (bisikletçilerin böyle bir sorunu yoktur) sağlıklarını kaybetmeyecekler mi
-Her geçen gün trafiğe çıkan o kadar acemi sürücü var, bunlar trafikte büyük tehlike bence ve ülkemizde ehliyet verme sistemi çok çarpık bir şekilde yürüdüğünden ölümlü kazalar hızla artacaktır (zaten şuan ölümlü kazalarda dünya ülkeler sıralamasında üst sıralardayız)
Sonuç mu? Bence sonuç araba denen araç ulaşım içindir, bir karayolu ulaşım şeklidir.Karyolu gibi deniz, hava, demir yolu ulaşımları da dengeli gelişmelidir. İnsanlar daha iyi yaşamak için çalışırken ulaşımı bir araç olarak kullanıp da en çok işine gelen ulaşım türünü seçerse birçok sorun ortadan kalkacaktır.
Şimdi "ee bunlarda ne var yani?" diyebilirsiniz.Ben araba dene araçın ulaşım için büyük bir rahatlık olduğuna inanıyorum.Ancak;
-Her geçen gün trfaiğe çıkan bu kadar aracı hangi yol karşılayabilecek,
-Her geçen gün traiğe çıkan bu kadar araç nereye park edecek
-Benzin nereden sağlanacak, dahası egzos dumanının çevreye olan zararı ne olacak.
-Arabaya sürmekten hantallaşan kilo alan bireyler (bisikletçilerin böyle bir sorunu yoktur) sağlıklarını kaybetmeyecekler mi
-Her geçen gün trafiğe çıkan o kadar acemi sürücü var, bunlar trafikte büyük tehlike bence ve ülkemizde ehliyet verme sistemi çok çarpık bir şekilde yürüdüğünden ölümlü kazalar hızla artacaktır (zaten şuan ölümlü kazalarda dünya ülkeler sıralamasında üst sıralardayız)
Sonuç mu? Bence sonuç araba denen araç ulaşım içindir, bir karayolu ulaşım şeklidir.Karyolu gibi deniz, hava, demir yolu ulaşımları da dengeli gelişmelidir. İnsanlar daha iyi yaşamak için çalışırken ulaşımı bir araç olarak kullanıp da en çok işine gelen ulaşım türünü seçerse birçok sorun ortadan kalkacaktır.