Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mosso Kullanıcıları Kulübü

Scudo
Merhaba değerli dostlar. 115 kilo 193 boyundayım. LEGARDA 2121 MSM H almayı düşünüyorum. Tavsiye eder misiniz ? Bu fiyatın üzerine kesinlikle çıkamam. İlk bisikletim olacak benim. Mosso ile başlamak istiyorum. Amacım tamamen kilo vermek. Dağ bisikleti yerine bunu tercih edeyim diyorum.
ben 1921 mdm v (mosso'nun en düşük modeli) ile 3000km'yi devirdim ve çok memnunum kesinlikle tavsiye ederim. Tek tavsiyem bütçeyi 200-250 lira daha yukarı çekip 2124 msm h alabilirseniz yokuş performansı olarak daha iyi olur.

Arkadaşlar merhaba , Mosso TCA 735 bisikletime 28mm lastik almayı planlıyorum.Şuankiler 25mm.Alacağım 28 mm lastikler kadroya uyar mı emin olamadım.Bilgisi olan varsa aktarabilir mi ?

Merhaba değerli dostlar. 115 kilo 193 boyundayım. LEGARDA 2121 MSM H almayı düşünüyorum. Tavsiye eder misiniz ? Bu fiyatın üzerine kesinlikle çıkamam. İlk bisikletim olacak benim. Mosso ile başlamak istiyorum. Amacım tamamen kilo vermek. Dağ bisikleti yerine bunu tercih edeyim diyorum.
Ben de 186-95 kiloyum bu modeli almak istiyorum ama şu kardo boyu meselesini tam anlamadım

İyi sürüşler. Model olarak giriş seviyesinde benim kilom ve boyumda biri için yazdığım model uygun mudur ? Yoksa başka model mossolar da önerir misiniz ?
Legarda serileri güzeldir hocam benim de başlangıç bisikletimdi hala kullanıyorum.
Ben de 186-95 kiloyum bu modeli almak istiyorum ama şu kardo boyu meselesini tam anlamadım
Bisiklet Kadro Boyu İçin En Kolay Yol
Uygun bisiklet kadro boyu belirlemenin en kolay yolu bisikleti denemektir. Bisiklet sürücünün iki bacağı arasındayken üst boru ile apış arası arasında 5-10 cm boşluk olması kadro boyunun uygun olduğunu gösterir.
(Ç)Alıntıdır.

Arkadaşlar merhaba , Mosso TCA 735 bisikletime 28mm lastik almayı planlıyorum.Şuankiler 25mm.Alacağım 28 mm lastikler kadroya uyar mı emin olamadım.Bilgisi olan varsa aktarabilir mi ?
Evet uyuyor diye biliyorum, daha önce 28 mm kullanan olmuştu bu bisiklette.

Merhabalar 3-4 sene kadar önce Salcano xrs-300 model bisikletim vardı, evlilik, iş yoğunluğu falan derken verdim bir arkadaşa.. Şimdi de eşim mosso legarda 2124 almış bana hediye olarak, biraz kilo aldım galiba :)
Bisikleti kendim toplayabilirmiyim, satıcı ücretsiz montaj için paket içeriğine montaj kuponu koyduk demiş. ama çok dağınık gelmiyorsa ben kendim toplamayı yeğlerim.. Bu konuda bilgisi olan var mı? garantiyi bozar mı?

• Beğen
Tepkiler: imamyakali
Merhabalar 3-4 sene kadar önce Salcano xrs-300 model bisikletim vardı, evlilik, iş yoğunluğu falan derken verdim bir arkadaşa.. Şimdi de eşim mosso legarda 2124 almış bana hediye olarak, biraz kilo aldım galiba :)
Bisikleti kendim toplayabilirmiyim, satıcı ücretsiz montaj için paket içeriğine montaj kuponu koyduk demiş. ama çok dağınık gelmiyorsa ben kendim toplamayı yeğlerim.. Bu konuda bilgisi olan var mı? garantiyi bozar mı?
Öncelikle hayırlı olsun yeni bisikletiniz. Güzel sürüşler dilerim şimdiden.
2 ay önce blackedition almıştım internetten. Aslında kendim toplayabilirdim ancak yakın mosso servisine araba ile götürdüm. Orada montajını yaptırdım. Garanti belgesi şeklinde kitapçığının arkasınadaki alana servis kaşesi ile imzasını ve tarihini attılar.
Ancak ben montajdan çok da memnun kalmadım. Arka disk freni bir türlü tam ayarlayamadılar. Ben evde kendim ayarladım.
Bir de 6 ayda bir gelmeniz lazım yoksa garantiden çıkar dediler. Açıkçası eğer fren vites ayarlarını yapabilirim derseniz kendi adıma götürmenize gerek yok. Ancak bu garanti mevzuları yüzünden başınız ağrımaması için götürseniz iyi olabilir. Dedikleri gibi zaten montaj için ücret alınmıyor.

• Beğen
Tepkiler: imamyakali ve adnn
Teşekkür ediyorum, kondisyonu arttırmak lazım, umarım güzel makinedir. Bilgi için ayrıca teşekkür ediyorum. Açıkçası fren ayarlarını gidon ayarını falan halledebilirim ama vites ayarı konusunda pek bilgim yok, tutturamayabilirim. Ama bisikleti 6 ayda bir bakıma götürmek çok da işime gelmez açıkası, bir değerlendireyim bu durumu.

• Beğen
"Bir de 6 ayda bir gelmeniz lazım yoksa garantiden çıkar dediler."
Böyle bir şey mi varmış Allah aşkına!

Ben de Mosso bayisinden aldım. hiç böyle birşey söylemediler.
"Bir de 6 ayda bir gelmeniz lazım yoksa garantiden çıkar dediler."
Böyle bir şey mi varmış Allah aşkına!
Aynen o şekilde bir kural varmış. Hatta inanmadım kitapçığı açtım periyodik bakım çizelgesinin altında belirgin şekilde yazıyor.
ÖNEMLİ: 6 ayda bir periyodik bakım yapılmayan bisikletler garanti kapsamı dışındadır.

• Beğen
arkadaşlar iyi akşamlar yarın legarda 2124 msm h alacağım büyük ihtimalle son bir kez sorayım dedim alınır mı kullanıcı yorumu olarak ne dersiniz ?

• Beğen
Legarda güzel ama kilo biraz fazla olduğu için bir kaç değişiklik yapmanız lazım. Selesi giriş seviye ve rahatsız, değişimi şart. Lastikler yeni modellerde de 700 35c geliyor sanırım. En ufak taşta o sarsıntı neticede hissediliyor. Lastik kalınlığı bir tık üstüne çıkarılırsa daha iyi olur. Bir de üzerindeki arka dişlinin en büyük dişlisi 28 olarak çıkıyorsa fabrikadan, yokuşlarda yorar. Bendeki de 28 çıkışlıydı, 34 oranlı Meharange ile değiştirdim ve şimdilik gayet başarılı. Henüz tur kıvamında yükleme yapmadım, o yüzden net birşey söyleyemiyorum.

Eğer imkan varsa direk 21 vitesten yukarı bir vites al derim. Çünkü şimdi aradaki farka vereceğin 200₺ civarı bir fark ileride yapacağın değişikliklerle en az 300-400 ₺ bandına çıkar. Ama bütçe yok dersen yokuşlarda biraz saydırabilirsin. Bunlar dışında benim uzun kullanım ( 1.5 sene, 2000+ km ) sonrasında gördüğüm bir sıkıntısı olmadı. Bakımlarını zamanında yaptırdığın takdirde yağ gibi akarsın.

Şimdiden hayırlı olsun.
arkadaşlar iyi akşamlar yarın legarda 2124 msm h alacağım büyük ihtimalle son bir kez sorayım dedim alınır mı kullanıcı yorumu olarak ne dersiniz ?
Yukarıda yazdıklarım onun için de geçerli olur kardeşim. 24 vites bir tık daha rahatlatır.

Benim canavarın son halini de buraya bırakayım👍🏻

Bu arada sizlere küçük bir tavsiye daha vereyim; gerekirse borca girin ve sağlam bir kilit kullanın. Kablo kilitler penseyle bir kaç saniyede kesiliyor. Aman diyeyim, kilit ve güvenlik ekipmanlarını eksik etmeyin.

Dosyalar

• IMG_20210609_123627.jpg
    IMG_20210609_123627.jpg
    133,1 KB · Okunma: 43
Legarda güzel ama kilo biraz fazla olduğu için bir kaç değişiklik yapmanız lazım. Selesi giriş seviye ve rahatsız, değişimi şart. Lastikler yeni modellerde de 700 35c geliyor sanırım. En ufak taşta o sarsıntı neticede hissediliyor. Lastik kalınlığı bir tık üstüne çıkarılırsa daha iyi olur. Bir de üzerindeki arka dişlinin en büyük dişlisi 28 olarak çıkıyorsa fabrikadan, yokuşlarda yorar. Bendeki de 28 çıkışlıydı, 34 oranlı Meharange ile değiştirdim ve şimdilik gayet başarılı. Henüz tur kıvamında yükleme yapmadım, o yüzden net birşey söyleyemiyorum.

Eğer imkan varsa direk 21 vitesten yukarı bir vites al derim. Çünkü şimdi aradaki farka vereceğin 200₺ civarı bir fark ileride yapacağın değişikliklerle en az 300-400 ₺ bandına çıkar. Ama bütçe yok dersen yokuşlarda biraz saydırabilirsin. Bunlar dışında benim uzun kullanım ( 1.5 sene, 2000+ km ) sonrasında gördüğüm bir sıkıntısı olmadı. Bakımlarını zamanında yaptırdığın takdirde yağ gibi akarsın.

Şimdiden hayırlı olsun.

Yukarıda yazdıklarım onun için de geçerli olur kardeşim. 24 vites bir tık daha rahatlatır.

Benim canavarın son halini de buraya bırakayım👍🏻

Bu arada sizlere küçük bir tavsiye daha vereyim; gerekirse borca girin ve sağlam bir kilit kullanın. Kablo kilitler penseyle bir kaç saniyede kesiliyor. Aman diyeyim, kilit ve güvenlik ekipmanlarını eksik etmeyin.

Vaktinizi ayırıp detaylı yanıt cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Maalesef bütçem kısıtlı. Bu sebeple legarda dan vazgeçtim. Bisiklet için maksimum 2500 liraya indim. Üstü ile de sizinde yazdığınız gibi sağlam bir kilit, sağlam ve yumuşak bir kask ve gözlük almayı düşünüyorum. Kilit olarak şu ikisi arasında kaldım. ( Link paylaşımına izin verilmediği için bu şekilde yazıyorum:))dediğiniz gibi kilit oldukça önemli. Aslan besleyen yemini düşünmez misali :) çaldırırsak ah vah etmenin alemi yok 100 150 lira için. Siz ne kullanıyorsunuz bu aradahttps://www.decathlon.com.tr/u-bisiklet-kilidi900-id_8331481.htmlhttps://www.decathlon.com.tr/500-kilit-id_8342034.html

Bisiklet konusuna dönecek olursam, hem dağ hem de şehir bisikleri olur diye düşünüyorum artık. Sizin dediğiniz gibi hem yokuşlarda yormayacak, hem sağlam olacak hem de 2500 liranın altında olacak bir marka model öneriniz olur mu ? Mosso her zaman tercihimdir.
Açıkçası forumda sürekli takılıyorum, okuyorum araştırıyorum ama o kadar çok bilgi var ki ... bir de bisiklet türkiyede az sanki eskiye oranla. Piyasa da bisiklet kalmamış sanırım doğru düzgün. Tekrardan ilginiz için çok teşekkür ediyorum.Bana biraz daha yardımcı olursanız minnettar kalırım.

• Beğen
Vaktinizi ayırıp detaylı yanıt cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Maalesef bütçem kısıtlı. Bu sebeple legarda dan vazgeçtim. Bisiklet için maksimum 2500 liraya indim. Üstü ile de sizinde yazdığınız gibi sağlam bir kilit, sağlam ve yumuşak bir kask ve gözlük almayı düşünüyorum. Kilit olarak şu ikisi arasında kaldım. ( Link paylaşımına izin verilmediği için bu şekilde yazıyorum:))dediğiniz gibi kilit oldukça önemli. Aslan besleyen yemini düşünmez misali :) çaldırırsak ah vah etmenin alemi yok 100 150 lira için. Siz ne kullanıyorsunuz bu aradahttps://www.decathlon.com.tr/u-bisiklet-kilidi900-id_8331481.htmlhttps://www.decathlon.com.tr/500-kilit-id_8342034.html

Bisiklet konusuna dönecek olursam, hem dağ hem de şehir bisikleri olur diye düşünüyorum artık. Sizin dediğiniz gibi hem yokuşlarda yormayacak, hem sağlam olacak hem de 2500 liranın altında olacak bir marka model öneriniz olur mu ? Mosso her zaman tercihimdir.
Açıkçası forumda sürekli takılıyorum, okuyorum araştırıyorum ama o kadar çok bilgi var ki ... bir de bisiklet türkiyede az sanki eskiye oranla. Piyasa da bisiklet kalmamış sanırım doğru düzgün. Tekrardan ilginiz için çok teşekkür ediyorum.Bana biraz daha yardımcı olursanız minnettar kalırım.

Estağfurullah, birbirimize destek olmak için buradayız 👍🏻

Öncelikle mosso markasının legarda modelindeki süspansiyon sistemi olmasa da olur cinsten. Belki süspansiyonsuz maşa seçerek oradan biraz daha tasarruf edersiniz. Ayrıca bisikletin ağırlığını da önemli ölçüde azaltacağı için performansa da olumlu yansıyacak bu durum. Legardanın kadrosu hibrit sınıfında. Yani bahsettiğiniz gibi hem dağ hem şehir sürüşlerine uygun bir fiziksel yapısı var. Benzer yapıya sahip başka bir kadro bulabilirseniz onu da tercih edebilirsiniz tabi.

Kilit olayına gelince, kullandığım kilidin fotoğrafını bırakıyorum. Yaklaşık 150 liraya almıştım bir sene önce. Bu kilidi tercih etmemin sebebi, içindeki çelik telin dışında boğumlarla birbirine bağlı yine çelikten ince bir sac kılıf var. Bunun hırsızı engellemeyeceğinin bilincindeyim. Buradaki birincil amaç zaman kaybına sebep olmak. Bu nedenle tercih ettim. Tavsiye ederim ama ek güvenlik önlemleri gerektiğini de belirteyim. Ben ekstradan camlara takılan alarm sistemini kullanıyorum ve bisikleti uzun süre bırakacaksam ( avm otoparkına vs. ) üzerini örtüyorum. Böylece kilidi, bisikletin üzerindeki diğer güvenlik önlemlerini görmedikleri için çalmak için de strateji geliştiremiyorlar. En azından öyle umuyorum 😄

Bisiklet satıcıları pandemiden dolayı gözü açılan piyasaya mal yetiştiremiyor. Öyle ki yedek parçaları bile bayilerden geri toplayıp üretime dahil etmeye başladılar. O yüzden bulmakta zorlanmanız çok muhtemel.

Gönderdiğiniz linklerdeki kilitleri inceleyip tekrar dönüş yapacağım 👍🏻

Dosyalar

• IMG_20210619_204401.jpg
    IMG_20210619_204401.jpg
    35,8 KB · Okunma: 30
merhabalar. ben 120 kg mosso legarda 2121 msm h bu kiloyla binebilirmiyim. o kadar haber okuyorumki bisikletle kilo verenleri kaç gündür forumu takip ediyorum en son üye olup yazmak istedim. bu modelin anca ikinci elini bulabildim. legarda 2127 msm h modeli var 3500 tl 2121 modelide 3500 buldum ama aksesuar çok başlık kilit suluk sele altı çanta degişen lastikler. sizce hangisi mantıklı olur.

@volkano sizin yerinizde olsam gözüm kapalı 2127msm h modelini seçerdim.2121modelindeki aksesuarlar gözünüzü boyamasın.Onlar sonradan alınabilecek şeyler.2127 modelindeki vites sistemi 2121e bin basar.Ağırlık konusundaysa bence sıkıntı çekmezsiniz.

Geri