Scudo Sports

Mosso Kullanıcıları Kulübü

arkadaşlar kimse yazmıyor lütfen yardımcı olun bisiklet alıcamda hangisi daha iyi karar veremedim mosso wildfire h mi ? yoksa bisan mtx 7300 mü
Keşke bilsem de yoeum yapsam hocam. Maleseef

• Üzgün
Tepkiler: TahaCel
Scudo
arkadaşlar kimse yazmıyor lütfen yardımcı olun bisiklet alıcamda hangisi daha iyi karar veremedim mosso wildfire h mi ? yoksa bisan mtx 7300 mü
Bisan tercih ederdim mossoda göbekler belirsiz rulmanlı demişler bisanda shimano var bisanda ki ruble 11-32 mossoda 14-28 ve eski tip vidalı bisan ruble ve göbek farkından daha iyi

Hayırlı olsun. Vidalar için vida sabitleme sıvısı oluyor. Mavi renkte genelde. Vidaya hafif sürüp takınca gevşemiyor. Onu bir araştırabilirsiniz.

Benim de size bir sorum olacak: Acaba çamurluk setinizin tam marka/modelini ve nereden aldığınızı öğrenebilir miyim? Benzer trekking bisikletim var ve mtb tipi süslü ve fonksiyonel olmayan çamurluklar değil de tam boy sizinki gibi fonksiyonel yani işini yapacak tipte çamurluk arayışındayım. Bir de sizin maşada çamurluk montaj delikleri mi var yoksa çamurluk setiyle gelen kelepçeli montaj aparatıyla mı takıldı? Şimdiden teşekkürler.
Teşekkür ederim
Çamurluk setim bisikleti sipariş ettiğimde birlikte gelmişti aynı kutudan çıkmıştı. Baktım yine de ama marka yazmıyor şef. Fotoğrafını çektim siz oradan bakın montaj aparatı ile takılı. Geç yazdım yoğunluktan kusura bakmayın.. IMG_20210905_220739.jpgIMG_20210905_220739.jpg

• Beğen
Tepkiler: Peregrine
Merhabalar,

Bugün 2121 Mdm v arkadaşını kurdurmak için servisine götürdüm. Arka artırıcı altus olarak katalogda yazsa da tourney çıktı.

Aldığım yer fabrika ile çözün diyor fabrika ise aldığınız yer ile çözün diyor.

Ayıplı ğrğn olduğu için direkt iade almaları gerekiyor ama uğraştırırlarsa hakem heyeti ile çözeceğim gibi duruyor. Başına gelmemiş olan varsa dikkatli olunmasını tavsiye ederim.

Merhabalar,

Bugün 2121 Mdm v arkadaşını kurdurmak için servisine götürdüm. Arka artırıcı altus olarak katalogda yazsa da tourney çıktı.

Ayıplı ğrğn olduğu için direkt iade almaları gerekiyor ama uğraştırırlarsa hakem heyeti ile çözeceğim gibi duruyor. Başına gelmemiş olan varsa dikkatli olunmasını tavsiye ederim.
Altus yerine Tourney varsa büyük terbiyesizlik! Hiç uğraşmayıp iade edin, milleti enayi yerine koymasinlar. Bu düpedüz bir duzenbazlik...

• Beğen
Tepkiler: Daunterm
Evet evet. Bütün belgelerimi hazırladım. Sitesinde hala altus bulunuyor. Ekran kaydı ve arşiv alındı. Yarın fabrika iade almaz ise hukuki yollara başvuracağım.
Altus yerine Tourney varsa büyük terbiyesizlik! Hiç uğraşmayıp iade edin, milleti enayi yerine koymasinlar. Bu düpedüz bir duzenbazlik...

• Beğen
Tepkiler: amasseia
Merhabalar,

Şöyle ki bu durum fabrikalarda parça olmaması sebebiyle gerçekleştirilebiliyormuş. Katalog güncellenmiyor ama fabrika bu konuda satıcıları uyarıyormuş. Bu yüzden satın alırken böyle bir bildirim yapılıp yapılmadığını, veyahut yapılmadıysa fabrika ile iletişime geçerek alacağınız versiyonun böyle bir ihtimali olup olmadığını sormanızı tavsiye ederim.

Şöyle ki bu durum fabrikalarda parça olmaması sebebiyle gerçekleştirilebiliyormuş. Katalog güncellenmiyor ama fabrika bu konuda satıcıları uyarıyormuş. Bu yüzden satın alırken böyle bir bildirim yapılıp yapılmadığını, veyahut yapılmadıysa fabrika ile iletişime geçerek alacağınız versiyonun böyle bir ihtimali olup olmadığını sormanızı tavsiye ederim.

Bu durumda direkt iade hakkiniz var. Sakin vazgecmeyin.

Aldığım yer ile görüştüm. Çok sakin ve güzel bir şekilde işimizi halettik. İademi direkt olarak kabul ettiler.

Cok guzel. Tuketici haklarinda yazan maddeleri atacaktim. Gerek kalmamis. Hayirlisi olsun. Umarim istediginiz modeli temin ederler.

merhabalar
bir müddet bisiklet arayışı içindeyim.
mosso legarda 2130 almaya karar verdim.
yalnız bir yer haricinde bulamadım. bu yerde ise 46 kadro kalmış. benim boy 175 51 kadro uygun olduğunu biliyorum.

sorum 46 kadro alsam sorun yaşar mıyım. bisiklet küçük durur mu ? fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

merhabalar
yalnız bir yer haricinde bulamadım. bu yerde ise 46 kadro kalmış. benim boy 175 51 kadro uygun olduğunu biliyorum.

sorum 46 kadro alsam sorun yaşar mıyım. bisiklet küçük durur mu ? fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Bisikletin nasıl duracağından ziyade önemli olan sizin rahat sürüş pozisyonunuzdur.
Olur veya olmaz diyemem. Ama şunu kesin söyleyebilirim. Eğer sizin kadro boyu 51 ise, daha düşük kadro boyları kesin olmaz.

Zamanında satıcının gazına gelip 44 kadro yerine 48 kadro Big aldım. Ayaklarda sorun yoktu. Ancak zamanla boyunda ağrılar başladı. Üst kadro uzunluğu yüzünden öne doğru çok eğildiğimi çok sonra fark ettim.

Bisiklet alırken tipi,rengi, bileşenleri vs evet çok önemli. Ancak bence en önemlisi kadro ve boyu. Kadro boyunu bilerek büyük veya küçük tercih etmek büyük risk. MTB lerde küçük kadro boyu bir nebze olsun idare ediliyor. Tur ve yol bisikletlerinde de bir tık büyük kadro boyu olabiliyor. Ancak Tur ve yol bisikletlerinde (örn: sizinki) küçük kadro boyu kesinlikle önerilmiyor diye biliyorum.

Anladım hocam. Görüştüğüm kişi sele ayarı ile sürüşte kolaylık sağlayacağını söyledi ancak bana mantıklı gelmemişti. Teşekkür ederim. Legarda 2127 ye bakacağım.

merhabalar

51'i deneyerek mi uygun buldunuz? 51 ciddi büyük bence bu boylar için. benimki 46 kadro ucu ucuna kurtarıyor. internetten arıyorsanız mağazada denemekte fayda var.

Dosyalar

• 9wipiygqk2c1.gif
    9wipiygqk2c1.gif
    39,6 KB · Okunma: 34
merhabalar

Bende 2127 modelini düşünüyorum ama kadro seçiminde kararsızım. Trekkinglerde kadrolar büyük oluyor yola nazaran. Boyum 173 , bacak 80. Ve 46 ve 51 kadro arasında gidip geliyorum. 46-M , 51 ise L olarak geçiyor. Diğer kullanıcılarında yorumlarını okudum ve bu boyda 46 kadro kullananlar memnun , 51 kullanan birisi sele en aşağıda kullanıyorum demişdi ama oda rahatdı. Bence 46 daha iyi olur gibi. Ama en iyisi imkan varsa ikisinide denemek.
51'i deneyerek mi uygun buldunuz? 51 ciddi büyük bence bu boylar için. benimki 46 kadro ucu ucuna kurtarıyor. internetten arıyorsanız mağazada denemekte fayda var.
Boy ve bacak boyu ne kadar?

merhabalar

Bir sorun yaşamazsınız. Mosso'da kadro ölçüleri ayni yalnizca üst boru konumu farklı, bu durum da sorun teşkil etmiyor.

hafta sonu deneyeceğim. araştırmalarımın sonucu küçük olduğunu düşünüyorum.
Bende 2127 modelini düşünüyorum ama kadro seçiminde kararsızım. Trekkinglerde kadrolar büyük oluyor yola nazaran. Boyum 173 , bacak 80. Ve 46 ve 51 kadro arasında gidip geliyorum. 46-M , 51 ise L olarak geçiyor. Diğer kullanıcılarında yorumlarını okudum ve bu boyda 46 kadro kullananlar memnun , 51 kullanan birisi sele en aşağıda kullanıyorum demişdi ama oda rahatdı. Bence 46 daha iyi olur gibi. Ama en iyisi imkan varsa ikisinide denemek.

Boy ve bacak boyu ne kadar?
aynen.

haftasonu 2127 modelini 46 ve 51 kadrolarını deneyeceğim. aslında 2127 ile 2130 arasında kaldım. bakacağım.
Bir sorun yaşamazsınız. Mosso'da kadro ölçüleri ayni yalnizca üst boru konumu farklı, bu durum da sorun teşkil etmiyor.
anladım. teşekkürler.

hafta sonu deneyeceğim. araştırmalarımın sonucu küçük olduğunu düşünüyorum.

aynen.

haftasonu 2127 modelini 46 ve 51 kadrolarını deneyeceğim. aslında 2127 ile 2130 arasında kaldım. bakacağım.

anladım. teşekkürler.

Deneme sonuçlarınızı paylaşırsanız süper olur.

Geri