Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mosso Kullanıcıları Kulübü

"Geçen yılın modeli bu, bana indirim yapın da elinizde kalmasın".
Cevabı "piyasada bisiklet yok abi, sen almazsan başkası alır" olmazsa belki işe yarar. "23'lerden hiç farkı yok" deseler bile sonuçta 22. Sene 24 olduğunda 22 işlerine yaramaz.
Anlaşılan son fiyat neyse onun üstünden taksit yaparlar.
Hocam zahmet olmazsa biraz daha taktik verir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim.

Scudo
Hocam zahmet olmazsa biraz daha taktik verir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim.

Ben pazarlıkta iyi değilim, sadece kandırılmaya dirençliyim. Bendeki malzeme bu kadar.

Mossonun izmirdeki bayilerine baktım ve bir mağaza buldum. Sorumda şu acaba mağazanın internet sitesindeki fiyattan farklı olarak fiziksel mağazada indirim yaparlar mı? Tabii ki bu durum mağazadan mağazaya değişir ama bir yorumda mağazalarda pazarlık yapıldığını duymuştum, acaba ne kadar doğrudur?
Hocam Manisa Turgutluda Kaptan Bisiklet var, Google'da "Kaptan Ticaret Ceyhun Kapitan" diye aratırsan konuma ulaşırsın, Ceyhun abiden almanı öneririm, ben geçen sene aldığımda liste fiyatından düşük bir fiyata vermişti ve oldukça da bilgili, selamımı da söylemeyi unutma Salihli'den İbrahim :)

Ben pazarlıkta iyi değilim, sadece kandırılmaya dirençliyim. Bendeki malzeme bu kadar.
Yinede teşekkür ederim. Son bir sorum olarakta ekteki yol gibi yollarda legarda'nın lastikleri bu tarz yollarda gidebilir mi? Daha önce sadece dağ bisikleti kullandığım için bu konudaki bilgisizliğimi af görün. Şimdiden teşekkürler

Dosyalar

• images (1) (6).jpeg
    images (1) (6).jpeg
    48,4 KB · Okunma: 21
Yinede teşekkür ederim. Son bir sorum olarakta ekteki yol gibi yollarda legarda'nın lastikleri bu tarz yollarda gidebilir mi? Daha önce sadece dağ bisikleti kullandığım için bu konudaki bilgisizliğimi af görün. Şimdiden teşekkürler

Kısa geçişlerde sorun olmaz ama trekking bisikletlerinin çoğuyla gelen lastikler bu tür yollarda uzun süre sürmeye pek uygun değil. Carraro'lardaki 38 mm Schwalbe Delta Cruiser Plus'lar nispeten daha uygun. Sürekli bu tür yollarda kullanım için Schwalbe Marathon serisinin Marathon (GreenGuard), Marathon Plus, Marathon Plus Tour gibi modellerini kullanmak daha doğru olur.

Lastikler; kafama takılan bir diğer konu da gözüme çok ince gelen lastikler. Yol-yarış bisikletlerinin lastiklerini hiç saymıyorum zaten onların durumu hepten beter, jant var, asfalt var bir de ayıp olmasın diye araya sıkıştırılmış birazcık lastik var, sanarsın ki iki hamburger ekmeğinin arasındaki köfte kadar bile değil ancak marul kadar. Şehir bisikleti/trekking lastikleri, olur da kafama eserse göl/baraj kenarına, çalının, dikenin bol olduğu yerlerde çok sık patlayacağı gibi bir algım var. Bu tarz alanlardan sakınmamı gerektirecek kadar dayanıksızlar mı bilmiyorum. Gerçi bisiklet tercihimi değişritmeme sebep olacak bir etken değil ama en azından ilk lastik değişimi için önerileriniz aklımda yer edinsin.

Durumum ve anlatacaklarım bunlardan ibaret. Her türlü önerinizi değerlerdirmeye açığım ve tecrübelerinizden nasibimce faydanlanmak isterim.

Selam ve saygılar ile.
Üzerinde zırhlı lastik var öyle ha deyince hemen patlamaz.

O sitede Mosso'nun resmi sitesinde yazan fiyatların altında rakamlar görüyorum. Gerçekten istediğiniz modeldeki bisiklet mi elinize ulaştı?
Instagram reklamları altında bazen indirim kodları paylaşıyorlar o kodu kullanarak aldım... İstediğim bisiklet 2 gün sonra evimde idi... Hemen yetkili servise götürdüm ama çok randıman alamadım kendim biraz anladığım için vites ve firen ayarlarını kendim tekrar yaptım hâlen binerken yanımda tamir seti ile gezerim düzeltip duruyorum... Anlayacağınız güven içinde alabilirsiniz bikestore bir Denizli firması yeri yurdu belli yani...

• Beğen
Tepkiler: mydreams
Mosso Cavalier 700 Claris (2023) model bisikleti 10500₺ye alacağım, sıfır kapalı kutu, ne diyorsunuz arkadaşlar, sizce alayım mı, yazları sürüyorum ve bu sene üniversiteye gideceğim, bir anlık heves geldi fiyatı nispeten ucuz olduğu için de kararsız kaldım? Elimde Legarda 2221 MSM V var

@Spartiat

Son düzenleme:
Mosso Cavalier 700 Claris (2023) model bisikleti 10500₺ye alacağım, sıfır kapalı kutu, ne diyorsunuz arkadaşlar, sizce alayım mı, yazları sürüyorum ve bu sene üniversiteye gideceğim, bir anlık heves geldi fiyatı nispeten ucuz olduğu için de kararsız kaldım? Elimde Legarda 2221 MSM V var

@Spartiat

Alındığı yer güvenilirse, kapalı kutu açıldığında içinden doğru ve sorunsuz ürün çıkacaksa güzel fiyat. 14 küsürlük ürün 10 küsür olunca oluşan şüphe giderilebiliyorsa sorun yok.
Bu gelirse Legarda gider mi, ikisi birden mi kalır; ikisinin birden olması mali duruma zarar verir mi; üniversiteye gidince bunlar da gidecek mi, yaz için kalacaksa nerede kalacak gibi soruların cevaplarına göre karar vermek lazım.

• Beğen
Tepkiler: ibrahimb667
Alındığı yer güvenilirse, kapalı kutu açıldığında içinden doğru ve sorunsuz ürün çıkacaksa güzel fiyat. 14 küsürlük ürün 10 küsür olunca oluşan şüphe giderilebiliyorsa sorun yok.
Bu gelirse Legarda gider mi, ikisi birden mi kalır; ikisinin birden olması mali duruma zarar verir mi; üniversiteye gidince bunlar da gidecek mi, yaz için kalacaksa nerede kalacak gibi soruların cevaplarına göre karar vermek lazım.
Şu anki isteğimin anlık heves olduğunu anladım ya, legardayı bir dönem daha kullanıp mekanik olarak da gelişmek istiyorum, bu gelirse legardayı satardım da, şehir içinde vs. de 25lik lastikle çekilmez burdakiler hep arnavut kaldırım... Almayacağım

Mossonun izmirdeki bayilerine baktım ve bir mağaza buldum. Sorumda şu acaba mağazanın internet sitesindeki fiyattan farklı olarak fiziksel mağazada indirim yaparlar mı? Tabii ki bu durum mağazadan mağazaya değişir ama bir yorumda mağazalarda pazarlık yapıldığını duymuştum, acaba ne kadar doğrudur?
Mağazalarda pazarlık yapabilirsiniz tabii ki. Ben mosso bisikletimi pazarlıkla %10 indirimli almıştım. Nakit teklif ederseniz daha etkili olur

Merhaba yeni katıldım foruma. Kron xc150 bisikletim var. Ön teker maşanın soluna çok daha yakın bariz şekilde. Hiçbir sıkıntısı yok sadece teker sol tarafta çarpık gibi duruyor. Bisikleti alalı daha 1 ay oldu ve 1. Haftada böyle idi. Sanırsam aldığım hali bu şekilde idi. Bu bir sıkıntı yaratır mı yardımcı olursanız sevinirim.

20230715_020440.jpg20230715_020453.jpg
20230715_020447.jpg

Merhaba yeni katıldım foruma. Kron xc150 bisikletim var. Ön teker maşanın soluna çok daha yakın bariz şekilde. Hiçbir sıkıntısı yok sadece teker sol tarafta çarpık gibi duruyor. Bisikleti alalı daha 1 ay oldu ve 1. Haftada böyle idi. Sanırsam aldığım hali bu şekilde idi. Bu bir sıkıntı yaratır mı yardımcı olursanız sevinirim.

307002 dosyayı görüntüle307003 dosyayı görüntüle
307004 dosyayı görüntüle
Bunun hakkinda facebookda yazmistik ve sana ne yapacagini, jantmi yoksa masami diye deneyecegini söylemistim.
Yalniz bisikleti alali 1 hafta oldugunu bilmiyordum, 1 haftalik bir bisikletin garantisi yokmu, götür aldigin yere tamir etsinler.

Merhabalar BisikletForum Mosso Kullanıcıları;
Geçtiğimiz yaz, arada arkadaşımın bisikleti ile takıldıkça ve buralarda okuduğum yüzlerce sayfa sonrası çocukluğumdan sonra ayrıldığım bisiklet ile olan ilişkimi yeniden ciddileştirmeye karar verdim ve uygun fiyat da yakalayınca sıfır sayılabilecek bir Mosso Marine 26 2D ile yeniden bir bisiklet sahibi olmuş oldum. Model seçiminde 26" ve katlanır olması isteğim, marka seçiminde de bu modelin buralardaki yorumlarının etkisi oldu. Konulardaki emek sahiplerine teşekkürler.

Fren, elcik ve bir kaç aksesuar takviyesi dışında değişiklik yapmadan bir kaçı 100 km üzeri olmak üzere ortalama 50şer kmlik sürüşlerle, bisiklet harici mini bir kaza ile toplamda 700-800 km sürüş yaparak tamamladığım geçtiğimiz yaz sonrası bu yıl daha uzun ve daha fazla yol yapma hedefim var ve bu doğrultuda yapabileceğim yükseltmeleri araştırmaktayım.

Sanırım en kolay herhangi bir uyumsuzluk yaşamadan sadece Shimano MF-TZ-500-7 14-28T vidalı rubleyi Shimano MF-TZ500-7 14-34T rvidalı uble ile değiştirerek yokuşlarda rahatlık kazanabilirim. Belki uzun yıllar sonrası ilk kez kullandığımdan, belki bu sürüşlerin eve dönüşündeki son kmlerinin eğiminden kaynaklı yokuşlarda zorlandım.

Ancak hazır yükseltmeye niyetlenmişken biraz da hız kazanımı sağlayabilir miyim düşüncesi ile aşağıdaki yükseltme için kalın fontlarla belirlediğim parçalara da bir bakınayım dedim.

1. Vites: SHIMANO ALTUS ST-EF500 7X3 > SHIMANO ALTUS ST-EF500 8X3
(Gerekli mi yoksa küçük ya da büyük bir dişliyi kullanmayarak bu değişimi öteleyebilir miyim?)

2. Aktarıcı: SHIMANO RD-TY-300 > Shimano ALTUS RD-M310
(Uyumlu mu, uygun maliyetli alternatif öneriniz var mı, gerekli mi yoksa ötelenebilir mi?)

3. Ruble: Shimano MF-TZ-500-7 14-28T Vidalı > SHIMANO CS-HG31-8 11-34T ya da SHIMANO CS-HG31-8 11-32T kaset
(11-34T ye niyet ama aktarıcı ve/veya SHIMANO FC-TY301 42/34/24TX170L aynakol ile uyum sorunu var derseniz 11-32T, belki 11-30T sanırım alternatiflerim)

4. Göbek: Disk fren uyumlu vidalı belirsiz göbek? > SHIMANO FH-M475
(Uyumlu mu, uygun maliyetli alternatif öneriniz var mı?)

5. Jant & Örgü

(Bir çok konuda örüm yerine yeni bir jant alımından bahsedilmiş, örüm sağlıksız mı yoksa maliyetli mi ki böyle denilmiş, hız için bu yükseltmeye değer mi yoksa değmez yokuş için Shimano MF-TZ500-7 14-34T al geç mi dersiniz?)

Zaman ayırdığınız için teşekkürler...

Edit:
hatalı yazılan HB-M475 FH-M475 oalrak düzeltilmiştir.

Mosso Marine 26 2D yükseltme için Nisandaki mesajımı güncelleyemedim, o uzun mesajımı alıntılayıp konunun geldiği yeri de bölmemek adına spoilera gizledim. Yoksa spoiler verilecek bir durum yoktur =)

1. Vites: SHIMANO ALTUS ST-EF500 7X3 > SHIMANO ALTUS ST-EF500 8X3
2. Aktarıcı:
SHIMANO RD-TY-300 > Shimano ALTUS RD-M310
3. Ruble: SHIMANO CS-HG31-8 11-32T
4. Göbek:
Disk fren uyumlu vidalı belirsiz göbek? > SHIMANO FH-M475
Parçaları kupon ve puan kampanyası vs düştükçe zamana yayarak kadar topladım. Tamamı için 1000 TL gibi bir maliyetim oldu.
5. Jant & Örgü:
Bir hafta öncesinde örüm için 200 TL gibi bir fiyat almışken, parça değişimlerini daha az tutar diye sanırım ücreti netleştirmeden bisikleti teslim etmiştim. 500 denince bi şok geçirdim, 400 ödedim çıktım, bu da ders oldu. Bilsem örümü yaptırır, gerisini kendim monte ederdim. Neyse ki örüm temiz de bunu kafaya takmamayı sağladım.

+6 Zincir:
O zaman zincir değişimini sormayı unutmuşum. benim gibi google layarak arama yapıp düşeceklere bilgi olsun diye ekleyeyim. Üzerindeki "YBN-IB-52" zincir 7/8 vites uyumlu imiş, bu nedenle değiştirmedim.

Güncellemeler sonrası bisikleti bir kaç haftadır kullanmaktayım. Eve dönüşümün son kmlerinde olduğunu belirttiğim yokuşu artık çok daha rahat çıkmaktayım, daha önce rampa nedeniyle çekindiğim güzergahları da artık daha rahat gözüme kestirebilirim. Bununla birlikte bisikletin düzlük sürüşü de farklılaştı, daha da keyifli hale geldi.
Tekrar başta sorularıma doğrudan yanıt veren Spartiat, kaganarda, MutluGezgin olmak üzere konuda bilgilerini esirgemeyen herkese teşekkürler, herkese keyifli sürüşler...

Son düzenleme:
Herkese selamlar artık yarış bisikletine geçmek istediğim için legarda 2021 mdm v bisikletimi satıyorum çok temiz durum ve az kullanılmıştır (İstanbul) Screenshot_20230809_211837_sahibindencom.jpg

Dosyalar

• Screenshot_20230809_211841_sahibindencom.jpg
    Screenshot_20230809_211841_sahibindencom.jpg
    82,7 KB · Okunma: 1
  • Beğen
Tepkiler: amasseia
@_YoLcU_ Selamlar, rica etsem ikinci el kategorisinden paylaşım yapar mısınız? Orada daha iyi olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: _YoLcU_
Arkadaşlar merhaba,
Mosso Legarda 2321 LDM H 28 jant bisikletime ön-arka çamurluk ve arka oturak almak istiyorum. Ne tavsiye edersiniz. Yardımcı olursanız sevinirim.

Arkadaşlar merhaba,
Oğluma bir bisiklet alma arefesindeyim. Bisiklet işinden çok uzak kaldığından dolayı yardımlarınızı bekliyorum.
model olarak mossonun legarda modelini seçtim gibi. 21 vitesli modelini buradaki görüşlerden dolayı eledim. 24 vitesli modelini almayı planlıyorum.
24 vitesli seçeneğini kullanan var ise orta göbeğin shimano olup olmadığına bakabilir mi? Mossonun kendi sitesinde kaset yazarken bikestore sitesinde shimano olarak belirtilmiş. Arada fark var mıdır?
bir de bu fren sistemi ve amortisor maşa İle ilgili görüşleriniz nedir?
Kabaca fren sistemi fiyatı 1500 tl, amortisör 1000 tl fiyat farkı yaratıyor. Bu fiyata değiyor mu?
Aşağıda bikestore sitesindeki ürünlerden hangisini tercih edersiniz.
Hidrolik fren amortisörlü 9790 tl
V fren amortisörlü 8290 tl
Hidrolik fren düz maşa 8790 tl

Arkadaşlar merhaba,
Oğluma bir bisiklet alma arefesindeyim. Bisiklet işinden çok uzak kaldığından dolayı yardımlarınızı bekliyorum.
model olarak mossonun legarda modelini seçtim gibi. 21 vitesli modelini buradaki görüşlerden dolayı eledim. 24 vitesli modelini almayı planlıyorum.
24 vitesli seçeneğini kullanan var ise orta göbeğin shimano olup olmadığına bakabilir mi? Mossonun kendi sitesinde kaset yazarken bikestore sitesinde shimano olarak belirtilmiş. Arada fark var mıdır?
bir de bu fren sistemi ve amortisor maşa İle ilgili görüşleriniz nedir?
Kabaca fren sistemi fiyatı 1500 tl, amortisör 1000 tl fiyat farkı yaratıyor. Bu fiyata değiyor mu?
Aşağıda bikestore sitesindeki ürünlerden hangisini tercih edersiniz.
Hidrolik fren amortisörlü 9790 tl
V fren amortisörlü 8290 tl
Hidrolik fren düz maşa 8790 tl
Merhaba. Kaset derken, arka rublenin(dişlilerin) göbeğe monte şeklinden bahsediyor.

Vidali rubleler daha eski teknoloji ve 7 dişliye kadar destekliyorken, 7 dişliden sonrası rubleler kaset ruble oluyor.

Shimano dedigi ise bu rublenin markasıdır.

Ek olarak; vidalı rubleler MF, kaset rubleler CS harfleriyle adlandırılır.

Ön maşanın düz olmasını tavsiye ederim.

Ucuz süspansiyonlu maşalar hem ekstra ağırlık oluşturur hem de istenileni veremez, ayrıca ekstra bakım gerektirir.

Düz maşa hem hafifliktir hem de sorunsuzluk.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Eray BAYĞAR
Çok sağolun sn amasseia hocam, bugün bisikleti gördüm, göbekteki marka shimanoymuş dediğiniz gibi.
Model de bence fena değildi ama oğlana lastikler ince geldi, drift atamazmış beyefendi ince lastikle ;)
Orada Mosso raceline h modeli (24 vites) -10.000 tl ile giant talon 2 (16 vites) - 14.000 tl modellerine baktık. İkisi de güzel bence, bizim isteklerimizi karşılıyor. Giant tabi daha kaliteli duruyordu.
Bisiklet seçimi biraz zor bir işmiş, hele ki bilmeyince;) bu iki modele bir öneriniz olur mu, tekrar teşekkürler
Bu arada düz maşa ile ilgili görüşünüz de bence son derece isabetliymiş. zira bugün denediğim kadarıyla mossonun süspansiyonunu pek beğenmedim, olmasa da olur gibi duruyordu.

Geri