Merhabalar BisikletForum Mosso Kullanıcıları;
Geçtiğimiz yaz, arada arkadaşımın bisikleti ile takıldıkça ve buralarda okuduğum yüzlerce sayfa sonrası çocukluğumdan sonra ayrıldığım bisiklet ile olan ilişkimi yeniden ciddileştirmeye karar verdim ve uygun fiyat da yakalayınca sıfır sayılabilecek bir Mosso Marine 26 2D ile yeniden bir bisiklet sahibi olmuş oldum. Model seçiminde 26" ve katlanır olması isteğim, marka seçiminde de bu modelin buralardaki yorumlarının etkisi oldu. Konulardaki emek sahiplerine teşekkürler.
Fren, elcik ve bir kaç aksesuar takviyesi dışında değişiklik yapmadan bir kaçı 100 km üzeri olmak üzere ortalama 50şer kmlik sürüşlerle, bisiklet harici mini bir kaza ile toplamda 700-800 km sürüş yaparak tamamladığım geçtiğimiz yaz sonrası bu yıl daha uzun ve daha fazla yol yapma hedefim var ve bu doğrultuda yapabileceğim yükseltmeleri araştırmaktayım.
Sanırım en kolay herhangi bir uyumsuzluk yaşamadan sadece Shimano MF-TZ-500-7 14-28T vidalı rubleyi Shimano MF-TZ500-7 14-34T rvidalı uble ile değiştirerek yokuşlarda rahatlık kazanabilirim. Belki uzun yıllar sonrası ilk kez kullandığımdan, belki bu sürüşlerin eve dönüşündeki son kmlerinin eğiminden kaynaklı yokuşlarda zorlandım.
Ancak hazır yükseltmeye niyetlenmişken biraz da hız kazanımı sağlayabilir miyim düşüncesi ile aşağıdaki yükseltme için kalın fontlarla belirlediğim parçalara da bir bakınayım dedim.
1. Vites: SHIMANO ALTUS ST-EF500 7X3 > SHIMANO ALTUS ST-EF500 8X3
(Gerekli mi yoksa küçük ya da büyük bir dişliyi kullanmayarak bu değişimi öteleyebilir miyim?)
2. Aktarıcı: SHIMANO RD-TY-300 > Shimano ALTUS RD-M310
(Uyumlu mu, uygun maliyetli alternatif öneriniz var mı, gerekli mi yoksa ötelenebilir mi?)
3. Ruble: Shimano MF-TZ-500-7 14-28T Vidalı > SHIMANO CS-HG31-8 11-34T ya da SHIMANO CS-HG31-8 11-32T kaset
(11-34T ye niyet ama aktarıcı ve/veya SHIMANO FC-TY301 42/34/24TX170L aynakol ile uyum sorunu var derseniz 11-32T, belki 11-30T sanırım alternatiflerim)
4. Göbek: Disk fren uyumlu vidalı belirsiz göbek? > SHIMANO FH-M475
(Uyumlu mu, uygun maliyetli alternatif öneriniz var mı?)
5. Jant & Örgü
(Bir çok konuda örüm yerine yeni bir jant alımından bahsedilmiş, örüm sağlıksız mı yoksa maliyetli mi ki böyle denilmiş, hız için bu yükseltmeye değer mi yoksa değmez yokuş için Shimano MF-TZ500-7 14-34T al geç mi dersiniz?)
Zaman ayırdığınız için teşekkürler...
Edit:
hatalı yazılan HB-M475 FH-M475 oalrak düzeltilmiştir.