Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mosso Kullanıcıları Kulübü

Çocuğunuz MTB'leri seviyor demek.

Çocuklar bisikleti sırf süspansiyonu için alıyor desem yeridir.

Bence düz maşa ama çocuklara göre düz maşa bir eksiklik, illa zıplayan maşa olacak.

Her iki bisiklet de birbirine özellik olarak çok benziyor ancak Giant dünyanın 1 numaralı bisiklet üreticisi. Kadro ve işçilik kalitesi olarak Giant her şekilde önde.

Süspansiyon olarak Sr Suntour (her ne kadar giriş seviyesi olsa da bilindik, kendini kanıtlamış bir marka) ile yine Giant önde.

Vites sistemi olarak Mosso ön ve arkada Altus, Giant önde Tourney ve arkada Acera kullanmış. Burda Tourney bir handikap ancak ön vites 2'li olduğu için bir problem arz etmeyecektir. Arka vites sistemi daha çok dişli barındırdığı için daha önemli aslında. Arkada Acera olması güzel.

Sonuç olarak;
Maddi bir sıkıntınız yoksa daha uzun vade için Giant derim, eğer zorlanacaksınız Mosso da çocuğunuzu mutlu etmeye yeter.

Son düzenleme:
  • Muhteşem
  • Beğen
Tepkiler: Onuro06 ve Myali
Scudo
Çok sağolun sn amasseia, mossonun çok da sorun yaratacak bir bisiklet olmayacağını anlıyorum, muhtemelen mossoyu seçeceğim. eliniz dert görmesin.

• Beğen
Tepkiler: amasseia
Mosso legarda için amortisörlü maşa alınırken 700 c mi almak gerekiyor yoksa 29'' ölçüsü mü almak gerekiyor ?

Merhaba. Mosso Legarda 2221 LSM 28 Jant 21 Vites 46 Cm Hidrolik Frenli bisikletle aranıza katıldım. (İnternetten üzerinden Marsbike - 8456 TL) Kız çocuğum da kullanacağı için Lsm tercih ettim. Uzun yıllar sonra bisiklet sahibi olmak heyecan veriyor. Henüz kurulumunu yaptırmadım. İlçede servis yok. İle gitmem lazım ama arabaya da sığmıyor. Hafta sonu bakacağım artık. Lise, Üniversite yıllarında "Bianchi Tigra" model bisikletimiz vardı. Vites ve lastik sorunu dışında halen sağlam sayılır, köyde duruyor. İnşallah bu da sağlam çıkar. Selamlar, iyi forumlar.

• Beğen
Merhaba. Mosso Legarda 2221 LSM 28 Jant 21 Vites 46 Cm Hidrolik Frenli bisikletle aranıza katıldım. (İnternetten üzerinden Marsbike - 8456 TL) Kız çocuğum da kullanacağı için Lsm tercih ettim. Uzun yıllar sonra bisiklet sahibi olmak heyecan veriyor. Henüz kurulumunu yaptırmadım. İlçede servis yok. İle gitmem lazım ama arabaya da sığmıyor. Hafta sonu bakacağım artık. Lise, Üniversite yıllarında "Bianchi Tigra" model bisikletimiz vardı. Vites ve lastik sorunu dışında halen sağlam sayılır, köyde duruyor. İnşallah bu da sağlam çıkar. Selamlar, iyi forumlar.
Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın. Aramıza hoş geldiniz.

Kurulumunu yetkili serviste yaptırmanız gerekmekte, aksi takdirde garantiden yararlanamıyorsunuz.

Teşekkürler hoşbulduk. Garanti önemli. Otobüsle falan giderim artık servise.

• Beğen
benim 2324 msm h 51 kadro bugün geldi, servisin yeri çok kötü olduğundan kendim kurdum, bisikletle gidip ilk bakım yaptırıp garantiyi başlatıcam. 176 boy 78cm iç bacakla 51 büyük geldi, bacak kaslarım da esnek olmadığından zorla biniyorum. yaş 46 bu arada. kurulumda sorun çıkmadı sadecw orta göbek dikkatimi çekti, rulman açıkta gibi acaba bir kapağı vardı da takmayı mı unuttular, bu haliyle toz kum girip hızla bozar bunu gibime geliyor. becerebilirsem foto ekleyeceğim..309677 dosyayı görüntüle309677 dosyayı görüntüle

Merhaba, 2019 Haziran ayında aldığım Legarda 1921 V bisikletim var. Gündelik ve kısa gezilerde kullanıyorum, çok memnunum. :) Tahminen 2000 kmyi geçmiştir birlikteliğimiz.

Dış lastiklerim çok aşındı, çatladı, sık sık iç lastik patlamaya başladı. Biraz bakındım foruma ve CST Platinum Protector aldım 840 liraya. Fren pabuçlarını da hep tavsiye edilen Baradineler ile değiştireceğim.

Geçen dört yılda, kendim bakımını yaptım. Zincirini gerektiğinde temizleyip yağladım. Göbeklere bakım yapmayı bilmiyorum, onları da yaptırayım mı?

Merhaba, 2019 Haziran ayında aldığım Legarda 1921 V bisikletim var. Gündelik ve kısa gezilerde kullanıyorum, çok memnunum. :) Tahminen 2000 kmyi geçmiştir birlikteliğimiz.

Dış lastiklerim çok aşındı, çatladı, sık sık iç lastik patlamaya başladı. Biraz bakındım foruma ve CST Platinum Protector aldım 840 liraya. Fren pabuçlarını da hep tavsiye edilen Baradineler ile değiştireceğim.

Geçen dört yılda, kendim bakımını yaptım. Zincirini gerektiğinde temizleyip yağladım. Göbeklere bakım yapmayı bilmiyorum, onları da yaptırayım mı?
Göbeklerde gevşeme, akıcılıkta azalma varsa bakım yaptırabilirsiniz ancak göbeklerle alakalı bir şikayetiniz yoksa bakım işini önümüzdeki yaza erteleyebilirseniz.

Jant göbeklerine bakım yapmak çok kolay. İlgili videolari izleyip gerekli olan aletleri de temin ederseniz göbek bakımlarını kendiniz de yapabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: ozann88
@amasseia Teşekkür ederim bilgiler için. Yüksek viteslerde biraz titreme var, belki gevşeme olmuştur. Bisikletin hızı düşük geliyor. Aslında bunu gündelik kullanıp yanına drop barlı bir bisiklet almayı düşünüyorum. Maksimum şimdiye kadar 30 km uzak yerlere gittim. Şimdilik forumu inceliyorum. Bir sonraki aşama için tavsiyeniz olursa memnun olurum.

@amasseia Teşekkür ederim bilgiler için. Yüksek viteslerde biraz titreme var, belki gevşeme olmuştur. Bisikletin hızı düşük geliyor. Aslında bunu gündelik kullanıp yanına drop barlı bir bisiklet almayı düşünüyorum. Maksimum şimdiye kadar 30 km uzak yerlere gittim. Şimdilik forumu inceliyorum. Bir sonraki aşama için tavsiyeniz olursa memnun olurum.
O zaman göbekleri de bir bakıma sokun, içiniz ferah olur.

Yol bisikleti almayı düşünürseniz tavsiyede buluruz elbette.

• Beğen
Tepkiler: ozann88
Merhabalar arkadaşlar.
Murat ben. Balıkesirden yazıyorum.
49 yaşındayım. Mosso Legarda 2330 ile aranıza katıldım. Bisiklet kültürüm hemen hemen hiç yok diyebilirim. Bisikletim olsun ve ara ara binerim düşüncesiyle satın aldım.
Söylemek istediğiniz bir şey varsa veya bilmem gereken bir şey olduğunu düşünüyorsanız, öğrenmekten memnuniyet duyarım.
Herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum.

Merhabalar arkadaşlar.
49 yaşındayım. Mosso Legarda 2330 ile aranıza katıldım. Bisiklet kültürüm hemen hemen hiç yok diyebilirim. Bisikletim olsun ve ara ara binerim düşüncesiyle satın aldım.
Söylemek istediğiniz bir şey varsa veya bilmem gereken bir şey olduğunu düşünüyorsanız, öğrenmekten memnuniyet duyarım.
Kask, gözlük gibi şeyleri unutmayın. Aramıza hoşgeldiniz.

• Beğen
Tepkiler: maslan10
merhabalar, 2022 legarda kullanıcıyısım 24 vites süspansiyonlu modeli bisikletten memnunum fakat yollardan değilim Gayet seri güzel bir bisiklet maalesef sadece asfalt için. Asfalt hariciyollar keyif vermiyor.
Sorum şu arkadaşlar dağ yollarında legarda ile zorlanıyorum 29 jant büyük gelebilir düşüncesiyle 28 olan jantımı çıkarıp yerine 27.5 jant ile ona uyumlu kalın bir lastik kullanmak istiyorum, 27.5 jant uyum sağlar mı?

merhabalar, 2022 legarda kullanıcıyısım 24 vites süspansiyonlu modeli bisikletten memnunum fakat yollardan değilim Gayet seri güzel bir bisiklet maalesef sadece asfalt için. Asfalt hariciyollar keyif vermiyor.
Sorum şu arkadaşlar dağ yollarında legarda ile zorlanıyorum 29 jant büyük gelebilir düşüncesiyle 28 olan jantımı çıkarıp yerine 27.5 jant ile ona uyumlu kalın bir lastik kullanmak istiyorum, 27.5 jant uyum sağlar mı?

29 jant ile 28 jant aynı şey, her ikisi de ETRTO 622, yani her ikisinin de BRD (Bead Seat Diameter) ölçüsü, yani dış lastiğin oturduğu çap 622 mm. Aslında sadece dış çapının daha büyük olduğunu belirtmek için kullanılan "29 inç" ifadesine uygun lastikler bisikletinizde olan 28" = 700c = ETRTO 622 janta uyar, jant iç çapı yeterli olduğu sürece. Legarda'lar ile gelen 19 mm iç genişlikli janta 50 mm'ye kadar genişlikte lastik takılabilir ki zaten bu Legarda'nın maşa aralığına sığan tüm lastiklerin takılabileceği anlamına gelir. Dolayısıyla jant değiştirmenize hiç gerek yok. Sadece bisiklet üzerinde lastiğin geçtiği hizalardaki açıklıkları ölçün, en dar açıklıktan 1 cm çıkardığınızda bulduğunuz genişlikteki lastikleri kendi jantlarınızla kullanabilirsiniz.

bead-seat-diameter.jpg

• Beğen
Tepkiler: troy83
Merhabalar arkadaşlar.
Hayırlı olsun.

• Beğen
Merhabalar arkadaşlar.

Eğer benim Mosso 2124 model bisikletimdeki ile aynı sele mevcutsa 2330'da (muhtemelen aynıdır) bence değiştirin çok rahatsız ve daha da önemlisi oturulan bölgede uyuşmaya sebep oluyor.

• Beğen
Eğer benim Mosso 2124 model bisikletimdeki ile aynı sele mevcutsa 2330'da (muhtemelen aynıdır) bence değiştirin çok rahatsız ve daha da önemlisi oturulan bölgede uyuşmaya sebep oluyor.
İlginize teşekkür ediyorum.
Sele aynı mı bilmiyorum ama eğer rahatsı ederse değişim mi yoksa silikon kılıf gibi bir şey mi daha iyi olur acaba?

Geri