Merhaba. Mosso Legarda 1521 V kullanıyorum. 2015 model. Geçen yaz almıştım. Ben de çok memnun olanlardanım. 600. km.'lerde arka lastiğe tel zımba gibi bir şey batmış, lastik patlamış, dış lastik zarar görmemişti. Bunun hâricinde 800 km.'dir sıkıntı yaşamadım. Geçen yıl 740 liste fiyatı vardı, 620-650 liralara alınabiliyordu. Gördüğüm kadarıyla yeni modelde değişen yok.
Elcik sert. Değiştirmek yerine bisiklet alırken jelli eldiven almıştım, elciği değiştirmeme gerek kalmadı. Sele sert. Alıştım gibi ama 1 saatten sonra yoruyor. Pedli tayt çözüm olabilir. Maşa da birkaç defa soğuk havadan mı etkilendi bilmiyorum, kilit ayarı bozulmuştu; kilitlediğim hâlde esnemeye devâm ediyordu. Dün biraz temizlik ve bakım yaptım, sorun çözüldü.
Şehirde kullanıyorsanız, 80-100 km.lik turlara katılacaksanız kesinlikle tavsiye ederim. Doğru kullanım ve iyi bakımla şehirler arası mesâfeler de gidilir bence.
Geçenlerde arkadaşım için 800-1200 lira arası bisiklet baktık. Benimkinden tavsiye ettim fakat MTB istediği için Carraro aldık. Şehir bisikleti alacaksanız ve 1000 liraya kadar bütçeniz varsa bence Mosso alabilirsiniz. Bütçenizin kalanına da başlık (kask), ışıklandırma, suluk, çanta, iç lastik, pompa gibi ihtiyaçlarınızı alırsınız.