Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mosso Kullanıcıları Kulübü

Scudo
Mosso bisiklet 750CB CARBON ULTEGRA - FUJI TRANSONIC 2.9 2016 bu iki bisiklet arasında kaldım. İkisinin fiyatları birbirine yakın. Han gisi ni almalıyım. Değerli Fikirlerinizi bekliyorum. İyi günler.

• Beğen
Tepkiler: Helen
@serpol79 Merhaba Serkan Bey Mosso dağ bisikleti ve Fuji yol bisikleti sahibi biri olarak Fuji diyorum.

@serpol79
Fuji diyorum...

selam arkadaşlar ilk bisikletimi aldım daha yeni legarda 1524 çok beğendim herhangi bildiğiniz bi zayıf yönü varsa yönlerdirmelerinize açığım pek bilgim yok daha yeniyim teşekkürler şimdiden

Merhaba ben de eşimin hediyesiyle artık bir MOSSO LEGARDA 1621 MSM H kullanıcısıyım kullandıkça burdan deneyimlerimi paylaşmaya çalışırım :) aslında benim merak ettiğim bazı şeyler var henüz araştırma safhasındayım zaten bisikleti de henüz kullanamadım :(
Sorularım şöyle olacak
1. Lastikler CHAOYANG 700X32C lastik üreticisinin kendi sitesine girdim fakat min. max. psi değerlerini göremedim kilom 100kg ve lastikler bana çooook ince geldi kaç psi hava basmalıyım...? bulunduğum yerde yollarda keskin kenarlı küçüklü büyüklü çok sayıda çukur var :( az hava basıp lastiği yaralamak istemiyorum çok hava basınca da sanırım yol tutuşu ve fren kabiliyeti azalıyormuş siz kaç psi basmamı önerirsiniz...? Ve tabiki basınç göstergeli bir pompa öneriniz olur mu...?
2. Sıfır bisikleti kullanmadan önce zinciri veya jant göbeklerini yağlamak gerekir mi gerekirse hangi yağı kullanmam lazım...?
3. Hidrolik disk fren bakımları veya jant göbek bakımları vb hareketli parçaların bakımı kaç km de bir yapılmalı...?
4. Alyan takımım, kilidim ve kaskım var başka ekipman olarak ne önerirsiniz...?

@Mehmet Çetiner Merhaba Mehmet Bey hayırlı olsun min. ve max. basınç değerleri lastiğinizin yanak bölümünde yeralmaktadır. Lastiklerin inceliğini sıkıntı etmeyin 100 kg 700x23 yol bisikletlerine binen arkadaşlar var sitede. Bildiğim kadarıyla sıfır bisiklette yağlama işlemi yapılmıyor ama forumda arama yaparak ne tip yağlar kullanacağınızı bulabilirsiniz. Ben bu pompayı kullanıyorum (link). Bakım konusunda net birşey söylemem mümkün değil ne şartlar altında kullandığınıza bağlı aslında (yağmur, çamur vb.) Mutlaka eldiven alın hem elinizin ağrımasını minumuma indirir hem de olası bir kaza anında avuç içleriniz yere geleceğinden ellerinizin içini korur. Gece sürüşü yapacaksanız ön ve arka iyi bir aydınlatma ayrıca kask aydınlatması kullanmanızda fayda ver. Mutlaka zil alın. İç lastik ve yama seti bulundurun.

• Beğen
Tepkiler: h.erarslan86
Bende mosso wildfire D aldim yaklasik 15 gun once. 2. Bakim kuponunu sanirim 20 gun icerisinde kullanmak gerekiyormus. Bu konuda kesin bilgisi olan var mi acaba ? Ve hangi islemler yapiliyor bakim sirasinda ?

@secret rutin kontroller yapılır genellikle alet yeni olduğu için kargo vb herhangi bir hasarın veya ayarsızlıgın düzeltilmesi amacıyla yapılduğunu düşünüyorum

• Beğen
Tepkiler: secret
@secret Size de hayırlı olsun. Bisikleti aldığınız yer zaten 30 gün içinde getirin bisikletinizi tekrar ayarlarına bakalım derler. Bakım adı altında aslında vites ayarlarını ve fren ayarlarını kontrol etmek vardır. Yani bir nevi rodaj süresi geçildikten sonra yapılan kontroller gibi düşünün benim bisikletimin bakım süresi geldiğinde vites geçişleri kontrol edildi o kadar. :):)

• Beğen
@trainspotting35
Bisikleti internet uzerinden aldim ve aldigimda bisiklet kuruluydu, sadece 2. Bakim kuponu vardi belgelerin icerisinde. Umarim bu konu bir sorun yasatmaz. Vites ve fren ayarlarini ben yapiyorum zaten bisikletin bir sorunu yok. Zincir biraz toz toprak toplamis bunun temizligini yapar mi acaba diye dusunurken cevabiniza istinaden yapmayacagindan emin oldum :) yine de goturup gosterelim belki bir yarari olur. Cok tesekkur ederim bilgilendirme icin :)

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@secret İlk bakım kuponunu direkt olarak alıyorlar zaten onun için sadece 2. bakım kuponu ile gelmiştir. Bisiklet tamircinizle olan samimiyetinize bağlı birazda ben gide gele samimi oldum ufak tefek şeyleri bedelsiz hallediyorlar sağolsunlar. Sizin de yaptığınız gibi her türlü ayarı bozarak kendimizin öğrenmesinde fayda var. Yaklaşık 750 km Mosso dağ bisikleti kullandım şimdi de yol bisikleti kullanıyorum tek korkum lastik patlaması daha önce patlamadığı için hiçbir tecrübem yok ama söke taka onu da öğreneceğim inşallah.

• Beğen
tavsiye ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim eve gidince lastikleri dikkatlice birdaha inceleyeceğim yaptığım km yi görebileceğim bir sayaç öneriniz de olur mu acaba çok baktım sigma mantıklı geldi ama sizin deneyimleriniz önemli toplam km sıfırlanabilir toplam km ve hız göstermesi yeterli benim için

ilk bakım kuponu ilk montaj yerine geçiyor

@Mehmet Çetiner Ben akıllı telefonumda Runtastic Pro programını kullanıyorum çok iyi bir program toplam km, maksimum hızınız, ortalama hızınız, kaç kalori yaktığınız gibi verileri veriyor. Geçmiş kayıtlarınızı tutarak gün,ay,yıl bazında toplam kaç km yaptığınızı görebiliyorsunuz.

:D evet hakikaten deneyim önemliymiş kurdum programı telefonuma hatta 12,99 verip pro bile mantıklı gerçekten çok teşekkür ederim:)

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Merhabalr ben de konuya baliklama atlayayim. Bu arada mossocular cogalmis. tbrikler. Mosso grovy 27.5 hakkinda bilgi sahibi olmak istiyorum. Kullanana tavsiyede bulunan var midir. Dag yarislari icin ariyorum.

• Beğen
Tepkiler: Helen
@cihan cambaz bence güzel alet bende 681 xc xt modelini kullanıyorum kadro geometrileri hemen hemen aynı ve gayet hos bi kullanımı var değiştirmek isteyecekleriniz arasında sele ve lastikler olacaktır mutlaka güzel ve kaliteli sele ve lastikle gayet kullanımı kolay bi bisiklet üstündeki lastikler yaz ayları için çok guzel tutuşu var özellikle viraja giriş çıkışı mükemmel ama ıslağa gelmiyor bu lastikler

@ülgenyurt. Tesekkurler bilgi icin. Youtube de videosunu seyrettim. Su an butcemi asiyor ama. Gundemimde olan bi bisiklet. Fiyati sence makul mu. Diger markalara gore. Bir de.karbon olmasi nasil bi avantaj heralde.

Geri