Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mosso Kullanıcıları Kulübü

@fensinn Bende model 1924 v fren 28inch yanlış bilmiyorsam kadroda en büyük kadro. Benim boy1.92 kelebek gidon takarsam vitesin olduğu kısımı tutarken bana kısa kalıyor gibi bir his var içimde :D Ben bu bisiklette yaklaşık 1000'kmyi bulmak üzereyim barendde daha rahat edeceğim gibi geliyor kullanımlarıma göre . Kelebek gidonuda pek sevemedim açıkçası :D Bir de önüne fotoğraf çantası takıcam büyük bir çanta takarsam kelebek gidonla uyuşmazsa bide öyle problem yaşarım :D

• Beğen
Tepkiler: fensinn
Scudo
@Histogram Screenshot_20200509-182405.png
Görüldüğü üzere sende m310 aktarıcı var, rublen tz31 olacak , dolayısıyla tabloya göre uyumlu

• Beğen
Tepkiler: Histogram
Mosso GVL290 adıyla yeni bir bisiklet çıkarmış. Bilgisi olan var mı acaba?

@Cem03 özelden de yazmışsınız ama naçizane aklımdan geçenleri paylaşayım istedim başlık altında.

Ben henüz çok sürüş yapmadım. 3 defa çıkabildim, 70 km civarı yol yaptım. Alalı da 2 hafta oldu, yani aslında bir bisiklet hakkında fikir vermeye yeterli bir süre değil.

Benim bu bisikleti alma amacım ""al, tepe tepe yaz boyu bin, virüs işi bitip normal maaşa dönünce birilerine ver ya da ikinci el sat, ihtiyacına göre yenisini al" şeklindeydi. Bana göre yükseltme niyetiniz varsa daha başka bir bisiklet bakın, Mosso kötü demiyorum ama daha kaliteli, belki daha hafif, duruşu tam istediğiniz gibi olan bir kadro olabilir.

Hediye etsem çok uçuk bir meblağ değil, ideal. Satsam kayıp çok olmaz. 1600 liralık bisikleti birkaç ay sonra 600 lira kayıpla belki 1000 liraya satarım ama 10 bin liraya aldığım bisikleti 9 bine satmam çok zor. Yani ikinci el olarak düşününce ne kadar ucuz alırsanız o kadar iyi olur diye düşünüyorum.

Şu anda çok kısa araştırmalarımda eli yüzü düzgün bir bisikletin 1300-100 bin lira aralığında satıldığını gördüm. Yani siz en alt sınırdan bir bisiklet almış oluyorsunuz. Beklentileri de o doğrultuda belirlerseniz bence gayet yeterli bir ürün.

Direk sorduğunuz sorulara gelecek olursak:

Şimdilik ağırlıklı asfalt ama belki %10 oranda çakıl taşlı stabilize gibi yolda sürüş yaptım sorun olmadı. Ama bu lastiklerin zırhına güvenileceğini düşünmüyorum. Alır bir denersiniz, memnun kalmazsanız forumda tavsiye edilen bir marka/modelle değiştirirsiniz. Bu bisiklete yapılabilecek tek yükseltme o olur bence.

Ağırlığını tartmadım ama 12-14 kg arası diye tahmin ediyorum. Eşek ölüsü gibi değil ama serçe parmakla da kaldırılmaz. Forumdaki arkadaşlar daha doğru bilgiler verecektir ama dolar-euro uçmuşken 5000 liraya kadar 10 kg altı bisiklet zor gibi sanki?

Daha önce dağ bisikleti kullandığım için bana performansı iyi geldi. Hız konusunda çok yarışçı biri değilim yalnız. Benim derdim spor ve keyif. Strava'ya göre 50 km gibi değerleri görmüşüm, veri ne kadar sağlıklı tartışılır. Bisiklet yeni olduğu için çok hızlanmasına müsaade etmiyorum zaten, riskli olduğunu düşünüyorum. Yokuş aşağı biraz hızlandığını hissedersem frenlere asılıyorum.

Kadro kalitesini anlamak için senelerce kullanmak lazım. Frenler yeterli.

Vites sistemi şimdilik hayal kırıklığı. 20 sene önce sürdüğüm Bisan bisikletimde de 21 vites Shimano vardı. Geçişler vs. daha sağlıklıydı sanki onda. 5-10 yıl kullanımdan sonra problemler yaşamaya başlamıştım. Onca seneden sonra başlangıç seviyesi setler bile o zamanlara göre muhteşem performans veriyordur diye düşünüyordum ama şimdilik vites geçişlerinde sorunlar var. 2 haftaya kadar ilk ücretsiz servis hizmeti var, belki orada ayar yapılınca düzelir. Sorunlar; bazen tek basmama rağmen birden çok vites geçişi oluyor. Bazen de basıyorum, vites bir süre geçmiyor, bir süre sonra çat diye geçiyor. Yine vites değiştiriyorum, tam bir tur boşa döner gibi 2-3 tur ayağım boşa dönüyor sonra yerine oturuyor. Anlatması zor ama fikir versin diye yazdım. Eski bisikletimde göbeğin deymeyeceğini kestirdiğim her yerden atlar zıplardım, bu tip vites sorunları seneler sonra ortaya çıktı diye hatırlıyorum. Geniş ürün yelpazesi sanki dandik ürün satmak için şirketlere bahane olmuş gibi.

Bir de unutmadan, pazarlığınızı sıkı tutun. Ben bisikleti alırken Mosso resmi sitesinde fiyat 1599 görünüyordu. Aynı anda bilinen alış-veriş sitelerinde 1430-1470 liralara bulunabiliyordu, ben pazarlık edip daha da altına aldım. Satıcılar bu sitelere %15 gibi komisyonlar veriyorlar. Fatura kesmeleri gerekiyor her işlem için %18(olması gereken de o, vergilerini vermeleri gerekiyor ama oraları karıştırmayalım). Yani anlayacağınız 1600 liralık bisikletin bu adamlara gelişi 800 liradan fazla değil. Ona göre fiyatı indirmeye çalışın derim.

Anladım hocam çok teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: Robinson Crusoe
@OİMTR Ben hallettim zaten. Arkadaş için demiştim :D

@OİMTR estafurullah :)

Herkese iyi akşamlar,
Carraro 327, peugeot t11 veya biraz daha bekleyip bisan trx 8600 mü alsam derken, an itibariyle gerek kur fiyatları, gerek başlangıç için ayaklarım yere biraz daha sağlam bassın belki de çok alışıp binemeyeceğim diyerek mosso legarda 2021'de karar kıldım. Biliyorum çok soruldu ama yine soracağım; 186-187 boy uzunluğum var, bacak boyumu ölçmedim maalesef, 56 kadro uygun mudur? Bir de Ankara içinde hem uygun kadrolu bisikleti sağlayacak(gördüğüm kadarıyla 56 kadro her mağazada yok) hem satış sonrası bir sıkıntım olunca yardımcı olacak hem de fiyatta kolaylık sağlayabilecek, hangi mağazayı önerirsiniz?

Tilkinin dolaşıp döneceği yer kürkçü dükkanıymış :) 2019 model Ümit magnetig 2861 bisiklet aldık ama yanlış yapmışız. 14,5 kg ağırlık bizi öldürüyor. Bir şekilde zararınada olsa elden çıkacak artık. Tekrar Mosso legarda modele dönüş yapıyorum. 2021 veya 2024 modeli için peşin para en iyi fiyatı alabileceğim yer neresidir. Kadro L olacak. İzmir için varsa satmak isteyen arkadaşlarımız görüşebiliriz. Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: bonder76
Arkadaşlar Legarde 2021 için kelebek gidon almayı düşünüyorum.Bisikletin boğaz çapı nedir acaba ? Sitesinde özelliklerinde yazmıyor. Bir de kelebek gidon tavsiye eder misiniz ?

@Fethigks 183 boy, 85 iç bacak boyu, 56 bana bile uyarmış diyorum kısa süreli deneyimime göre. Tabi kadro boyunda kişisel tercihler de önemli ama sizin için bence 56 uygun.

Legarda 2027 almak istiyorum ama 56 kadro var biryerde yoksa beklemem gerekicek 51 icin.Boyum 182 alsammi 56 ne diyorsunuz?Cok bir fark olmiucak gibi boyum tam arada kaldi iyi mi :)
İç bacak boyum 84
@Robinson Crusoe siz 51 kadro mu kullaniyorsunuz.Hemen hemen benim olculerdesiniz

Son düzenleme:
Legarda 2027 almak istiyorum ama 56 kadro var biryerde yoksa beklemem gerekicek 51 icin.Boyum 182 alsammi 56 ne diyorsunuz?Cok bir fark olmiucak gibi boyum tam arada kaldi iyi mi :)
İç bacak boyum 84
@Robinson Crusoe siz 51 kadro mu kullaniyorsunuz.Hemen hemen benim olculerdesiniz
İnternetten alınmayacaksa deneyin bence. Fakat çok hissetmeden "cuk" dlye olacağını düşünüyorum..

@orhan havabilen Evet, 51 kullanıyorum. Aldığım yerde 56 yoktu ama ben zaten 51 almaya gitmiştim, olsa da denemezdim. Bence de deneme şansı varsa kısa da olsa bir sürüş yapın, 56 daha iyi olur sanki bizim vücut ölçüleri için.

Mosso Legarda MSM 2024 ve 2027 arasındaki göbek farkını deneyimleyen oldu mu ? V frenli olduğu için 2024 almayı düşünüyorum yine de sormak istedim iyi akşamlar herkese.

Arkadaşlar Legarde 2021 için kelebek gidon almayı düşünüyorum.Bisikletin boğaz çapı nedir acaba ? Sitesinde özelliklerinde yazmıyor. Bir de kelebek gidon tavsiye eder misiniz ?
Gidon boğazı 25.4. Satori zone kelebek gidonunu tavsiye ederim. Gayet memnunum.

Hocam şehir içinde manevra zor oluyor mu peki ? Bir de sadece kelebek gidon almak yeterli mi ekstra bir aparat felan gerekir mi ?
Tam aksine fren ve viteslerin bulunduğu kısım düz gidona göre daha yakında olduğu için manevra kabiliyeti artıyor. İstenildiğinde ise en uzak kısımdan tutarak daha yatık bir pozisyon elde edilebiliyor. Ayrıca yan tutamak kısımları da uzun yolda bilekler için güzel bir alternatif. Bence tek dezavantajı legarda gidonundan yaklaşık 80 gr (hatırladığım değer) daha ağır olması. Ekstra olarak kelebek gidon süngeri veya gidon bandı alman gerekiyor.

Dosyalar

• 20200511_232244.jpg
    20200511_232244.jpg
    1 MB · Okunma: 73
  • 20200511_232325.jpg
    20200511_232325.jpg
    761,8 KB · Okunma: 74
  • 20200511_232344.jpg
    20200511_232344.jpg
    937,4 KB · Okunma: 71
  • 20200511_232407.jpg
    20200511_232407.jpg