Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mosso Kullanıcıları Kulübü

Merhaba. Bisikletlere fazla aşina değilim. 4 gündür araştırıyorum. Öyle olsun böyle olsun diye diye en son 4000 liralık bisiklet bakarken kendimi durdurdum.

Önümüzdeki hafta sonuna kadar 2000 tl maksimum fiyatlı 2.el Peugeot T11 ve ya Giant Escape Air bulamazsam Mosso Legarda 2021 MDM V alacağım.

Sormak istediğim;

Mosso Legarda 1921 MDM V ile 2021 MDM V fark sanırım model yılı.Kontrol edebildiğim kadarıyla parça isimleri aynı .
Bu iki model arasında fiyat farkı var. Bisikleti büyük ihtimalle Bostancı PedalTürk'ten alacağım. Satıcının elinde 2 modelden de var sanırım. Satış yerine gidip bisikleti gördüğümde satıcı insiyatifine kalmadan bu iki model farkını kullanıcı olarak nasıl anlayabilirim?

Bostancı PedalTürk kendi web sitesinde 1921MDM V fiyatı havale ile 1420 tl gözüküyor. 2021 MDM ise 1599 tl .. Dükkana gidince bu fiyat üzerinden ortalama ne kadar indirim yaptırabilirim?

Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: bonder76
Scudo
@gokhano 2019 yılı modellerde üst boru ile sele borusunun birleştiği yerde küçük bir etiket var. 2020 de bu etiketi kaldırdılar diye biliyorum. İki aynı modelin 19 ve 20 arasında fark yok, ucuz olanı tercih etmeniz menfaatine olur.

arkadaşlar merhaba, yeni aldığım bisikletin ön tekeri tam ortalı değil ve durum sinirlerimi bozuyor. yani yukarıdan baktığımda gidonun orta noktasında değil solunda.. kaliperi ayarlayabiliyorum fakat teker ortalı değil.. disk frenlerde bu şekilde mi olmalı?

@kubilay1979 geriye dönüp bir baksaydınız keşke. Bir başka kullanıcı aynı sorunu yaşamıştı. Sanırım ön göbek mandalının yönü ile ilgili bir sıkıntı vardı. Mandalın, mandal tarafı fren diskinin olduğu yere geçirince düzelmişti, diye hatırlıyorum.

@OİMTR biraz bakayım teşekkürler.

@gokhano, böyle bir etiket var bisikletin üzerinde. Ben firmanın ismini lekeleme pahasına böyle küçük hesaplara gireceğini sanmıyorum ama sizin kaygılarınızı da anlıyorum. 20200512_102637.jpg
Pazarlıkla ilgili daha önceki mesajlarda yazmıştım. En kötü ihtimal bir süre bilindik alış veriş sitelerinde indirime girmesini bekleyin, oradaki satıcılar da bu bisikletçiler zaten. 2021 modeli ben aldığımda 1430 liraya bulunuyordu. Adamları öldürün de demiyorum ama ona göre hesap edin pazarlık payınızı :harika:

Hocam mosso 1921 ve 2021 aynı bisiklet. Bir etiket farkı var sadece. Bunu bisiklet bayim bizzat söylemişti. Hangisini daha ucuza buluyorsaniz onu alın.

Arkadaşlar merhaba. Forumda yeniyim ve kısmetse yarın bende aranıza katılacağım. Öncelikle foruma destek veren arkadaşlara teşekkür etmek isterim. Özellikle bu konuyu elimden geldiğince okudum ve aradığım cevapları sayenizde buldum. Sadece içimin rahat etmesi ve teyit anlamında 2 sorum sorum olacak. Anlayışla karşılayacağınızı umuyorum.

1) Aşağıda ki marka ve modelleri arasında kaldım ve Mosso Legarda 2027'de karar kıldım gibi. Sizce tercihim doğru mudur? Objektif olarak görüşlerinizi alabilir miyim?

Mosso Legarda 2027 MSM H
Carraro Sportive 324
Carraro Sportive 225
Kron TX450
Bianchi Touring 713

*Forumda yeni olduğum için link vermeme izin verilmedi. Ama modeller yukarıdaki gibidir.

2) Boyum 1.78 ve bacak iç boyum 80cm. Kadro olarak 51cm düşünüyorum. Uygun mudur?

Yarın bu markaları bulabileceğim bir bisikletçiye gidip birini (Muhtemelen Mosso) alacağım. O yüzden bugün gelen cevaplar benim için oldukça önemli. Şimdiden teşekkürler...

Son düzenleme:
Carraro Sportive 324 ---> 24 vites tourney set
Carraro Sportive 225 ---> 24 vites Altus set
Kron tx450 ---> 27 vites
Bianchi touring 713 ---> 24 vites tourney set
Mosso Legarda 2027 ---> 27 vites Altus set

Hocam gördüğüm kadarıyla hepsi hemen hemen aynı özelliklere sahip, Bunların içine Bisan trx 8400 modelini de ekleyebilirsiniz.

Hangi modeli satın alırsanız, sizi üzmeyektir. Bunların arasında benim için etken fiyat idi. Ve tercihimi Mosso'dan yana kullandım. Ve gayet memnunum.

Umarım sizde bisikletiniz ile mutlu mesut geçinirsiniz :)

Şimdiden hayırlı olsun.

Benim 2027 işi yattı sipariş süresi uzayabilirmiş.Üretim bekleniyormuş.Bende daha önce hafifliğiyle kafama yatan 2021 MDM V modelinde karar kıldım.Şimdi bana kadro üzeri telefon konulabilen çanta önerisi lazım.Cepsiz şort tsörtle sahilde efie efir gezmeyi düşünüyorum :)

@sametmrc
Bu çantaya baktım yorumlarda 6inch üzeri telefon sığmıyor yazanlar olmuş.Doğrumudur bu..

Birde jelli sele kılıfı almak istiyorum

@orhan havabilen Şok'ta satılan çantayı aldım ben, hala satışta mı bilmiyorum ama işi görüyor. 6,2 inch Samsung Galaxy S8+ sığdı içine sorunsuz.

Jelli sele kılıfını Decathlon'dan aldım, Medium boy oluyor bizim bisiklete. Henüz çok deneme şansım olmadı ama rahat etmek için alacaksanız çok da büyük fark olmuyor sanki diyebilirim :)

• Beğen
Tepkiler: orhan havabilen
@sametmrc
Bu çantaya baktım yorumlarda 6inch üzeri telefon sığmıyor yazanlar olmuş.Doğrumudur bu..

Birde jelli sele kılıfı almak istiyorum
Benim telefonum 6'' silikon kılıfsız daha rahat kılıfla zor giriyor daha büyük ekran olmaz bence de. Sele kılıfını da medium boy olarak 4 km kullandım, kılıfsız halinden kesinlikle daha konforlu. Tabi bu noktada ne kadar yol yapacağınız önemli. 50km üzeri olunca mecburen daha konforlu bir sele bakacaksınız. Mosso'nun fabrikada taktığı sele piyasanın en kötülerinden.

Herkese selam. Dün saraçhane alt geçitte bisikletçileri gezdim. Üzerine bindiğim mosso 1821 bisiklet hoşuma gitti ve fiyat konusunda 1400 TL civarı birşey söylediler. Tabi o an almaya niyetli olmadığım için pazarlığa girişmedim. Sizce uzun yıllar sonra (çocukluk) 44 yaşında şehir içi ulaşım için bisiklet düşünen biri için fiyat performans açısından alınabilecek bir bisiklet mi yoksa önerebileceğiniz başka mosso modeli olur mu? Benim için önemli olan hafiflik ve yokuşlarda sıkıntı yaşamamak. Teşekkürler.

@bonder76 100 lira daha ekleyip sıfır 2021 mdm v almak varken 1821'e o fiyat verilir mi tartışılır. Eğer baktığınız model ikinci el ise o fiyata ben direkt sıfıra yönelirdim. Parçaları aynı olsa bile yeni yenidir bu zamanda. Şahsi görüşüm.

@ExKyotoo Haklısınız çok bilmediğimden ve piyasadaki bisiklet fiyatlarını aşağı yukarı gördüğüm ve aşırı pahalı bulduğumdan bu bisikleti almak istemiştim.
Ama tabi yeni modelini almak daha mantıklı. MSM veya LSM kısaltmaları tahmin ettiğim üzere MSM(erkek) - LSM(kadın) modellerimidir acaba?

Çok özür dileyerek şimdi farkettim MDM LDM, LSM, MSM kısaltmaları tam olarak neyi işaret ediyor.
Ve genel olarak V fren mi yoksa H frenmi tercih etmeli.

Geri