Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mosso Kullanıcıları Kulübü

Ne yaptınız hocam, adam boyum 1.75 diyor. 46 kadro bile ucu ucuna olur 51de hatta bir tık üstünde seleyi 5-10 cm indirip öne yatacak ve tamamen kendine uygun olmayan bir bisiklet almış olacak. Siz hangi boyla hangi beden kullanıyorsunuz?
Ben yanlış kişiye yazmışım, pardon 😁

Scudo
Ne yaptınız hocam, adam boyum 1.75 diyor. 46 kadro bile ucu ucuna olur 51de hatta bir tık üstünde seleyi 5-10 cm indirip öne yatacak ve tamamen kendine uygun olmayan bir bisiklet almış olacak. Siz hangi boyla hangi beden kullanıyorsunuz?
175 boy 82 iç bacak ile meridanın sitesinde kadro önerisi yaptırttığımda 52-54 arası kadro çıkıyor. Ben performans istediğimden 52 seçebilirdim açıkçası.

46 kadro mosso legarda kesinlikle küçük kalacak diyebilirim, meridanın hesabına göre. 51 ise tam olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: OİMTR
175 boy 82 iç bacak ile meridanın sitesinde kadro önerisi yaptırttığımda 52-54 arası kadro çıkıyor. Ben performans istediğimden 52 seçebilirdim açıkçası.

46 kadro mosso legarda kesinlikle küçük kalacak diyebilirim, meridanın hesabına göre. 51 ise tam olacaktır.
İyi de bu Merida değilki Mosso. Her markanın beden tablosu farklı olabilir. O yüzden denemeden almamak lazım mümkünse. Ben 1.76 boy ile mosso legardada deneyerek iyi bir bayiden 46 aldım. Bir daha da kimseye kadro boyu konusunda yorum yapmayacağım zira bilen de konuşuyor bilmeyen de.

Bende 175 boyla 51 kadro Carraro 225 sportive kullanıyordum kadro ile aramda tam iki parmak vardı. Şimdi ise Mosso legarda 2021 mdm v kullanıyorum kadro ile aramda bir parmak var yada yok gibi. O yüzden sen bir bisikletciye gidip denersen daha iyi olur.

• Beğen
Tepkiler: OİMTR
Bende 175 boyla 51 kadro Carraro 225 sportive kullanıyordum kadro ile aramda tam iki parmak vardı. Şimdi ise 46 kadro Mosso legarda 2021 mdm v kullanıyorum kadro ile aramda bir parmak var yada yok gibi. O yüzden sen bir bisikletciye gidip denersen daha iyi olur.

Yine geldik bir kadro polemiğine 😃😃😃
Ben 1,83 boyla 56 kadro Legarda kullanıyorum, bel boyun ağrısı çekmiyorum, yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim.

Herkesin anatomisi farklı, boylar aynı olsa bile, vücut bacak boyları farklı olabilir, o yüzden en sağlıklısı deneyerek almak

• Beğen
Tepkiler: Gkt34 ve DeaKeN
İyi de bu Merida değilki Mosso. Her markanın beden tablosu farklı olabilir. O yüzden denemeden almamak lazım mümkünse. Ben 1.76 boy ile mosso legardada deneyerek iyi bir bayiden 46 aldım. Bir daha da kimseye kadro boyu konusunda yorum yapmayacağım zira bilen de konuşuyor bilmeyen de.
Değerli hocam;

Bildiğimi iddia etmedim. Bilakis meridanın hesabına göre yazdım. Merida yerine mosso olduğunu biliyorum fakat ölçüler evrensel gibi geldi bana. Sonuçta meridanın 52 cm dediği kısmı mosso'da da aynı. Onlar da 51 cm demiş. Bence kıyaslanabilir bu durum.

Değerli hocam;

Bildiğimi iddia etmedim. Bilakis meridanın hesabına göre yazdım. Merida yerine mosso olduğunu biliyorum fakat ölçüler evrensel gibi geldi bana. Sonuçta meridanın 52 cm dediği kısmı mosso'da da aynı. Onlar da 51 cm demiş. Bence kıyaslanabilir bu durum.
Tabi hocam fikir verebilir. Haklısınız. Lafım size olmasa da siz de biraz farklı ifade ettiysem kusura bakmayın. Zaten genç bir arkadaş tarafından "Atarlı" ilan edildik, sordum bana mı? Diye cevap ta vermedi. Ben genelde küçüğüyle büyüğüyle daha nezaketli cümlelerle diyalog kuruyorum, forum ortamının pek bana uygun olmadığını bir kez daha hatırlamış oldum.
Daha fazla dejenere olmayalım bu ortamda.

Sonuç olarak 175 boy 80 bacak ölçüsüne 46 mı 51 mi? :)

@kocaballı kadro hesaplama panellerinden bakınca ve şahsi fikrim size 51 kadronun size uygun olacağı yönündedir. Yukarıda da belirttiğim gibi herkesin anatomisi farklıdır, o yüzden lütfen deneyin.

• Beğen
Tepkiler: kocaballı
Arkadaşlar mosso 2021 model kullanıyorum toplamda 100km yaptım.Düzenli spor yaptığım için bacaklarım iyidir.Dik rampalarda çok zorluyor çok yoruluyorum.Sormak istediğim, bir süre sonra yokuş performansımı arttırmak için bisiklet üzerinde nasıl bir değişiklik yapabilirim.Teknik bilgim yok.
Not: süspansiyonu kitliyorum boyum 1.82 kilom 83
Hocam kilitli pedal sistemine geçerseniz biraz da antrenmanla rampa çıkarken ve düz yolda farkı görebilirsiniz.
Ayrıca 1 kg ağırlığın bile yokuşlarda çok etkisi oluyo.Kilo vermeniz işe yarayabilir.Ama unutmayalım ki temel faktör antrenmandır.Saygılarımla...

Soru???

Herkese selamlar.Mosso cavalier claris kullanıyorum
Öncelikli olarak jant seti yükseltmesi yapmak istiyorum ancak kaset 8li ve jant setlerinin neredeyse tamamı 10 ve 11 li sistemleri destekliyor.Bununla ilgili spacer vb bir şey yardımıyla yapma şansımız var mı?çok aradım cevabı ama bir türlü anlamadım bilen aydınlatırsa sevinirim(Campagnolo Kahmsin düşünüyorum)

@mustafaozal1 şehir içi kullanacaksanız kesinlikle dağ bisikleti almayın.
Öncelikle ilginize teşekkür ederim. Kırşehir'de malum yollar çok iyi değil ayrıca dağ bayır da kullanmak istiyorum o yüzden dün "Mosso 29 raceline H" modelini aldım.
Ben de artık bir mosso üyesiyim :)

@Skidbladnir hayırlı olsun, iyi gunlerde kullanin. Güzel, kaliteli bir bisiklet. Kaç liraya aldiniz?

@mustafaozal1 hayırlı olsun, kazasiz belasiz sürüşler dilerim.

hali hazırda legarda 2021 msm v kullanıcısıyım, stabilize dağ yollarında bisiklet sürmek çok hoşuma gidiyor bisikletim bu yollara ne kadar uygun bisiklete zarar verir miyim acaba ? lastik basınçlarımı maximum psı değerine yakın şişiriyorum hatta ön lastiği arkadna 5psı daha az yapıyorum

arkadaşlar merhabalar mosso legarda 1921 veya 2021 veya 1924,2024 msm v modellerinden birini almayı düşünüyorum. Bisikleti internetten almayı planlıyorum. Boy ;171 bacak yüksekliği 77cm bu durumda bana mossonun hangi kadro ölçüsünü tavisye edersiniz? boy ve iç bacak boyu ölçülerine göre kadro tespitinde kullanılan çizelgeler var ancak her bisikletin bir ayrı geometrisi oluyor. forumlarda bisikletin orta seleden gidona uzanan boru kısmının apış arasına tam oturmadan 2- 3 parmak boşluk kaldığı durumlarda kadronun daha uygun olduğu belirtiliyor. esasen bisikleti manuel deneme şansım olmayacağı için bu söylediğim modellerden birine sahip olan bir arkadaş bisikletin seleden gidona uzanan boru ile yere kadar uzanan mesafeyi ölçüp bu değeri yazabilirse sevinirim. bu ölçümü borunun bi tam ortasından, birde gidona yakın bir noktasından iki farklı noktadan ölçerek her iki değeri yazarsa daha doğru yönlenmiş olurum. teşekür ediyorum.
226486 dosyayı görüntüle
1921,1924,2021,2024 legarda sahipleri arkadaşlardan 1 ve 2 numaralı bölgelerden ölçüm yapmasını istemiştim ancak kimse cevap vermedi. 1 numara orta borunun tam ortasından yere olan mesafe 2 numara bir miktar gidona yakın olan kısımdan yere olan mesafe.standover_height2.png

Geri