Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mosso Kullanıcıları Kulübü

merhaba.

legarda 2021 bisiklet aldım.

bisiklet lastik özelliği olarak LASTİK FLASH V66 37X622 (1mm ZIRHLI-REFLEKTÖRLÜ) belirtilmiş.

yama seti aldım fakat acil durumda kolaylık olması açısından yedek iç lastik almak istiyorum.

28 jant iç lastiklerde

700x30-40
700c
700x18-23c

gibi seçenekler mevcut.

bir de ince sibop -kalın sibop ayrımı var.

Acaba hangileri bu bisiklet için uyumludur?

Teşekkürler.

Son düzenleme:
Scudo
@fensinn valla bir tanesi, şu Decathlon'da satılan en ucuz, iç gösteren tayt :krktm: üzerine şortla giyiyorum, iki senedir kullandığım için süngeri yok denecek kadar az, diğeri Çin'den gelme markası yok, 9d :) jelli ped varmış sözde.

Dediğim gibi tamamen alışmak ile ilgili, bana tam uydu sele, sert mı evet, zaten yumuşak olması bir fayda etmiyor, tam kalça kemiklerinin olduğu yere oturması önemli. Tabi ilk başlarda ağrı sızı yaptı ama alışıyor.

Önceki bisikletimin selesi, o da üzerinde gelen idi. Bir süre sonra uyuşma yapıyordu ve sık sık ayağa kalkmam gerekiyordu. Bunda uyuşmadan dolayı hiç ayağa kalkmadım.

Sele seçim rehberi gibi bir video var YouTube'da, karton üzerine oturuyorsunuz falan, orada benim ölçü ile bisikletin sele ölçüsü uygun çıkmıştı, belki o yüzden rahat ettim.

İlk başlarda ben de çok düşündüm acaba değiştirsem mi diye, hatta bir 60 km turdan sonra 3 gün ağrıdı, ama şuan sıkıntı yok. Alıştı diyorum.

Adamın biri bir gün eski bir kamyonet alır, her gün arıza çıkartır, bir gün motor, bir gün kapı, zamanının çoğunu sanayide geçirir, ahbap olur. Gel zaman git zaman, sanayiye uğramaz olur, yolda karşılaştığı sanayi esnafı hal hatır sorduktan sonra, abi hayrola sattın mı kamyoneti, gelmez oldun diye sorar. O da derki, yok satmadım ama eskimesi bitti.

Benimki de o hesap, ağrıması bitti :ssrtcbya::hihi:

Soruna gelecek olursak, 9d pedli taytlar güzel, eğer vaktim var beklerim diyorsan, aliexpress ten getir. Ben forma ile birlikte aldım, kalitesi güzel, vergi ile birlikte 130 TL ye maloldu.

Son düzenleme:
Mosso 2021 kullanıcıları seleden memnun musunuz ? Bende decathlonun en ucuz olan taytı var onunla beraber 150km sürdüm hala alışamadım.Yeni bir tayt mi alsam yoksa sele mi bilemedim ?
Ben M beden sele kılıfı ve en ucuz pedli taytı aldım Decathlon’dan. Sürdükçe alışmamın da etkisiyle sanırım rahatsız etmiyor.

• Beğen
Tepkiler: OİMTR ve fensinn
@gokhano Merhaba.

Sizin lastik ölçüleri 622x37.

622 dediği lastik çapıdır ve 700 ya da 28" şeklinde de gösterilir. 700=622=18"

37 dediği ise lastik genişliğidir.

Buna göre alacağınız iç lastik ölçüsü 700x30-40 ya da 622x30-40 ölçülerinde olmalıdır.

Öncelikle ilginize teşekkür ederim. Kırşehir'de malum yollar çok iyi değil ayrıca dağ bayır da kullanmak istiyorum o yüzden dün "Mosso 29 raceline H" modelini aldım.
Ben de artık bir mosso üyesiyim :)
Herkese merhaba, bugün yeni canavarımla ilk turuma çıktım, bu güzel görseli de sizle paylaşmak istedim. İlk denemede 18km yol yaptım, umarım yakın zamanda artırabilirim :)
mosso.jpeg

15 gün önce mosso 2021 mdm v aldım. On tekerde boşluk var. Teker her turda birkez frene surtuyor. 1. Ay bakımını henüz yaptırmadım. Sorun on göbekte mıdır yoksa jant tellerine ayar mi vermek gerekiyor

@Muhammed79 Bende de aynı sorun vardı. İlk sürüşe çıktığımda fark ettim, bir pabuç janta diğerinden daha yakındı, elimle hafif düzelttim, problem çözüldü gibi.

Sonra ilk bakım için gittiğimde sorunu söyledim. Usta normal dedi. Anladığım kadarıyla ilk kurulumda telleri mümkün mertebe sıkıyorlar nasılsa kısa sürede gevşeyecekler, normale dönecekler diye.

Bu tip sorunları ilk ay bakımında söyleyin kesinlikle. Ayarlar yapıldıktan sonra fazla sürüş şansım olmadı -malum sokağa çıkma yasağından dolayı- 20 km kadar sürebildim. Ama viteslerde sorun yaşıyordum daha iyi oldu gibi. Akıcılığı çok daha iyi şu anda bisikletin.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Tek55
Herkese tekrar selam.
Samimiyetinize güvenerek birşey danışmak istiyorum.

Yakın zamanda mosso legarda 2021 mdm v alma niyetindeyim fakat kafam karışık gibi.
Bisikletten de çok anlamam acaba 1600 TL ye mosso almak yerine 2. El 2020 model sedona 340 acera 2020 bir bisikleti 1800 TL'ye almak mantıklı olur mu? Bu marka model nasıldır sizler bilirsiniz diye düşünüyorum. Özellikler ekte.IMG_20200528_063401.jpgIMG_20200528_064326.jpg

@bonder76 kadro boyu size uygunsa, herhangi bir sorun yoksa tabi ki daha mantıklı, güzel bisiklet Sedona

• Beğen
Tepkiler: bonder76
@OİMTR modele ve üretim varmı yokmu ona emin olamadım. Sedona başlığına baktım en son mesaj 2019. Aldı beni bir korku :)

@bonder76 kendi sitesi bile 2018 yılından sonra güncellenmedi. Yeni model var mı yoksa 2018 yılında ellerinde kalanları mı sürüyorlar piyasaya bilmiyorum, ama hala bayilerde var. Güzel bisiklet, sağlam kadro. Keyif sizin hangisini isterseniz,

• Beğen
@bonder76 Birkaç tane benzer buldum. Aynıları değil ama kadrosunun aynı olan modelini buldum 2015 yılına ait.
(link)
(link)
Tabi kadro boyaları farklı olsa da 2018 300 serisinde tip olarak benzerler.

• Beğen
@Muhammed79 eğer bisikletin önünü hafif kaldırıp tekerinizi boştayken döndürdüğünüzde sağa sola yalpalamıyorsa sorun fren pabuçlarındadır. ilk aldığımda aynı sorunu ben de yaşamıştım ve sorunun pabuçlarda olduğunu fark ettim. fren pabuçları eşit şekilde ortalanmamıştı. (link) videoyu izleyerek freni ayarladım ve sürtme ortadan kalktı.

• Beğen
Tepkiler: Muhammed79
arkadaşlar izmirde güvenilir mosso servisi var mı?

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Ben de Mosso Legarda 2021 V fren ile aranızdayım. Bayramdan önce Ankara'dan 1400 TL'ye aldım. Şifreli kilit, suluk çerçevesi ve zil de hediye olarak verildi.

@seko35.50 evet biliyorum ancak orası da satış yapıyor ve belki oradan almadım dıye ters bir muameleyle karşılaşırım ihtimalinden cekingenliğim cunku birkaç yerde "kendilerinden bisiklet almadıkları için kurulum yapmayan ya da kaba davranıp kötü bakım vs yapan" firmalar servisler gördüm duydum. belki de sundu bisiklet için geçerli değildir cunku isim yapmıs bir yer sanırım izmirde

furkkancan
şöyle bir yol izleyin bence,alacağınız modeli belirleyip sunduya direk gidip ben şu modeli şu fiyata buldum,aynı şartlarda getirtirseniz sizden alırım deyin bakalım ne diyecekler,sizin istediğiniz şartlar oluşmazsa internetten alacağınızı ve kurulum yapıp yapmayacaklarını sorun,aksi halde mossoya şikayet edersiniz,sonuçta yapmak zorundalar,yılların esnafı zannetmiyorum sorun çıkaracaklarını

Geri