Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mosso Kullanıcıları Kulübü

@bonder76 bu bisiklet: (link)

Şu an üretimde değil. Güzel özellikleri var, bir problemi yoksa kesinlikle alınabilir.

• Beğen
Tepkiler: bonder76
Scudo
Tekrar selam. Çok özür diliyorum çok vaktinizi alıyorum fakat eminim ilk bisiklet alacağı zaman herkes benim kadar kararsızlık yaşamıştık.

Daha önce bahsetmiştim çocukluktan beri yıllar sonra ilk kez bisiklet alıp şehir içi dolaşım ve ufak tefek oraya buraya kaçış için bisiklet arıyorum.
En son kararım Mosso Legarda MDM 2021 V idi.
Sonra kafam acaba Sedona 340 Acera, 410 vb gitti geldi.
Şimdi de acaba yol bisikleti mi alsam diye düşünüyorum.
Sizce zorlanır mıyım yoksa nasıl olsa sonra şehir bisikletini değiştirmek isteyip yol veya yarış bisikletine geçmeyi düşünebileceğim için mantıklı mıdır.
Çünki gelen olarak gözlemlediğim ve söylenenler hep yol/yarış bisikletine geçiş olduğu yönünde.

Değerli yorumlarınız ve yol gösterişleriniz benim için önemli.
Teşekkürler şimdiden.
@amasseia Siz tam bana cevap yazarken ben durumu genel olarak yukarıda açıkladım.
Teşekkürler tavsiyeniz için.

• Beğen
Tepkiler: amasseia
Arkadaşlar, Mosso legarda 2021 msm v ile Kron TX 150 (maşası kilitlenebilir, v fren) arasında kaldım. Hangisi önerirsiniz? Kron 24 vites mosso 21 vites.

@bonder76 acaba yol bisikleti... şeklinde bir cümleye basladiysaniz tamamdir kurtulusunuz yok! Er ya da geç yol bisikletine geçiş yapacaksaniz, bu bir hastalik ve bu hastaliga siz de bulastiniz.

Artik bundan sonra aklinizda yalnizca yol bisikleti olur. Artik bu velet damara artik enjekte olmuş.

Ben 20 yıldır bisiklet kullanmamis biri olarak Legarda alacakken ani bir kararla yol bisikleti almıştım geçen sene. Her şekilde yaparsınız, endişe etmeyin. Millet nasil yapıyorsa siz de yaparsiniz.

Surebileceginiz uygun yol varsa, buyrun yol bisikleti arayışına baslayabilirsiniz. Hayırlı olsun diyorum simdiden.

@Sashigrey elimle on tekerin üstünden tutup yanlara doğru salladigimda da hissediyorum boşluğu. Buna rağmen bir sure daha kullanıp öyle götürecek ilk bakima. Evet ön fren sorunlu. Frenin tek papucu hareket ediyor. On freni kullanmadığım için şimdilik müdahale etme gereği duymadim

@amasseia Surebilecegim yol derken ben direkt cadde ve araba yollarinda sürmeyi düşünüyorum. Yani diyelim evden çıktım Allah ne verdiyse herkesi gittiği yollar. Sakıncalı mı normal caddelerde sürmek tabi bisiklet sporunu bilmeyince insanda cahil cesareti oluyor sanırım.

Ben de Mosso Raceline 27.5 (Turuncu-siyah) ile aranıza katıldım. Kilo 128 olunca ince tekerli şeylere bakmadım bile :) İnşallah zayıflayabilirsem o zaman düşünürüm o tarz bisikletler. Fiyat 2200 tl. İnternette daha ucuza vardı ama şu dönemde kargo vs. bekleyemem dedim.
10 sene önce bisiklet ile 80 kiloya kadar düşmüştüm. İnşallah bu sefer de başarırım.

@bonder76 yol bisikketi için uygun yoldan bahsettim yani asfaltı iyi olan yol, soğuk asfaltta bile yol bisikketi çok titriyor mesela... Yoksa biz yolculara egzoz koklayan bisikletçi derler yani hep taşıt yolunda, araçlarla dip dibeyiz caddede, sokakta, şehirler arasi karayolunda...

• Beğen
@bonder76 Daha önce bisiklet tecrübeniz var mı bilmiyorum ama ilk kez sürecekseniz, imkan varsa önce sakin yerlerde başlamanızı öneririm.

Trafiğe girince sık sık çevre kontrolü yapmanız gerekecek. Ne yazık ki ülkemizde motorlu araç kullanıcıları bisikletlileri saydam olarak görüyorlar, yani görmüyorlar. Onların ani hareketlerini, pervasızlıklarını da siz tolere etmelisiniz. Bu da başlangıç aşamasında kolay değil.

Dengenizi kurmaya çalışıyorsunuz, kafanızı çevirip yandaki ve arkadaki trafiği kontrol ettiniz, o anda önünüze aniden kıran bir araç oldu, hepsini bertaraf edip yolunuza devam etmeniz az da olsa bir tecrübe istiyor. Senaryolar çoğaltılabilir.

Şimdiden keyifli sürüşler.

@amasseia @Robinson Crusoe Aynen haklısınız.

Ben İstanbul trafiğinde 94 yılından beri aktif olarak araç ve 3 yıldır da motosiklet kullanan biri olarak gayet net anlıyorum sizi.
Teşekkürler uyarılar için.

• Beğen
Tepkiler: amasseia
slm lar mosso yol bisikletlerinin dış lastikleri ne kadar kalınlaştırılabilir örnek 700/25 olan bir dış lastiği çıkarıp 700/35 koyulabilir mi? yapan arşadaş var mı? cevap verirseniz sevinirim. çünkü Mosso yol bisikleti alıp lastiklerini kalınlaştırmayı planlıyorum.

Arkadaşlar yıllar sonra tekrar merhaba,

Bugün kuzenime bisiklet baktık

Mosso legarda 2024 hidrolik disk için kredi kartına 2100 lira fiyat aldık, bu fiyatın altına bulma şansımız var mı? (katalog fiyatı 2349)

Ayrıca 2024 kullananlar genelde memnun mu?

1mm lastik sıkıntı yaratır mı?

Bu ürünü carraro 223-225 ile karşılaştırabilecek kimse var mı?

Bu arada bize ilginç gelen bir olayı da söyleyeyim. carraro 51 cm ile mosso 51 kadro arasında baya boy farkı varmış onu öğrendik, carraro 51 biraz zorlamayla olurken
Mosso 51 çok Büyük geldi.

Carraro, mossoya göre -2-3 cm daha yere yakın(göbekten, veya pedalın en alt seviyesinden ölçüldüğünde

• Beğen
Tepkiler: Robinson Crusoe
Merhaba doğru yere mi yazıyorum bilmiyorum ama bir sorum var. Mosso legarda 2024 msm v antrasit mavi aldim. Bugun bisikletim geldi ilk kurulumu yaptim ama aldığım bisikletin doğru geldigiyle ilgili şüphelerim var. Bisikletin modeli nerede yazar ? Bisikletin üzerinde yapışkanli bir etiketle yazılmış bir yazi var 1924 msm yazıyor ama internetde iki modelin resimlerine de baktığımda bu tipte bir bisiklet göremedim. Yardımcı olurmusunuz çok daha eski model gönderilmiş gibi geliyor bana. Kadro lsm modeli gibi ama lsm de bu renk yok anlamadim. 20200529_213924.jpg20200529_213912.jpgResimlerini gönderiyorum20200529_213924.jpg20200529_213912.jpg

@kemalrn bisikletin üstünde ki etikette 1924 MSM yazıyorsa 2019 model erkek, sabit maşa olduğunu belirtir. Erkek modeli, çünkü kadın modelinde üst boru arkada bağlantının altında birleşiyor.
Siz bunu 2020 model olarak aldıysanız, bisiklet 2020 model değil bu kesin. Bence çok sorun edilecek birşey değil çünkü 2020 ile 2019 arasında bir fark yok.
Üst borunun aşağıya doğru olmasının sebebi kadro boyunun muhtemelen 48 olması sebebiyle. Kadro boyu sele borusunun arka lastiğe bakan tarafında yazar.
Eğer indirimli aldıysanız ve kadro boyu tamamsa, dert etmeyin bence. Hayırlı olsun.

@ExKyotoo arkadaşın uyarısı ile düzeltme, MSM erkek süspansiyonlu maşa, MDM erkek düz maşa

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: kemalrn
Ben de Mosso Legarda 2021 V fren ile aranızdayım. Bayramdan önce Ankara'dan 1400 TL'ye aldım. Şifreli kilit, suluk çerçevesi ve zil de hediye olarak verildi.
Merhaba, nerden aldiniz bu fiyata, hangi bayii?

legarda 2024 Hidrolik disk için aldığınız fiyatları da öğrenebilir miyim?

Ben 2100 tl fiyat aldım en düşük. Bu fiyat iyi midir?
Arkadaşlar yıllar sonra tekrar merhaba,

Bugün kuzenime bisiklet baktık

Mosso legarda 2024 hidrolik disk için kredi kartına 2100 lira fiyat aldık, bu fiyatın altına bulma şansımız var mı? (katalog fiyatı 2349)

Ayrıca 2024 kullananlar genelde memnun mu?

1mm lastik sıkıntı yaratır mı?

Bu ürünü carraro 223-225 ile karşılaştırabilecek kimse var mı?

Bu arada bize ilginç gelen bir olayı da söyleyeyim. carraro 51 cm ile mosso 51 kadro arasında baya boy farkı varmış onu öğrendik, carraro 51 biraz zorlamayla olurken
Mosso 51 çok Büyük geldi.

Carraro, mossoya göre -2-3 cm daha yere yakın(göbekten, veya pedalın en alt seviyesinden ölçüldüğünde

Mosso 2024 yerine geçen senenin ürünü olan 1924ü göndermişler iki ürün arasında bir değişiklik yokmuş.

Ne kadara aldınız

Merhaba, ben de mosso legarde 2021 ile dün itibariyle aranıza katıldım.Aksesuar olarak kask ve kilit ve telefon vs. taşımak için ufak bir çanta aldım.Başka aksesuar olarak ne önerirsiniz, far olarak usb'li mi almak gerekir sizce.

• Beğen
mosso 2024 bisiklet tekeri kaç ml acaba bilgisi olan var mı

1.40 mı daha mı ince sitesinde de kalınlık yazmıyor.

@OİMTR MSM sabit maşa değil süspansiyonlu maşa idi. Sabit maşa MDM. Dalgınlığınıza gelmiş sanırım :D Yazmamın sebebi bilgi alırken hafif endişeli olan kişinin minicik yanlış bilgiyle daha da endişelenmesi çok kötü olur. Yoksa estağfirullah bana düşmez bu.

• Beğen
Tepkiler: OİMTR
Geri