Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mosso Kullanıcıları Kulübü

@amasseia Bilgi paylaşımınız için teşekkür ederim.Sele borusunun çok yukarıda olması ya da aşağıda olması bisiklet ayrodinamiği açısından bir sorun mudur? İki kadroda da sele yüksekliği yerden aynı yükseklikte olacak haliyle,46 kadroda 51 kadrodakinden sele borusu daha yukarıda olacak.Eğer bu sorun teşgil edecekse ,bacak arası rahatsızlığını göze alıp 51cm lik kadroya geçmek mantıklı mı olur?

Scudo
@cmk rica ederim. Aerodinamiklik açıdan bir değişme olmayacaktır. Sonuçta ayni geometrili bir bisikletten söz ediyoruz, sele ve gidon yüksekliği de her iki bisikkette de ayni olacak.

Siz 46 kadroya yönelin, seleyi az yukarı alırsınız. Üst boru apış arasına degiyorsa 51 kadroda, bu sorun teşkil edebilir. Zira bisiklet uzerinde rahat etmeli, bisiklette hakimiyet kurabilmelisiniz. Büyük kadro sizi üst borudan dolayı rahatsiz edecek gibi görünüyor.

@cmk 3 hafta önce mosso 2021 aldım boyum 174. Bisikletçi 51 kadroda ısrar etti. 51 aldım. yere bastığımda kadro kasık bölgesine hafif dokunuyor. Seleye dikkat ettiğimde sele ayarım öne doğru ayarlanmış. Daha da ileri alınmayacağı dan gidonu kendime doğru biraz kaldırıp yaklastirsam mi diyorum. Eğer 46 kadroda sele ve gidon arasındaki mesafe kısalıyor ise 46 daha iyi olabilirmis bana çünkü çok yatık kullanmayı sevmiyorum kollara yük biniyor. Buna rağmen şimdilik uzun sürüşler yapmadığım için ciddi bir dezavantajini yaşamadım. Boyunuz benden birkaç cm daha uzun. 51 ile sorun yaşayacağınızı sanmam. Varsa imkanınız deneyin. Yoksa 51 düşünebilirsiniz. Nasılsa sele ve gidon ayarlanabiliyor. Ayağım yere rahat bassın derseniz 46 daha iyi olur

Bu maşa ömrünü tamamladı bir süre sonra diyelim , yeni düzgün bir maşa almaya kalkınca ben hepsinin disk fren uyumlu olduğunu görüyorum. V fren modeli olan 2024 cazip bir ürün ama ileride maşa değişimi nasıl olur bu benim kafamı kurcalıyor. Sanki düz maşa ya da hidrolik frenli model almak ilerisi için maliyeti ve ugraşıyı minimumda tutmak adına doğru bir adım gibi duruyor. Tecrübeli kullanıcılar sizler ne düşünüyorsunuz ? V fren uyumlu kaliteli bir maşa bulunur mu ?
Hocam sorunuza soruyla yanit vermek istiyorum müsadenizle :
Simdiye kadar duz bir maşa ile ilgili herhangi bir sorun bildirimine hic rastladiniz mi? Varsa paylasir msiniz

@Muhammed79 Şimdi ölçülere baktım mosso sayfasından,51cm lik kadronun gidon boğazı ile sele arası mesafesi 46 kadrodan 2mm daha kısa.Yani ayakta durduğunuzda üst kadro borusu sizi çok rahatsız etmiyorsa,gidon boğazı ve sele arasında sizin 51 kadro 2mm daha kısa 46'dan...51 kadro borusu ayakta durunca bana çok baskı yaptı,tekrar deneyip karar vereceğim.

Kullanıcılarını incitmek istemem ama, bedenler arası geometri farklılıkları gerçekten çok absürt. Bir defa her kadroda standart bir alın borusu uzunluğu var. Üst boru kadro boyundan bağımsız uzun ya da kısa olabiliyor. Kadro boyunu belirleyen tek değişken sele borusu o da değişince bisikletin şekli değişiyor resmen.

@Cambaz Eğer Mosso'nun sayfasında ki kadro bilgileri doğru girilmişse kesinlikle size katılıyorum.Üst kadro borusunu baz alarak direk seçim yapılabilir Legarda modellerde,gerisi ayarlı gidon ve sele ile ayarlanabilir gibi.Yanılıyorsam düzeltin lütfen...

Birisi 21, diğeri 24 vites. Yani 1921 olan 21, 1924 olan 24 vites. 1924 te şehir içinde ihtiyaç duyacağınız arka ve ön lamba. Arka bagaj mevcut. İyi bir pabuçla V frenlerde yeterli durma gücünü sağlar. İmkan varsa güzel bir hidrolik frenli şehir bisikleti de alınabilir. Bana hangisi diye sorarsanız 1924 derim.
bu model için 24 vites ve hidrolik disk fren yokuş inişlerde de önemli ve olmazsa olmaz mı?bende karar veremedim ama mosso estetiği aslında hoşuma gitti. 24 yada 27 vites özellikle. şheir içinde ve ilk bisikleti ocak biri için kilitlenebilir amortisör artı mıdır? eve dönüşüm biraz yokuşlu..

mossodan sonra
Carraro Sportive 324 Şehir Bisikleti
e ne dersiniz.. mosso 24-27 vitesle neredeyse fiyat anı..

Merhaba,
Ankara Yiba çarşısı, Yaycılar Bisiklet.
Düşünürseniz yetkililerle irtibata geçerim.
Merhaba Hüseyin Bey, ben de Ankaradayim. 2021mdm v almayı düşünüyorum. Aynı model bisiklet için aynı hediyelerle ve fiyatla alabilmem için acaba yetkililerle iletişime geçip döner misiniz yarın yiba carsisina gidip bakayim.
Teşekkürler.

Merhaba Hüseyin Bey, ben de Ankaradayim. 2021mdm v almayı düşünüyorum. Aynı model bisiklet için aynı hediyelerle ve fiyatla alabilmem için acaba yetkililerle iletişime geçip döner misiniz yarın yiba carsisina gidip bakayim.
Teşekkürler.

Tabi ki. Biz de birkaç tane daha alacağız arkadaşlarım için. Kadro boyunu kaç olarak alacaksınız? Çünkü ellerindeki son 51 kadroyu ben almıştım ama yenisi gelecek.

Bisikletlerden pek anlamam ama araştırdığım kadarıyla 56 kadro bize uygun olacaktır. Bisikleti genelde kardeşim sürecek 189boy arada bir ben sürerim 183üm. Renk farketmez .

Merhaba, mosso marine 26 jant katlanir bisiklet kullanan var mi? Su siralar almayi dusunuyorum ancak kafamda bazi soru isaretleri var. Oncelikle katlanir bisiklet olmasinin avantajlarini yasatiyor mu, malzeme kalitesi ve surus performansi gibi teknik konularda tatmin edici mi, tavsiye eder misiniz ?

@Hüseyin K

Bisan modelleri mağazalarında yoktu. Kredi kartına 4 taksit ile aldım. Ankara'da Yiba çarşısı piyasa fiyatlarına göre oldukça uygun.
Eğer almak isterseniz kargo durumunu önümüzdeki hafta sorayım.
Aslında ankaraya gelme ihtimalimde var ama kesinleşmedi,

bilgi alabilirseniz sevnirim...

Hüseyin Bey, bana da cevap verecektiniz, arada gözden kaçtı sanırım...

kadro olarak 46-51 ... ;)

@Hüseyin K
Ankara'da yaşıyorum, Hüseyin bey sizin görüşmenizle daha uygun fiyattan 2021 MDM V 46 kadro alabileceksem ben de desteğinizi rica ediyorum.

Mosso şehir bisikletlerindeki a amortisörlü maşalar gerçekten çok kötü, aslında giriş segmenti bütün amortisörlü maşalar çok kötü. Düz maşalı şehir bisikleti alın arkadaşlar.

@Hüseyin K

Hüseyin Bey, bana da cevap verecektiniz, arada gözden kaçtı sanırım...

kadro olarak 46-51 ... ;)

Evet sanırım kaçırdım, kusura bakmayın. Dün oradan bir arkadaşıma daha bisiklet aldık. Ellerinde 51 kadro hiç kalmadı ancak 46 kadro var.
Ben bir arkadaşın geleceğini ve alacağını söyledim. Yardımcı olacaklar. Sağlama almak isterseniz özelden yazın, telefon numaramı da paylaşayım.
@Hüseyin K
Ankara'da yaşıyorum, Hüseyin bey sizin görüşmenizle daha uygun fiyattan 2021 MDM V 46 kadro alabileceksem ben de desteğinizi rica ediyorum.

Tabi ki. Ben telefon edersem 1400₺ den alabilirsiniz. Bana isim-soyisim ve gideceğiniz zamanı bildirirseniz, telefonla kendilerini ararım.

• Beğen
Tepkiler: UfukDuman
Hüseyin Bey, ismim Ufuk Duman. Gün içerisinde bisikleti alabilirim. Mavi rengini beğendim

Son düzenleme:
@mariokaldato 18 yıl boyunca Bisan marka düz maşa bir dağ bisikleti kullandım ve halen kullanmaya devam ediyorum. Genelde sürüşlerim 20 dakika ile 80 dakika arası oluyor. Bazı zamanlar dinlenerek daha fazla sürdüğüm oluyor. Geometrisi ve düz maşa olması sebebiyle bir müddet sonra bilek ağrısı ve ufak tefek konfor problemleri oluyor biraz patika engebeli yolları seviyorum ama keyfi bambaşka bisiklet sürmenin. Sürdüğüm yollar itibariyle düz maşa beni yoruyor bir süre sonra başka bir sıkıntım olmadı sonuçta akmaz kokmaz bir yapı düz maşa.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Önceki sayfada yazmıştım. 10 gün önce Legarde 2021 almıştım. Bugün zincir koptu. Eve 1 km kadar uzaktaydım. Uzakta olsaydım kim bilir ne yapardım. Senelerce bisiklet kullanmışlığım var, ilk defa başıma geldi. Akşam aldığım yere götürdüm, hallettiler ama uzaklara gitmeye korktum. Çok hızlı vites değiştirmekten veya yokuşta zorlamaktan olabilir dediler.

Önceki sayfada yazmıştım. 10 gün önce Legarde 2021 almıştım. Bugün zincir koptu. Eve 1 km kadar uzaktaydım. Uzakta olsaydım kim bilir ne yapardım. Senelerce bisiklet kullanmışlığım var, ilk defa başıma geldi. Akşam aldığım yere götürdüm, hallettiler ama uzaklara gitmeye korktum. Çok hızlı vites değiştirmekten veya yokuşta zorlamaktan olabilir dediler.
Geçmiş olsun, can sıkıcı bir durum olmuş. Biraz tamir işinden de anlamak lazım galiba, uzaklara gitmek için.

Geri