Akınlasınn
Daimi Üye
- Tepki
- 370
- İsim
- akın
- Başlangıç
- 1990—91
- Bisiklet
- Mosso
- Bisiklet türü
- Katlanır
Ikisi de nerdeyse ayni bisiklet. Gözüne güzel geleni al. Bence bu bisikletler de 7 vites üstü gereksiz. Yine de rengine şekline göre sen karar ver.@erencaner merhabalar.mosso 20 vites mı carraro 21 vites mı?hangisi tercih edilmeli?
1000 tl ye ise hemen alirdim. Daha gecen hafta 7 vitesli olani 1600 e aldim.Herkese merhabalar. Bulunduğum ilde bir katlanir bisiklet buldum. Satıcının geçen seneden elinde kalmış, 1000 TL ye birakabilecegini söyledi. Sele borusunda ufak çizikler var ama satıcı değiştirebilecegini söyledi. Sizce fiyat nasıl? Aslında tekzendeki Cheroke marka bisikleti takip ediyordum ama o da satıştan kalkmış şu an. Kıyaslama yaparsak çok fark var mıdır? Şimdiden teşekkürler
@uurcan06
Hocam bu modelde memnun musunuz? 1000 TL ye sıfır olarak bulmuş durumdayım.
O bisikletin aynısından bende vardı. Ve 20x1,35 Kojak lastikle kullandım. Asla bir sorun yaşamadım. Bana göre Lastiklerin kralı 20x1,35 KojaktırYine bir kaza tehlikesi atlatmam sonucunda Mosso Marine 20 HYD'nin yedek parça olarak sipariş edip taktırdığım ikinci magnezyum arka jantını da yamulttum. Sanırım benim sorunum lastiklerin kızaklaması ve istediğim zaman duramamam. Bisikletimde elektrik motoru olduğundan 50 km/s hıza çıkabiliyorum ve bu hızda ani duruşlar yapamıyorum. Schwalbe Marathon Plus lastikleri satın almak istiyorum, Schwalbe bu modelin 50km/s hıza ulaşabilen elektrikli bisikletlere uygun olduğunu söylüyor. Fakat bisikletin orijinal lastik ölçüsü olan 20x1.75 ebatında satan yer bulamadım, 20x1.35 ebatında satıyorlar internette. Bu ebat daha mı ince daha mı kalındır, bu ebatı taktırdığımda herhangi bir problem yaşar mıyım? Çamurluklara sürtme olur mu? Teşekkürler.
@Cossie 1.35 lastik daha incedir, çapı da biraz daha küçüktür. Onun için de çamurluk problem olmaz.
Kızaklamadan dolayı nasıl jant yamulur anlamadım. Lastik hava basıncı az da acaba çukurlarda jant mı vuruyo? Elinizde yoksa bi tane göstergeli pompa alın benden tavsiye.
Ara yoldan önüme aniden bir otomobil çıktığında, bisiklet kullandığımı unutup motorsikletlerle birlikte otomobilleri sollamaya başladığımda ve bir taksi aniden durduğunda hızım 50 km/s civarı ise otomobile çarpmamak için yapabildiğim kadar fren yapıyorum, lastikler kızaklıyor, dengem bozuluyor. En son bisikleti tutar halde yatırıyorum ve düşmekten kurtulurken gövdem seleye yandan kuvvet uyguluyor, bu kuvvet arka magnezyum jantı yamultuyor. Düşmüyorum, hiçbir şeye de çarpmıyorum, zamanında da durabiliyorum fakat jant yamuluyor. Bu lastikler elektrikli bisiklet için kesinlikle uygun değil. Schwalbe Marathon Plus'ta 50 km/s hıza çıkabilen elektrikli bisikletlere uygundur etiketi var.
Dostum, bisiklet kullandığını unutmayıp o 50 li hızlara da çıkmamayı tavsiye etsem ne dersin.
Bu şekilde yazdığından başka tehlikelerden de kurtulabilirsin. Kazalar her zaman bu yazdığın şekilde olmayabilir, beklenmedik durumlarda karşılaşabilirsin.
Doğrusu ben kendi adıma bu hızda giden bir bisikleti senin istediğin (ve yazdığın durumlara uygun) durduracak fren-lastik kombinasyonu bilmiyorum.
Yani yanlış anlamadıysam tekrar yazayım 50km/h hızla gidiyorsun ve araba sollarken de aniden durabilmek istiyorsun (en azından motosiklet kadar)
Bu bence biraz zor, aman diyim