Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mosso Marine

Bisiklette kadro hariç her yeri modifiye ettim gibi. Acaba diyorum ki V fren kısmında daha iyi fren mekanizması var mıdır? Yine V fren olacak ama fren bacakları daha dengeli, kusursuz çalışan?

• Beğen
Tepkiler: slckats
Scudo
@Akınlasınn
daha iyi fren papuçlarıyla en az maliyetle bu işi halledebilirsin.

• Beğen
Tepkiler: Akınlasınn
@slckats

şimdi pabuçlara da bakıyorum. Öneriniz var mıdır, hemen değerlendireyim.

• Beğen
@Akınlasınn baradine diye bir marka var. Kullananlar ondan baya bir memnun.

@slckats

3renk olan baradine mtb-960v sipariş verdim ama 947v yollamışlar. Iade etmelimiyim acaba? 3 renk beklerken kırmızı renk geldi. Tip aynı duruyor ama başka farkları varmıdır acaba renk dışında bilemedim.

beklenen ürün

1566379337988.png

gelen ürün

1566379359075.png

Son düzenleme:
  • Beğen
@Akınlasınn
bildiğim kadarıyla en iyisi 3 renk olanları. zorlu hava koşullarında maksimumu performans sağladıkları söyleniyor. Şu ana kadar hiç v fren kullanmadım. kullanan arkadaşlar daha fazla yardımcı olabilirler. @mariokaldato abi sen ne düşünüyorsun bu arkadaşın sorunu hakkında?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
yedek bile aldım ilerde lazım olur diye. 3 çiftin hepsini kırmızı yollamışlar.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Akınlasınn
Dostum 3 renk kullandim ben esli çelik bisikletimde bildigin zimba gibiler , guzel tutuyorlar bence iade et

@mariokaldato

Dediğiniz gibi yapayım ben. İade işlemini başlatayım.

@erencaner merhabalar.mosso 20 vites mı carraro 21 vites mı?hangisi tercih edilmeli?

@erencaner merhabalar.mosso 20 vites mı carraro 21 vites mı?hangisi tercih edilmeli?
Ikisi de nerdeyse ayni bisiklet. Gözüne güzel geleni al. Bence bu bisikletler de 7 vites üstü gereksiz. Yine de rengine şekline göre sen karar ver.

Eşimin süssü Mossosu :)

_AB_8052_edited.jpg

Herkese merhabalar. Bulunduğum ilde bir katlanir bisiklet buldum. Satıcının geçen seneden elinde kalmış, 1000 TL ye birakabilecegini söyledi. Sele borusunda ufak çizikler var ama satıcı değiştirebilecegini söyledi. Sizce fiyat nasıl? Aslında tekzendeki Cheroke marka bisikleti takip ediyordum ama o da satıştan kalkmış şu an. Kıyaslama yaparsak çok fark var mıdır? Şimdiden teşekkürler

@uurcan06
Hocam bu modelde memnun musunuz? 1000 TL ye sıfır olarak bulmuş durumdayım.
1000 tl ye ise hemen alirdim. Daha gecen hafta 7 vitesli olani 1600 e aldim.

Yine bir kaza tehlikesi atlatmam sonucunda Mosso Marine 20 HYD'nin yedek parça olarak sipariş edip taktırdığım ikinci magnezyum arka jantını da yamulttum. Sanırım benim sorunum lastiklerin kızaklaması ve istediğim zaman duramamam. Bisikletimde elektrik motoru olduğundan 50 km/s hıza çıkabiliyorum ve bu hızda ani duruşlar yapamıyorum. Schwalbe Marathon Plus lastikleri satın almak istiyorum, Schwalbe bu modelin 50km/s hıza ulaşabilen elektrikli bisikletlere uygun olduğunu söylüyor. Fakat bisikletin orijinal lastik ölçüsü olan 20x1.75 ebatında satan yer bulamadım, 20x1.35 ebatında satıyorlar internette. Bu ebat daha mı ince daha mı kalındır, bu ebatı taktırdığımda herhangi bir problem yaşar mıyım? Çamurluklara sürtme olur mu? Teşekkürler.

@Cossie 1.35 lastik daha incedir, çapı da biraz daha küçüktür. Onun için de çamurluk problem olmaz.
Kızaklamadan dolayı nasıl jant yamulur anlamadım. Lastik hava basıncı az da acaba çukurlarda jant mı vuruyo? Elinizde yoksa bi tane göstergeli pompa alın benden tavsiye.

• Beğen
Tepkiler: Cossie
Yine bir kaza tehlikesi atlatmam sonucunda Mosso Marine 20 HYD'nin yedek parça olarak sipariş edip taktırdığım ikinci magnezyum arka jantını da yamulttum. Sanırım benim sorunum lastiklerin kızaklaması ve istediğim zaman duramamam. Bisikletimde elektrik motoru olduğundan 50 km/s hıza çıkabiliyorum ve bu hızda ani duruşlar yapamıyorum. Schwalbe Marathon Plus lastikleri satın almak istiyorum, Schwalbe bu modelin 50km/s hıza ulaşabilen elektrikli bisikletlere uygun olduğunu söylüyor. Fakat bisikletin orijinal lastik ölçüsü olan 20x1.75 ebatında satan yer bulamadım, 20x1.35 ebatında satıyorlar internette. Bu ebat daha mı ince daha mı kalındır, bu ebatı taktırdığımda herhangi bir problem yaşar mıyım? Çamurluklara sürtme olur mu? Teşekkürler.
O bisikletin aynısından bende vardı. Ve 20x1,35 Kojak lastikle kullandım. Asla bir sorun yaşamadım. Bana göre Lastiklerin kralı 20x1,35 Kojaktır :harika:

@Cossie 1.35 lastik daha incedir, çapı da biraz daha küçüktür. Onun için de çamurluk problem olmaz.
Kızaklamadan dolayı nasıl jant yamulur anlamadım. Lastik hava basıncı az da acaba çukurlarda jant mı vuruyo? Elinizde yoksa bi tane göstergeli pompa alın benden tavsiye.

Ara yoldan önüme aniden bir otomobil çıktığında, bisiklet kullandığımı unutup motorsikletlerle birlikte otomobilleri sollamaya başladığımda ve bir taksi aniden durduğunda hızım 50 km/s civarı ise otomobile çarpmamak için yapabildiğim kadar fren yapıyorum, lastikler kızaklıyor, dengem bozuluyor. En son bisikleti tutar halde yatırıyorum ve düşmekten kurtulurken gövdem seleye yandan kuvvet uyguluyor, bu kuvvet arka magnezyum jantı yamultuyor. Düşmüyorum, hiçbir şeye de çarpmıyorum, zamanında da durabiliyorum fakat jant yamuluyor. Bu lastikler elektrikli bisiklet için kesinlikle uygun değil. Schwalbe Marathon Plus'ta 50 km/s hıza çıkabilen elektrikli bisikletlere uygundur etiketi var.

Ara yoldan önüme aniden bir otomobil çıktığında, bisiklet kullandığımı unutup motorsikletlerle birlikte otomobilleri sollamaya başladığımda ve bir taksi aniden durduğunda hızım 50 km/s civarı ise otomobile çarpmamak için yapabildiğim kadar fren yapıyorum, lastikler kızaklıyor, dengem bozuluyor. En son bisikleti tutar halde yatırıyorum ve düşmekten kurtulurken gövdem seleye yandan kuvvet uyguluyor, bu kuvvet arka magnezyum jantı yamultuyor. Düşmüyorum, hiçbir şeye de çarpmıyorum, zamanında da durabiliyorum fakat jant yamuluyor. Bu lastikler elektrikli bisiklet için kesinlikle uygun değil. Schwalbe Marathon Plus'ta 50 km/s hıza çıkabilen elektrikli bisikletlere uygundur etiketi var.

Dostum, bisiklet kullandığını unutmayıp o 50 li hızlara da çıkmamayı tavsiye etsem ne dersin.
Bu şekilde yazdığından başka tehlikelerden de kurtulabilirsin. Kazalar her zaman bu yazdığın şekilde olmayabilir, beklenmedik durumlarda karşılaşabilirsin.
Doğrusu ben kendi adıma bu hızda giden bir bisikleti senin istediğin (ve yazdığın durumlara uygun) durduracak fren-lastik kombinasyonu bilmiyorum.

Yani yanlış anlamadıysam tekrar yazayım 50km/h hızla gidiyorsun ve araba sollarken de aniden durabilmek istiyorsun (en azından motosiklet kadar)

Bu bence biraz zor, aman diyim

Dostum, bisiklet kullandığını unutmayıp o 50 li hızlara da çıkmamayı tavsiye etsem ne dersin.
Bu şekilde yazdığından başka tehlikelerden de kurtulabilirsin. Kazalar her zaman bu yazdığın şekilde olmayabilir, beklenmedik durumlarda karşılaşabilirsin.
Doğrusu ben kendi adıma bu hızda giden bir bisikleti senin istediğin (ve yazdığın durumlara uygun) durduracak fren-lastik kombinasyonu bilmiyorum.

Yani yanlış anlamadıysam tekrar yazayım 50km/h hızla gidiyorsun ve araba sollarken de aniden durabilmek istiyorsun (en azından motosiklet kadar)

Bu bence biraz zor, aman diyim

Doğru söylüyorsunuz. Motorsikletler benden daha temkinli gidiyor. Bazen çok abartıyorum. Bugün tamamen 25km/s'yi geçmeyen 4. modda kullanacağım desem de tam güç moduna getiriyorum sürüş esnasında kendimi tutamayıp. Ekrandan ayarlanabilen kalıcı hız limiti getirme seçeneği var. Onu kullanıp sürüş esnasında arttırılamaz hale getireceğim.

• Beğen
Tepkiler: Çetin ŞAHİNÖZ
@Cossie
Bu yüzden elektrikli bisikletlerde 40 km üzeri hız yapacak bir donanım varsa (250w üzeri) tescil ve ehliyet zorunluluğu vardı. Hala var mı bilmiyorum.

Geri