Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mosso Marine

@Akınlasınn
Hayırlı olsun. Ben de o ekciklerden kullanmıştım. Gerçekten çok rahatlar.

Scudo
Dün eşimin bisikletini modifiye etmiştim. Bu sabahta benim bisikleti hallettik. Sonrasında da güzel bir tura çıktık. Yokuş tırmanma performansımız müthiş arttı. Bu vites sistemini herkese tavsiye ediyorum. Vites ve fren kablolarının rengini de değiştirdim
Bisikletlerle uyumlu olunca renkler göze daha hoş geldi.
Bisiklet üstünde gelen elcikler gerçekten çok kötüymüş. 27 tl ye bu rahatlığı neden daha önce yapmamışım. Elciklerin avuç içi destek kısmı mükemmel gerçekten.
Herkes ciddi ciddi bu 7 vites ve bu dişli değişimini düşünsün derim arkadaşlar :)
IMG_20190601_162738.jpg

• Beğen
Tepkiler: amasseia
Bayramın 2. günü 85 km lik sürüş yaptım. Eşimin bisikletine de yukarıda bahsettiğim vites dişlisi değişimi yaptık. Rampalarda ki rahatlık inanılmaz derece de kolay. Bu değişimi herkese ısrarla tavsiye ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: amasseia
mosso marine 20'mi yoksa flexi 121 mi? ikisini de kullanmış biri var mı

Katlanır bisiklet dediğin 7 vitesi geçmemeli. Marine 20 iyidir.

@Akınlasınn Arka aktarıcının yere bu kadar yakın olması sorun yaratmıyor mu?

• Beğen
Tepkiler: Akınlasınn
Dikkatli sürüyorun sorun yaratmasın diye. Merdivenleri inmiyorum mesela bisikletle :)
Diyelim ki araçlar yavaşlasın diye yerde kare kare tümsekler var. Eskiden aralarından özellikle geçmeye çalışırdım. Şimdi direk üstünden geçiyorum. Dar aralıklı yerlerde dikkat etmek şart. Ama bu benim yaptığım değişikliği yapmayan herkes konuyu terketsin lütfen :) ısrarcıyım bu konu da. Bir bütçe ayırıp bu değişimi yapın. Mukemmel bir performans var şu an bisiklette.

@Akınlasınn
Ben sana demiştim :harika:

• Beğen
@slckats
Iyi ki dinlemişim. Yaz öncesi çok güzel hazırladım bisikletleri. Eşimde çok memnun. Yokuşlar çok kolaylaştı onun içinde. Bu değişimler öncesi kojak lastikleri de unutmamak lazım. Artık full + full donanım olduk :)

• Beğen
Tepkiler: slckats
Mosso Marine 20mden memnunum fakat bazı problemlerim var , yardımcı olursanız sevinirim ;

1.Bisikleti hem şehir hem arazide kullanırım , her yere girerim fakat biraz daha performans ve akıcılık istiyorum. 1.50 veya 1.35 lastik tavsiye eder misiniz , ederseniz hangisini edersiniz ?
2.Son hızı çok düşük. Hem ihtiyaç anında problem oluyor hem de yokuş aşağı gerekli verimi alamıyorum. Yokuş performansından kısmadan son hızı da yükseltebileceğim bir öneriniz var mı ?
3.Ön bagaj için tavsiye verebilir misiniz ? Yükleri öne , çadır mat vs yi arka bagaja koymak istiyorum.

33. Sayfada bisikletimin fotoğrafı var.

@Primattan Geldim
Schwalbe Kojak 20X1.35 lastik öneririm kesinlikle. Hıza müthiş katkısı var. Ön bagajı nedense bisiklette bir türlü mantıklı bulamadım. Oraya konacak şey gidonu döndürmenin rahatlığını etkilemez mi? Bir de hızlı giderken rüzgara karşı da yavaşlatır diye bir türlü sevemedim. O bagaj birde katlanirligi da bozacak. Bence ne varsa arka seleye atmaya devam :)

@itiftik
Bir güncelleme yapmam gerektiği için tekrar yazıyorum. Daha önce fren performansının iyi olmadığından bahsetmiştim. Bugün fren ayaklarını,papuçlarını ve fren kollarını Shimano Alivio 4000 serisi ile değiştirdim. Ekipmanları Özceylan Bisiklet'ten internet üzerinden sipariş ettim montajını kendim yaptım. Biraz önce de kısa mesafede küçük bir test yaptım. Frenler olması gereken seviyeye geldi, bu değişimi tüm kullanıcılara tavsiye ederim. Herkese bol pedallı günler dilerim.

• Beğen
Tepkiler: SlowlyWeRot
@Primattan Geldim
@primattangeldim bence bisikletin tekerlerini inceltme, özellikle 1,35 çok ince bu hem konfor hem de yol tutuş kaybına neden olacaktır. Dağ bisikletimin tekerini incelttim ama ilk fırsatta orjinal ölçülere dönmeyi planlıyorum.
Son hızı arttırmak için aynakol ile rubledeki son dişlinin ölçüsü esas alınıyor. Hızı arttırırsan yokuştan feragat edersin. Bildiğim başka bir yöntem yok.

Ben de Mosso 20 Marine HYD modeli ile aranıza katıldım. Alır almaz da elektrik dönüşümü yaptırdım. Elektrik kitini Tilt 120 için almıştım fakat frenlerin çok yetersiz olduğuna karar verip bu bisikleti satın aldım.

mosso.jpg

Aldıktan sonra arka disk yamuk çıktı. Aldığım yer ücret almayarak elinde olan farklı bir diski taktı. Dahon gibi mıknatıs taktım fakat Tilt 120 gibi katlandıktan sonra açılmama rahatlığı yok. Metroda aşağıya inene kadar 3-4 kere açılıyor.

IMG_20190622_194102294.jpg

Diğer sorunum ise çamurluk olmaması. Tilt 120'de çamurluğu görsel amaçlı zannetmiştim, karda buzda bütün kış kullandım sorun yaşamadım. Meğer çamurluk bir bisiklette en gerekli şeylerden birisiymiş. Islak bir tecrübe oldu ama öğrendim. Acil olarak hangi çamurluğu tercih etmeliyim? Teşekkürler.

• Beğen
Elektrik dönüşümü kaç tl ye yapıldı?

@Akınlasınn

Pili ve şarj aletini Alba firmasından havale indirimiyle 2887 TL'ye aldım galiba. Motor kitini Aliexpress'ten 2609 TL'ye aldım. Gösterge renkli ekran olmazsa birkaç yüz TL daha ucuza mal olabiliyor. Bu göstergeyi pili yüzdesel olarak görmek için almıştım fakat pil göstergesine hiç güvenmemek gerektiğini anladım. 522 TL gümrük ödedim. Motorun üstünde olması gereken vida delikleri fabrikasyon hatalı olarak yokmuş, bilmeyene elletmemek için bu motor kitini kendisi de takan Alba firmasına götürdüm Bursa'ya. Onlar orijinal ölçüsünde delikleri açtılar. 200 lira montaj ücreti ödedim. Bisiklet hidrolik frenli olduğu için kitin içinde gelen motor gücünü kesme özellikli manetleri takamadım. Hidrolik frenler için olan sensörlerin çiftine 80 TL ödedim. Bir de vites geçişleri sırasında motor gücünü kesen bir sensör var, o da 120 TL civarı. Toplamda 6418 TL gibi bir fiyatı oldu sanırım. Alba tüm kiti kendisi 7000 TL gibi satıyor, nakitte 500 TL civarı bir indirim yapıyor(vites sensörü hariç). Aslında motoru da Alba'dan almak iyi bir fikir olabilir, çünkü garanti veriyorlar. Atöyelerine bozuk motorlar geldiğini ve tamir ettiklerini gördüm. İnşallah benimki de bozulmaz. Motoru en büyük seçenek olan 52 dişli aynakol seçeneğiyle almış olmama rağmen son hız fazla yüksek olmadı. Motor gücüyle 40 km/s küsür civarı bir son hız görüyorum. Motorda devir limiti var sanırım ve bu limit geçerliyken 20 inch tekerlekle bu hızları görebiliyor. Çankaya Köşkü'nün yanındaki yokuşu ellerim frenlerde inmeme rağmen 68 km/s maksimum hız olarak kaydedilmiş. 0'dan 9'a kadar motor gücü seviyesi var. 9. seviyede kalkış yapamıyorum. Gaz kolu o kadar hassas değil. Saniyesinde üstünden atacakmış gibi önünü kaldırıyor. 7. viteste kalkış yaparsam sorun yok. 7. viteste kalkış yapınca da vitesin ve vites sensörünün anlamı kalmıyor. Büyük tekerlekli bisikletlerde vites kullanışlı oluyor sanırım, küçük tekerleği çevirmekte zorlanmıyor motor. Tabi motor gücü seviyesini düşürüp vitesi kullanarak pilden az güç çekmek ve menzili arttırmak söz konusu olabilir, henüz o kadar tecrübe edemedim. Şarj aleti bozuk çıktı, yenisini gönderecekler. O yüzden ilk şarjı bitirmekten başka deneyemedim. İlk şarjda 30km yol gittim, tamamen el gazıyla gitmedim, aynı zamanda pedalladım fakat motor gücü her zaman 9. seviyedeydi ve hep yokuş çıkışı denedim. Tecrübelendikçe arttırabileceğimi düşünüyorum, zaten 9. seviyede motor aşırı ısınıyor, bir daha o kadar zorlamayacağım. Amerika'da bu motorları aşırı modifiye ediyorlar, devir limitini kaldırıyorlar, çok daha fazla voltluk özel yapım piller takıp amper limitini kaldırıyorlar, ısınma problemini nasıl çözüyorlar bilmiyorum. Tabi alım güçleri yüksek olduğu için 300-400 dolara yeni motor almak da pek zorlamıyordur herhalde onları. Böyle örnekler var:

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: hashaci ve C.Koc
Merhabalar,
26 jant bir katlanır bisiklet arıyordum ve sonunda 2 model arasında kaldım "26 Mosso Marine 2D" ile "FD 1500 - 26" Katlanır Bisiklet - M.Disk" ikisi arasında karar veremediğimden buraya sormaya karar verdim iki bisikletinde artılarıyla eksilerini karşılaştırdığımızda hangii daha iyidir fiyat önemli değil zaten yaklaşık aynı fiyatlar?

@seydieser
Her şeyi Bisikletpro dan satın aldım. 35 tl

(link)

2 gün önce Mosso 26 Marine 2D aldım. Telefonun navigasyon özelliğinden yararlanmak için telefon tutucu almayı düşünüyorum. Elcikleri iyi gelmedi acaba onları da mı değiştirsem? Çok fazla para harcamak istemiyorum. Neleri değiştirmemi önerirsiniz?

Geri