Scudo Sports

Mosso Monza Cyclocross/Gravel/Adventure türevi bir şey toplama

hatta toplamasını da boyayı yapan abi yaparız diyordu ama onu da mı kendim yapsam diyorum.
Gerekli aletler varsa, kendiniz toplayın çok daha iyi sonuç alırsınız. Alet olduktan sonra toplaması kolay. ben de bisikletçiye sinir olup kendim toplamıştım.
Gerekecek aletler:
0. standart bir alyan seti.
1. maşa borusu kesmek için testere. alu için farklı uç, karbon için farklı uç gerekiyor. testere kılavuzu.
2. alın setinin türüne göre press aleti gerekebilir.
3. göbek takma/çıkarma aleti.
4. ruble takma/çıkarma aleti.
5. tork anahtarı

Scudo
Be
Teşekkürler moral bir başta bozuldu ama sonra kadınların yaptığını yapıp saçımı yaptım 3 numara olarak, az moral toplandı. Renk aslında güzel bir renk ama kafada daha böyle askeri tarzda bir şey olunca o biraz yıktı. İş yerindeki air brush yapan abi hallederiz dedi. Genelde küçük işler kask boyama yada motor deposuna desen falan çizme işleri yapıyor. Hiç olmadı onun ile hallederim, şimdilik kurumasını bekliyorum. O ara gelen parçaları düzenliyorum. Her ne kadar resmi tatil veya sokağa çıkma yasağı olsa da gördüğüm kadarı ile kargolar çalışıyor. Jantlar İzmir'e gelmiş, bir kaç parça daha vardı onlarda Manisa'ya gelmiş. İşte bikeinn'den lastik dışında yurt dışından gelecek bir şey yok. Geriye boya ve fren adaptörleri kaldı. Onları da hallettim mi toplanır gider, hatta toplamasını da boyayı yapan abi yaparız diyordu ama onu da mı kendim yapsam diyorum. Elim yatkın bu tip işler sadece eksik takımları almak lazım ruble tutucu gibi.
Az önce yazarken şu videoyu kast etmiştim. Buraya ekliyorum.

Bence kendiniz toplayın. Eliniz yatkınsa alet edavat sürekli lazım olan şeyler alabilirsiniz. Bisikletçi bisikletçi dolaşmazsınız. Ama yeterince masraf oldu zaten şuan için alamam derseniz sıkı fıkı olduğunuz bisikletçi varsa sokağa çıkma yasaklarını fırsat bilip ödünç isteyebilirsiniz. Nasıl olsa dükkan kapalı olacak. 2 günde rahat rahat toplarsınız. Çok zevkli bir iş.
Gerekli aletler varsa, kendiniz toplayın çok daha iyi sonuç alırsınız. Alet olduktan sonra toplaması kolay. ben de bisikletçiye sinir olup kendim toplamıştım.
Gerekecek aletler:
1. maşa borusu kesmek için testere. alu için farklı uç, karbon için farklı uç gerekiyor. testere kılavuzu.
5. tork anahtarı
Maşa karbonsa kıl testere çok güzel kesiyor. Spacerları takıp güzelce ölçüden çizebilirsiniz. Çizginin etrafından çift taraflı bant gibi kalın bant dolarsanız kesme esnasında kayma yaşamazsınız.

Gerekecek aletler:
5. tork anahtarı

Aklıma çalıştığım yerin deposu geldi her tür alyan var büyük veya küçük olarak. Tork anahtarı da var. Testerelik bir işlem yok oradan da kardayım, Göbek ve ruble için alet ve alın seti kısmı kalıyor geriye. Göbek ve rubleyi zaten alma niyetim vardı illa ki evde bakım yapıldığında lazım oluyor.

@Two_Wheels Kendim zaten teknikerim stajlarda matkapla sökülecek yerleri bol bol toravida alyan anahtar ile söktürdükleri yada taktırdıkları için alışığım. Severim de zaten bu tip söküp takma işlerini. Belki başta ekstra bir masraf olarak görünecek ama temelde bisikletçiye gitme derdi ortadan kalkacak. Denizli'de olsam işini severek yapan bisikletçi dostum var. Yıllık izinde memlekete gidiyorum diye valiz yerine bisikleti götürüp akort ettiğimi biliyorum.

Aklıma çalıştığım yerin deposu geldi her tür alyan var büyük veya küçük olarak. Tork anahtarı da var. Testerelik bir işlem yok oradan da kardayım, Göbek ve ruble için alet ve alın seti kısmı kalıyor geriye. Göbek ve rubleyi zaten alma niyetim vardı illa ki evde bakım yapıldığında lazım oluyor.

@Two_Wheels Kendim zaten teknikerim stajlarda matkapla sökülecek yerleri bol bol toravida alyan anahtar ile söktürdükleri yada taktırdıkları için alışığım. Severim de zaten bu tip söküp takma işlerini. Belki başta ekstra bir masraf olarak görünecek ama temelde bisikletçiye gitme derdi ortadan kalkacak. Denizli'de olsam işini severek yapan bisikletçi dostum var. Yıllık izinde memlekete gidiyorum diye valiz yerine bisikleti götürüp akort ettiğimi biliyorum.
Alin borusu icin aparata gerek yok. Ustune bi bez koyup plastik tokmakla caktim ben defalarca furc kapaklarini kadroya

Geçmiş olsun. Can sıkmamak lazım. Bu tip işlerde illa bir aksilik çıkar. Hoş olmamış ama nazar boncuğu olsun.

Evet kargolar çalışıyor. Teslimat da yapıyorlar. Kendin de toplayabilirsin ama bazı aletleri bir daha kullanmama ihtimalin bile var. Diğer yandan lazım olduğunda anahtarlarının olması da güzel oluyor. Biraz da bütçe meselesi.

Geçmiş olsun. Can sıkmamak lazım. Bu tip işlerde illa bir aksilik çıkar. Hoş olmamış ama nazar boncuğu olsun.

Evet kargolar çalışıyor. Teslimat da yapıyorlar. Kendin de toplayabilirsin ama bazı aletleri bir daha kullanmama ihtimalin bile var. Diğer yandan lazım olduğunda anahtarlarının olması da güzel oluyor. Biraz da bütçe meselesi.
valla 3-5 kuruş verip bir kere kullanacağın aleti bile alıp bir kenara koymak mantıklı
Kendim de vites-fren sistemini güncelledim.Vites sistemi için yardıma ihtiyacım vardı ayar ve hallotech göbek montajı için kaç takla attım bilemezsiniz.Açıkcası kendi atölyemi kurup her türlü alet-edevatı alıp donatma düşüncem var cidden başkaların eline kaldın mı ya vakit ayırmaz ya özenmez yani mutlu olmak isterken gerilirsin de sinirin de bozulur

valla 3-5 kuruş verip bir kere kullanacağın aleti bile alıp bir kenara koymak mantıklı
Kendim de vites-fren sistemini güncelledim.Vites sistemi için yardıma ihtiyacım vardı ayar ve hallotech göbek montajı için kaç takla attım bilemezsiniz.Açıkcası kendi atölyemi kurup her türlü alet-edevatı alıp donatma düşüncem var cidden başkaların eline kaldın mı ya vakit ayırmaz ya özenmez yani mutlu olmak isterken gerilirsin de sinirin de bozulur
Atölye işi en çılgın projemdir. Ev kendinizin ise çok büyük bir yere ihtiyaç yok aslında önde bir tezgah/masa, arka tarafında bir kaç alet edavat asılı olacak tamam mis ya. Bu Amerikalıların gibi devasa alet çantaları ağzına kadar dolu olmasına gerek yok. Genelde böyle rc modeller ile uğraşanların bu tip masaları vardır, arkada minik çekmeceleri falan vardır çok hoşuma gider. Hatta bazen yabancı forumlarda garajlarını atölye yapanları gördükçe imrenirim, özellikle motosiklet üzerine uğraşanları. Donanım haberin forum sitesinde 3 tane istediğiniz şey diye başlıkta çoğunluğun seçimi "at-avrat-silah" üçlemesi niteliğinde olmuş. Alttaki görseli koyan kimse kafa yapısı bizle birmiş. Bu kadarına gerek bile yok aslında.
(link) bize bu yeter işte.

Dosyalar

• forum-donanım-haber.jpg
    forum-donanım-haber.jpg
    88,1 KB · Okunma: 87
valla 3-5 kuruş verip bir kere kullan
Senin için 3-5 kuruşsa tabi alıp kenara koymak mantıklı :) Yukarıda bahsettiğim gibi bütçe meselesi.

Tabi insan en azından alyan takımı, ruble anahtarı gibi şeyleri istiyor ancak bu sefer de almışken hepsini alasım geliyor. Sonra o kadar parayı kim verecek diyerek vazgeçiyorsun :D

Benim ara sıra uğrayıp işlerin de ucundan tuttuğum bir dükkan var. Orada kendi işlerimi de görebiliyorum. Biraz da o yüzden paraya kıyamıyorum.

@MakRo kardeşim canını sıkma lütfen.Ben 57 yaşından sonra youtube videoları izleyerek kadro toplamaya giriştim.Benim projede seninle aynı seviyede şu an..Boyayı kendim yaptım yalnız..Bence projenin sonunda, sana özel ve seni yansıtan bir şeyi yaratmanın zevki bütün sıkıntıları unutturacaktır. .Kolay gelsin..

Son düzenleme:
Hazır konu aktifken bir şey sormak istiyorum. Henüz montajını yapmayacağım ama bisiklet geldiğinden beri aklıma takılan nokta var. Bu furştaki kafesli bilyeler alt tarafa nasıl sıfırlama oturacak tam anlamış değilim. Youtube'da videolara bakıyorum herkesin maşa borusu dümdüz. Bendekinin alt kısmında bir bölüm var. Hali ile bilye kısmı orada kalıyor ayrı bir aparat ile çakılıyor mu? Yoksa o alt kısımda kalan araya ekstra bir parça mı ilave ediliyor?

bilye.jpg

Dosyalar

• IMG_20200501_142123.jpg
    IMG_20200501_142123.jpg
    1,9 MB · Okunma: 20
  • yatak.jpg
    yatak.jpg
    339,3 KB · Okunma: 36
Son düzenleme:
Sanki o iki parçanın arasındaki boşluğa girecekmiş gibi. Çıkabiliyor mu?

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Hazır konu aktifken bir şey sormak istiyorum. Henüz montajını yapmayacağım ama bisiklet geldiğinden beri aklıma takılan nokta var. Bu furştaki kafesli bilyeler alt tarafa nasıl sıfırlama oturacak tam anlamış değilim. Youtube'da videolara bakıyorum herkesin maşa borusu dümdüz. Bendekinin alt kısmında bir bölüm var. Hali ile bilye kısmı orada kalıyor ayrı bir aparat ile çakılıyor mu? Yoksa o alt kısımda kalan araya ekstra bir parça mı ilave ediliyor?

225020 dosyayı görüntüle

225021 dosyayı görüntüle
Sanki maşanıbşaft borusunda boyanmadan önce furç setinden parça kalmış gibi geldi bana. Çıkmıyor mu onlar. Bir de bilyayı oturtunca kadroyu takın. Oturmuyorsa şafttaki parçaların çıkması gerek gibi geldi bana.

Bilyenin altındaki parça ayrı bir parçaymış boyanınca yapışmış, biraz tornavida ve çekiç ile yerinden ayrıldı. Malum boya istediğim renkle tek ortak noktası yeşil olması. Kamuflaj desen üzerinden gideceğim. Zamanında airsoft ile ilgileniyordum. Orada ki oyuncakları dal gibi malzemeler ile boyuyorlar desen oluşturuyorlardı buna benzer bir fikir kafamda. Önerebileceğiniz boya markası var mı ? İnternette en çok sprey olarak akçalı diye bir marka çıkıyor onun dışında şuanda renk olarak aklıma yatan kobra ve montana black markaları var. İkisini de grafiticiler kullanıyormuş. Özellikle fosforlu renklerde çok çeşitleri var. Kamuflaj renk olarak aratınca genelde plasti dip boyalar geliyor.
Sprey ile yapılan örnekler
(link)

Videodaki arkadaş airsoftta gördüğünü vurur kaçırmaz. Adam zamanla kendi markasını bile oluşturdu.

bu adamda işin babası

Bilyenin altındaki parça ayrı bir parçaymış boyanınca yapışmış, biraz tornavida ve çekiç ile yerinden ayrıldı. Malum boya istediğim renkle tek ortak noktası yeşil olması. Kamuflaj desen üzerinden gideceğim. Zamanında airsoft ile ilgileniyordum. Orada ki oyuncakları dal gibi malzemeler ile boyuyorlar desen oluşturuyorlardı buna benzer bir fikir kafamda. Önerebileceğiniz boya markası var mı ? İnternette en çok sprey olarak akçalı diye bir marka çıkıyor onun dışında şuanda renk olarak aklıma yatan kobra ve montana black markaları var. İkisini de grafiticiler kullanıyormuş. Özellikle fosforlu renklerde çok çeşitleri var. Kamuflaj renk olarak aratınca genelde plasti dip boyalar geliyor.
Sprey ile yapılan örnekler
(link)

Videodaki arkadaş airsoftta gördüğünü vurur kaçırmaz. Adam zamanla kendi markasını bile oluşturdu.

bu adamda işin babası

Tasarım desen için uni pasco boya kalemleri var metalikleri çok güzel özellikle tabii zevk meselesi. İnsanlar bu boyalarla her şeyi boyuyor. Bir araştırın.

Beklediğim bir kaç parça bugün elime ulaştı. Sele kelepçesi ile vites kolunu gidona monte etmesi daha iyi olacak gibi duruyor en azından daha fabrikasyon ve kibar duruyor. Kelepçenin bazı yerlerinden küçük tıraşlanması gerekiyor. @Two_Wheels 'den aldığım jantları @Mustafa Zeybek 'in kodu ile teslim aldım. Normalde kutu ile kabaca 24 desi olarak hesaplamıştım o hesaba göre 240 lira tutuyordu. Tabi burada başta pıt pıt naylon ve kod seçimi ile gerçekten yok pahasına kargo ödedim. Bireysel aracınız ile gittiğinizde 1400km olan bir yolu yol üzerinde 5 farklı yere uğrayarak gelen kargo firmasına sadece 20 TL para ödedim. Grup seti aldığımda aldığım arkadaş göbeği unuttuğu için ayrı kargo yapmıştı. İzmir Ödemiş'ten Manisa'ya bir göbek 22 liraya gelirken, Van Erciş'ten Manisa'ya bir jant 20 TL'ye geldi. Resmen bedava.

IMG_20200502_152943.jpg
IMG_20200502_160432.jpg

Bikeinn'den dış lastik ve pedalı bekliyorum. Ön jant için sokma mili qr dönüştürme aparatı, fren kaliper bağlantı adaptörü, fren ve vites telleri için hortum, iç lastik alacağım. Bu parçaları aldığımda yürür konuma geliyor sadece montajlanması gerekiyor. Montaj için orta göbek anahtarı, ruble anahtarı ve anahtar takımı almam gerek. Aslında küçük bisiklette gezerken taşınan anahtar takımı var ama misal alyan ile bugün bir parçayı denedim gram tık yok.

IMG_20200502_173305.jpg

Dosyalar

• IMG_20200502_151912.jpg
    IMG_20200502_151912.jpg
    2,2 MB · Okunma: 39
  • IMG_20200502_135450.jpg
    IMG_20200502_135450.jpg
    1,2 MB · Okunma: 39
Son düzenleme:
Beklediğim bir kaç parça bugün elime ulaştı. Sele kelepçesi ile vites kolunu gidona monte etmesi daha iyi olacak gibi duruyor en azından daha fabrikasyon ve kibar duruyor. Kelepçenin bazı yerlerinden küçük tıraşlanması gerekiyor. @Two_Wheels 'den aldığım jantları @Mustafa Zeybek 'in kodu ile teslim aldım. Normalde kutu ile kabaca 24 desi olarak hesaplamıştım o hesaba göre 240 lira tutuyordu. Tabi burada başta pıt pıt naylon ve kod seçimi ile gerçekten yok pahasına kargo ödedim. Bireysel aracınız ile gittiğinizde 1400km olan bir yolu yol üzerinde 5 farklı yere uğrayarak gelen kargo firmasına sadece 20 TL para ödedim. Grup seti aldığımda aldığım arkadaş göbeği unuttuğu için ayrı kargo yapmıştı. İzmir Ödemiş'ten Manisa'ya bir göbek 22 liraya gelirken, Van Erciş'ten Manisa'ya bir jant 20 TL'ye geldi. Resmen bedava.

225119 dosyayı görüntüle
225120 dosyayı görüntüle
Oooooo supermis Alperen Hayırli olsun

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve MakRo
Çok enteresan ve keyifli bir şey çıkacak ortaya. Deore set, tek yaprak ayna kol, drop bar, mtb jant fln. Baya Amerikan macera bisikleti oluyor. Dış lastiği ne düşünüyorsun?

Gidon bandı kamuflaj desen olsa senin projeye daha uygun olur sanki :) @MakRo
Tanıdığım bir arkadaş kullanıyor :)
17239771_871238589684969_4730643905442360777_o.jpg

camouflaugebartape2.jpg

Çok enteresan ve keyifli bir şey çıkacak ortaya. Deore set, tek yaprak ayna kol, drop bar, mtb jant fln. Baya Amerikan macera bisikleti oluyor. Dış lastiği ne düşünüyorsun?
Dış lastik olarak bikeinn'den (link) bunu aldım. Henüz bekliyorum Schwalbe g-one deseni ile aynı ve üçte biri fiyatına. Bakalım gelince nasıl lastik göreceğim.

Gidon bandı kamuflaj desen olsa senin projeye daha uygun olur sanki :) @MakRo
Tanıdığım bir arkadaş kullanıyor :)
225143 dosyayı görüntüle

225144 dosyayı görüntüle
Aynen doğrudan gidon bandı olarak bulamadım. Ondan en uygun fiyatlı gelen gidon bandını aldım, jelli xlc buldum. Üzerine genelde tüfek benzeri eşyaları kaplamak için kullanılan bir tür kumaş bant var ondan aldım, her şey bitince üzerine ondan saracağım.

(link)

Bu kamuflaj bantlardan aliexpress üzerinden almıştım çok kaliteli olduklarını söyleyemem işe yaramayınca branda kumaşı alıp uygulamıştım kadroya .Ben e bay üzerinden almıştım gidon bandını 8 e civarındaydı.Cinellini çok güzel kamuflaj gidon bantları var.

(link)

Dış lastik olarak bikeinn'den (link) bunu aldım. Henüz bekliyorum Schwalbe g-one deseni ile aynı ve üçte biri fiyatına. Bakalım gelince nasıl lastik göreceğim.

Aynen doğrudan gidon bandı olarak bulamadım. Ondan en uygun fiyatlı gelen gidon bandını aldım, jelli xlc buldum. Üzerine genelde tüfek benzeri eşyaları kaplamak için kullanılan bir tür kumaş bant var ondan aldım, her şey bitince üzerine ondan saracağım.

(link)

Geri