mariokaldato
En yeniden bir önce kayit olan adam
- Tepki
- 33.511
- İsim
- Raşit Cumhur Çakın
- Başlangıç
- 1980—81
- Bisiklet
- Merida
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Vuvvv vondırfuullÜzerindeki lastikler Bursa'dan aldığım ön jant ile gelen rapid rob 29x2.25 lastikler haliyle sığmıyor. Üzerindeki lastikleri uydurabilmemin bir yolu olduğunu bilsem uğraşırdım ama baya orayı burayı kesmek gerekeceği için daha fazla maceraya gerek yok. Belki bir gün kadro büyür ve bu lastikleri o zaman kullanırım
@mariokaldato 'ya özel sunum.
Bikeinn'den aldığım lastikleri hafta içine teslim alırım diye düşünüyorum, o ara zincirde gelir gerisi artık montaja bakıyor.
228257 dosyayı görüntüle
Usta telerleri şişirmeyi unutmuşsun.😅 Bu sayılmaz, arazide gizlenmiş halini görm... Yani görememek isteriz.🤣 Bunu gördükçe düşman tarafına sızası gelir insanın.🤪Üzerindeki lastikler Bursa'dan aldığım ön jant ile gelen rapid rob 29x2.25 lastikler haliyle sığmıyor. Üzerindeki lastikleri uydurabilmemin bir yolu olduğunu bilsem uğraşırdım ama baya orayı burayı kesmek gerekeceği için daha fazla maceraya gerek yok. Belki bir gün kadro büyür ve bu lastikleri o zaman kullanırım
Bikeinn'den aldığım lastikleri hafta içine teslim alırım diye düşünüyorum, o ara zincirde gelir gerisi artık montaja bakıyor.
228257 dosyayı görüntüle
Evet oyle ama sanirim Turkiye deki sedona 410 larin %80 ini ben sattirmisimdir. Ama sedona firması su garibana bi sakal atmadi ya ona yanarim 😂😂Şu konu forumda yürüdükçe monzacılar ikinci el fiyatlarında 250'şer lira daha ekliyorlar. 😂😂😂😂😂 Forumda şu konu yürüdükçe Sahibinden'deki 2. el monza fiyatları artıyor.
Tofaş'ın piyasasını Ünal Turan arttırdı, monzanın piyasasını @MakRo !
Öyle bir makine topluyorsun ki piyasanın en ucuz cyclocrossuna bile prim yaptırıyor. Helâl olsun. 👏👏👏👏👏👏
Şu konu forumda yürüdükçe monzacılar ikinci el fiyatlarında 250'şer lira daha ekliyorlar. Forumda şu konu yürüdükçe Sahibinden'deki 2. el monza fiyatları artıyor. Tofaş'ın piyasasını Ünal Turan arttırdı, monzanın piyasasını @MakRo! Öyle bir makine topluyorsun ki piyasanın en ucuz cyclocrossuna bile prim yaptırıyor. Helâl olsun.
Ben çıkarım sıkıntı yaşatmaz diye düşünüyorum ilk defa uzun tur yaptığımda cst 29x2.25 lastik vardı. O kadar yük ve sıcak ile yere yapışıp bırakmıyordu ama yine de hedef noktamıza vardık. Komple bitince bir kaç kısa tur atarım evin etrafında bu frenlerin yada küçük vites ayarları için o zaman anlarım nasıl olduğunu.Lastiklerin ilk izlenimi nasıl yüklü tura cıkılır mı ? @MakRo
Dostum harika bişey olmuş bu canavar. Tam hardtail🚴♂️🚴♂️🚴♂️🚴♂️Üzerindeki lastikler Bursa'dan aldığım ön jant ile gelen rapid rob 29x2.25 lastikler haliyle sığmıyor. Üzerindeki lastikleri uydurabilmemin bir yolu olduğunu bilsem uğraşırdım ama baya orayı burayı kesmek gerekeceği için daha fazla maceraya gerek yok. Belki bir gün kadro büyür ve bu lastikleri o zaman kullanırım
228257 dosyayı görüntüle
Dostum hiç düşünmedin bike packing veya kadro çantası. Evet lastikler 700x38 benim. Ben daha kalın lastik kullanmak istedim ama çeki borusundaki bağlantı müsade etmedi. Maşadan olmaz derken tam tersi oldu. Gidon çantası ve bagaj benim için çoknrahat. Elektronik eşya ve değerli eşyaları gidon çantamda muhafaza ediyorum. Bagajda ise her daim kedi maması, yedek kıyafet, içlik, yağmurluk ve corona döneminde evde yaptıgım bütün ekmek arası sandviçim var😂👍dağlara tepelere çıkıp uyuyor, dinleniyor yemeğimi yiyip dönüyorum😂harika birşey olacak senin bu canavar👍@Ysryyn teşekkürler. Sizin (mesaj-2459160) bu mesajdaki halinin de maşallahı var. Galiba sizdeki lastikler de 38c, zaten dün bur fotoğrafı görünce kafamda "acaba lastikler sığacak mı sürtecek mi" düşüncesi oluşmuştu.
Bu 2.25'ler ile acayip duruyor ama aldığım lastiklerin uyması bugün moralimi toparladı. Öğlene kadar bisiklet bineyim diye sabah erken kalktım yağmur ile karşılaştım. Monza'de 58, btwin'de 58 kadro fakat açıları ve geometrisi farklı. Kadro içi çanta için kalıp çıkarttım. 2 tane suluk + büyük tip kadro çantası btwinde çok rahat kullanılırken monza'da böyle bir şeye imkan kalmıyor. 2 tane suluk montaj yaptıktan son çok az bir bölüm kalıyor diyelim ki buraya çanta yaptım yada aldım suluklar çıkmıyor. Görsellerdeki dağ bisikleti gibi oluyor sıkış tepiş. Evde geçirdiğim vakti boşa geçirmemek adına bisikletten sonra kendimi çanta yapımına adayacağım. Belki fabrikasyonlar kadar albenili olmayacak ama kendin yap olayları bana göre olan bir şey olduğu için sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Hep hazıra konmak olmaz.
Sam çanta fiyatları uygun geldi bana. Kendi imalatları ve kaliteli ürünler. Zaten katı koca bisikletçiler.40 ülke gezdiler. İzmirde bulunuyorlar. Bir göz atın derim👍@MakRo Çanta işini bende kendim yapiyim diyordum evde makine varken, iç aksamı çok dayanıklı olmadığı ve kullanıcagım kumasın kalınlıgını hesaba katınca makineyi bozmam söz konusu olunca iş yattı.
Makine almayı planlıyorsan bunu hesaba kat bence. Kumaş için İzmir’deki bi fabrikayla konuşmuştum zamanda lazım olursa bulabilirim yine.
Dostum bursada hangi çanta imalatçısı bşr atölyeye gitsen alırsın kumaş. Para dahi alacaklarını sanmam. Dünya kadar metrelerce atık kumaş bulunuyor. Belki 10.20 lira at derler. Vişne cad. Onlarca çanta bavul imalatçısından temin edebilirsiniz.@MakRo Çanta işini bende kendim yapiyim diyordum evde makine varken, iç aksamı çok dayanıklı olmadığı ve kullanıcagım kumasın kalınlıgını hesaba katınca makineyi bozmam söz konusu olunca iş yattı.
Makine almayı planlıyorsan bunu hesaba kat bence. Kumaş için İzmir’deki bi fabrikayla konuşmuştum zamanda lazım olursa bulabilirim yine.
Aynen kamyon brandası yada o tip sert dış cephe branda ve perdeleri çok sert bir kumaştan oluyor ona dediğiniz gibi ne ev tipi makine dayanır ne de iğne. Benim aklımda olan biraz da normal günlük çantalarda kullanılan tip kumaş var. Üzerini vax veya mum ile kaplayıp su geçirmez hale getirebiliyorsunuz. Yada hafif ama su tutmaz kumaşlar var onlardan bakabilirim. Tabi bu plan şimdilik hayalde, işin seyrine göre değişir. Ön bagajı taktığım takdirde 2016'da aliexpressten aldığım 60 litre bagaj çantam hala duruyor, birde gidon için bikepacking dry bagli çanta var 9$'a almıştım 1 - 1.5 yıl oluyor.@MakRo Çanta işini bende kendim yapiyim diyordum evde makine varken, iç aksamı çok dayanıklı olmadığı ve kullanıcagım kumasın kalınlıgını hesaba katınca makineyi bozmam söz konusu olunca iş yattı.