Scudo Sports

Mosso TCA 735 105 İnceleme

@Fırat Ç. Hayır ben taktım çıkarmadı sadece arka tarafta havayı aldığım lastiğin en üst seviyesi olan 85 psi hava bastığımda fren bacağına 1mm boşluk kaldı bende 75 80 psi arası kullandım

• Beğen
Tepkiler: Fırat Ç.
Scudo
@Tuars07
Teşekkürler,ozaman hafif bir çamurlu su birikintisinden geçtiğinizde kaliperle teker arasına çamur doluyor.

@Fırat Ç. Evet biraz bozuk ve çakıllı zeminde lastiğin oluklarına giren taş benzeri şeyler fren bacağının iç kısmına çarpar ben 500km kullandım konfor ve yol tutuşdan memnundum ama akıcılık hiç iyi değildi 23 lere geri döndüm yaza doğru birde 25 deniyeceğim

@Fırat Ç. Kullandığın lastik marka ve modeli nedir ben araştırma safhasındayım da

@Tuars07
Michelin pro 4 ‘service course’
Islak zeminde denemedim ama kuru zemin performansı süper çoğunlukla bu modelin ‘endurance’ sini tavsiye ediyorlar daha uzun ömürlü oluyormuş

• Beğen
Tepkiler: Tuars07
@Fırat Ç. Bir de düşük havayla (75-80 psi) kilonuz fazlaysa daha sık patlak sorunu yaşayabilirsiniz.

Bugün itibariyle 2018 Tca 105 aldım. Jantlar shimano. Bakalım annaşabilecek miyiz. Bu arada ilk yol bisikletim.

Dosyalar

• 289B48D4-A344-453C-8978-2AF7334AB79C.jpeg
    289B48D4-A344-453C-8978-2AF7334AB79C.jpeg
    111,1 KB · Okunma: 167
  • 6872646D-F427-4AC9-93C6-E5D54ABCFD0A.jpeg
    6872646D-F427-4AC9-93C6-E5D54ABCFD0A.jpeg
    114,7 KB · Okunma: 144
@redstormr1
Hayırlı olsun, fiyat konusunda da bilgi verebilir misiniz? Ben de almayı düşünüyorum.

@redstormr1
Öncelikle hayırlı olsun.başlangıç için ağır Aynakol ve ruble oranları var. Eğer bacakların güçlü ise avantaja dönüşebilir. Bende 735 tiagra var çok memnunum. Keyifli pedallar

Hocam çok teşekkür ederim. Bu konuda tavsiyeye ihtiyacım var. Etrafımda yarış kullanan yok. Bilgi alamadım. Bacaklarım henüz güçlenmedi. Sıkıntı olmasın. Ne yapmalıyım.

Km saati olarak sigma Rox 5.0 düşünüyorum. Ne dersiniz.

Bir de ayakkabı ve pedal tavsiye ederseni çok minnettar olurum. İkisi için toplam bütce 1000 tl

@selim82
cam

@redstormr1
Yokuş antrenmanı yaparken eğimin çok olmadığı yerler seçin. Zamanla daha dik yerlere çıkabilecek seviyeye gelirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: redstormr1
@redstormr1 öncelikle 53-39 aynakol 11-28 ruble hatırlıyorum . bu oranlar ile başa çıkabilmen için antrenmanlarını biranda değil,süreleri ve mesafeleri arttırarak yap. olabildiğince kadanslı kullanmaya çalış. sakın biranda gelişme bekleme bunun zaman içinde gelişeceğini bil ve eğlenmene bak.

• Beğen
@redstormr1 hayırlı olsun kardeşim aynı bisikleti kullanıyoruz 39 53 evet biraz rampalarda ağır kalabiliyor ama çok kilolu değilsen saf tırmanış da yapmayacaksan sıkıntı olmaz düzenli kullandıkça güçlenirsin sigma rox 5 gps uydu destekli değil galiba o yüzden bence kadans destekli 200 250 tl yi geçmeyecek olanlara bak sonra işi geliştirdikçe garmin benzeri olanlardan alırsın paranı jant ve lastik setine biriktir bence daha önemli ve yurtdışı siteleri de kontrol et Türkiye den daha ucuz fiyatlara alırsın sayaç önerim sigma 14 16 sts cad ayakkabı shimano rp3 pedalda r540 veya r550
Kesinlikle iyi bir jelli tayt al Mossonun selesi poponun canına okuyor;):harika:

Bende mosso kullanıyorum kadrolar çok kaliteli kompenentler de iyi mosso 105 pro nasıl acaba kullanan var mi

53 39 açıkçası bacaklar açıldıktan sonra çok iyi hafif bisikletlerde. Bir yerden sonra 50 34 ün yetmeyeceğini düşünüyorum yüksek hızda sürerseniz. %15-20 eğimler de imkansız değil dediğim gibi hafif bisiklet iyi bacaklar olunca sorun olmaz. Kadans önemli ayrıca eklemelere çok yüklenmemek lazım

Kadans içinde 50-34 en güzeli. Arkadaş zaman içinde kendini daha iyi görücek. Duruma göre karar verebilir .

• Beğen
Benim bisikletin Aynakolu 50-34, Rublesi 11-32. Turlarda şöyle söylüyorum genelde.

Düz yol ve rampa inerken: Aynakol bana yetmiyor, aynakolu 53 ile mi değiştirsem.

Yokuş çıktığımda: Abi iyi ki rublede 32 diş var :) hele aynakol 34 olması çok iyi :)

Dişli oranları bence sürücünün kilosuna göre de seçilmeli. Kilosu çok olanlar 50-34/11-32 den şaşmamalı.

Geri