Arkadaşlar merhaba,
Konuyu yeni görüyorum, bende yorum yapmak istedim. Kabaca bütün yazılanlara göz attım.
Öncelikle ben de Mosso TCA 105 kullanıcısyım Nisan 2016'da almıştım. MTB'den yola geçtiğim için bir çok kişiden tavsiye aldım ama bu konuda düşünceler değişiyor. Değişkenler; kadro - set - jant kişiden kişiye bunların sıralaması değişiyor. Ben jantları sona atmayı tercih edip Mosso TCA 105 aldım. İnternet üzerinden alıp olduğum yerde bir bisikletçiye kurdurdum. Kurulum esnasında fark edemedik ben eve gelince ikinci suluk kafesini takmak istediğimde kadro içinde bir alüminyum parça gördüm ve suluğu takamadım. Firmayı aradığımda kurulum esnasında fark edilmediği için değişim yapılamayacağını söylediler. Ama bisikleti gönderin biz bir bakalım, deyince kargo ile bisikleti gönderdim. Baskı yapsam da değişim yapmadılar, onun yerine o parçayı bir şekilde esnetip veya oradan söküp ikinci suluk kafesini de takıp bana gönderdiler.
Sorunlar bitti mi, hayır bitmedi..
İlk aldığımda lastik patlama olayı bende çok yaşadım. Yollar kirli bir şekilde patlıyordur diye düşünüyordum, haftada 2 kere lastiğim patlıyordu. Ama bir gün arabanın bagajında giderken durduk yere patlayınca bir sorun olduğunu anladım. Sorun da jant içine sarılan lastiğin bir yerden kesik olmasıymış. Bu yüzden jant demiriyle direk temas ettiği için sürekli lastik patlıyormuş. Daha sonra, daha kaliteli başka bir jant içi lastik alarak bu sorunu aştım.
Böyle bir süre kullandıktan sonra jantlarımı değiştirmeye kadar verdim ve sanırım bisiklet üzerinde yaptığım en mantıklı değişim oldu. ((link)) Bu şekilde bisikletimi uzunca zamandır kullanıyorum. Keşke başta yaşadığım sıkıntılar olmasaydı markaya daha sıcak yaklaşabilirdim.