Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Mosso Wizart 7.8 Carbon

Scudo
70 usd civarına 29er mtb jantı vardı, aynı markanın bir de cx için bir jantı vardı. Ağırlıkları 380-385 gramdı.
Yol jantlarına baktım 470 gram civarında dolanıyordu aynı fiyat civarında. Derin profil de değillerdi yani. Benim bildiğim mtb daha sağlam olur daha ağır olur ama? :D Hatta karbon yol jantlara baktım, en profilsizi, en hafifi 390 gramdan başlıyor. Yani 70 dolarlık aluminyum jantı 380 gram oluyor da bilmem kaç dolarlık karbon yol jantı neden 390 gram oluyor çözemedim.

@Mustafa Kocabaş bey aerodinamik yapısı tamamen rüzgara karşı yapılmış bir jant olduğu için kiloya fazla önem vermemiş olabilirler ve kilodan çok aerodinamik yapıısı daha önemli bence :)

@Ali.can Benim de aklıma başka bir ihtimal gelmiyor. Ama o kadar derin de değildi yani baktığım yol jantları, 24-25mm falandı. Demek ki sırf "U" profil yapmak bile o kadar ağırlık penaltısına neden oluyor(?)
Bahsettiğim 29er MTB ve CX jantları bildiğin "V" profildi çünkü.
Yeni aklıma geldi, belki de yol jantlarında frenleme için yapılan yüzey yüzünden böyle oluyor. Üstüne bir de jantın frene dayanması için orasını kalın yapıyorlarsa ağırlık farkının gizemi ortaya çıkar :D

O zaman benim MTB jantlar o kadar ağır değildir belki, bir tartayım bir ara :D

• Beğen
Tepkiler: Ali.can
@kıvanç özkarayel Ben bisikleti alalı 1 ay kadar oldu, karbon bisiklet olarak bu fiyata alınabilecek en uygun bisiklet. Bisikletin dez avantajları da var, ama gayet uygun ve kesinlikle avantajları çok daha fazla bir bisiklet. Tercihimden dolayı memnunum. Şükürler olsun. Gözü kapalı alınabilir. Donanımı sorunsuz en ufak bir sorunu yok. 105 serisi tıkır tıkır. Forumlarda jantlardan bahsetmişler zaten birazcık ağır kılıyor bisikleti. Hani şöyle bir durum var, bundan önce specialized kullandım, onun selesi bile bir başkaydı, resmen kalite kokuyordu her haliyle. Bu bisikletin selesi, gidonu vs mosso üretimi olduğu için beklenti aynı düzeyde olmayabilir. Ancak söylediğim gibi karbon olması ve fiyatının uygunluğu tercih nedeni oluyor. Kesinlikle tavsiye ederim.

Ben de aynı markanın giriş seviyesi yol bisikletini düşünüyorum (tourney veya claris).Marka olarak nasıldır tavsiye eder misiniz?

Mosso markası bilindiği üzere uzakdoğudan dan gelen kadroların İstanbul hadımköyde donanım ve gurup setlerinin montelenmesi ile türkiyede 2-3 yıldır bulunan bir marka. Zaten fabrika ile görüştüğünüzde ÜMİT bisikletin distribitörlüğünde faaliyet gösterdiğini anlıyorsunuz. Bu markanın tercih edilme sebebinin en önemli nedeni diğer firmalarla arasındaki fiyat farkı. Kesinlikle bu çok önemli. Çünkü dolar ve euro zırvanadan çıktı. Fabrikaya bu ucuzluğun nedenini sorduğumda piyasaya giriş seviyesinde olan 2-3 yıllık bir firma olduklarından kabul görme isteği olduğunu söylediler. ---------- Markanın gerçekten bayii servisleri ve profesyonel anlamda satış sonrası hizmetleri elbette çok çok uçuk değil. Çünkü dediğim gibi ümit bisiklet profesyonel bisiklet yapmıyor yani. Ancak ürünü aldıktan sonra donanım aynı shimano, bisiklette donanım tourney olduktan sonra bisikletin markasının farklı olması neyi değiştirir ki. Ben aldım memnunum. Tavsiye ederim. @yunus b Yol bisikleti için tavsiyem ise biraz daha üst donanım bakmanız olacaktır.

Bisikletin donanımını beğenmeyenler, sadece kadro ve maşasını bisiklet.com dan alabilirler. Veya İzmir / Güzelbahçedeki bisiklet outlet den.

Bisiklet ilk piyasaya gönderildiğinde ben de inceleme fırsatı buldum. Piyasada bulunan ekonomik kategorideki en derli toplu karbon kadro maşa yol bisikleti şu an. Eğer bisiklet upgrade etmeyi seviniyorsanız, kesinlikle düşünülebilir. Zaten upgrade işinde en son değiştirilen parça kadro olduğu için, bisikletin jantlarından ve lastiğinden başlayarak zamanla süper bir yol bisikleti haline getirilebilir. Ayrıca Mosso bisikletlerin ucuz olmasının sebebi, Mosso Türkiye'nin türk piyasasında yer edinmeye çalışmasıyla beraber, mossonun dünyadaki en çok üretim yapan kadro firmalarından biri olması ve yüksek seri üretimle, kadro fiyatlarını çok ucuza getirebilmesi. Zaten Mosso'nun herhangi bir bisikletini baz alıp parçalarının ayrı ayrı fiyatını çıkarırsanız, kadro nerdeyse bedavaya geliyor.

@sinemaperdesi

Buna katılmıyorum açıkçası.
Donanım zaten zamanla kolaylıkla değişebilecek bir şeydir. Kadro öyle değil ama maalesef. Bisikletin en önemli donanımı; hem açıları, hem kalitesi, hem de yapım süreci bakımından kadrodur. Kötü kadrolu bir bisiklet, bisiklet binme isteğinize balta vuracaktır. Supersix Evo Hi-Mod ile herhangi bir markanın ortalama bir karbon kadrosu arasında dağlar kadar fark olacaktır ki bunu profesyonel olmayan bir kullanıcı (benim gibi) bile anlayabilir.

@Edip Dinçer Bu görüşe katılıyorum, doğrudur ancak ben bütün bunları fiyat-performans açısından değerlendirdiğimde bu sonuca ulaştım. Mosso firması kadro konusunda çok yetersiz ve kalitesiz bir üretim yapmıyor ki. Belki uzakdoğu kökenli olmasından dolayı fiyatı cazip. Ve çok firmaya kadro ürettiği de unutulmamalıdır. Ben özetle şunu diyorum karbon kadro 105 setli bir yol bisikletini 3.000 TL 'nin altında veren bir firma varsa gidip oradan alalım. Gönül ister ki bir cube, bir cannondale ya da çok daha köklü farklı bir firmadan alalım ama sonuç fiyat... Hele ki şu an ülkemizin dolar-euro durumu nazara alındığında tercih nedeninin ağır basan yönleri bunlar. --------- Uzakdoğudan bireysel bir kullanıcı karbon kadro getirtmeye kalksa zaten 2.000 tl ye ancak getirir ona bir de 105 serisi vs taksa bir ton uğraş verse bile 3.000 TL nin altında hele de benim aldığım fiyatta imkansızın ötesinde imkansız. Ben mossonun fiyat/performans açısından çok farklı bir konumda olduğunu düşünüyorum.

@Ersin savaş Çoook profesyonel olmayanlar için tek cümle ile 10 numara ideal.

@sinemaperdesi Bisiklete yeni başlayacağım bütçem de sınırlı.Şimdilik bu seviye donanıma sahip bir bisiklet alıp ileride upgrade yapmak istiyorum bi problem olur mu bu konuda.Karbon almam mümkün değil ama alu kadrosu hafif upgrade e değer mi?Tourney olanı alıp ileride sora veya bi tık üstüne yükseltmek gibi.

Mosso 'da tavsiye edebileceğim ürün 730 tca 105 setli. Ben kullanmadığım için tourney ya da farklı bir donanımı yanlış yönlendirme yapmak istemem. Evet alu kadroları 7005 üretim hafif. 9 kg civarı diye biliyorum ben. Dediğiniz gibi de yapılabilir ileride yükseltmeyi düşünebilirsiniz.

Geri