Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mosso yol bisikleti kullanıcıları

Hangi Mosso yol bisikleti modelini kullanıyorsunuz?

• 722tb7

• 730TCA

• 735TCA

• 750CB

• 760CB

• Wizart

• Toplam katılım
    128
@SinanSatilmis Merhaba.

Sorduğunuz soru ile alakalı forum derya deniz. Öncelikle forum içinde güzel bir arastirma yapıp ilgili konuları okuduktan sonra akliniza takilanlari ondan sonra sorsaniz daha iyi olur. Zira konu kirliligi oluyor.

Scudo
Mosso 739SCA tiagra aldım arkadaşlar. Bildiğim kadarı ile 735TCA ile aynı kadro. Bu bisikletin desteklediği en geniş lastik ebadı nedir. Bulunduğum bölge yer yer toprak. Lastiği olabildiğince en geniş ve korumalı yapmak istiyorum. Bu yönde ne öneriniz olur. Teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: amasseia
25 yeterli olur diye düşünüyorm. Ama 28 takan bir arkadaşından alıp 1 dk deneyebilirsin.

• Beğen
Tepkiler: onatt
Zaten bisiklet 25 ile geliyor, 28 içinde uygun ancak ben 30 veya 32 takabilir miyim onu araştırıyorum . Teşekkür ederim

@onatt öncelikle hayırlı olsun. Benim de sempati duyduğum bir bisiklet.

735tca'dan farklı bir kadro.

Kac liraya aldınız ve ufak bir inceleme cok güzel olur çünkü bisiklet hakkında forumda pek bir bilgi yok.

Max 28 diye biliyorum. Zaten 28 üstü pek yol bisikletiyle bağdaşmaz ve daha büyük teker sele borusunun altındaki çıkıntıya surtebilir.

• Beğen
Tepkiler: onatt
@onatt öncelikle hayırlı olsun. Benim de sempati duyduğum bir bisiklet.

735tca'dan farklı bir kadro.

Kac liraya aldınız ve ufak bir inceleme cok güzel olur çünkü bisiklet hakkında forumda pek bir bilgi yok.

Max 28 diye biliyorum. Zaten 28 üstü pek yol bisikletiyle bağdaşmaz ve daha büyük teker sele borusunun altındaki çıkıntıya surtebilir.
Kadro olarak 735 tca nın yerini asla tutmaz. Harika bir kadrodur 735 tca👍

• Beğen
Tepkiler: onatt ve amasseia
@Ysryyn Mosso'nun çığır açan efsane kadrosuydu kesinlikle 👍

Bu muazzam modelin yerine yeni varis arayisindayiz Mosso ailesi olarak 😃

739sca da 7005 alu, karbon maşa ile gayet güçlü görünüyor.

Tüm arkadaşlar ve size verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim öncelikle.
Görüştüğüm bazı arkadaşlar bisiklet tercihinde hata yaptığımızı söylediler. Yani marka veya kadro, kalite değil, bu işe yeni başlıyorsanız aero tipi değil normal yol bisikleti ile başladaydınız keşke diye. Tabi bende aero nedir sonradan öğrendim.
Bisiklet oğluma alındı, bir sezondur mosso legarda 1521 ile dolanıyor ve büyük efor sarfediyor.
Tamam derseniz bisiklet kalacak ve İzmir şehir içi kullanıma açılacak. Yok onun yerine şunları öneririm derseniz kutuyu hiç açmadan satışa çıkarayım. Tekrar teşekkürler.

Estetik olarak 735 tca ile kıyaslanamaz benim için.şahsen bana çok itici ve çirkin görünüyor 739.ekipman güzel ama estetik kötü benim için😂👍👋

• Beğen
@onatt
Aero kadro daha fazla egilmeyi gerektirecegi için uzun yolcukuklarda yorabilir ve çok rahat bir kadro geometrisine sahip değildir.

Ancak hız ve görünüş olarak aero kadrolar daha ön plana çıkıyor.

Bisikleti sürecek kişinin fiziki yapısı ve yaşı uygunsa aero kadro elbette sürebilir.

Ben şahsen 739sca'nin kadro yapısını beğeniyorum ve kendi bisikletimi satarsam bu modeli düşünebilirim.

Benim eleştirim ise aynakol ve ruble oranlarina. Kompakt oranlar yerine aynakol 36-52, ruble 12-28 tercih edilmiş bu açıdan ilk yol bisileti deneyimi için biraz yorabilir, özellikle rampa çıkışlarda.

• Beğen
Tepkiler: Feunard ve onatt
@onatt
Aero kadro daha fazla egilmeyi gerektirecegi için uzun yolcukuklarda yorabilir ve çok rahat bir kadro geometrisine sahip değildir.

Ancak hız ve görünüş olarak aero kadrolar daha ön plana çıkıyor.

Bisikleti sürecek kişinin fiziki yapısı ve yaşı uygunsa aero kadro elbette sürebilir.

Ben şahsen 739sca'nin kadro yapısını beğeniyorum ve kendi bisikletimi satarsam bu modeli düşünebilirim.

Benim eleştirim ise aynakol ve ruble oranlarina. Kompakt oranlar yerine aynakol 36-52, ruble 12-28 tercih edilmiş bu açıdan ilk yol bisileti deneyimi için biraz yorabilir, özellikle rampa çıkışlarda.
Üstad, bu kapsamda 5000 TL bandında öneriniz ne olur?

@onatt bu fiyat bandına yerli markalara yönelmek
ve en az Tiagra grupset, karbon maşa bakmak gerek diye düşünüyorum.

En iyi fiyat/performans sunan markalar arasinda bence Mosso yine ilk sırada ve baktığınız 739sca yine söylüyorum 5 bin civarına alinabilinirse iyi bir seçim olur.

Bisan Grand Tour 6 bin civarina 105 grupset ile iyi bir alternatif.

Ya da iyi kompanentli temiz bir ikinci el bakabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: onatt ve Feunard
Evettt.Sonunda Mosso aero sora'yı 3650 tl ye aldım.İlk bakımınıda yaptırdım. 2 gündür sürüyorum.5-10 km hergün.Dediğiniz gibi aero modeller daha fazla ağır daha fazla yoruyor ama görünümü çok güzel olduğu için aldım zaten.Ve başlangıç bisikleti olarak aldım.Gayette beğendim.Sizce fiyatı iyi mi yoksa daha da indirebilirmiydim?
EDİT: bugün kadansımı düşürmememe rağmen hayvan gibi terledim.Halbuki yağ oranımda gayet iyi
Boy:182
Kilom:73

Son düzenleme:
  • Beğen
@İsmetCanpolat güzel pazarlık yapılmış.

Görüntü güzel, bisiklet maalesef Cavalier'e göre 1 kg daha ağır.

Hava sıcaklığı, yol eğimi, kondisyon, giyim gibi faktörler terlemeyi etkiler. Bu faktörlerden hangileri terlemenizde etken oldu bunu da en iyi siz bileceksiniz.

• Beğen
Tepkiler: Amanita
@İsmetCanpolat Zamanla alısırsiniz kondusyonu sadece yağ oranina baglamamak lazim. Bir de Antalyadaymissiniz o yuzden hava sicaktir. Ben ilk aldigimda 9 kmde kendimi eve zor atmistim :D simdi 40 km surebiliyorum cok sukur .Hayirli olsun bu arada 👍

Ben de geçen hafta Mosso GP5800 alarak Mosso kullananlar kulübüne katıldım.
Oldukça hızlı ve keyifli bir makine, giriş seviyesinden bir üst modele geçmek isteyenlere tavsiye ederim.
mosso GP5800-2.jpg

@ibrahim 1977 o zaman hayırlı olsun, aramıza hoş geldiniz.
Kaça aldığınızi ve bu bisikleti neden tercih ettiğinizi sorabilir miyim acaba? (Merak ettigimden)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
amasseia Öncelikle hayırlı olsun dileklerin için teşekkür ederim. Bisikleti 6500 tl' ye aldım. Zaten hali hazırda mevcut bir mosso bisikletim var (legarda 1924 msm h). Mosso bisikletleri seviyorum. Bütçemin müsade ettiği ölçülerde alabileceğim maksimum yol bisikleti olduğu için bu bisikleti tercih ettim.

Geri