@Ademzambakci
Yaklaşık 3 aydır Cavalier 700 Sora setli modeli kullanıyorum. Cavalier serisinde tiagra setli bir model yok sadece tourney, claris ve sora var.
Tourney ve claris'ten ziyade bisikleti alırken en aşağı sora setli bir model ile başlamak istediğim için bu modeli tercih ettim. Şahsi gözlemim piyasadaki muadillerine göre fiyatının düşük olmasının sebebi bisikletin bileşenlerinin (gidon, sele, maşa, sele borusu vb.) mosso'nun kendi ürünü ve dolayısıyla kalitelerinin orta ayar olmasıyla alakalı. Sele, gidon vs. bir şekilde ayarlanarak bir yere kadar halledilebilir ancak cavalier serisinin en büyük handikapı starrims marka profilli ve tabiri caizse kütük gibi olan stok jantları. 2. ayımda bu jantları değiştirip yerine daha düşük profilli ve kaliteli bir jant seti aldım. İleriye dönük bir maliyet kalemi olarak bunu düşünmenizde fayda var.
Bir diğer yaptığım değişiklik de gidon bandını değiştirmek oldu. Üzerinde çok kalitesiz bir bant ile geliyor, gidonu çıplak tutmakla eş değer olmasa da uzun sürüş sonrası yarattığı rahatsızlık hissi neredeyse benzerdir heralde diye düşünüyorum. Bunu da değerlendirmelisiniz.
Aktaracaklarım bu kadar, başlangıç için üstte belirttiğim 2 husus dışında gayet yeterli bir bisiklet olduğunu düşünüyorum.